Schmidt doet grove beschuldiging aan adres Nijhuis: 'Dat heeft hij gezegd, ja'
Zaterdag, 16 januari 2021 om 22:39

Roger Schmidt haalt na afloop van de gewonnen wedstrijd van zijn team PSV bij Sparta Rotterdam (3-5) opnieuw hard uit naar scheidsrechter Bas Nijhuis. De trainer van de Eindhovenaren kreeg tegen Sparta een gele kaart van de arbiter vanwege aanmerkingen op de leiding. Schmidt komt voor de camera van ESPN met een opmerkelijke beschuldiging.

Eerder dit seizoen draaide Nijhuis tegen Vitesse (2-1 verlies) een penalty voor PSV in blessuretijd terug, nadat hij de beelden had bekeken aan de zijlijn. Schmidt was daarna woedend op Nijhuis, en volgens de Duitser speelt dat akkefietje nog altijd een rol. "De scheidsrechter heeft vandaag na de wedstrijd gezegd dat hij tegen ons floot omdat ik kritiek op hem had geuit na Vitesse", aldus Schmidt. Verslaggever Pascal Kamperman kan zijn oren amper geloven en vraagt of Nijhuis dat echt gezegd heeft. "Ja. Hij deed het expres, omdat ik hem na Vitesse had bekritiseerd. Dat is totaal niet oké", aldus de stellige Schmidt.

"Dat is voor mij niet professioneel", vervolgt de coach. "Dat is honderd procent niet professioneel. Het is nu de tweede keer dat ik dit zo voel. En daar ben ik echt niet blij mee." Schmidt is van mening dat Nijhuis er niet kort genoeg op zat. "Hij floot niet voor vier à vijf overtredingen. Natuurlijk moeten de spelers onder deze omstandigheden ook voor elkaar zorgen. Er waren een paar heel vervelende overtredingen. Als ze alles kunnen doen, gaan spelers de duels aan zonder dat ze de controle houden. Daarom was ik een beetje boos en gebeurt zoiets met Cody (Gakpo, red.)."

Laatstgenoemde raakte in de eerste helft geblesseerd na een tik op de enkel en moest zich laten vervangen. "We moeten morgen kijken in het ziekenhuis, maar het ziet er niet goed uit", zegt Schmidt. "Het kwam door de overtreding. Daarom ben ik een beetje boos op de scheidsrechter. Onder deze omstandigheden is het belangrijk dat de scheidsrechter de spelers beschermt." Op de persconferentie voegde Schmidt daar nog aan toe: "Ik hoef hem de rest van mijn leven niet meer te spreken. Na twee wedstrijden weet ik genoeg."

De reactie van Nijhuis
Ook Nijhuis zelf verscheen voor de camera van ESPN. De arbiter legt eerst uit waarom hij een gele kaart gaf aan Schmidt. "Op een gegeven moment hoor ik van mijn vierde official: 'Bas, luister eens, hij is continu commentaar aan het leveren op beslissingen. Op jou, maar dan richting mij.' Hij komt natuurlijk verhaal halen bij de vierde official. Ik heb toen aangegeven: probeer het op te lossen, anders roep je me me maar, dan geef ik een gele kaart. Toen bleef het een aantal keer doorgaan, waarop de vierde official zei: 'Bas, ik wil dat je naar de kant komt om een gele kaart te geven.' Dan doen we dat."

Nijhuis sprak Schmidt vervolgens vermanend toe. "Als trainers nu hun werk doen, en ik doe mijn werk op het veld, dan wordt het denk ik een stuk makkelijker", aldus Nijhuis, die vervolgens wordt geconfronteerd met de beschuldigingen van Schmidt. "Wat? Dat ik expres tegen hem gefloten heb ook nog? Sow, nou, dan kun je zien wat trainers er allemaal van maken, hè. Ik moet er echt om lachen, want dit is echt complete onzin natuurlijk. Heb je dat niet zelf verzonnen, heeft hij dat echt gezegd? Een trainer wordt gewoon beoordeeld op zijn gedrag, als hij een paar keer zo doet bij de vierde man, dan geef ik gewoon een gele kaart."

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
3
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
45
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (258)

 
Skede
 
266
16 januari 2021 om 22:44
Wat Hugo Borst zei kan nog wel eens kloppen: Nijhuis die een beetje geïrriteerd in de catacomben in gebrekkig Engels een cynische opmerking maakt (die hij zelf altijd graag na afloop herhaalt overigens), en die vervolgens verkeerd wordt opgevat door miscommunicatie. Ik kan me namelijk A, niet voorstellen dat Nijhuis echt oprecht zoiets zou zeggen en B, dat Schmidt het volledig uit zijn duim zit te zuigen. Daarbij komt dat Schmidt het weer van iemand anders gehoord zou hebben dus dan weet je al hoe dat gaat. Storm in een glas water denk ik en de waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Wat niet voor Nijhuis spreekt is dat je ondertussen een heel boekwerk kunt vullen met trainers en spelers die na afloop van een wedstrijd dit soort incidenten met hem hebben meegemaakt: Van Koeman tot de Jong en Viergever. Dus zo geheel ondenkbaar is het dan ook niet. Buiten dat snap ik de frustratie van Schmidt richting Nijhuis heel goed, ik zou me als trainer ook helemaal kapot aan hem ergeren. Laat staan als speler. Hij moet alleen professioneel genoeg zijn om dan niet op een persconferentie te gaan zeggen dat hij hem niet meer hoeft te spreken. Dan moet je er ook boven staan na afloop.
 
Lierse1997
 
269
16 januari 2021 om 22:46
Als het niet waar is dan mag hij er wel gewoon een sanctie voor krijgen want dan trekt hij onterecht de integriteit van de scheidsrechter in twijfel.
 
InkeMontana
 
218
16 januari 2021 om 22:50
Ik vind het maar een Mislijkmakende trainer. Misschien nog wel een schepje erbovenop tov van Bommel. Onsympathieke verschijning die doet het wiel te hebben uitgevonden en ondertussen overal maar over zaniken. Ik dacht dat Ten Hag daar wat van kon, maar Schmidt slaat echt alles. Paar wedstrijdjes brommen voor deze opmerking zou voor mijn humeur in ieder geval beter zijn
 
Japie_Krekel
 
156
16 januari 2021 om 22:52
Hij is idd nog erger als Van Bommel. Deze Schmidt schuift zijn eigen falen graag af op anderen altijd en vandaag is het weer Nijhuis die de schuld krijgt. Als deze man net zo goed was als in een team motiveren en trainen als dat hij in zeiken is dan had PSV nu aan kop gestaan waarschijnlijk
 
Skede
 
38
16 januari 2021 om 22:53
Eens, maar ik kan me dus niet voorstellen dat dit volledig niet waar is. Ongetwijfeld een kwestie van miscommunicatie.
 
