Schalke woest op Bayern: 'Praten meer over onze dan over hun eigen spelers'
Donderdag, 4 januari 2018 om 11:15

Hasan Salihamidzic, sportief directeur bij Bayern München, gaf woensdag te kennen dat der Rekordmeister geïnteresseerd is in Leon Goretzka. Die bekentenis is bij Schalke 04 niet in goede aarde gevallen. Sportief directeur Christian Heidel reageert in gesprek met verschillende Duitse media woedend op de uitspraken van Salihamidzic.

"We willen geen onrust bij Schalke. Bayern benadrukt dat Leon een speler van Schalke is, maar praat ondertussen meer over onze spelers dan over hun eigen spelers. Op deze manier worden speculaties alleen maar gevoed. We hoeven niet naar Bayern te luisteren als ze iedere dag vertellen hoe goed de speler is", zegt Heidel, die ondertussen nog hard zijn best zou doen om Goretzka toch nog langer aan Schalke te binden.

Het contract van de middenvelder loopt komende zomer af, maar Schalke zou Goretzka een jaarsalaris van twaalf miljoen euro hebben geboden als hij alsnog bijtekent. Daarnaast zouden er in die nieuwe verbintenis een 'ontsnappingsclausule' worden opgenomen, waardoor de 22-jarige middenvelder binnen enkele jaren alsnog de stap zou kunnen maken naar een Europese topclub.

De kans dat Goretzka hier op in gaat, lijkt vrij klein. Hij kan in vrijwel iedere Europese topcompetitie terecht en wordt gevolgd door clubs als Barcelona, Liverpool, Arsenal en Manchester United. Kicker meldt donderdagochtend dat Goretzka echter waarschijnlijk bij Bayern München zal tekenen. In een eerder stadium meldde BILD al dat de middenvelder reeds akkoord was met der Rekordmeister, maar dit werd al snel ontkend door Goretzka.

Meer nieuws
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
dudesie
 
20
4 januari 2018 om 11:34
Tja, door spelers weg te kopen van eventuele concurrenten blijf je wel de Recordmeister... Die jongen zal wel snel tekenen bij Bayern. Bild is over het algemeen wel goed ingelicht wat betreft Bayern.
 
memphisdepay
 
6
4 januari 2018 om 11:42
Is daar iets mis mee dan? Bayern zal creatief moeten zijn omdat zij niet met de transfergekte mee willen doen. Bayern is een van de weinige clubs die weet hoe ze beleid moeten voeren.
 
SilentStrike
 
25
4 januari 2018 om 11:45
Gast. Reken het vertrek van Goretzka nou niet Bayern aan. Die vent gaat sowieso weg, doordat Bayern op de deur klop blijft hij tenminste nog in Duitsland. Schalke heeft gewoon gefaald in het managen van spelerscontracten. Na Matip en Kolasinac de derde topspeler die transfervrij vertrekt in 2 jaar tijd.
 
dudesie
 
13
4 januari 2018 om 12:02
Goretzka is natuurlijk niet het eerste voorbeeld hiervan. Denk aan Gotze, Neuer, Lewandowski, etc.
 
SilentStrike
 
9
4 januari 2018 om 12:04
Denk je dat die nog allemaal netjes bij Schalke en Dortmund hadden gezeten als Bayern er niet was?
 
Kohaku
 
15
4 januari 2018 om 12:14
Je moet Schalke dus aanrekenen dat een speler niet bij wilt tekenen? Ze bieden twaalf miljoen, wat doet Schalke dan fout? Als club hoor je niet over spelers van een ander te praten. De enige reden waarom je dat doet is om ze gek te maken, onsportief gedrag dus.
 
memphisdepay
 
4
4 januari 2018 om 12:22
Wat je dan fout doet is dat je op een veel te laat moment gaat handelen. Bij het moment dat een speler nog 2 jaar vastligt en eigenlijk nog daarvoor moet beslissen wat je doet verkopen/nieuwe aanbieding.
 
