Sarri kan vertrek van duo niet uitsluiten tijdens eerste persconferentie
Woensdag, 18 juli 2018 om 16:25

Maurizio Sarri heeft woensdagmiddag zijn eerste persconferentie gegeven als nieuwe trainer van Chelsea. De opvolger van Antonio Conte werd met name gevraagd naar de ontwikkelingen op de transfermarkt. Hoewel Sarri niet graag over transferperikelen praat, weigert hij een vertrek van Eden Hazard en Thibaut Courtois uit te sluiten. Real Madrid hengelt nadrukkelijk naar het tweetal.

Net als 'iedere club' wil ook Chelsea zijn beste spelers behouden, gaf Sarri aan. "Maar we moeten afwachten wat er de komende dagen gaat gebeuren", citeerde de Daily Mail de Italiaan tijdens de persconferentie. "Ik wil wel duidelijk maken dat ik veel meer een veldtrainer ben dan een beleidsmaker. Ik denk dat ik een van de weinige trainers ben die de transfermarkt maar saai vindt. Ik wil het er niet over hebben en het interesseert me niet."

Sarri sprak bovendien lovend over zijn voorganger en landgenoot Conte. Onder leiding van de vorige trainer werd Chelsea in 2017 kampioen, maar hij werd ontslagen na een teleurstellende vijfde plek in de afgelopen jaargang. "Antonio Conte heeft hier fantastische resultaten behaald. Hij is een buitengewoon goede trainer. Ik speel natuurlijk iets ander voetbal en sommige spelers moeten nog terugkomen van het WK, dus het zal even duren om een andere speelstijl door te voeren", voorspelde Sarri.

"Al het goede dat Antonio met zich meebracht, moeten we onveranderd laten. Maar het is ook zo dat je een houdbaarheidsdatum hebt. Je moet als trainer nog sneller dan voorheen je eigen voetbalfilosofie kunnen doorvoeren", stelde de nieuwe oefenmeester, die niet op vriendschappelijke wijze vertrok bij Napoli. Hij werd vervangen door Carlo Ancelotti, maar niet officieel ontslagen. Pas vlak voor zijn overstap naar Chelsea werd het contract van Sarri ontbonden. Desondanks bewaart hij 'prachtige herinneringen' aan Napoli.

Sarri wilde de schuld voor de problematische verstandhouding niet bij één partij leggen. "Ik houd van de mensen daar en dat zal ik altijd blijven doen. Ik denk dat er aan beide kanten fouten zijn gemaakt", gaf hij aan. "Misschien werd mijn stilte verkeerd geïnterpreteerd door de voorzitter. Ik was onzeker en gebroken. Ik dacht dat het misschien tijd was om te vertrekken, maar mijn hart was gebroken. Ik hoop dat ik daar de komende jaren overheen kom."

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
19
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
1
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
0
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
YoeriCFC
 
9
18 juli 2018 om 16:36
De ideale man voor het bestuur van Chelsea, hij zal werken met de mensen die hij heeft en niet tot nauwelijks klagen. Dat was bij Conte wel anders!Ik hoop dat we eindelijk eens een trainer hebben die de jeugd ook durft in te passen! Mourinho wilde wel, maar na een slechte seizoensstart in 15-16 was het met die ambitie snel gedaan.. Conte leek het helemaal geen fluit uit te kunnen maken. Hazard behouden moet topprioriteit nummer 1 zijn! Geef hem en Real een deadline, als Chelsea zich voor een bepaalde datum niet optimaal versterkt heeft dan gaan we praten over een transfer. Hazard heeft altijd gezegd te willen blijven als het team versterkt zou worden en de manager verwisseld zou zijn!
 
