SC Heerenveen juicht na miljoenendeal van Jeremiah St. Juste
Woensdag, 7 augustus 2019 om 21:02

Feyenoord verkocht Jeremiah St. Juste woensdag aan FSV Mainz 05 en incasseerde volgens Voetbal International een bedrag van negen miljoen euro, dat via bonussen kan oplopen tot twaalf miljoen. De Rotterdammers mogen echter niet het volledige bedrag behouden, want het weekblad roept in herinnering dat sc Heerenveen een doorverkooppercentage bedong toen St. Juste in 2017 naar De Kuip ging.

Destijds zouden Heerenveen en Feyenoord hebben afgesproken dat vijftien procent van een toekomstige transfersom rechtstreeks naar Friesland zou gaan. Bovendien heeft Heerenveen recht op een solidariteitsbijdrage, daar de verdediger de jeugdopleiding van de club doorliep. In totaal komt het aandeel van Heerenveen daarmee 'boven de miljoen euro' uit, aldus Voetbal International.

De nummer elf van het afgelopen seizoen in de Eredivisie staat bovendien op het punt om aanvoerder Ben Rienstra te verkopen. De middenvelder is momenteel in Turkije om zijn overstap naar Kayserispor af te ronden; beide clubs zijn in hoofdlijnen al akkoord. De transfersom zou een half miljoen euro bedragen: tien keer zoveel als Heerenveen een jaar geleden betaalde om Rienstra los te weken bij AZ.

Het weekblad schrijft dat Heerenveen de inkomsten goed kan gebruiken om het begrotingstekort te dichten en te investeren in 'de nodige' nieuwe spelers. Heerenveen overweegt een vervanger te halen voor Rienstra, al is dat 'geen absolute must'. De nadruk ligt in het Abe Lenstra Stadion op de komst van een spits en een verdediger, zo klinkt het.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
4
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Giesburts
 
15
7 augustus 2019 om 21:05
Dan blijft er nog zo`n slordige 7.65m over voor Feyenoord, ook niet gek natuurlijk. Voor Heerenveen vooral lekker denk ik, leuk bedragje toch. Denk dat Karsdorp zeker een verbetering is tegenover St. Juste.
 
Perry19
 
8
7 augustus 2019 om 21:12
Mooi voor Heerenveen dit, ze kunnen het zeker gebruiken want er zijn wat spelers weg. Off-topic: weet iemand hoe je een klacht naar vz zelf stuurt? Mijn hele berichtenbox is volgespamt door ene Ninettt143 over een of andere sekssite. Het zou fijn zijn als die een ban krijgt. Zijn er meer leden die hier last van hebben? Edit: dit was niet als reactie op Giesburts bedoeld.
 
Guandriks
 
50
7 augustus 2019 om 21:15
Kun je me een link doorsturen? Ik vraag dit voor een vriend.
 
LinkinPark13
 
0
7 augustus 2019 om 21:16
Ik heb dit helaas ookal mogen ondervinden
 
ZiyechGOAT
 
22
7 augustus 2019 om 21:19
Ik ben die vriend, stuur maar naar mij
 
Kyle66
 
1
7 augustus 2019 om 22:01
@Perry, ik heb ook al een klacht ingediend vanwege die mail.
 
wout55er
 
5
7 augustus 2019 om 21:12
ja, omdat Karsdorp veel beter is heeft Mainz ook st Juste gehaald en niet Karsdorp.
 
Buakaw
 
14
7 augustus 2019 om 21:22
Ja en daarom was voor zijn blessure Karsdorp international en St Juste niet. En inderdaad Mainz bepaald waar een speler naar toe gaat en niet Karsdorp zelf.
 
Giesburts
 
12
7 augustus 2019 om 21:47
Ja als je zo gaat redeneren.. Als Real Madrid Van de Beek haalt is hij duidelijk beter dan Pogba, want ja, waarom halen ze anders Pogba niet? Het feit dat Karsdorp bijvoorbeeld maar 12 wedstrijden afgelopen twee jaar heeft gespeeld speelt misschien ook mee, of wellicht was Karsdorp een stuk duurder, weet jij veel. Ik blijf er bij dat Karsdorp, mits fit, zeker een versterking is voor Feyenoord. Ik zou het wel wat vinden als hij de concurrentie aan kan gaan met Dumfries.
 
anno62
 
2
7 augustus 2019 om 22:04
dat zou zo maar kunnen Ik heb de afgelopen jaren maar verrot weinig leuks van Pogba gezien
 
curtazimo
 
0
8 augustus 2019 om 00:15
Een deel vd transfersom schijnt naar St. Juste zelf te gaan dacht ik ergens gelezen te hebben?
 
