Sao Paulo kan fors verdienen aan vertrek van David Neres bij Ajax
Zaterdag, 5 januari 2019 om 21:19

Sao Paulo houdt nauwlettend de berichten over een eventueel vertrek van David Neres bij Ajax in de gaten. De Chinese topclub Guangzhou Evergrande zou een bod van dertig miljoen euro hebben uitgebracht op de aanvaller, zo meldde De Telegraaf zaterdag. Ajax staat volgens de krant niet onwelwillend tegenover een transfer van Neres, al zouden de Amsterdammers veertig miljoen euro willen ontvangen voor de Braziliaan.

Braziliaanse media schrijven zaterdag over het forse bedrag dat Sao Paulo kan overhouden aan een eventuele transfer van Neres. Twee jaar geleden ontving de club niet alleen een transfersom van twaalf miljoen euro, maar bedong men tijdens de onderhandelingen ook een doorverkooppercentage van twintig procent op het bedrag boven twaalf miljoen euro. Als Neres uiteindelijk toch voor veertig miljoen euro de Amsterdamse gelederen verlaat, ontvangt Sao Paulo dus nog eens 5,6 miljoen euro.

Sao Paulo krijgt bovendien nog eens een opleidingsvergoeding van drie procent, een bedrag van 1,2 miljoen euro, waardoor Ajax zodoende een slordige 33 miljoen euro aan een eventuele transfer van Neres overhoudt. De 21-jarige Braziliaan, die nog tot medio 2022 onder contract staat bij Ajax, zou zelf ook wel oren hebben naar een vertrek. Hij kan de laatste maanden niet altijd rekenen op een vaste basisplek onder trainer Erik ten Hag.

Dusan Tadic en Hakim Ziyech krijgen de voorkeur boven Neres op de flanken. Vorig seizoen was hij nog goed voor veertien doelpunten en twaalf assists, waarna Ajax een bod van 33 miljoen euro van Borussia Dortmund op Neres weigerde. Wat deze maand mogelijk meespeelt in de afweging van Overmars om Neres al dan niet te verkopen, is de eventuele komst van Diego Lainez. Binnen Ajax is men ervan overtuigd dat het Mexicaanse toptalent goed genoeg is om al regelmatig in actie te komen in de hoofdmacht.

Neres reist zaterdag gewoon met Ajax mee naar de Verenigde Staten. Mocht een eventueel vertrek niet in een sneltreinvaart komen, dan staat er voor hem volgende week zaterdag een speciaal duel op het programma. Ajax neemt namelijk deel aan de Florida Cup en speelt tegen Sao Paulo, de oude club van Neres.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (74)

 
LitmanenHeld
 
146
5 januari 2019 om 21:26
Het is tot nu toe een goed huwelijk, er zit nog veel meer in. Ik zou het echt enorm jammer vinden. Ook voor zijn carrière.
 
hansje1969
 
63
5 januari 2019 om 21:48
Inderdaad zowel voor Ajax als voor Neres zelf. Ik houd hem er heel graag bij. Ik vind hem de laatste weken iets minder dreigend dan een paar maanden eerder. Maar doodzonde als hij weg gaat. Vaak veel dreigender dan Van de beek die hem nu weer uit de basis houdt. Neres brengt veel meer diepte in het spel. Blijven.
 
jefe24
 
51
5 januari 2019 om 21:58
Ja opzich ook wel logisch dat hij wat minder is. Wordt ook maar overal neergedropt terwijl rechtsbuiten gewoon z`n beste positie is. Vorig jaar had hij alle vrijheid op rechtsbuiten en kon Ziyech hem steeds de diepte in sturen omdat hij op het middenveld speelde. Ik zou het echt zonde vinden als Neres vertrekt, want als Ziyech komende zomer vertrekt heb je toch al de rechtsbuiten positie ingevuld met een speler die zich daar al bewezen heeft. En kan genieten van zijn heerlijke acties.
 
hansje1969
 
18
5 januari 2019 om 22:09
Precies. Ajax heeft daar nu ook geen serieus alternatief voor in huis. Dus ik snap niet waarom Ajax dit zou willen
 
FeanTime
 
6
6 januari 2019 om 05:49
Inderdaad. Deze jongen was vorig jaar statistisch niet voor niks de meest dreigende speler. Hou hem aan boord. En zet hem volgend jaar als vaste rechts buiten. Hij zou een dolberg ook gelijk beter laten renderen. Zou het jammer vinden als hij nu al de eredivisie zou verlaten zonder zijn echte potentie te laten zien.
 