Lierse1997
 
82
16 januari 2021 om 22:56
Tja miscommunicatie. Als ik morgen zeg dat mijn buurman een pedofiel is en dat blijkt ook door miscommunicatie te komen dan lachen ze daar ook niet mee hoor. Dit zijn gewoon uitspraken die heel veel effect hebben en die moet je niet doen als je niet 100% zeker bent dat ze gegrond zijn.
 
Andres13
 
190
16 januari 2021 om 22:56
Ik vind het wel terecht dat er eens vraagtekens bij Nijhuis wordt getrokken. Het is niet de eerste keer dat Nijhuis wordt bekritiseerd dat hij zijn eigen regels volgt. Ik vind het wel goed dat Schmidt dit eens aan de kaak stelt. Hij is lang niet de enige. Bij Nijhuis mag je doodschoppen uitdelen, maar iets tegen hem zeggen is geel. Dat slaat echt nergens op en dat is ook geen spelregel. Hij moet zich eens aan de regels houden.
 
Ronaldogoat7
 
25
16 januari 2021 om 22:58
zijn persoonlijkheid is niet geweldig maar het is gewoon een goede trainer geef hem nog 1 jaar en wat extra aankopen en hij maakt psv kampioen.
 
Skede
 
127
16 januari 2021 om 22:58
Wat een bizar slecht voorbeeld Lierse, maar oke. Zoals ik zeg, Nijhuis zal waarschijnlijk cynisch iets in het engels gezegd hebben op zijn kenmerkende toontje, wat door iemand van de staf letterlijk is genomen. Jij gaat er nu bij voorbaat maar van uit dat Schmidt dit volledig uit zijn duim loopt te zuigen. Want dat is aannemelijk ??
 
Lierse1997
 
93
16 januari 2021 om 22:59
@Andres, dat zegt Schmidt helemaal niet. Hij zegt dat een scheidsrechter van de knvb moedwillig tegen PSV fluit en hij stelt de facto dus dat er competitievervalsing plaatsvindt. Nogal een uitspraak dus.
 
Yoda
 
39
16 januari 2021 om 22:59
Inke, waarom laat je jouw humeur afhangen van het al dan niet schorsen van de trainer van psv.
 
Formus
 
29
16 januari 2021 om 23:00
Skede, ik geloof niet dat Nijhuis dat echt zou zeggen en dat moet Schmidt ook weten. "De waarheid ligt vast ergens in het midden" hoor ik hier veel mensen zeggen, maar dat moet Schmidt ook weten en hij moet eerst nadenken en verifiëren of deze beschuldiging waar is, voordat ie dit zegt tegen de media
 
Lierse1997
 
40
16 januari 2021 om 23:01
@Skede, een slecht voorbeeld? Als ik iemand valselijk voor pedofiel uitmaak dan zal die persoon daar veel last van hebben. Als Schmidt zegt dat de scheids gecorrumpeerd is dan heeft dat ook verregaande gevolgen. En er is geen middenweg. Of Nijhuis heeft het zo stellig en op deze manier bedoelt gezegd als Schmidt het doet uitschijnen of hij heeft dat niet gedaan.
 
Oenieboy
 
89
16 januari 2021 om 23:01
Man man, zet die bril eens af. Kritiek hebben kan, maar wat jullie trainer doet is iemand van partijdigheid beschuldigen. Hjj tast hiermee de integriteit van een scheidsrechter aan. Van een trainer moet je meer verwachten. Maar ja, deze trainer is van zeer bedenkelijk niveau voor de camera.
 
Yoda
 
17
16 januari 2021 om 23:02
Lierse, Nee hoor. hij zegt dat een scheidsrechter zegt dat hij moedwillig tegen psv fluit. Hij zegt daarmee niet dat er competitie vervalsing plaatsvindt, maar dat de scheids iets zegt dat vreemd is.
 
InkeMontana
 
24
16 januari 2021 om 23:03
Yoda. Omdat ik me irriteer aan hem op het moment dat ik een interview van 'm zie. Is toch maar weer mooi 5 a 10 minuten aan humeur verpesten. Paar wedstrijden zonder interviews van Schmidt zou wat dat betreft dus prima zijn.
 
Andres13
 
89
16 januari 2021 om 23:06
Nijhuis doet wel vaker van die gekke uitspraken, dus dan kan ik niet direct zeggen dat Schmidt zomaar iets uit zijn duim zuigt. Ik kan mij nog herinneren dat Nijhuis eens tegen Luuk de Jong zei dat hij eerst maar eens meer moest scoren voordat hij commentaar ging leveren op het fluiten van Nijhuis. Zoiets hoor je niet te zeggen als scheidsrechter.
 
Lierse1997
 
37
16 januari 2021 om 23:06
@Yoda, wacht even. Wat is de taak van een scheidsrechter? Als neutrale arbiter optreden tijdens een voetbalwedstrijd. Als een scheidsrechter dat niet doet dan is die partijdig en wordt er een team dus benadeeld. En wat houdt competitievervalsing in? Dat een team onterecht en doelbewust (waar Schmidt hier dus over spreekt) benadeeld wordt. Als het waar is wat Schmidt zegt, zijn dat dus wel degelijk de verregaande implicaties van die uitspraak.
 
Skede
 
15
16 januari 2021 om 23:07
@lierse, ja er is wel een middenweg. Namelijk dat Nijhuis wel iets gezegd heeft wat hij niet zo bedoelt had en dat dat vervolgens door de andere partij (terecht of niet terecht) verkeerd is opgevat. Dan krijg je in de adrenaline (zowel van scheidsrechter als trainer) na een wedstrijd snel miscommunicatie. Wat dat met iemand uitmaken voor pedofiel heeft te doen.....
 