PSVeruit030
 
3
18 juli 2018 om 17:08
Hmm ik betwijfel het of het de ideale man voor Chelsea is. Chelsea is nou niet echt de club waar je zuinig met je budget moet zijn. Het is geen PSG maar ver zit het er niet vanaf. Verder denk ik dat de Engelse topclubs niet hun focus moeten leggen om hun eigen jeugd de kans te geven in het 1e elftal. Ze kunnen gewoon beter doorgaan zoals nu met het verhuren van de talenten. Want het is wel een heel diep zwembad om die jochies in te gooien, alleen de echte toptalenten trekken dat. Verder heb je wel gelijk over Hazard. Is de beste voetballer van Chelsea en een van de 3 beste van de competitie. Om zo'n speler uit je team te zien vertrekken is altijd een slechte zaak.
 
 
0
18 juli 2018 om 17:16
Fans roepen altijd specifiek jeugd, maar noem eens, een jeugdspeler die in de basis kan starten bij Chelsea? ''mourinho wilde wel'' Slappe excuses noem ik dit. In de afgelopen jaren heeft geen een Chelsea coach daadwerkelijk de jeugd de kans gegeven. Dat heeft er vooral mee te maken dat Chelsea geen Ajax is (met alle respect). City kent onderhand ook wel een goede jeugd, maar geen een speler is echt doorgebroken nog onder Guardiola. Dat heeft niets te maken met niet de jeugd de kans geven maar of je goed genoeg bent. Bij Barcelona deed Guardiola dat wel omdat die spelers op dat moment de gewenste niveau hadden. En Guardiola is toch ook wel iemand die de jeugd de kans geeft mits ze goed zijn. Zo is dat vrijwel bij de meeste topclubs. We kunnen best een halve jeugd elftal laten spelen bij Chelsea, maar je moet dan ook accepteren dat Chelsea de komende jaren geen top 4 ploeg zal zijn en tegen de subtop (of lager) zal presteren. Want daar gaan we het niet mee redden. En dan zie ik het al voor me dat fans als jij weer de eerste zijn die roepen dat het aan de trainer ligt en dat hij weg moet.
 
John Terry
 
7
18 juli 2018 om 17:52
Je hebt een punt, maar Chelsea is nu samen met Barcelona nog altijd recordhouder in de Youth League. Ook zitten er gasten tussen die O17 wereldkampioen zijn, Spanje werd maar liefst met 5-2 opgerold. Dan maak je mij niet wijs dat er niemand tussen zit die aan het seniorenteam mag komen ruiken.
 
 
2
18 juli 2018 om 18:21
En wat zeggen zulke Youth League`s: juist in vele gevallen helemaal niets! Oke, natuurlijk zijn het getalenteerde voetballers, maar dat biedt geen garantie voor successen in de toekomst. Waar is de goude lichting van Nederland? Het team dat in 2007 kampioen werd? Ik hoor Chelsea fans uit Nederland altijd brullen over jeugd, maar noem dan eens specifieke namen. En Barcelona mag dan wel samen met Chelsea de Youth League domineren, maar hoeveel talenten breken door tegenwoordig bij Barcelona? Juist ja, Barcelona is ook niet gek en gaan ook mee met de huidige markt door veel te spenderen aan spelers omdat zij ook wel weten dat je niet altijd de Pique`s en Messi`s kunt produceren. Anders hadden die jongens natuurlijk allemaal een kans gehad.
 
YoeriCFC
 
1
18 juli 2018 om 18:23
Ik snap wat je bedoelt, maar gasten als Hudson-Odoi en Sterling hadden vorig jaar een rol van waarde kunnen spelen in het eerste elftal! Pedro speelde als een natte krant en een manager met een beetje lef zet dan die Hudson-Odoi er in! Dat is wat we moeten zoeken.. Conte liet Pedro staan omdat het een gevestigde naam is!
 