FeanTime
 
10
6 januari 2019 om 05:50
En als heerenveen fan is er weinig te genieten dit seizoen. Dan moet je maar meer genieten van prachtig aanvallend voetbal zoals wat ajax op de mat kan leggen. En daar kan neres een groot aandeel in brengen.
 
panfluitspeler
 
3
6 januari 2019 om 08:44
Slaat nergens op dat iedereen reageert op een kul bericht van De Telegraaf. Neres gaat nergens heen,na de winterstop. punt.
 
Skede
 
22
5 januari 2019 om 21:26
40 miljoen is natuurlijk waanzinnig om te betalen voor Neres, maar snap dat Ajax het zou vragen. Hij hoeft niet weg, ze moeten behoorlijk wat afstaan aan Sao Paulo en Chinese clubs betalen over het algemeen vaker wel te veel. Wel moeten ze geloof ik hetzelfde bedrag verplicht in de jeugdopleiding steken (?) dus dan wordt het een investering van 80 miljoen exclusief salaris. Kan me niet voorstellen dat ze dat voor hem overhebben. Laat staan dat Neres nu al naar China zou willen.
 
erodinho
 
29
5 januari 2019 om 21:45
In China als je een speler hebt die gekocht wordt en ze laten hem een keer in een commercial spelen en verkopen zijn shirt in China aan 4 van haar bevolking, dan hebben ze de kosten er allang uit en maken ze zelfs nog winst. Het is geen Nederland waar je het over hebt he. Chinese voetbal is groot, misschien qua impact nog lang niet zo groot als in Europa of Zuid-Amerika, maar qua potentiele kijkers zijn dat 1 miljard mensen. Mensen doen altijd alsof elk land buiten Nederland precies dezelfde omvang heeft en net zoveel inwoners heeft. Nederland is een miniskuul landje die amper impact heeft op deze aardbol. Chinezen spenderen als gekken hebben genoeg om uit te geven en kunnen met gemak elke maand 5x trakteren op een uitgebreid etentje en elk jaar twee keer op vakantie gaan naar een A-land. In Europa en vooral in landen zoals in NL, mag je uberhaupt blij zijn dat je een etentje kan trakteren, want het grote geld is toch in China. Ik probeer niet Nederland te kleineren, zeker niet. Ik probeer alleen aan te geven hoe de welvaart in China is in tegenstelling tot Europa, waar men extra moet letten op de stuivertjes en dubbeltjes.
 
Zzzlatan
 
14
5 januari 2019 om 21:52
Je zegt 1 biljoen maar bent volgens mij in de war met 1 miljard. Maar zelfs als je in China 100miljoen die hard fans heb, die ook nog eens geld uitgeven, lach je je suf en dat doen de EU topclubs al een tijdje. Verder ben ik het met jou eens. Jij bent er wel geweest of daar gestudeerd/gewoond?
 
hansje1969
 
26
5 januari 2019 om 21:59
1 biljoen mensen....je kan ook overdrijven, Het is met ruim een miljard Chineesjes vrij druk daar, maar het aantal dat jij noemt is een factor duizend te hoog:-) En voor een groot deel van de mensen is de welvaart daar ook nog niet aan de orde. Zo slecht is het hier dus niet
 
DeBroerVanTheo
 
40
5 januari 2019 om 22:02
Volgens mij heb je geen idee van de financiële huishouding van de gemiddelde Chinees
 
markerazzi
 
17
5 januari 2019 om 22:12
Hoeveel onzin past er in 1 bericht? In de Chinese competitie spelen 16 clubs met 11 basisspelers. Hoe ga je dan 4 procent van de shirts verkopen van 1 speler? Heel misschien zou Ronaldo zo’n aantal halen. En dan een potentieel kijkersaantal van 1 biljoen.... dan moet de wereldbevolking nog verveertienvoudigen. En ook nog denken dat er zoveel rijkdom is in China. Niet eens 1 procent van de Chinezen kun je rijk noemen. In de steden hebben Chinezen redelijke inkomens voor Chinese begrippen, maar waarom noemt iedereen China een tweede wereldland? On topic: Chinezen betalen veel geld voor gearriveerde spelers en dat kunnen we Neres nog niet noemen, dus het lijkt mij onmogelijk dat er zo’n bedrag betaalt wordt vanuit China
 
Skede
 
14
5 januari 2019 om 22:17
Dat je een transfersom even terug kunt verdienen met verkoop van shirtjes is een fabeltje. Clubs houden naar verhouding niet veel over aan de verkoop van een shirt, grootste gedeelte gaat gewoon naar de sponsor.
 