Lierse1997
 
25
16 januari 2021 om 23:08
@Andres, zoals Schmidt het brengt is dit geen “gekke uitspraak” maar een bekentenis van Nijhuis dat hij een team doelbewust benadeeld in een wedstrijd onder zijn leiding. Wat dus zou inhouden dat Nijhuis per direct geschorst moet worden.
 
VijfMeterLijn
 
106
16 januari 2021 om 23:08
Ben ik de enige die het best wel bijzonder vind dat je van Schmidt zo geïrriteerd raakt? Ik twijfel of dat helemaal gezond is. Ik heb uren interviews en persconferenties van hem gezien en 99,9% van de tijd komt hij met zinnige dingen. Bijzonder dat je van zulke kleine randzaken chagrijnig raakt.
 
InkeMontana
 
33
16 januari 2021 om 23:11
Vijfmeterlijn. Gezien de reacties van de meesten hier denk ik inderdaad dat je 1 van de weinigen bent Verder helemaal niks met gezondheid te maken hoor, maar dank voor je bezorgdheid in deze corona periode.
 
Japie_Krekel
 
16
16 januari 2021 om 23:12
Het zijn vaak de trainers met de beste spelers en grote financiële middelen die het meest zielig doen
 
Lierse1997
 
20
16 januari 2021 om 23:12
Laten we even teruggaan naar het voorbeeld van de pedofiel. Een van mijn vrienden heeft gehoord dat mijn buurman zegt “dichter bij de nul is strakker om de... (vul maar zelf in) en ik loop dan meteen naar de plaatselijke krant om te zeggen dat die man een praktiserende pedofiel is. Nu dat is de middenweg die je hier voor Schmidt stelt. Er is sprake van een slechte mop, er is sprake van een tussenpersoon die dat hoorde en er is sprake van een publieke bekendmaking. En deze uitspraak heeft wel degelijk zware gevolgen. Mits waar moet Nijhuis namelijk geschorst worden. En dat bedoel ik dus met dat wat overtrokken voorbeeld van de pedofiel. Je kan niet zomaar dingen gaan roepen die enorm zware gevolgen kunnen hebben voor een individu (zowel op professioneel als zakelijk vlak).
 
Skede
 
30
16 januari 2021 om 23:21
Nee ik geef een voorbeeld van een middenweg. Er zijn nog 1001 andere middemwegen te verzinnen.
 
Remmetje81
 
25
16 januari 2021 om 23:27
Precies dit, en bij VI wss hij ook even mooi op tv aan het verkondigen dat ze van Bommrl eens goed aan gingen pakken. Kan me ook nog een akkefietje met Ronald Koeman herinneren. Zal het dan aan iedereen behalve Nijhuis liggen?
 
Lierse1997
 
14
16 januari 2021 om 23:27
Dus jij vindt het oké dat Schmidt op basis van 1 van die mogelijke middenwegen de integriteit (en daarmee ook eigenlijk het bestaansrecht van de scheidsrechter Nijhuis) van een scheidsrechter in twijfel trekt? Want dat is nogal wat he, niet gewoon een of andere mededeling die je doet.
 
Skede
 
8
16 januari 2021 om 23:34
Hij had het wat mij betreft niet direct tijdens dat interview hoeven aankaarten, maar intern bij de KNVB. Alleen zat hij waarschijnlijk na de wedstrijd nog in de adrenaline en werd hem er ook nog naar gevraagd. En zeg nou zelf, is dat heel raar? Wel als je het vergelijkt met pedofilie wellicht.
 
Skede
 
41
16 januari 2021 om 23:37
@InkeMontana, als jouw humeur verpest wordt door interviews van Schmidt dan raad ik je aan om A; iets te doen aan je mentale weerbaarheid, en B, vooral geen interviews van Schmidt te kijken. Ook een oplossing ??
 
Lierse1997
 
11
16 januari 2021 om 23:38
Nu ik vind het toch echt wel wat hoor. Want ik denk dat we het er wel over eens zijn dat Nijhuis gewoon scheidsrechter af moet zijn als het waar is. Het is gewoon een gevolg natuurlijk van het feit dat je tegenwoordig alles over scheidsrechters mag zeggen. In de premier league moet je dit niet proberen bijvoorbeeld. En persoonlijk vind ik dat erg kwalijk.
 
steeck03
 
2
16 januari 2021 om 23:41
@lierse Daar kan ik wel inkomen, maart dat is niets anders dan partijdig zijn. En dat is wel de beschuldiging. Je eigen regels volgen is slecht naar beide kanten.
 
Lucas1913
 
17
16 januari 2021 om 23:46
@lierse je nadere uitleg van je oorspronkelijk verschrikkelijk slechte vergelijking is eigenlijk nog erger. Aangezien de middenweg is dat Nijhuis een opmerking naar Schmidt heeft gemaakt die jij vergelijkt met "dichter bij....strakker om", impliceer je dat jouw buurman die opmerking naar een jong persoon zou hebben gemaakt. En als jij dan al enkele discutabele momenten met die persoon hebt meegemaakt (wat in het geval van Schmidt en Nijhuis dus ook zo is), dan denk ik dat 99% ook de conclusie van pedofiel zou trekken. Je geeft Schmidt dus gelijk? On: Ik sluit mij 100% bij Skede aan. A Nijhuis heeft dit niet zo op deze manier gezegd en B Schmidt verzint dit niet. Maar ik heb Nijhuis altijd al een naar zelfopgetogen mannetje gevonden dus ik geloof zeker dat hij vast wel een (ontoepasseljke) opmerking heeft gemaakt waaruit je in de emotie (en taalbarriere) een conclusie als deze kan halen. Als Nijhuis bijvoorbeeld zegt: "als je gaat zeiken dan krijg je hem zeker tegen", o.i.d. dan vallen daar inderdaad meerdere interpretaties aan te geven...
 
InkeMontana
 
13
16 januari 2021 om 23:47
Skede. Dat is in deze discussie al eens gezegd, probeer eens een nieuwe persoonlijke aanval zou ik zeggen. Of beter nog, wellicht gewoon bij het onderwerp houden? Nogmaals, met mijn gezondheid is niks mis, ook niet mijn mentale.
 