ScH14FcB
 
7
7 augustus 2019 om 21:17
Volgens mij is een verdediger niet echt meer nodig. We hebben Floranus en van Rhijn, Hoegh, Dresevic, Skovgaard en Botman, en Woudenberg. Hooguit een linksback, maar ga er niet vanuit dat er nog een verdediger komt. Hooguit één voor de beloften. Vooral een spits is nodig. En een middenvelder kan, maar is ook niet broodnodig. We hebben een best aardige en talentvolle selectie. Alleen missen we wellicht wat ervaring
 
jajaja007
 
1
7 augustus 2019 om 21:24
Emil Frederiksen en Arjan van der Heide doorschuiven naar eerste elftal. Heerenveen heeft alleen nog een grote sterke echte leider nodig achterin. Denk aan Popov van vroeger
 
FeyCoev
 
5
7 augustus 2019 om 21:34
Een spits lijkt me inderdaad wel absolute prioriteit. Had misschien wel Gladon verwacht maar die heeft nu natuurlijk bij Willem 2 getekend.
 
Sirius
 
1
7 augustus 2019 om 22:07
Ik heb het idee dat de 4-0 tegen Heracles te veel zaken verbloemd heeft. Je bent 7 basisspelers kwijt waaronder de sterkhouders en financieel is er niet veel mogelijk. Het is bijna onmogelijk dat Heerenveen er niet een stuk slechter op is geworden. Ik denk daarom ook dat je pas in de winterstop een beetje kunt zien waar je staat. Het is niet te voorspellen hoe talentvol de selectie daadwerkelijk is, want je begint zo'n beetje met een geheel nieuwe basis.
 
ScH14FcB
 
0
8 augustus 2019 om 00:11
Klopt wel. Maar ik denk dat het tactisch wel iets beter staat. En doordat Vlap weg is mis je misschien doelpunten, misschien ook wel niet. Maar hij verdedigde ook niet zo erg. En nu staat het middenveld wel compacter. Als je daarmee kan zorgen voor minder goals tegen valt het wel mee. En Odgaard scoorde in de voorbereiding vrij makkelijk, die kan Lammers denk ik wel evenaren. In principe hebben we genoeg verdedigers dus als er niemand meer weggaat dan komt er niks meer bij denk ik. Dan kunnen we dat geld beter in de jeugdaccomodatie investeren om dat te updaten
 
Sirius
 
0
8 augustus 2019 om 12:49
Het is natuurlijk niet vreemd dat een aanvallende middenvelder niet 'zo erg' verdedigt. Vlap is meer een nummer 10. Dat vind ik geen realistische conclusie, want natuurlijk ga je Vlap en z'n rendement missen. Verder zegt een voorbereiding werkelijk niets. Trotman schoot vorig seizoen de ene na de andere erin in de voorbereiding en heeft nauwelijks minuten gemaakt. Sterker nog: Hij is inmiddels door FC Twente verkocht aan Den Bosch. Vorig jaar speelde die Odgaard niet eens in de jeugd van Sassuolo en het jaar ervoor was hij niet eens zo productief. Die gaat (zoals Lammers deed) echt niet ineens 16 doelpunten en 5 assists maken. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar de kans is dat dat gebeurt is niet heel groot.
 
jajaja007
 
1
7 augustus 2019 om 21:20
Sorry maar een half miljoen voor Rienstra, zijn marktwaarde wordt geschat op 1.5 miljoen (transfermarkt.com) ook ligt hij vast tot 2021. Volgens mij hadden ze daar nog minstens een half miljoen bij op moeten plakken
 
Sirius
 
4
7 augustus 2019 om 21:54
De marktwaarde op transfermarkt zegt vrij weinig. De marktwaarde van een speler is wat de verkopende club en de kopende club afspreken. Voor de rest zijn het slechts indicaties.
 
PSVGillingham
 
2
7 augustus 2019 om 22:00
Er staat dat Heerenveen hem voor 50.000 heeft overgenomen van AZ.. hoezo heeft AZ hem voor zo weinig laten gaan? Weten jullie dat? Van 50.000 naar 1.5 miljoen is ook wel een grote sprong dan..
 
fantje
 
0
8 augustus 2019 om 16:28
Daar verbaas ik me ook over. 50K is niets. Op de site van transfermarkt staat een bedrag van 1 miljoen. Lijkt me weer aan de hoge kant.
 
Hveenfean
 
5
7 augustus 2019 om 21:37
Topweek voor Heerenveen. Hopen dat de rust terugkeert dit seizoen en we weer wat naar boven kunnen kruipen. Niemand verwacht een 5de plaats, maar wat zou het lekker zijn als de ploeg wat stabieler presteert (zeker thuis) en het niet voortdurend over begrotingstekorten gaat.
 
