SC Cambuur beleeft frustrerend bezoek aan TOP Oss
Zaterdag, 19 september 2020 om 18:26

SC Cambuur heeft zaterdagavond voor de tweede keer op rij averij opgelopen in de Keuken Kampioen Divisie. De manschappen van trainer Henk de Jong kwamen op bezoek bij TOP Oss niet verder dan een teleurstellend gelijkspel: 2-2. De Friezen hebben nu zeven punten uit vier wedstrijden en kunnen maandag door NAC Breda al op vijf punten achterstand gezet worden.

Olivier Rommens zette TOP Oss in de zevende minuut op voorsprong. Ruben Roosken brak door over de linkerflank en vond met een lage voorzet Rommens, die vanaf de rand van de zestien de verre hoek raakte: 1-0. Cambuur ging vanaf dat moment op zoek naar de gelijkmaker. Robin Maulun raakte vanbuiten de zestien de paal, terwijl Issa Kallon weigerde om de bal opzij te leggen naar de vrije Robert Mühren.

De Jong greep na 38 minuten in en voerde een dubbele wissel door bij Cambuur. Doke Schmidt was niet blij om al zo vroeg naar de kant gehaald te worden en reageerde zijn frustratie af op een van de stoelen aan de zijkant. Trainer De Jong zal blij zijn geweest met de uitwerking daarvan, want Ragnar Oratmangoen tikte vier minuten na zijn invalbeurt bij de tweede paal de 1-1 binnen. Twee minuten daarna kregen de Friezen een penalty, nadat Kallon na een kapbeweging werd aangetikt door Grad Damen. Mühren rondde de strafschop vervolgens feilloos af: 1-2.

Na rust toonde TOP Oss veerkracht. De ploeg van trainer Klaas Wels kwam een klein kwartier na rust weer op gelijke hoogte dankzij een prachtig doelpunt van Jarni Koorman. De nummer tien van TOP nam een hoge pass van Lion Kaak schitterend aan en schoot de bal in alle rust achter doelman Sonny Stevens: 2-2. Cambuur zag in het restant een doelpunt van Mühren worden afgekeurd wegens buitenspel.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
2
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
17
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
40
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Generaaltje
 
7
19 september 2020 om 18:30
Ossenaren! Eerste puntje weer binnen ????
 
Nac Bal!
 
2
19 september 2020 om 18:44
Gefeliciteerd met het punt en uit en namens Breda: dank u!wij bestaan vandaag 108 jaar en dit een een mooi cadeautje!
 
TOPOSS10
 
1
19 september 2020 om 19:26
Leuke pot voetbal gezien in ons Osse kuipje! Eindelijk eens af van die verschrikkelijke 5 mans defensie maar gewoon lekker 4-4-2 met waar kan druk naar voren! Ook qua felheid en team spitit zat het goed vandaag. De wil en bereidheid om voor elkaar te willen werken is de basis voor een goede wedstrijd! Ben na vandaag weer een beetje optimistischer gestemd!