Lierse1997
 
17
16 januari 2021 om 23:54
De gevolgen van zijn uitsprak zijn dat Nijhuis minstens geschorst moet worden en waarschijnlijk gewoon oneervol ontslagen. Dus nee Schmidt kan dat niet zomaar zeggen en het dan steken op een miscommunicatie. Vandaar het voorbeeld van de pedofiel (dat natuurlijk een beetje overtrokken is). Het punt was gewoon dat je iemand niet zomaar op wat vage vermoedens en onzekerheden een pedofiel kan noemen en dat geldt ook voor een bewust gecorrumpeerde scheidsrechter. Dat kan je gewoon niet even zeggen als het uiteindelijk niet waar blijkt te zijn.
 
RolandHendriks
 
19
17 januari 2021 om 00:05
@lierse Volgens mij trekt Nijhuis zelf zijn integriteit in twijfel. Ik vond hem dramatisch fluiten en zeker niet in het voordeel van PSV om op zijn zachts te zeggen. Behoorlijk pittige overtredingen waarvoor hij sommige niet eens floot. Zelfs Driessen plaatste zijn vraagtekens erbij. Om nog maar niet te praten over de penalty die hij van 65 meter gelijk geeft aan Sparta terwijl in de eerste helft bij Gakpo precies hetzelfde gebeurd in de 16 en dan laat hij gewoon doorspelen. Dan wek je de toch echt zelf de indruk.
 
Lucas1913
 
2
17 januari 2021 om 00:06
Tuurlijk niet. Ontslag zou alleen een gevolg zijn als de uitspraken waar blijken te zijn. En dan zou het gevolg het terecht zijn. Als het niet waar is en het is inderdaad een miscommunicatie dan heeft deze uitspraak natuurlijk geen gevolgen voor Nijhuis. Dus wat je zegt klopt niet. En ja, bij een miscommunicatie zit in principe niemand fout, dus daar kan het dan prima mee afgedaan worden...
 
Skede
 
34
17 januari 2021 om 00:12
"Misselijkmakende trainer, onsympathieke verschijning die doet het wiel te hebben uitgevonden" >>> klagen over persoonlijke aanval ??
 
Lierse1997
 
10
17 januari 2021 om 00:12
Ja wat is dat nu weer voor onzin? Natuurlijk heeft dit gevolgen voor Nijhuis. Tot er bewezen wordt dat de uitspraken al dan niet waar zijn is zijn integriteit in twijfel getrokken. En bij miscommunicatie zit dus de persoon die foutieve informatie naar buiten heeft gebracht fout. Ziedaar terug het voorbeeld van de pedofiel. Ik kan niet zomaar iemand een pedofiel noemen en het dan steken op een miscommunicatie. En net zo goed kan je niet zomaar een scheidsrechter gecorrumpeerd noemen en het dan op een miscommunicatie steken.
 
RogierSilva
 
4
17 januari 2021 om 00:22
@japie Erger dan van Bommel... Hij heeft dit gezegd omdat iedereen op dit forum dan lekker weer wat te doen heeft.
 
Lucas1913
 
7
17 januari 2021 om 00:23
Ben ik het niet mee eens aangezien de ontvanger niet weet dat hij (eventueel) foutieve informatie naar buiten brengt. Ik ben ervan overtuigd (niet de eerste keer namelijk) dat Nijhuis aanleiding heeft gegeven aan deze miscommunicatie met een bijdehante opmerking in gebrekkig Engels. Dat had hij dus moeten voorkomen en daarom acht ik hem schuldig aan dit verhaal. Nogmaals, dat is hoe ik denk dat het is gegaan.
 
Lierse1997
 
7
17 januari 2021 om 00:33
Dan mag je toch nog steeds geen leugens en halve waarheden als de waarheid naar buiten brengen? Gewoon niet doen en als het niet waar is zwaar sanctioneren. Als het wel waar is dan moet Nijhuis zwaar gesanctioneerd worden.
 
myvision
 
25
17 januari 2021 om 00:44
PSV mag Schmidt weleens tegen zichzelf in bescherming gaan nemen want is het niet nu, dan zal hij binnenkort wel een keer geschorst worden want op basis van niets de scheidsrechter berichten van partijdigheid kan absoluut niet.
 
Lucas1913
 
2
17 januari 2021 om 00:46
Hij brengt toch ook niet bewust een leugen naar buiten? Op dit moment is dit de waarheid voor Schmidt en wat let hem dan deze niet naar buiten te brengen? Want als het echt waar is (wat volgens hem zo is) dan moet dit ook uitgesproken worden met alle gevolgen van dien.. Maar goed. Iedereen kan hier heel lang over discussiã«ren.. Zolang er niet boven tafel is wat er daadwerkelijk is gezegd, komen we er toch niet uit.... Ik vind persoonlijk dat Schmidt niet per sé fout zit, maar wel degelijk excuses moet bieden als het niet waar blijkt te zijn maar miscommunicatie. Wel/geen sanctie zou afhangen van hoe makkelijk de aanleiding verkeerd te interpreteren valt... Voor Nijhuis geldt: Waar: per direct ontslaan. Als het niet waar is zou ik afhankelijk van wat hij precies heeft gezegd er wel voor opperen hem uit de media te houden en hem duidelijke voorwaarden stellen dat de wedstrijd fluiten zijn werk is en niet een moment om zijn eigen showtje te creã«eren... Verschrikkelijk...
 
Sirius
 
5
17 januari 2021 om 02:00
@skede - Dat denk ik inderdaad ook. Het lijkt me sterk dat Nijhuis dat gemeend en in die bewoording gezegd heeft en dat een coach dit gewoon even uit z'n duim zuigt met de wetenschap dat dit gewoon uitgezonden word. Hoe dan ook is het gewoon heel simpel: Nijhuis moet zich niet zoveel met de boel er omheen bemoeien en trainers moeten eens leren dat afgeven op de arbitrage geen zin heeft als het kwaad al is geschied.
 
Kyle66
 
6
17 januari 2021 om 03:06
@Lucas: hoe weet je dat het niet bewust is? Dit is een forse beschuldiging van partijdigheid van een scheidsrechter. Je mag veel van Nijhuis vinden, en hij is voor mij zeker niet de beste scheidsrechter, maar wat Schmidt zegt is een beschuldiging. Dat gaat heel ver. Als Ten Hag dit had gezegd hadden al die PSV-supporters die hem nu verdedigen hem tot de grond toe afgebrand.
 