 
1
18 juli 2018 om 18:31
Wees eerlijk, deze jongens zijn getalenteerd maar nog niet genoeg om in een niet draaiende elftal te presteren. Jeugdspelers moet je een goede basis en structuur geven. Precies zoals je in je eerste reactie zei dat je dat kunt doen bij een goed draaiende elftal. Alleen was Mourinho niet een coach die jeugd vaak de kans gaf. Met De Bruyne en Lukaku heb je een perfecte voorbeeld dat je bij Chelsea niet de tijd krijgt. Op dat moment waren ze nog niet klaar nee. Maar het heeft Chelsea ook een aantal prijzen geleverd. Ik durf bijna met alle zekerheid te zeggen dat wanneer wij de afgelopen seizoenen geen prijzen hadden gepakt (zoals Liverpool) en vol gingen om onze talenten te laten rijpen, dat de fans zouden gaan klagen om het feit dat Chelsea niet te ambitieus zou zijn. Ik vind dat toch wel jammer want ik begin steeds meer die verwende Madrid supporters trekjes te zien onder sommige Chelsea supporters.
 
YoeriCFC
 
1
18 juli 2018 om 18:45
Dat was in Mourinho’s eerste jaar. Ook toen had hij nog geen goede basis! Geen spitsen, geen centrale middenvelder a la Fabregas en geen Matic.. Een jeugdspeler brengen kan op alle momenten, anders zouden clubs als Roda, Sparta of Southampton nooit jeugd in kunnen passen! Overigens roep ik niet op om een half jeugdelftal in te passen en alle ambities te laten varen, laten we dat voorop stellen! Maar Loftus-Cheeck, Ake of Chalobah hadden op dit moment bij Chelsea in het elftal kunnen staan als we ze serieus hadden genomen als talent! Niet meteen 50 van de 60 wedstrijden, maar langzaam inpassen..
 
John Terry
 
2
18 juli 2018 om 18:53
Hoe kun je Chelsea supporters nou vergelijken met Madrid supporters? Niemand van ons hoor je over andere spelers praten alsof ze al bij Chelsea spelen, of dat alles en iedereen maar even moet wijken wanneer Chelsea plannen heeft. Er zijn zat voorbeelden te noemen. Callum Hudson-Odoi, Marc Guehi, George McEachran en Jonathan Panzo stonden allemaal in de basis toen Spanje werd opgerold. Verder maakte Ampadu natuurlijk een paar minuten dit jaar, en vond ik Musonda ook niet tegenvallen in de tijd die hij kreeg. Loftus Cheek draait prima mee bij Engeland, dus die mag sowieso een grotere rol dan een Bakayoko of Drinkwater krijgen. Die gasten maken stuk voor stuk verkeerde keuzes, daarom zien we er zo weinig terug in het eerste. Ze worden 25 keer verhuurd, kunnen nooit ergens settlen en worden vervolgens doorverkocht. Mbappe was ooit op stage bij Chelsea, hoe was dat afgelopen denk je? Die had nu dan rechtsback bij Vitesse gelopen. Iets meer van de succesvolle academie terug willen zien staat nog niet gelijk aan het verwende Madrid gedrag
 