Sirius
 
3
7 augustus 2019 om 22:02
Daarin ben je afhankelijk van de mogelijkheden en de selectie. Je bent Vlap, Pierie, Thorsby, Rienstra, Lammers, Schaars, Kobayashi en Van Amersfoort kwijtgeraakt. Daartegenover staan Ejuke, Van Rhijn, Faik en een huurling. Sorry hoor, maar Heerenveen heeft een enorm jasje uit moeten doen. De kans dat je dit jaar tegen degradatie moet vechten is groter dan een plaats in de subtop. Daar doet die 4-0 tegen Heracles nog niets aan af. Ik denk dat je pas in de winterstop kan beoordelen waar Heerenveen ongeveer staat.
 
jajaja007
 
4
7 augustus 2019 om 22:17
Pierie en Rienstra vond ik zelf niet eens zo goed, Thorsby en Schaars hebben afgelopen seizoen amper gespeeld en kobayashi was ontiegelijk slecht. Er tegenover staan nu met bruijn en faik twee betrouwbare middenvelders, en rechtsback die niet elke bal in de voeten van de tegenstander schuift, een buitenspeler die werd gezien als het grootste talent van de Noorse competitie en een spits die in de voorbereiding elke wedstrijd minstens twee doelpunten maakte, dus ik heb er wel vertrouwen in. Ik denk dat je alleen Vlappie gaat missen maar controlerend staat het middenveld nu sterker en is de verdediging betrouwbaarder. Ik geloof dat Heerenveen nu nog 4 miljoen mag uitgeven. Daarvan kun je echt wel een goede spits erbij halen
 
Hveenfean
 
5
7 augustus 2019 om 23:00
We hebben misschien wat kwaliteit verloren, maar dat betekent niet dat we niet stabieler kunnen gaan presteren. Kijk wat we wel hebben: Mitchel v. Bergen is een jaartje ouder, Odgaard (spitspositie is nog wat dunbezet), Bruijn is terug, Floranus wordt vervangen door Van Rhijn, Kongolo mag zn talent laten zien, met Faik ben ik blij, Ejuke was een koopje, Botman zag er stabiel uit.. Het glas is halfvol Sirius. En nogmaals, ik heb niet de illusie dat we 5de gaan worden. Maar ik heb de hoop dat de negatieve trend wordt doorbroken..
 
Lewandowski
 
3
7 augustus 2019 om 23:02
Ik denk dat mensen een te hoge pet op hebben van de spelers die vertrokken, de meeste van deze spelers hebben vorig seizoen echt niks toegevoegd. Daarnaast is zoals je zegt het middenveld een stuk beter gebalanceerd met name door het vervangen van Vlap die verdedigend niks toevoegde aan het elftal. Hopelijk hebben we met Ejuke ook eindelijk weer eens een linksbuiten want daar waren we met Johnsen en Mihaljovic vorig seizoen behoorlijk vleugellam. Ik zie dit seizoen toch nog redelijk positief tegemoet.
 
ScH14FcB
 
0
8 augustus 2019 om 00:14
Oh ja we moeten Mihajlovic nog steeds zien kwijt te raken. Niemand die hem wil hebben. Te veel salaris en speelt toch niet. Je zou hem bijna gratis van de hand doen.
 
Sirius
 
0
8 augustus 2019 om 12:43
Maar nu sta je (met alle respect, dit bedoel ik niet beledigend) naar het voordeel van Heerenveen te discussieren, alsof de vertrokken spelers wel even vervangen worden door talenten die niemand kent. Zo werkt het natuurlijk niet. Vlap is een aanvallende middenvelder en had een rendement die ik een andere speler niet even zie nadoen. Verder is Heerenveen ook geen subtopper meer op het moment, dus ook de basisspelers van vorig seizoen hadden verbeterpunten. Dat neemt niet weg dat je er maar even vanuit moet gaan dat het niet slechter kan. De kans is namelijk groot dat het dit seizoen niet beter gaat. Faik is ook maar gewoon een speler voor de middenmoot en over de jonge talenten kun je nog nauwelijks iets zinnigs zeggen in de Eredivisie.
 
fantje
 
0
8 augustus 2019 om 16:31
Die rechtsback maakt gewoon een eigendoelpunt. En dat was echt geen van richting veranderde bal. Tikte hem zo in het doel. Tot vrrbijstering van iedereen. Bij AZ was hij echt treurig slecht.
 
crisis1648
 
2
8 augustus 2019 om 00:08
Dus Heerenveen leidt op en verkoopt aan Feyenoord voor 5mln. Daar komt nog een doorverkooppercentage en opleidingsvergoeding van pakweg anderhalf miljoen bij. Bruto winst 6,5mln. En Feyenoord koopt voor 5mln. Verkoopt voor 9mln, maar moet daarvan 4mln aan verschillende partijen afstaan. Los van salarissen is de bruto winst dus precies nul. En men vraagt zich in Rotterdam Zuid af waar het fout gaat?!?
 
fantje
 
0
8 augustus 2019 om 16:35
4 miljoen afstaan? 15% doorverkoop, en max 5% solidariteitvergoeding, 20% van 9 milj is 1,8 milj. Is een winst van 2,2 miljoen, nog steeds een lachertje in verhouding met de bedragen die Ajax, Psv en in mindere mate AZ verdienen aan verkoop van hun spelers.