memphisdepay
 
0
4 januari 2018 om 12:26
Al die voorbeelden die jij opnoemt zijn allemaal Duitse jongens. Duitsland, Spanje, Engeland en Italie zijn anders dan Nederland die jongens blijven graag in hun eigen land en geef ze is ongelijk.
 
iSimic
 
0
4 januari 2018 om 12:43
@dudesie Je noemt zojuist 2 spelers op die vrij duidelijk waren dat ze hoe dan ook zouden vertrekken. Neuer en Lewandowski waren helemaal niet van plan te blijven. Zelfde voor Hummels en Sule voor als je hun wilt opnoemen.
 
 
16
4 januari 2018 om 12:20
Dat is echt Bayern eigen ja, Rooney, Carrick, Smalling, Jones, Fellaini, Mata, Shaw en Young zijn bijvoorbeeld netjes door United opgeleid ipv gekocht van kleinere clubs uit dezelfde competitie. Dit gebeurt gewoon overal, zeker ook in Engeland bij de vleet. Daarom werd United zo vaak kampioen, meer centjes dan de andere ploegen uit de league. Bayern kan er ook niets aan doen dat ze de enige zijn met zoveel geld.
 
NeutraleFanNL
 
5
4 januari 2018 om 12:25
Rooney niet gekocht????? Shaw? Komen van respectievelijk Everton en Southampton, je reactie lekt een beetje haha.
 
Quar3sma
 
8
4 januari 2018 om 12:27
United heeft die spelers niet van de concurrent gekocht. Man United kan bv Hazard of Kane niet wegkopen, maar bayern doet dat wel
 
dudesie
 
4
4 januari 2018 om 12:28
Ai, Neutralefannl... @migi, je hebt gelijk hoor, dat United daar ook schuldig aan is. Het valt mij gewoon op dat Bayern het vaak bij directe concurrenten doet.
 
 
9
4 januari 2018 om 12:28
Fellaini, Jones, Smalling, Carrick, Mata en Young zijn ook gekocht. Was sarcasme
 
iSimic
 
4
4 januari 2018 om 12:29
Schalke eindigde de laatste 5 jaar gemiddeld 33 punten achter Bayern. Weet jij hoeveel concurrenten Manu heeft als je met 33 punten achterstand op een club al een concurrent bent van die club?
 
 
1
4 januari 2018 om 13:36
Wat isimic zegt. Bayern heeft gewoon geen echte concurrenten zoals je dat in Engeland wel hebt. Nu kan United inderdaad niet meer van Chelsea en City kopen. Voor het grote geld konden ze dat wel. RVP kwam ook gewoon van Arsenal. Zodra er een club is die stelselmatig kan concurreren met Bayern qua geld, prijzen en prestige kunnen ze de spelers binnenboord houden. Zolang geen enkele club dat kan, zal Bayern ze kunnen losweken. En waarom zouden ze het niet doen? Bayern is geen liefdadigheidsinstelling. Als ze met dit beleid de komende 180 landskampioenschappen kunnen winnen is het blijkbaar het juiste beleid.
 
Gurtalks
 
2
4 januari 2018 om 14:26
Daarbij komt ook nog dat Zuid-Duitsland en in het name het gebied Beieren prima woonklimaat heeft. Lekkere zomers en koude winters waar je kunt skiën. Om alleen maar van het landschap te zwijgen. Ik zou het wel weten of ik ergens in Engeland waar bijna elke dag regen is moest voetballen of bij Bayern Munchen. Daarnaast is Bayern gewoon een grootmacht met een hele rijke historie. Daarnaast koopt elke club van een andere club. Zo kocht Ajax/psv vaak ook de grote talenten weg bij de Nederlandse clubs, Zo doet FC Groningen dat ook in de omgeving, zo halen 3e klassers weer grote talenten uit de 4e en 5e klas. Dus dat is niks nieuws in het voetbal
 
LeonStraatman
 
0
4 januari 2018 om 19:39
Dudesie,manchester united doet dat natuurlijk niet hè in engeland??
 