JeromB
 
18
5 januari 2019 om 22:29
Erodihno is gewoon in de war met het Engels, waar en biljoen de Nederlandse miljard is. Verder heeft hij wel gelijk dat als je aan 4% van de Chinese bevolking een shirtje verkoopt dat je dan makkelijk het geld terug verdient hebt. Dat zijn 40 miljoen shirtjes, dus je zou maar 1 euro winst moeten maken per shirtje. Dus zelfs als het merendeel van het geld naar de sponsor zou gaan, dan zou het de kosten nog dekken @skede. Het probleem is natuurlijk dat er nooit 40 miljoen Chinezen een shirtje van Neres gaan kopen. Dat percentage is natuurlijk absurd. Ik denk dat nog geen 0.1% van zo'n bevolking een shirt koopt. En dan moet je je ook nog afvragen hoeveel meer mensen een shirtje gaan kopen omdat Neres is aangetrokken. Ik vraag me af of er mensen zijn die dat als een reden zien om een shirtje te kopen van die club.
 
erodinho
 
7
5 januari 2019 om 23:37
Nee correctie het is inderdaad 1 miljard mensen in China, de termen werken verwarrend, maar 1 billion (engelse term) is 1 miljard (nederlandse term) Desondanks onderschatten mensen echt hoe groot China is (nederland heeft ruim 17.000.000 inwoners en china 1.300.000.000, zie je nu het verschil?) , maar kom eens naar China. Mensen schrikken al als zij de drukte zien in Amsterdam, dan zeg ik tegen die mensen, dan moet je eens naar Shanghai gaan. Als je dan terug kom naar Amsterdam, dan lijkt het net een dorp ineens. Ja ik schep niet op, ik praat vanuit de realiteit mensen. Waarom heeft China zo een sterke economie, omdat zij hard werken en enorm groot bevolking hebben. Nu snappen jullie wel waarom Nederland een miniskuul landje is. Check bron voor de luie mensen hier: http://worldpopulationreview.com/countries/china-p... Nee ik ben de laatste twee jaar geweest voor vakantie naar China, maar erg indrukwekkend hoor om te zien. Heel veel dingen kan je niet op Youtube of Google vinden hoor en dat is erg jammer. Maar gelukkig kan ik wel mijn ervaring hier delen. Gaat in een mega versnelling daar, hier gaat het als slakkentempo, daar zijn ze gewoon al bezig wat er over twee jaar gebeurd, die gasten leven allang in de toekomst en maken die toekomst ook realiteit en doen daar nog eens een schepje bovenop. Kijk alleen al naar Alibaba met een biljoen omzet binnen paar seconden op Singles Day. Alibaba Group is owner van Evergrande voor iets minder dan 40. Sja lachertje man voor deze club met de dikke stacks. Misschien is Evergrande over paar jaar een club met de meeste cash op rekening.
 
Lierse1997
 
3
5 januari 2019 om 23:59
Zoals jerom B aangeeft is er denk ik een kleine vertaalfout gemaakt, want in het Nederlands is een biljoen 10 tot de 12 de macht. In het Engels is “billion” dan weer 10 tot de twaalfde macht, wat in het Nederlands gewoon een miljard is. Er leven btw maar 7 miljard mensen (met 9 nullen dus op de wereld)
 
Lierse1997
 
1
6 januari 2019 om 00:05
Bij billion moet natuurlijk 10 tot de 9de macht staan ??
 
CoenKuipers
 
1
6 januari 2019 om 08:07
Ik denk niet dat je een goed beeld van China geeft hier... Denk het beeld wat jij schetst slechts geldt voor een erg klein deel van de bevolking?
 
Skede
 
0
6 januari 2019 om 08:51
Natuurlijk zou het in theorie kunnen..... Maar in de praktijk is het bij lange na niet haalbaar.
 
Samcro
 
2
6 januari 2019 om 09:33
Dat het indrukwekkend is om te zien ben ik met je eens, maar ik kan ook duidelijk merken dat jij voor vakantie geweest bent en dus alleen de hotspots bezocht hebt. Als jij denkt dat de gemiddelde Chinees elke maand op een etentje kan trakteren en 2x per jaar op vakantie, is wel duidelijk dat je niet verder dan de mooi schoon geveegde straten bent geweest. China heeft heel veel armoede, dat kan je al weten zonder er geweest te zijn, just read about it.
 
