'SC Heerenveen wil topscorer Keuken Kampioen Divisie overnemen van AZ'
Dinsdag, 14 mei 2019 om 20:14

Sam Lammers is dit seizoen een belangrijke schakel in het elftal van sc Heerenveen, maar de Friezen zullen woensdag voor het laatst gebruik kunnen maken van de 22-jarige spits. De aanvaller, in dienst van Heerenveen tot nu toe goed voor zestien doelpunten in de Eredivisie, is immers nog altijd eigendom van PSV en keert aankomende zomer naar alle waarschijnlijkheid terug naar Eindhoven.

De club van interim-trainer Johnny Jansen moet dus op zoek naar een nieuwe aanvalsleider en heeft volgens Omroep Gelderland al een kandidaat op het oog. Ferdy Druijf zou namelijk in beeld zijn voor een verhuizing naar het Abe Lenstra Stadion. De 21-jarige aanvaller kwam het afgelopen halfjaar op huurbasis uit voor NEC, maar staat nog onder contract bij AZ.

In dienst van Jong AZ kwam hij in de eerste seizoenshelft tot 14 doelpunten, terwijl hij er namens de Nijmegenaren nog eens 15 inschoot, waardoor Druijf met 29 treffers topscorer van de Keuken Kampioen Divisie werd. Het is nog niet duidelijk of AZ aankomende zomer bereid is om afscheid te nemen van Druijf, die nog vastligt tot medio 2021.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
AzEverton
 
13
14 mei 2019 om 20:23
Op huurbasis voor een seizoen misschien, verkocht gaat hij niet worden.
 
FeanTime
 
46
14 mei 2019 om 20:30
Lijkt me iets te gek als we nu zelfs spelers een seizoen van az moeten gaan huren.
 
@Osthoved89
 
23
14 mei 2019 om 20:50
Ach ja, als je er zelf beter van wordt en je het geld niet hebt om een spits te kopen, waarom zou je het dan niet doen? Het is ook niet alsof Heerenveen een concurrent is van AZ op dit moment. AZ eindigt elk seizoen boven Heerenveen. Ik heb geen idee hoe de financiële situatie op dit moment is, maar als ik het zo nu en dan hier lees is het niet heel goed bij Heerenveen. Dan is zoiets toch een prima oplossing?
 
AZAlkmaar2
 
3
14 mei 2019 om 22:49
Je zal wat moeten denk zonder geld en een half elftal dat vertrokken is. Graag of niet ;-)
 
-NEC-
 
12
14 mei 2019 om 20:39
Denk het ook niet. Druijf is een uitstekende spits die zeker een kans in de Eredivisie moet krijgen. Één van de weinige lichtpuntjes van ons seizoen.
 
SjonnyvdBeek
 
4
14 mei 2019 om 22:02
Hij moet de kans krijgen maar helaas voor hem is Boadu een toptalent.
 
-NEC-
 
4
14 mei 2019 om 22:21
Druijf kan wel net als Vincent Janssen een verrassing worden. Wie weet kan hij in de voorbereiding wel laten zien wat hij kan...
 
achnaton
 
1
15 mei 2019 om 07:29
wanner heeft Druijf dan een kans gekregen? van de Brom zijn lieveling Seuntjes werd meteen naar voren geschoven. dat Boadu geblesseerd was.
 
jan1980
 
32
14 mei 2019 om 20:45
AZ moet lekker Johnsen en Friday dumpen en boadu met druijff laten concurreren voor de spits positie.
 
@Osthoved89
 
8
14 mei 2019 om 20:52
Ik zie liever nog een spits komen. Van Druijf moet je het ook nog maar zien en Boadu is 2 jaar lang geblesseerd geweest. Dit seizoen is er al op Boadu gegokt en dat is verkeerd gelopen. AZ heeft toch nog wel wat centjes over van Weghorst en Jahanbakhsh?
 
jan1980
 
5
14 mei 2019 om 20:59
Ja, transfersom is het probleem niet om 3-4M neer te tellen. Maar het salaris is het probleem, gearriveerde spitsen komen niet voor 4 ton.. en AZ ziet veel potentie in boadu en druijf dus een top aankoop zit hen ook weer in de weg.
 