Zermatt_Person
 
11
4 januari 2018 om 11:38
Als Bayern Munchen in Engeland was, hadden ze nooit het beleid kunnen voeren dat ze nu doen. Bayern Munchen heeft echt geluk dat ze hier en meester zijn in Duitsland. Door die status weten ze alle transfervrij speler, zoals Lewandowski en Goretzka te strikken. Stonden Lewandowski en Goretzka nog 3 jaar onder contract, dan hadden ze hen never nooit gehaald en was het team zwakker. Dit is ook het geval bij Hummels, Sule (beiden toen nog 1 jaar onder contract). Hopelijk lukt het Liverpool om Bayern Munchen af te troeven om Goretzka. Liverpool kan zo'n goede middenvelder erg goed gebruiken!
 
SilentStrike
 
13
4 januari 2018 om 11:42
Ja want dat zou goed zijn voor de Bundesliga, alle goede spelers naar het buitenland. Nu blijven ze tenminste nog in Duitsland.
 
JurreTop
 
12
4 januari 2018 om 11:50
De bundesliga word er juist op deze manier saaier van, als bayern elke topspeler van de topclubs in de bundesliga overneemt, dan verzwakt bayern de concurrenten en word de bundesluga nog saaier. Deze stap is dus slecht voor de bundesliga want de concurrenten kunnen op deze manier ook niet sterk europa in als bayern hun topspelers afpakt.
 
Onside
 
12
4 januari 2018 om 11:51
Je kan niet ontkennen dat Bayern belachelijk veel spelers overneemt van hun Duitse concurrenten. Al zijn het geen concurrenten te noemen, want voordat ze dat zijn heeft Bayern hun beste spelers meestal al te pakken. Vind het een mooie club, maar dit verpest voor mij de Bundesliga.
 
SuperBuLi
 
1
4 januari 2018 om 12:08
Onside als dit al de BuLi voor je verpest kijk je waarschijnlijk alleen maar de topwedstrijden. Het verschil van nummer 3 tot 10 is zeer minimaal.
 
ElPhenomeno
 
5
4 januari 2018 om 12:13
Gozer als Bayern niet in Duitsland zal spelen, dan had de Bundesliga minder Europese plekken gehad en ook niet de status gehad. Het Bayern tussen 2000 en 2010 was Europese subtop en die kwamen nooit verder dan de kwartfinales. Ook toen werden ze de helft van de tijd kampioen omdat andere ploegen simpelweg niet goed genoeg zijn. Dortmund, Leverkusen, Leipzig, Gladbach, Schalke, Wolfsburg, Hoffenheim en eigenlijk horen daar ook Hsv, Stuttgart en Bremen erbij. Het zijn allemaal leuke ploegen maar vaak door eigen falen missen ze de aansluiting. Want het zijn grote ploegen met een enorme achterban en de meeste clubs hebben genoeg financiele middelen om hoger te staan dan nu. Schalke laat al jaren transfervrij topspelers gaan Dortmund verkoopt dood leuk spelers aan de concurrent of stelt goedkope clausules in Wolfsburg heeft de ene na de andere miskoop gedaan en de salarissen zijn daar veel te hoog Hoffenheim eigenlijk idem dito al zijn die nu beter op de weg Hsv, Bremen en Stuttgart zijn zelfs helemaal na de afgrond gegleden Enige ploeg die aansluiting kan vinden met Bayern ooit is Leipzig. Omdat die dezelfde arrogantie hebben die je als topclub zijnde nodig hebt. Ze hebben een goeie visie, hele goeie trainingsfaciliteiten, samenwerking met andere clubs en de financiele middelen. Maar gelukkig geven die geen dom geld weg. Ik verwacht dat die binnen 2 a 3 jaar wel eens voor een 2-strijd kunnen zorgen.
 