Tsaar II
 
3
5 januari 2019 om 21:53
Dat klopt, hetzelfde bedrag moet in een potje komen die wordt gebruikt om het Chinese voetbal te stimuleren. 40mil wordt dus 80 mil.
 
wolterx
 
11
5 januari 2019 om 21:28
Een slordige 30 miljoen? Hmm, 12+8+1 miljoen is 21. Zelfs als alle bonussen bereik zijn en vaste bedrag dus 15 gaat worden is het 24 miljoen. Daarnaast is die 8 miljoen bij een constructie waar doorverkooppercentage over totale bedrag gaat ipv de winst (wat veruit meest voorkomend is in Nederland) dus in "slechtste" geval voor Sao Paulo is het 12 (geen bonussen bereikt) + iets meer dan 1 miljoen (die 3% opleidingsvergoeding) en 5.6 aan doorverkooppercentage. Dan kom je dus uit op minder dan 20 miljoen. Wat nogsteeds een zeer mooi bedrag is voor een 19-jarige op moment van verkoop. Persoonlijk zou ik Neres niet laten gaan nu, is nogsteeds een waardevol deel van de selectie die redelijk hoog rendement haalt in de minuten die hij krijgt. Daarnaast weet je wat je aan hem hebt en kan je hem probleemloos inpassen mocht het nodig zijn. In de zomer kan je eventueel doorselecteren.
 
stambec
 
4
5 januari 2019 om 21:31
Ok moest ook 2x lezen maar er staat dat Ajax 30 miljoen overhoudt, niet Sao Paolo.
 
wolterx
 
8
5 januari 2019 om 21:39
Zie het nu ook, las het als Sao Paulo ipv Ajax inderdaad.
 
Skede
 
6
5 januari 2019 om 21:32
De 30 miljoen uit het stuk slaan op het bedrag dat Ajax overhoudt wanneer Neres voor 40 miljoen wordt verkocht, na aftrek van alle bedragen die ze Sao Paulo verschuldigd zijn. Is dus de winst van Ajax, niet Sao Paulo.
 
wolterx
 
12
5 januari 2019 om 21:39
Juist, las het verkeerd. Dan zouden ze in slechtste geval +/- 31 miljoen overhouden wat dan natuurlijk wel klopt. Al is dat geen winst aangezien er ook aankoopbedrag en eventuele bonussen vanaf moeten. Toch zou 15-20 miljoen (ruwweg) best een mooi bedrag zijn om onder de streep over te houden.
 
wolterx
 
2
5 januari 2019 om 21:35
Juist, excuses. Las het als Sao Paulo ipv Ajax.
 
davytjuh
 
2
5 januari 2019 om 21:28
VZ, dat percentage zal niet over veertig miljoen zijn maar over 40-12=28 miljoen. Dus 5,6 miljoen ipv 8...
 
RyanBabel8
 
3
5 januari 2019 om 21:40
Ik denk dat het gaat om 20% van het verkoopbedrag. Dat maakt dat bij 40 miljoen gaat om 8 miljoen euro. Naar mijn weten is dit meestal de afspraak bij een doorverkooppercentage.
 
wolterx
 
12
5 januari 2019 om 21:46
Doorverkooppercentages gaan vrijwel altijd over de winst, constructies over hele bedrag zijn (meestal) voorbeelden als 80% van de rechten verkopen. Hier heeft Ajax 100% van de rechten in handen, meen dat je in Nederland zelfs verplicht ben om 100% van de transferrechten over te nemen bij een aankoop. Zodoende zie je hier vrijwel nooit dat percentage over volledige bedrag gaat.
 
RyanBabel8
 
1
5 januari 2019 om 22:24
Ik zit te kijken naar wat Ajax voorheen heeft gekregen voor Suarez en Alderweireld aan de hand van de bedongen doorverkooppercentages. Deze bedragen waren gebasseerd over het verkoopbedrag en niet over het winstbedrag van de verkopende clubs (Liverpool en Atletico).
 
RyanBabel8
 
0
5 januari 2019 om 22:31
Zie nu in een ander bericht dat het hier inderdaad specifiek over de winst gaat. Naja prima bedrag hoor, al hoop ik niet dat hij gaat.
 
mbg81
 
1
5 januari 2019 om 21:54
Plus 1,2 mil opleidingsvergoeding maakt 6,8. 40-6,8= 33,2 berekening klopt dus
 
soccerroos
 
6
5 januari 2019 om 21:29
Hoezo ontvangen ze 8 mil. Het gaat toch puur om de winst die 20% 40-12 = 28 20% = 5,7 mil toch?
 
soccerroos
 
2
5 januari 2019 om 21:31
5,6 natuurlijk. Tb van tel te klein xD
 
origineel
 
1
5 januari 2019 om 21:35
Meestal inderdaad wel. 20% van totale bedrag bovenop een som van 12 miljoen is een behoorlijk bedrag voor een 19-jarige die amper speeltijd in het eerste heeft gekregen.
 