Kyle66
 
8
17 januari 2021 om 03:07
Edit: dus als Schmidt gelogen heeft, is het een miscommunicatie en als Nijhuis heeft gelogen moet hij worden ontslagen????
 
vp10Arsenal
 
3
17 januari 2021 om 04:03
Nijhuijs is gewoon een dramatisch scheidsrechter, die veel meer krediet krijgt dan hij verdient omdat Johan hem nogal hoog heeft zitten. Ik vind het een heel vreemd verhaal. Schmidt wint deze wedstrijd, doet nog mee om 3 prijzen en staat totaal niet onder druk bij het bestuur van PSV. Waarom zou hij dit uit zijn duim zuigen?
 
houtapp
 
0
17 januari 2021 om 07:08
Wat een onzin... Als jij beide wedstrijden gezien zou hebben dan zou je dit niet zeggen! Nijhuis doet net alsof hij de regels heeft gemaakt, echt een arrogant mannetje. Hij laat veel te veel doorgaan en wil bepaalde dingen gewoon niet zien.
 
romarky
 
4
17 januari 2021 om 08:06
@lierse Het feit dat je begint met als zegt al voldoende. Je hebt net zo weinig bewijs dat het niet zo is, dus waarom je dan nu met van die prachtige verhalen komt snap ik niet zo. Skede heeft wel zeker een punt en dan brengt hij het nog netjes, terwijl het net zo goed gewoon kan. Waarom zou Nijhuis dat niet gezegd hebben is net zo aannemelijk als dat Schmidt het zegt, maar hier op het forum hebben we al voor rechter gespeeld. Kansloos.
 
theEDGE
 
3
17 januari 2021 om 08:40
In het echte leven noemen we het gewoon laster of smaad en kun je gewoon voor vervolgd worden in dit land. Als NBA volger kan ik je melden dat kritiek op scheidsrechters daar zeer flinke boetes en schorsingen worden uitgedeeld.
 
Lierse1997
 
2
17 januari 2021 om 08:49
@Romarky, speel ik voor rechter? Het is in de hypothetische situatie dat het niet waar is. Nu dan mag daar toch een sanctie aan vast zitten? Dan roept Schmidt namelijk dingen die niet waar zijn en dat kun je niet gewoon oplossen met “het was een miscommunicatie”. Zo een gekke uitspraak is dat toch niet? En als Schmidt de waarheid spreekt dan moet er natuurlijk een sanctie volgen voor Nijhuis. Maar het eenvoudige punt is dus dat je gewoon niet zomaar dingen kan roepen als ze niet 100% zeker waar zijn.
 
Formus
 
1
17 januari 2021 om 08:53
Sander91, welke tijdzone zit je? Bij mij was t 14 minuten geleden al half 9 ??. Maar ik snap de frustratie, want er wordt wel vaker sneller en voor minder een reactie verwijderd. Ook 's nachts en 's ochtendsvroeg. Misschien dat er een automatische mod kan zijn bij 20 plus meldingen oid. En die je dan evt weer kan corrigeren?! Zoiets?
 
Skede
 
2
17 januari 2021 om 09:05
@myvision, ja ik vind Schmidt over het algemeen vrij sympathiek.
 
Formus
 
3
17 januari 2021 om 09:06
Lierse, ik vind ook dat je dit niet kan zeggen in de media als je niet 100% zeker bent. De gevolgen van dit openlijk uitspreken blijven voor altijd kleven aan Nijhuis. Een publiekelijke veroordeling is al geschied, dus moet dit echt waar zijn. De gevolgen zijn namelijk niet (volledig) meer ongedaan te maken, ook niet met publiekelijke excuses. Nou vind ik Nijhuis een vreselijke scheids met nare trekjes, maar dit gaat allemaal wel heel ver. Schmidt moet oppassen voor zijn uitspraken in zijn emoties. Die zijn nogal ferm. En dan moet het echt 100% waar zijn. Ik denk echter dat hij dit niet kan bewijzen straks en dat hij geschorst gaat worden.
 
DieGelbeReds
 
3
17 januari 2021 om 09:06
@InkeMontana, ik denk dat de clubvoorkeur hier ook in meespeelt. Jij kijkt niet graag naar Schmidt, dat kan. Veel mensen hadden dat bijvoorbeeld ook met Luuk de Jong. Of bij Feyenoord met Dirk Kuyt. Ik vind zelf bijvoorbeeld ten Hag uiterst vervelend om naar te luisteren. Antony met zijn arrogante houding/hoofd kan ik ook niet uitstaan. Om die reden vermijd ik inmiddels ook gewoon standaard alle interviews etcetera. Het gaat me puur om de 90 minuten voetbal zodat ik me zo min mogelijk erger aan al die mannetjes
 
Formus
 
4
17 januari 2021 om 09:11
Skede, maar Schmidt schaadt toch onnodig iemand door in zijn eigen emoties iemand zo te beschuldigen als het niet 100% klopt? Dat moet ie weten. En het is niet voor het eerst dat Schmidt rare dingen zegt in zijn emotie. En hij zal het straks voor de tuchtcommissie echt moeten bewijzen, anders is het laster. Gaat nog een leuke zaak worden die Schmidt imo gaat verliezen. Maar misschien heeft ie zijn doel bereikt en wordt Nijhuis nooit meer op een wedstrijd van jullie gezet. Dat zijn die 3 wedstrijden schorsing dan wel waard ??
 