Dante
 
1
4 januari 2018 om 12:15
@silentstrike Dat is de vraag. Is veel kwaliteit in de topclub van de competitie beter dan iets minder kwaliteit die wat eerlijker verdeeld wordt over de competitiegenoten. Ik weet wat beter is voor Bayern, maar voor de competitie weet ik t zo net nog niet.
 
iSimic
 
0
4 januari 2018 om 12:34
@dante Is dat de vraag? Want de meeste spelers zijn altijd heel open dat ze anders naar het buitenland gaan. @onside. Dat valt reuze mee, niet meer als andere clubs als BVB en Bayer.
 
ElPhenomeno
 
0
4 januari 2018 om 12:09
Haha ja en als Chelsea of City in Duitsland hadden gespeeld hadden ze ook minder topspelers gehad. Domme vergelijking. Het probleem is niet Bayern. Het probleem is dat clubs als Schalke en Wolfsburg bijv. ook al jaren matig beleid voeren. Bovendien is het lachwekkend dat elke goeie speler van Schalke transfervrij de deur uitloopt.
 
Shorty1991
 
0
4 januari 2018 om 13:47
Als Bayern München in Engeland speelde, dan hadden ze nog meer geld vanwege die belachelijke tv deals. Dan zouden ze dus niet alleen Duitsland leegkopen, maar ook England.
 
Dejan
 
6
4 januari 2018 om 11:48
Schalke moet zich niet zo druk maken hierom. Dit is simpelweg hoe het vaak werkt in Duitsland, goede Duitse spelers belanden bij Bayern. Je moet hierop in proberen te spelen door voortijdig contracten te verlengen. Ik denk dat ze bijvoorbeeld bij RB Leipzig dit wel op orde proberen te krijgen, want je kan er natuurlijk de klok op gelijk zetten dat Bayern over een of meerdere seizoenen zal proberen om gratis Werner te komen ophalen. Ik vind het alleen wel jammer hoe Bayern het speelt, in plaats van te betalen heb ik een sterk idee dat men heel vies aan lobbyen is bij zaakwaarnemers en spelers om vooral geen nieuwe contracten te tekenen.
 
SuperBuLi
 
3
4 januari 2018 om 12:06
Niet alleen Duitsland zo werkt het overal.
 
iSimic
 
1
4 januari 2018 om 12:38
Mensen schijnen te vergeten dat toen AZ kampioen werd een meedeed in de top er een periode volgde van iets van 10 jaar waarin Ajax 7/8 spelers kocht van Az en volgens mij tientallen jeugdspelers. Mensen die hier geen probleem mee hebben schreeuwen moord en brand wanneer Bayern een transfervrije (!!!!) spelers aantrekt, een 2e speler van 1 club in 20 jaar tijd. Het enige verschil is dat het in Duitsland als een kerstboom is en je maar 1 club op de top heb waardoor het er kennelijk erg uitziet voor mensen. Heb je meerdere clubs die het doen is het oke. Moet je voor de gein uitzoeken hoeveel spelers de traditionele top 3 in Nederland koopt van clubs onder de top 3 die even een leuk seizoen draaien. En zodra 1 van deze 3 clubs instort zouden ze maar wat graag van elkaar kopen. In elk land gebeurd het en Bayern zit tegenwoordig onder het gemiddelde wat betreft het shoppen in eigen land.
 
ArjenIsM3
 
6
4 januari 2018 om 12:09
Pff. Typisch Bayern weer dit. Zal me niets verbazen als ze een keer op hun flikker krijgen van de bond vanwege het zonder toestemming benaderen van een speler o.i.d... evenals Barcelona wat dat aangaat.
 
SilentStrike
 
4
4 januari 2018 om 13:05
Zijn contract loopt over 6 maanden af dus inmiddels mogen clubs zonder toestemming met hem praten. Wel leuk geprobeerd trouwens.
 