Sander79
 
1
6 januari 2019 om 04:01
Dan is 40 miljoen vragen ook teveel voor iemand met zo weinig speeltijd en weinig rendement.
 
origineel
 
0
6 januari 2019 om 12:04
Hij heeft juist veel rendement, is ook prima te onderbouwen met feiten die je binnen 30 seconden kunt vinden met google. En die weinige speeltijd was bij Sao Paolo. Bij Ajax heeft hij ondertussen alweer 77 wedstrijden gespeeld sinds zijn komst precies 2 jaar geleden.
 
wanneer34e
 
6
5 januari 2019 om 21:32
Zou t jammer vinden als hij nu al vertrekt. En raar ook, aangezien vd sar en overmars hebben bevestigd niemand te laten gaan in januari. Mocht hij dan toch gaan, is t wel verstandig nog een buitenspeler aan te trekken dan. Lainez, alleen iit neres moet deze jongen aan alles wennen. Terwijl je met neres iemand hebt die er al klaar voor is.
 
origineel
 
4
5 januari 2019 om 21:34
Zou prima aansluiten bij de uitspraak van Overmars dat hij teveel betaald had voor Neres. Meestal gaat het om een percentage over de winst bij doorverkoop en ik hoop dan ook dat dat nu ook het geval is. Dan is hij nog duur geweest.
 
wyzijnkampioen
 
6
5 januari 2019 om 21:34
Een extra reden dus voor Ajax om aan die 40 miljoen vraagprijs te houden. Dan 20% over de winst afstaan is 5,6 miljoen en een opleidingsvergoeding van 1,2 miljoen gaat er nog eens een kleine 7 miljoen naar Sao Paolo. Houdt Ajax dus zo`n 21 miljoen winst over op Neres na aftrek van zijn transfersom van 12 miljoen. Niet verkeerd voor een reservespeler.
 
Darkraver
 
8
5 januari 2019 om 21:36
Bizar zo'n bedrag voor Neres. Met dat geld kun je een veel betere buitenspeler kopen. Geloof er eigenlijk ook geen snars van
 
FcExclusief
 
15
5 januari 2019 om 21:38
De Telegraaf heeft weer een leuk BS-verhaaltje voor de zaterdag. Natuurlijk is er interesse uit China voor Ajacieden, maar die is er elke dag van de week en voor veel gekkere bedragen. Neres heeft altijd gekozen voor het sportieve avontuur, zijn droom is om voor Brazilië te spelen en een betere speler te worden. Dat gaat nooit gebeuren in China en dat weet hij dondersgoed. Het zou mooi zijn als Ajacieden en Ajax zelf die banden met zo'n riooldagblad definitief gaat verbreken. Laat ze maar lekker hun clickbaits gaarkoken en lezers verliezen.
 
origineel
 
9
5 januari 2019 om 21:45
Ik zou persoonlijk De Telegraaf nog niet gratis aanpakken als mijn wc-papier op is. Echter speelde Paulinho voor Brazilië toen hij in China voetbalde dus het kan zeer zeker wel. Toch zie ik Neres ook niet naar China gaan, en als inderdaad De Telegraaf de bron is dan lachen we een keer en gaan we door met de dag.
 
Zzzlatan
 
5
5 januari 2019 om 21:57
Klopt maar Paulinho ging niet als talentje naar China maar pas op +-25 jarige leeftijd. Daarvoor had hij al interlands gespeeld en had hij ook geluk met bondscoaches als Dunga, die het in em zag zitten.
 
origineel
 
0
5 januari 2019 om 22:12
Zzzlatan Je hebt helemaal gelijk. Zal ook zeker niet makkelijk zijn om je in China het Braziliaanse elftal in te spelen. Toch denk ik dat ze daar lekker groeiende zijn, al mag je dat ook wel verwachten als er zoveel geld ingepompt word.
 
verstand
 
4
5 januari 2019 om 21:39
Mooi bedrag. en ik schijn als een van de weinig ajax supporters op deze site het prima te vinden dat hij vertrekt. vind het niet een heel bijzondere speler en is eigenlijk de enige speler waar ik me dit seizoen nog wel is aan wil ergeren. leid heel veel bal verlies heeft eigenlijk nooit een plan heeft geen specifieke kwaliteiten dot weinig verrassend er zijn betere opties voor ajax in de selectie dan neres dus hij zit op de bank dus als er rond de 40 geboden word zou ik hem laten gaan. het is geen slechte speler begrijp me niet verkeer maar tis een hoop geld voor zn speler.
 