@Osthoved89
 
3
14 mei 2019 om 22:38
Dan moet er een doelpuntenmaker gehaald worden voor de buitenspeler positie mocht Boadu weg vallen. Ik snap je gedachtegang maar AZ mag best eens investeren. En ze moeten beginnen met Maher.
 
elninoo
 
2
14 mei 2019 om 23:27
Az hoef helemaal niet te investeren. Ik denk dat az hetzelfde traject in wil als ajax, namelijk geld oppotten en dan langzaam naar boven werken. Al die mensen die zeggen dat az moet investeren zitten ernaast. Ajax heeft bewezen hoe je als Nederlands club met je geld om moet gaan. Natuurlijk zit Ajax in een ander schuitje als az qua exposure. Maar geld sparen en dan met dat geld groeien is verstandiger dan het uitgeven en investeren. Zonder die investering heeft az nu ook gewoon een goede selectie die word aangevuld met prima talenten die het zelf opleid.Het is verstandiger om duurzaam te worden. Kijk naar Feyenoord. Wat hebben die championsleague miljoenen nu eigenlijk opgeleverd? Er zijn vaak prima voetballers op te halen ergens alleen kom je dan net geld te kort. Als je zoals az dan nog een reserve-tje hebt liggen kun je die jongen wel toevoegen aan je selectie.
 
Azb100
 
2
14 mei 2019 om 23:58
Uiteindelijk moet er hier en daar wel een speler bij. De jeugd is natuurlijk prachtig maar op bepaalde posities is er toch echt versterking nodig. Denk bijvoorbeeld aan een centrale verdediger. Daar is de spoeling erg dun. Het is dat koopmeiners als gelegenheids verdediger het erg goed deed maar hij is en blijft een middenvelder. Verder voor de spits vind ik het wel goed zo. Boadu en druijff lijkt mij prima voor de eredivisie. Echter ben ik bang dat ze elkaar in de weg lopen en lijkt het mij een prima oplossing om friday afscheid te laten nemen en johnson en boadu het komend seizoen te laten doen. Als maher dan bijtekend en de selectie intact blijft is er voldoende talent en ervaring aanwezig.
 
@Osthoved89
 
2
15 mei 2019 om 09:28
@elninoo, Je hebt helemaal gelijk, ik bedoel ook niet dat ze met miljoenen moeten gaan smijten. Sparen is goed en dat heeft AZ al het nodige opgeleverd, kijk naar de jeugdopleiding. Maar op sommige plekken moet er geïnvesteerd worden. Koopmeiners wil weg als hij nog een seizoen als centrale verdediger moet spelen, dus er moet een cv bij gehaald worden. Bovendien was het dit jaar met de spitspositie erg matig. Seuntjens heeft het prima gedaan, maar hij is duidelijk geen spits. Van Boadu probeer ik zo weinig mogelijk te verwachten, hij is immers nog jong en heeft al twee zware blessures achter de rug. Dit seizoen is AZ vierde geworden en is er twee keer gewonnen van een topclub, en dat is ontzettend knap. Maar dat is ook deels te danken aan andere clubs, zoals bijvoorbeeld Vitesse. De concurrentie was ook niet heel erg goed dit jaar.
 
AZAlkmaar2
 
1
15 mei 2019 om 09:45
Dit seizoen is er gegokt op Johnsen, alleen kan hij helemaal niks. Dat Boadu zijn enkel breekt door een lompe tackle van Botteghin kan niemand wat aan doen.
 
AZAlkmaar2
 
1
15 mei 2019 om 09:46
De concurrentie is dan al jaren niet goed, we eindigen namelijk bijna structureel boven Vitesse. Beetje zwak om daar naar te wijzen. Wij doen het gewoon beter. Punt.
 