DieGelbeReds
 
2
17 januari 2021 om 09:15
@Formus/Lierse, ik moet bij deze situatie ineens denken aan de toeslagenaffaire. Over Nijhuis kan je inmiddels een boek schrijven met dingen die hij heeft geroepen, een houding en manier van fluiten die afwijkt van de KNVB-standaard, de weerzin tegen Nijhuis wordt steeds groter binnen en buiten voetballand. Kortom, er zijn legio signalen dat Nijhuis boven de regels gaat staan en zijn eigen regels met willekeur toepast. Iedereen ziet het, iedereen klaagt erover maar er gebeurt he-le-maal niets. Dit is ook weer zo`n signaal. Ik snap best dat er een bepaalde bewijslast nodig is, maar het is toch wel heel opmerkelijk dat er bijna wekelijks kritiek is op het functioneren van Nijhuis? Wat mij betreft zijn er inmiddels te veel op zichzelf staande situaties rondom Nijhuis, waardoor ik de uitspraken van Schmidt echt wel serieus zou nemen en niet direct als fabel wil afdoen. Misschien moeten Renske Leijten en Pieter Omtzigt zich maar eens met deze situatie gaan bemoeien. Eens kijken wat er dan allemaal los komt
 
Formus
 
3
17 januari 2021 om 09:18
Gelbe: vergeet vooral Van Gaal niet ??. Echter kon ik me daar zelfs aan ergeren ??. Maar of je nou PSV'er bent of niet, je moet toch ook vinden dat Schmidt echt moet oppassen met zijn emotionele uitspraken. Hij moet in zijn emotie niet voor de camera verschijnen en daar moeten zijn clubgenoten hem voor beschermen, want hij zegt nogal ferme dingen in de media (wat overal wordt opgepikt, want het is nog al nieuwswaardig) die allicht niet juist zijn en hij daarmee Nijhuis voor altijd beschadigt in zijn belangrijkste (levens)functie, nl scheidsrechter.
 
Formus
 
2
17 januari 2021 om 09:24
Gelbe, kritiek is prima, maar dit zijn fundamentele beschuldigingen waaruit feitelijk blijkt Nijhuis ongeschikt is. (En of je dat nou vindt of niet telt dan niet. Feitelijk is dan bewezen dat ie ongeschikt is. Over eigen regels: Ik kan me gevalletje Onana tegen Groningen nog herinneren. Nijhuis zag op de beelden later dat ie fout zat, maar heeft ie doodleuk gezegd dat Onana maar gewoon niet in zo`n situatie terecht moest komen als keeper?!?? Want dat verantwoordt een overtreding oh heilige meneer Nijhuis??? Nog een vb dat ie zijn eigen regels heeft. Echter: dit is een heel ferme beschuldiging. Als ie waar is, is Nijhuis feitelijk ongeschikt. Niet op basis van wat we vinden (dat ie slecht fluit), maar dan is het bewezen. Dus moet het echt waar zijn).
 
Lierse1997
 
3
17 januari 2021 om 09:26
Nu is er nog wel steeds een verschil tussen gewoon een slechte scheids met eigen regels zijn en een scheids zijn die bewust tegen een bepaalde ploeg gaat fluiten.
 
Skede
 
3
17 januari 2021 om 09:33
@Formus maar dat ben ik ook helemaal met je eens hoor: Schmidt moet na wedstrijden minder hoog in zijn emotie zitten voor hij interviews doet. Dat geef ik in mijn eerste reactie ook aan: hij moet professioneel zijn en er boven staan. Neemt niet weg dat ik ook wel weer kan begrijpen dat Nijhuis je tot op het bot kan frustreren na zo'n wedstrijd met die kenmerkende popie jopie opmerkingen (waar dus zoals gezegd al veel meer spelers en trainers over hebben geklaagd en die hij dan elke keer ontkent na afloop). De opmerking die hij gisteren maakte is dus gewoon in het verkeerde keelgat geschoten doordat Nijhuis en Schmidt gewoon geen vrienden zijn. Overigens, als het echt compleet onwaar blijkt te zijn (met de nadruk op compleet) dan moet Schmidt wat mij betreft een wedstrijd of 5 geschorst worden. Dat lijkt me duidelijk. Maar, en ik denk dat iedereen die hier zo heftig op Schmidt reageert dat ook wel weet, Schmidt zuigt dit natuurlijk echt niet 100% uit zijn duim. Daar geloof ik niks van maar dat vinden mensen hier op VZ blijkbaar aannemelijker dan dat er wel degelijk iets gezegd is maar dat het gewoon verkeerd is opgevat. ??
 
Formus
 
2
17 januari 2021 om 09:36
Lierse, ben het met je eens. Eerst was het een subjectief incapabele scheids (tot dit jaar hadden imo vooral Ajacieden er last van ??), nu is het een objectief incapabele scheids als dit waar is. Want hij fluit expres tegen een team. Dat kan en mag niet waar zijn en is hij dus feitelijk ongeschikt voor dit werk. Bijna zelfs matchfixing.
 
Moraat
 
0
17 januari 2021 om 09:49
Erger dan*, Japie. Jeetje hoe vaak moet het nog gezegd worden. En nee we moeten niet gaan overdrijven. Ik vind dit gedrag van Schmidt ook niet super professioneel, maar laten we niet vergeten hoe ontzettend denigrerend Van Bommel kon zijn naar de leiding. Dat heb ik Schmidt nog niet zien doen.
 
Formus
 
1
17 januari 2021 om 09:52
Skede, er zal vast iets gezegd zijn, ben ik van overtuigd. Maar ik kan me niet voorstellen dat dit gezegd is. Misschien verkeerd vertaald, verkeerd begrepen, een woordje gemist of wat dan ook. "Ik zou toch automatisch tegen jullie fluiten" of "Ik zou toch niet automatisch tegen jullie fluiten" is een wereld van verschil. En dat je iemand beschuldigt in de media met uiteindelijk miljoenen mensen die dit te horen krijgen.... Dan moet je echt 100% zeker zijn, want de gevolgen zijn niet meer (volledig) ongedaan te maken. En een emotievolle Schmidt is zich daarvan niet volledig bewust, daar ben ik ondertussen wel zeker van. Edit: en daarom is er geen middenweg. Of het is waar of niet. Maar als het al maar 90% waar is, kan je het al niet met zoveel stelligheid de wereld in brengen, want het is een onschuldige persoon aan de schandpaal nagelen.
 
romarky
 
0
17 januari 2021 om 12:10
@Lierse en Formus Jullie halen twee dingen door elkaar heen. Iets zeggen en iets doen zijn twee verschillende dingen. Nijhuis kan wel degelijk heel populistisch van alles uitkramen, wil niet zeggen dat hij dat ook heeft gedaan. Mocht het zo zijn, dan draait hij eigenhandig zijn carrière de nek om en niet Schmidt. Dus nogmaals, er is geen bewijs voor beide kanten, dus misschien mag het oordeel over Schmidt ook wat minder...
 