 
0
18 juli 2018 om 23:59
John Terry Ik noem Yoeri of de meeste Chelsea fans niet per se hetzelfde als een verwende Madrid supporter (want de die hards uit Spanje ken ik ook, geen disrespect), maar ik merk toch wel steeds meer diva gedrag onder een kleine groep Chelsea fans. Ik ga me toch zorgen maken dat onze bestuur niet net zo hard wordt bekritiseerd als Conte. Want los van zijn geniale eerste jaar en mislukte tweede jaar (ondanks fa cup) vind ik toch echt dat de supporters ook in opstand moeten komen tegen onze bestuur die ook verantwoordelijk zijn voor het zooitje elke keer. Dan weer goed, dan weer heel slecht etc. George of Josh Mceachran? Want ik ken wel een Josh Mceachran die zeker onwijs getalenteerd was. Ik heb nog een shirt van hem in mijn kast staan. Dit zijn jongens met allemaal grote potentie. Ik ben het voor de rest voor een groot deel ook wel mee eens, maar ik vind dat Yoeri soms best te hard is voor Conte en voor mij gevoel alles op hem afschuift. Maar dat onze talenten jaren in komen verhuurd worden en weer vertrekken is helaas jaren het beleid van Chelsea. @yoeri Ook met jou ben ik het deels eens, maar zoals ik al zei, ik snap best dat coaches het niet altijd aandurven om talenten op te stellen. Bij Ajax of PSV kun je dat prima doen, bij Chelsea laat staan clubs als Real Madrid of zelfs City gebeurd dat minder snel. In het begin van het seizoen begon Conte ook vaak met jongens als Boga, Musonda Jr, Christensen en Batshuayi. Maar al snel wisten we dat we met deze jongens geen kampioen zouden worden. En helemaal wanneer je wisselvallig presteert als Chelsea zijnde, dan ga je niet snel talenten toepassen. Hoe mooi dat ook voor onze oren klinken maar zo werkt dat niet op dat niveau. Ik zie onze talenten overigens veel liever in een stabiel team veel kansen krijgen. Iets waar Ferguson bijvoorbeeld jaren goed in was. Jonge talenten hadden altijd een stabiele team om zich heen met persoonlijkeden die hen konden begeleiden en zo langzaam konden in werken. Zo een structuur heb je niet bij Chelsea. En dat zal je ook niet hebben als je coaches iedere keer na een seizoen gaat ontslaan.
 
RMCF12
 
0
18 juli 2018 om 18:22
Hazard komt gewoon naar Real als het juiste bedrag wordt betaald. Duidelijker dan dit kan het niet worden met zijn geflirt.
 
LucasAndersen
 
0
18 juli 2018 om 19:39
Maar laten we eerlijk zijn, hij krijgt ook wel betere spelers dan Conte het afgelopen seizoen. Ik zou liever Jorginho en Golovin hebben dan Danny drinkwater en giroud haha.
 
voetbalfreak
 
0
18 juli 2018 om 20:33
Drinkwater speelde daarentegen wel geweldig bij kampioen Leicester City.
 
theo uphus
 
0
18 juli 2018 om 16:48
Ik begrijp best dat Sarri, die net binnen komt lopen bij Chelsea, niet heel veel in te brengen heeft als het gaat om het aanblijven van Courtois en Hazard. Als Chelsea een enorme bak geld voor die twee kan vangen dan houdt Sarri dat niet tegen. Hij overdrijft echter wel als hij zegt dat het hem niet interesseert. Daarmee zou hij aangeven dat het hem niet uitmaakt welke spelers hij wel/niet ter beschikking krijgt. En ook hij wordt volgende zomer weer afgerekend op zijn resultaten.
 
Toti_Bete_Ka
 
2
18 juli 2018 om 20:05
Wat betreft Courtois is het niet de ergste zaak van de wereld, is een speler die zijn gehoopte niveau bij ons niet heeft gehaald afgelopen jaren en is het niet de makkelijkste jongen om mee te werken. Daarnaast zijn er in Donnarumma, Oblak en Allisson keepers die hem kunnen vervangen en enigszins beschikbaar zijn tegen de juiste prijs. Wat betreft Hazard is het een ander verhaal. Een jongen van de club onderhand, haalt hij constant het niveau en zie ik Chelsea niet 123 een vergelijkbare topper binnen hengelen. Ik hoop dat Hazard kan worden overtuigd door middel van de juiste aankopen en de filosofie van Sarri. Ik denk dat er een vervanger voor Courtois zal moeten worden gekocht, een rechtsvoor en ook de back- en aanvallende middenvelder positie is nog niet van het gewenste niveau. Dit team zou tot de titelfavorieten behoren, en in potentie (zeker onder Sarri) prachtig voetbal kunnen spelen. Daarnaast heb je ten opzichte van afgelopen jaar dan ook een goede bank met spelers als: Zappacosta, Zouma, Luiz, Moses, Bakayoko, Rlc, Hudson-Odoi, Willian, Giroud en Batshuayi.