FcExclusief
 
13
5 januari 2019 om 21:49
Allereerst... doe alsjeblieft iets aan je beroerde Nederlands.... Het was vorig jaar één van de meest productieve spelers van Ajax, heeft juist heel veel onvoorspelbaarheid in zijn spel en een dribbel die in Nederland maar heel weinig voorkomt. Zijn voornamelijke kwaliteit is dat hi normaal gesproken, in tegenstelling tot veel Brazilianen, veel rendement heeft in zijn spel.
 
verstand
 
6
5 januari 2019 om 22:27
Denk je dat ik dat niet heb geprobeerd? niet iedereen is goed in het zelfde. aan vorig seizoen heb je niks. het gaat over dit seizoen. je verkoopt een speler toch niet op basis van vorig seizoen.en leuk die onvoorspelbaarheid maar hij verrast zich zelf ook want hij weet vaak niet wat hij doet.
 
DRL80
 
1
6 januari 2019 om 01:37
Dat weet Luis Suarez ook nooit maar die heeft het ook hoog geschopt, niet?
 
origineel
 
4
5 januari 2019 om 21:50
Zijn specifieke kwaliteiten zijn z'n diepgang, snelheid, gevoel voor ruimte, overzicht en scorend vermogen mijn inziens. Probleem is dat Neres excelleert als diepgaande vleugelspits, een rol die Ajax dit seizoen niet gebruikt in het elftal. Zoals PSV bijvoorbeeld speelt zou Neres iedere wedstrijd levensgevaarlijk zijn. Hij heeft een goede timing met zijn runs tussen de centrale verdediger en de back in, is dan bijna niet te stoppen. Ben het wel eens dat we momenteel niet het beste van hem zien en ondanks dat ik dat vooral wijt aan de tactiek wil ik wel meer van hem zien in de tweede competitiehelft. Voornaamste reden dat de meesten hem echt niet kwijt willen is omdat we in een goede flow zitten en nog op 3 fronten actief zijn. In de zomer mogen ze hem best laten gaan van mij, helemaal als die Lainez dan al 6 maanden aangepast heeft.
 
wolterx
 
5
5 januari 2019 om 21:57
Volledig mee eens, het centraal spelen van Neres in begin van seizoen was naar mijn mening ook totaal geen goed idee. Sluit niet aan bij zijn kwaliteiten, toch is hij zonder veel aan de bal te komen wel een speler met relatief veel rendement. Dat is ook iets dat weinig buitenspelers hebben. Ondanks dat hij een flink deel niet op zijn positie heeft gespeeld kan hij nogsteeds beste assist per 90' uit open spel weerleggen, dat is best bijzonder. Vorig jaar onder Keizer als vleugelaanvaller met vrijheid in zijn loopacties was hij nog MVP van de Eredivisie eerste seizoenshelft. Terwijl hij nog geen volledig jaar als prof erop had zitten.
 
Zzzlatan
 
5
5 januari 2019 om 22:00
Serieus? Dan heb je vooral vorig seizoen niet goed opgelet want hij was MVP van Ajax en lange tijd van de Eredivisie. Dit seizoen ook speler met meeste assist, uit open kansen. Weet nu even niet hoe zijn statistieken zijn maar hij heeft een hoog percentage qua goals/assists. Check jij zometeen de statistieken aub even na?
 
verstand
 
2
5 januari 2019 om 22:23
Wat heb je aan vorrig seizoen?
 
RamonDore
 
4
5 januari 2019 om 22:18
Als neres aan carrière planning doet dan doet hij dit niet! Als overmars dit jaar optimaal wil blijven en presteren en daar waar nodig een ander plan b wil hebben doet hij het ook niet! Hij heeft dit jaar nog bijgetekend dus de noodzaak is er niet!! Neres in vorm is op zijn plek de beste van Nederland en dan hoor ik veel mensen Roepen dat lozano meer laat zien maar dat is noodgedwongen door de mindere mogelijkheden/kwaliteit om hem heen. Marc binnenboord houden en doooorrr
 
Eddie.S.
 
1
5 januari 2019 om 22:35
Of het nu teveel of te weinig is voor Neres laat ik in het midden. De prijskaartjes van spelers zijn nu eenmaal de afgelopen 5 jaren verdrievoudigd en als je bij Ajax gaat shoppen begin je met 10 miljoen niet veel meer.
 
Maykel24
 
7
5 januari 2019 om 22:38
28wedstrijden gespeeld (met 1900+ minuten) tot de winterstop en Ziyech die in de zomer de deur uit gaat.Van zowel Overmars als Neres zou ik het vreemd vinden als hij verkocht wordt.
 