Lucas1913
 
0
17 januari 2021 om 12:12
@kyle66 daar ga je dus de fout in. Ergens over liegen of een aanname doen over iets wat gezegd is wat achteraf niet zo bedoeld blijkt te zijn, zijn twee totaal verschillende dingen, waar beide schuldig en beide onschuldig kunnen zijn. Je gelooft toch zelf niet dat een volwassen vent dit zomaar uit zijn duim zuigt? Als ik iets aannemelijk zou vinden in dit verhaal is dat Nijhuis zelf maar al te goed weet wat de aanleiding van Schmidt zijn stelling is, maar dit niet naar buiten brengt omdat hij weet dat zijn opmerking (zonder dat hij dit daadwerkelijk in deze woorden heeft gezegd) eigenlijk niet door de beugel kan. Anders had hij gewoon moeten zeggen: Luister.. Dit is er gebeurt.. Dit heb ik gezegd.... Je kan mij niet wijs maken dat Nijhuis zelf niet weet op welke uitspraak Schmidt zijn stelling is gebaseerd.. En ook niet dat een trainer dit maar even verzint omdat hij met iemand niet door een deur kan...
 
Japie_Krekel
 
1
17 januari 2021 om 14:47
@Moraat Van Bommel was ook een jankbal idd maar deze Schmidt die is er ook wel heel goed in
 
Yoda
 
0
17 januari 2021 om 17:10
Inke, in dat geval zou mijn advies zijn om iets te doen waar je zelf invloed op hebt (bv geen interview van schmidt meer kijken), in plaats van hopen dat hij er geen meer zal geven.
 
Yoda
 
0
17 januari 2021 om 17:14
Lierse. Maar hij beschuldigd m niet van competitie vervalsing, dat suggereer je. Hij zegt dat een scheidsrechter iets heeft gezegd. Meer informatie zie ik iig niet. Jij wel.
 
jorritbenz
 
141
16 januari 2021 om 22:46
Nijhuis moet gewoon een keer normaal gaan fluiten. Een overtreding is gewoon een overtreding punt. Ook de KNVB moet zijn verantwoordelijkheid pakken en deze scheidsrechter geen wedstrijden meer geven
 
Richardvan Boven
 
78
16 januari 2021 om 22:52
Het meest irritante dan nog is bij elk puntje van commentaar trekt die gelijk geel. Alleen al om die reden geloof ik het best dat Nijhuis zo’n opmerking maakt. Weet nog goed bij Vi met Everton en Koeman. Dat Koeman klaagde over de totale tijd van de extra speeltijd en Nijhuis zei al kwamen er 30 minuten bij je had toch niet gescoord. Het is gewoon een hele irritante man, die altijd leuk probeert te doen. Maandag weer lekker leuk doen bij VI.
 
puntnaarachter
 
14
16 januari 2021 om 22:52
`een overtreding is een overtreding, punt`. Was het maar zo makkelijk. Er is geen objectief punt van een overtreding. Iets wat ik een overtreding vind, hoef jij geen overtreding te vinden en omgekeerd. Daarom is de VAR ook niet de oplossing voor de problemen, maar zorgt juist voor meer discussie, en dat is ook complete logisch. Een fysieke overtreding is in veel gevallen interpretatie, en zal ook altijd zo blijven.
 
jorritbenz
 
22
16 januari 2021 om 22:55
Puntnaarachter, nee dat snap ik. Ik denk dat iedereen snapt wat jij nu zegt, je probeert nu makkelijk te scoren. Het gaat mij erom dat je bij bepaalde overtredingen gewoon moet fluiten en niet je eigen regels moet gaan toepassen. Nijhuis krijgt ook gewoon veren in zn reet door VI.
 
Lierse1997
 
9
16 januari 2021 om 22:56
@Richard, zo hoort het. Moet maar eens gedaan zijn met dat eindeloos klagen op de arbitrage.
 
puntnaarachter
 
8
16 januari 2021 om 23:14
Ik neem sowieso zeurende spelers en coaches op de scheids niet heel serieus. Uiteindelijk zijn dat de mensen die schwalbes maken of de totale realiteitszin kwijt zijn als het gaat om overtredingen. Zijn altijd aan het zeuren bij de scheids om welk witte wasje en hen is altijd onrecht aangedaan, terwijl zij de scheids op veel fronten proberen te foppen. Mooiste is dat de meeste mensen die in het aan het zeuren waren op de scheids, zelf nog nooit een wedstrijden hadden gefloten.
 
puntnaarachter
 
4
16 januari 2021 om 23:19
Ik probeer niet goedkoop te scoren te scoren. Ik haal je populistisch stelling gewoon onderuit. Als die echt zo beroerd fluit, door zoals jij het schetst; zijn eigen regels toepast, dan zal de knvb hem toch wel ontslaan?
 
Skede
 
21
16 januari 2021 om 23:28
Waarom denk je dat Nijhuis zo weinig toppers krijgt in Nederland? En internationaal ook achter Makkelie en Kuipers staat? Niet omdat de KNVB zo blij met hem is hoor. Maar hij heeft de publieke opinie, mede door VI, mee waardoor ze er weinig meer mee kunnen.
 
Teesboer
 
4
16 januari 2021 om 23:58
Volgens het verhaal van Nijhuis heeft Schmidt meerdere malen lopen zeiken op Nijhuis. Dus dat is niet bij elk puntje, terecht geel dus. Jij vindt hem irritant, hij heeft gelukkig ook nog steeds veel fans. Ik ben blij dat scheidsrechters zich ook op die wijze mogen en kunnen laten zien. Helaas bestaan er ook van die zeikerds zoals jij die daar niet tegen kunnen.
 
puntnaarachter
 
0
17 januari 2021 om 00:23
Dat de KNVB niet blij met hem is, kan natuurlijk meerdere redenen hebben hé? Als hij echt zijn eigen regels toepast, dan vervult hij toch niet zijn functieomschrijving? Dan is er maar 1 conclusie die je als werkgever kan trekken en dat is ontslag, want hij voert zijn functie niet goed uit. Dan moet je hem naast het niet geven van toppers Europese westrijden, überhaupt geen wedstrijden geven. Blijkbaar valt het namens zijn werkgever wel mee en zij moeten uiteindelijk oordelen over zijn functioneren. Genoeg scheidsrechters die zijn wedstrijden willen krijgen hoor
 
Sirius
 
3
17 januari 2021 om 02:04
@skede - Ik vind Nijhuis niet geweldig, maar ik vind 'm toch nog een stuk beter dan Makkelie. De laatstgenoemde fluit echt wanhopig slecht. Die heb ik eigenlijk zelden een goede wedstrijd zien fluiten.
 
houtapp
 
3
17 januari 2021 om 07:12
Ga toch weg man.. Nijhuis is gewoon aandachts geil en wil wekelijks laten zien hoe geweldig hij wel niet is. Hij zit niet voor niks steeds bij VI.
 