ArjenIsM3
 
6
4 januari 2018 om 13:32
Dat mag inderdaad. De berichten gaan echter veel verder terug dan dat. Mei 2017 heeft Schalke al aangegeven niet met Bayern te willen praten over hem, maar ondanks dat bleven de berichten over Goretzka en Bayern maar doorgaan. En laten we niet doen alsof dit de eerste keer is. Wel leuk geprobeerd trouwens.
 
Webo
 
3
4 januari 2018 om 13:44
Jörg Neubauer, de spelersmakelaar van Goretzka, is inderdaad in mei 2017 bij Bayern gespot. Dat kon toen in principe alleen vanwege Goretzka zijn. Er zal toen vast en zeker door Bayern al een mooie deal met hem zijn gemaakt, waaraan hij zelf ook nog een hoop verdient. Met Goretzka zelf mag Bayern officieel pas vanaf begin deze maand praten, maar ik vind dat het ook verboden moet worden om daarvoor al contact op te nemen met zijn zaakwaarnemer.
 
FrankLampard08
 
2
4 januari 2018 om 12:15
Goretzka is een heel goede speler, hij is Duits international en heeft zich in de BL ruim bewezen. Logisch dat Bayern hem wil hebben. Dat hij binnenkort transfervrij is, is natuurlijk de fout van Schalke. Ze hadden hem eerder kunnen verkopen (eventueel aan een buitenlandse club) of hem eerder een langer contract kunnen aanbieden. Het zou knap zijn als Bayern Goretzka transfervrij binnen weet te halen, omdat er veel concurrentie is. Ik vind het zelf mooi om Duitse spelers bij een Duits team te zien, daarom hoop ik dat Goretzka naar Bayern gaat. Op die manier blijft hij tenminste in de BL actief. Ik zie liever een Goretzka op het middenveld bij Bayern dan een Vidal.
 
Schalker2000
 
3
4 januari 2018 om 12:56
Deze reactie van Heidel lijkt mij een beetje overdreven. Wat iedereen zegt over dat het de fout is van S04 is onzin, Schalke is tijdig begonnen met dit contract te verlengen, Goretzka wilde niet. Dan de keus om hem nog een seizoen te houden en zo een grotere kans op CL is juist verstandig. Dat Kolasinac transfervrij wegliep was jammer en dat contract had best eerder verlengd kunnen worden. Vergeten wordt wel dat Kolasinac pas in zijn laatste seizoen goed begon te spelen. Het wordt nu vaak wanbeleid genoemd maar er wordt juist de laatste 1,5 jaar goed beleid gevoerd met koopjes en jonge spelers als aankopen.
 
C.F-Granada
 
4
4 januari 2018 om 13:11
Precies ze waren er wel optijd bij maar als de speler niet wil dan houdt het op. Voorbeeld van Kolasinac geldt ook voor Matip was ook eerst een normale verdediger, pas in zijn laatste jaar was hij echt goed en meteen weg was die. Kun je niks aan doen. Wat ik dan wel top vind van S04 dat ze ze wel blijven opstellen. Want kwaliteit moet altijd spelen.
 
Webo
 
3
4 januari 2018 om 13:53
Ik ben blij dat je dat je de feiten noemt, in tegenstelling tot velen die zomaar roepen dat het wanbeleid van Schalke is. Ze proberen al 1,5 jaar te verlengen met Goretzka, die ondanks de lucratieve aanbiedingen vanuit Schalke niet wil bijtekenen. Het zal vast en zeker ook de invloed zijn van zijn zaakwaarnemer, die straks goed aan hem kan verdienen. Het enige dat je Schalke zou kunnen verwijten is dat ze ondanks de kwaliteit in de selectie geen Europees voetbal spelen, of in ieder geval al een tijdje geen CL, waardoor spelers misschien minder snel zullen bijtekenen.
 