TILBURG013
 
2
5 januari 2019 om 22:48
Hoorde veel Ajacieden hier de afgelopen dagen over deals die PSV sluit met doorverkooppercentages maar Ajax kan er ook wat van. Neres 20%, bij die Lainez willen ze dat dus ook al doen en Frenkie ook 10%. Ik ben er niet op tegen ofzo maar wel raar dat mensen hier op dit forum PSV daarom afkraken terwijl ze het zelf net zo erg doen. De transfersommen waren ook al best hoog dus best raar dat ze bij beide 20% zijn mits Lainez komt natuurlijk. Maakt voor de rest ook niet heel veel uit want Ajax is toch super rijk dus kunnen zich dit wel veroorloven. Misschien dat de verkopende clubs alleen de speler willen laten gaan met een doorverkooppercentage? Zou overigens erg dom zijn van Neres om naar China te gaan. Heeft de potentie om een hele goede speler basisspeler bij Ajax te zijn en misschien ook nog wel stap hoger. Als iemand 40 miljoen biedt dan moet Overmars toch wel serieus er over na gaan denken want hij is op dit moment wel bankzitten en misschien ga je zon bedrag nooit meer krijgen.
 
Adzevedo
 
3
5 januari 2019 om 23:15
Dat Ajax met percentages werkte was allang bekend, ook dat Neres boven het gebruikelijke percentage (10 procent) zat wisten we al toen de overgang bekend werd. Dus dit is allemaal weinig nieuws en ik zie daar ook weinig gedoe over. Bij PSV zou het gaan om een aanzienlijk hoger percentage, maar goed al zou je 50 procent van de winst op Lozano moeten delen : zijn aankoop is iedere cent volgens mij dubbel en dwars waard. Ik snap daarom ook niet zo goed waarom een deel van de PSV achterban zo panisch is als het gaat om het doorverkooppercentage (en de extra bonussen bij deal) wanneer Lozano ter sprake komt. Waarom is mij een raadsel, bij bijna alle transfers gaan we af op berichten uit de media van diverse bronnen. Zelden hebben we een officiele bevestiging van een club bij een transfer. En nu opeens niet bevestigd is hoeveel het doorverkooppercentage van Lozano is door de clubs (terwijl ze nooit enige uitspraken over doen) mogen we het er niet over hebben? Ik snap niet waarom niet en waar dat geheimzinnige gedoe voor nodig is.
 
TILBURG013
 
0
5 januari 2019 om 23:30
Ja was voor mij niet bekend daarom vroeg ik het ook. Ik denk dat het voor PSV belangrijker is om met een percentage te werken omdat die nu eenmaal minder kapitaal hebben. Zo kunnen zij toch nog een speler als Lozano kunnen binnenhalen. Ik snap ook niet dat de clubs er zo geheimzinnig over doen. Ik bedoelde ook zeker niet dat er niet over gesproken mag worden alleen ik begreep uit eerdere discussies hier op VZ dat een paar Ajacieden, kritiek hadden op dat PSV met zulke doorverkooppercentages werkt maar Ajax doet het zelf ook. Was voor mij overigens niet bekend dat Ajax ook werkte met percentages van 20%. Daarom vroeg ik mij t af, voor supporters is dit natuurlijk meer bekend!
 
Adzevedo
 
1
5 januari 2019 om 23:44
Tja, daar zou ik als PSV supporter dus keihard om lachen. Hoeveel spelers van het kaliber Lozano weten Nederlandse clubs nou uit het buitenland te halen? Die jongen gaat met een mooie winst verkocht worden en je hebt er sportief prachtige dingen aan over gehouden. Dan lach je toch als mensen komen met '''slechte deal, want teveel doorverkooppercentage'' ? Zoals je zelf al zegt is PSV minder kapitaalkrachtig dus moet men daar slim handelen. Dit is een handige manier om alsnog spelers binnen te krijgen die misschien anders niet konden komen. Voor Ajax supporters is het overigens ook niet altijd duidelijk, ook wij moeten zaken vaak vanuit de media vernemen. Soms laat dat ook lang op zich wachten, zoals bij Milik waar Mike Verweij pas duidelijkheid gaf nadat de deal met Milik zo goed als rond was.
 
Adzevedo
 
6
5 januari 2019 om 22:58
Neres moet je niet laten gaan, hij is volgens de statistieken juist de speler van Ajax die kansen uit open spel kan weten te maken. Juist daarom is hij zo belangrijk in dit elftal. Iedereen die aankomt met ja maar Johnsen, Nunnely, Cerny, Lang en Bande : die zijn niet ver genoeg (of fit) om dit seizoen ook maar enige impact positieve te kunnen hebben op einduitkomsten dit seizoen van Ajax 1. Bovendien geef je een totaal verkeerd signaal aan de buitenwereld af. Als je beweerd dat niemand mag vertrekken om de kans op sportief succes mogelijk te maken dan moet je daar bij blijven. Een zomertransfer van Neres is 100 procent bespreekbaar, maar deze winter zou ik hem houden. Absoluut niet laten vertrekken nu, financieel succes is totaal onbelangrijk met de tsunami van geld die ons aankomde zomer te wachten staat.
 