@Osthoved89
 
2
15 mei 2019 om 09:56
Natuurlijk doet AZ het beter dan andere clubs uit de subtop. Maar het voetbal is toch al jaren niet echt goed? Je kan mij niet vertellen dat jij voor de winterstop heb zitten genieten? Er is toch niet gegokt op Johnsen? Ze hebben hem volgens mij met hun volle verstand gehaald. Dat noem ik niet gokken. Hoe hebben ze hem überhaupt kunnen scouten? Ik was blij dat ze een spits haalden maar ik zag al van mijlenver aankomen dat Johnsen ging mislukken. Boadu deed het leuk maar vergeet niet dat hij net een jaar geblesseerd was geweest. De vraag was sowieso geweest hoe lang hij dat zou volhouden in zijn eerste profseizoen. We mogen blij zijn dat van den Brom iedere keer weer het maximale uit deze groep heeft weten te halen. Ik moet het volgend seizoen nog maar zien.
 
yatsemata
 
2
15 mei 2019 om 10:39
Jullie eindigen inderdaad meestal boven ons. Echter, qua selectie ontlopen we elkaar nooit veel. Het grootste probleem van Vitesse is echter dat er teveel spelers met de verkeerde mentaliteit zitten (en dus puntverlies tegen de kleintjes). Daarnaast heeft Vitesse dit seizoen erg veel pech gehad met blessures en heeft de VAR ons 9 punten gekost volgens de media. Met die 9 extra punten hadden we elkaar nauwelijks ontlopen...
 
DeVeste
 
7
14 mei 2019 om 21:11
Lijkt me geen haalbare speler voor Heerenveen. Een geweldige speler die AZ heel goed zelf kan gebruiken. AZ zou gek zijn om hem te verkopen.
 
gomes1psv
 
2
14 mei 2019 om 22:29
Prima keuze als die jongen zo lekker op dreef is bij Nec. Vreemd dat AZ hem zo makkelijk lijkt te laten gaan, lijkt me net weer wat voor Heerenveen om hier weer een succes van te maken. Ik had zelf misschien wel verwacht en vooral gehoopt dat Heerenveen met het terugbrengen van Sam Lammers misschien graag Joel Piroe had overgenomen. De spits van Jong PSV gaat naar verwachting niet veel extra bijleren na zijn jaar in de Kkd, terwijl hij bij PSV niet veel aan spelen toekomt. Een verhuur á la Lammers zou voor alle partijen het gunstigst zijn.
 
Azb100
 
1
14 mei 2019 om 23:50
AZ lijkt druijf niet makkelijk te laten gaan hoor. Alleen het verhuur aan NEC was gewoon een zet om te zorgen dat hij wekelijks speelde en boadu rustig gebracht kon worden bij jong az. Je kan moeilijk een talent dat het terugkomt van een blessure gaan verhuren of spaarzame minuten laten maken omdat er nog een talent de competitie aan gort schiet. Word een leuke concurrentie strijd tussen boadu en druijf! Hoop dat hij inderdaad a la lammers het mag laten zien in de luwte op het hoogste niveau.
 
Azb100
 
0
14 mei 2019 om 23:54
Wel erg zonde dat het er niet van is gekomen om minuten te maken dit seizoen na die vreselijke blessure waardoor het hele plan in de soep liep... hopelijk volgend seizoen weer 100% fit.
 
@Osthoved89
 
2
15 mei 2019 om 09:30
Druijf werd vooral verhuurd zodat Mihalik minuten kon gaan maken na zijn blessure. Niet per se voor Boadu, want die zou aansluiten bij AZ 1.
 
IKEA
 
2
15 mei 2019 om 01:56
haha, Heerenveen is ook niet gek natuurlijk. Lammers werd misschien voor dit seizoen niet door iedereen de hemel in geprezen maar Piroe is nog wel een stuk slechter dan wat Lammers voor zijn verhuur heeft laten zien. Snap al dat vertrouwen in Piroe sowieso niet. Persoonlijk allerminst gecharmeerd.
 
vlieger
 
1
14 mei 2019 om 22:46
AZ moet Druiff nog een jaar verhuren, een niveau hoger zou ideaal zijn, zonder gelijk de druk van de subtop en/of op de bank te zitten bij AZ. Topscorer 1e divisie zegt nog niet zo veel. Nu is het misschien te vroeg. Met een iets geleidelijke ontwikkeling als bijvoorbeeld Weghorst kan hij het later alsnog halen. Heerenveen is momenteel een middenmoter/net onder de subtop en zou ideaal zijn. Of Heerenveen ook toe is aan dat besef is iets anders. Edit: vergeet Nec, dat is ook wat zeg...