FrankLampard08
 
0
4 januari 2018 om 14:13
Financieel kun je het wel wanbeleid noemen. Als Goretzka afgelopen zomer was verkocht, hadden ze nog best wat miljoenen kunnen pakken. Zeker als er clubs tegen elkaar zouden gaan opbieden. Helaas vertrekt dan zo'n jongen en verlies je kwaliteit, maar je hebt dan wel middelen om een vervanger aan te trekken.
 
Webo
 
0
4 januari 2018 om 14:32
Ik denk dat Schalke in de zomer niet meer dan 15 miljoen voor hem had gekregen, omdat hij nog maar een jaar contract had toen. Schalke heeft ervoor gekozen om hem te behouden en dat pakt voorlopig goed uit, want door zijn goals en kwaliteiten haalt Schalke wel Europees voetbal straks. Dat betekent voor een club als Schalke al minstens 25 miljoen aan extra inkomsten. Het blijft natuurlijk een financieel risico, maar het siert Schalke wel om hem niet voor een schijntje te verkopen. 20 procent van zijn transfersom zou naar VFL Bochum gaan, dus dan blijft er sowieso niet veel over. Bovendien hadden ze (ook voor de fans) wel weer eens behoefte aan een goed seizoen en dat zou zonder hem als motor op het middenveld lastiger zijn geworden. Of een vervanger direct aanslaat is dan ook nog maar de vraag.
 
FrankLampard08
 
1
4 januari 2018 om 14:56
Webo, ik snap je, al zou ik het anders hebben aangepakt. Goretzka is slechts een passant. Het bestuur neemt risico, want hij kan geblesseerd raken of uit vorm, dan had je meer aan die 15 (?) miljoen gehad. Daarnaast wordt het probleem een jaar opgeschoven: een vervanger halen voor Goretzka, want we weten ook niet of zijn vervanger er volgend jaar direct staat..
 
Schalker2000
 
1
4 januari 2018 om 15:11
Tuurlijk neem je risico maar zo’n risico kan ook goed uitpakken. In theorie kan er nog iets geks gebeuren en dat hij daardoor alsnog verlengd. Bij Meyer zie je nu dat hij toch begint te twijfelen nu hij goed draait op 6 en belangrijk wordt gemaakt. Daarnaast zonder Goretzka (en vooral Meyer, die ook een aflopend contract heeft) zou S04 echt niet zo hoog staan.
 
123 bea 123
 
1
4 januari 2018 om 14:07
Ik snap niet waarom Nederlandse mensen zich hier zo druk maken over de "alleinherrschaft" van Bayern. Ze zijn rijker dan de anderen. dat is het enige maar wel beslissende verschil met de rest. En, ja, het is ondanks sprankelende wedstrijden tussen de top clubs ook saai. Voor de echte BL liefhebbers is de 2de plaats allang het "ware" kampioenschap. De kampioenschappen in München worden ook niet echt meer gevierd door de fans. Ook een beetje treurig, vind ik.
 
LeonStraatman
 
0
4 januari 2018 om 19:45
Ik vier ze elk jaar nog,krijg er als bayern fan geen genoeg van....
 
123 bea 123
 
1
4 januari 2018 om 21:01
Zo, dan weet je ook dat elk jaar minder mensen op de Marienpatz staan, en de "autocorso" ook passé is.
 
Laurens E
 
0
4 januari 2018 om 16:42
Die interesse was er ook al tegen het begin van het seizoen. Waarom er nu boos om worden en niet toen al. Is het niet aan Schalke om hem te behouden of in elk geval zijn contract te verlengen? Als een speler het goed doet wordt een contract meestal opengebroken.
 
Branquinho
 
0
4 januari 2018 om 22:38
Als ik Goretzka was zou ik mits Coutinho vertrekt, naar Liverpool gaan. Daar kan hij uitgroeien tot de grote man of zelfs Arsenal met het vertrek van Sanchez. Bij Bayern ben je een van de vele en is kans op een basisplek niet heel groot.