JandesBouvrie
 
1
5 januari 2019 om 23:20
Hij speelt nu iets minder maar het gaat niet slecht, waarom zou hij nu z'n carierre al wegspoelen
 
Stokvis
 
2
5 januari 2019 om 23:21
Ik zou m een verbeterd contract geven, want volgend seizoen ga je hem keihard nodig hebben als je de leegloopverhalen moet geloven
 
Arno_P
 
2
6 januari 2019 om 00:11
Neres is dit seizoen inderdaad minder belangrijk geworden door de komst van Tadic maar moet ook weten dat als Ziyech eenmaal verkocht wordt hij meer kans maakt op de flank. Daarentegen is 40 miljoen voor een wisselspeler wel erg veel geld waarvoor je wel een vervanger kunt kopen (lainez komt ook al binnenkort als ik de verhalen moet geloven). Ik blijf het jammer vinden dat het toenmalige bestuur de transfer van Bailey heeft tegen gehouden die toen bij Club Brugge speelde, die zouden ze volgens mij wel voor 25 miljoen kunnen ophalen bij Bayern Leverkussen (was gekocht voor 10~15 miljoen dus maken ze keurig winst op hem).
 
jorginho2.0
 
0
6 januari 2019 om 13:17
Bailey moet 60milj€ kosten blijkbaar.
 
Arno_P
 
0
6 januari 2019 om 23:04
Dat wist ik niet; dan is hij niet meer haalbaar natuurlijk :-)
 
BvK0297
 
1
6 januari 2019 om 00:27
Als ik neres was zou ik niet naar china gaan, eerst behoudt ajax je terwijl je een mooie transfer kan maken naar dortmund.. en dan mag je een heel seizoen af en toe spelen en ook nog eens op een andere positie.. en die jongen is jong niks te zoeken in china
 
Irriducibili420
 
2
6 januari 2019 om 00:49
Kunnen we aub Telegraaf negeren. Ze proberen van alles om onrust bij Ajax te creëren nu Ten Hag goed presteert. Ze maken van een kleine gerucht al iets groots!
 
Veloszo
 
2
6 januari 2019 om 01:10
Als Neres zijnde zou ik nu gewoon bij Ajax blijven en speculeren op een transfer naar een Europese (sub)topper deze zomer. Daarvoor heeft hij echt wel de kwaliteiten!
 
DRL80
 
3
6 januari 2019 om 01:31
Belachelijk dat Ten Hag zich laat chanteren door Donny van de Beek en zijn zaakwaarnemer(s), dan heb je echt geen ruggengraat. Wat heeft Donny nou helemaal laten zien? Lang niet zo efficient geweest als Neres geweest is. Neres word nu overal neergezet en als ie geluk heeft een keer op de juiste positie, rechtsbuiten. Ajax heeft het geld niet nodig maar wel een brede selectie. Volgens mij wil Ajax weer eens kampioen worden, de beker winnen en verder komen in de CL, dan moet je een op z’n minst bruikbare speler als Neres die bekend is bij en met Ajax niet verkopen in de winter. Die Lainez zal eerst aan alles en iedereen moeten wennen. En dat halve jaar salaris kan Ajax wel betalen. Ajax heeft het geld niet nodig dus laat deze (potentiele) Ajax-held lekker in Amsterdam blijven! Voor mij is hij een geweldige speler, leuk om hem te zien voetballen en nog efficient ook, en dat laatste is belangrijk. Donny mist mega grote kansen (in de CL), Neres geeft (zeker vanaf de juiste positie) assists en scoort zelf. Maar dan moet ie wel een eerlijke kan krijgen. Maar Ten Hag laat zich piepelen door Donny, jeugdproduct en best een leuke speler maar ook een nobody. En door een nobody laat je je als trainer van Ajax niet zeggen wat te doen. Verkoop Donny dan maar, in het buitenland kan ie op de tribune plaatsnemen bij de clubs waar hij denkt heen te kunnen.
 
jorginho2.0
 
0
6 januari 2019 om 13:15
Gebaseerd op welke feiten? 40 gaan ze nooit krijgen. 30 met wat geluk. 30-12 aankoop is 18 18-1.2 opl. Verg. Is 16.8milj€ 16.8-20% doorverkoop is 6milj. = 10.8milj.€ Zeker weer door iemand uit amsterdam geschreven om dit weer wat verder te hypen.