Constant kante
 
0
17 januari 2021 om 13:44
puntnaarachter. Dat Bas Nijhuis op geen enkele internationale lijst meer voorkomt en hij ook nauwelijks nog wordt ingedeeld voor de toppers, zegt voldoende over de status die Bas Nijhuis binnen de Knvb heeft. En zoals je weet kost een ontslag geld. Veel geld, zeker bij scheidsrechters die gewoon onder contract staan.
 
Nick_10
 
38
16 januari 2021 om 22:52
Ja ik snap dat ook wel. Geen idee of schmidt hier de waarheid spreekt of nijhuis, dat wil ik ook graag in het midden laten. Maar als je bijvoorbeeld kijkt naar de wedstrijd en dan specifiek naar de penalty. Werkelijk heel de wedstrijd worden er van dat soort acties geen overtredingen gefloten en opeens is het een overtreding? Zeer dubieus natuurlijk. Of het nou een overtreding is of niet je moet wel consequent blijven. En daarnaast vind ik Schmidt ergens wel een punt hebben. Met dit soort omstandigheden moet je spelers beschermen en niet zo stoer met alles maar daar willen laten gaan etc. Het is idd niet voor het eerst dat trainers en spelers problemen hebben met het fluiten van nijhuis.
 
Arnino
 
10
16 januari 2021 om 23:50
Helemaal eens met jou reactie. Ik wou hem ook typen. Ik geloof niet dat die bewust tegen psv fluit, maar hij laat alles in de wedstrijd door gaan, en dan zo akkefietje in de 16 fluit die voor. Dat ligt niet in de lijn van zijn fluiten laten we maar zeggen.. Hij was boos omdat er een overtreding op Gapko werd gemaakt waar niet voor gefloten werd.. Je weet dat Nijhuis en Schmidt elkaar niet liggen dan weet je gelijk Nijhuis gaat hier Schmidt geel voor geven... Je kan 't doen, maar die 2 mogen elkaar niet.. Normaal houd ik wel van de manier van fluiten van Nijhuis, maar op dit veld was 't toch echt vaak gevaarlijk inkomen door Sparta..
 
Bossie
 
1
17 januari 2021 om 06:50
Het is niet slim van Schmidt om dit in de media te zeggen zonder het te kunnen bewijzen.
 
Teesboer
 
25
16 januari 2021 om 22:45
Kan mij niet voorstellen dat Nijhuis zoiets zegt. Wel vreemd om zoiets te verzinnen, dus wat de waarheid dan wel is? Verder volledig terecht dat hij geel trekt voor Schmidt.
 
 
84
16 januari 2021 om 22:50
Waarom was geel terecht? Bassie maakte er weer een puinhoop van.
 
Teesboer
 
24
16 januari 2021 om 22:57
Blijkbaar is hij vaker gewaarschuwd door de 4e man en hij bleef doorgaan met zeuren op de scheids. Dan verdien je in mijn ogen geel.
 
RolandHendriks
 
22
17 januari 2021 om 00:10
Als je al niets meer mag zeggen als ze een speler van je het veld uit trappen en de scheidsrechter vindt het de moeite niet eens waard om te fluiten... ja waar gaat het dan nog over?
 
 
0
17 januari 2021 om 08:53
Blijkbaar is hij vaker gewaarschuwd, heb jij dit gezien of is dit jouw conclusie. Maar in de Bassie show telt de 4de man niet echt mee.
 
Emilio Estevez
 
5
17 januari 2021 om 02:56
Ik kan me dus prima voorstellen dat een Nijhuis dit, danwel cynisch, zegt. Hij heeft zich al meermaals als popie jopie gedragen op en buiten het veld (bijvoorbeeld de uitzendingen van VI.) Een scheidsrechter moet zich gedurende de wedstrijd neutraal gedragen en emoties achterwegen laten. Wanneer een Nijhuis dan een dergelijke cynische opmerking maakt richting de trainer is dat simpelweg not done. Begrijp überhaupt niet dat de KNVB geen lijn trekt in dat aanschuiven bij tafels.
 
bootsjungen
 
0
17 januari 2021 om 12:18
Hebben we het nu over die zelfde Bas Nijhuis die dit destijds riep: 'bas Nijhuis vindt dat men niet bij de scheidsrechter moet zijn, maar bij de spelers zelf: "heb tegen Viergever gezegd: scoor er eerst eens twee, dan praten we weer. Dat is niet gebeurd." ' Hebben we het over DIE Bas Nijhuis?
 
Emilio Estevez
 
0
17 januari 2021 om 12:36
Zeker, weer zo'n opmerking die je als arbiter niet moet maken.
 
Constant kante
 
0
17 januari 2021 om 13:58
Als je weleens VI kijkt, waarin Bas (trouwens meestal leuke items presenteert en) voorkomt dan heeft hij al diverse voorbeelden gegeven van hou fijn hij het vindt om spelers en trainers steeds verbaal de baas te zijn. Ik denk dat dit gedoe met Schmidt in die categorie valt. Bas kan, naar eigen zeggen ook, totaal niet tegen gezeik aan zijn hoofd. Van Bas mag je best een speler compleet doormidden zagen, dan heb je kans dat Bas voor een overtreding fluit, maar ga niet lopen zeiken aan zijn kop! Dán kom je namelijk aan Bas. En in dit geval had Bas geen enkele trek aan opmerkingen van Schmidt aan zijn adres. Dus gele kaart. En daarna floept Bas er, onnadenkend, tegen de remonstrerende Schmidt uit dat hij 'inderdaad tegen jou fluit, vanwege de vorige keer'! Ik vind het een typisch 'basje'. En laten we wel zijn, als hij dat gezegd heeft, wat mij niet ongeloofwaardig overkomt, dan is dat in principe natuurlijk een zeer jkwalijke zaak. Een scheidsrechter die, met opzet, een team benadeelt puur vanwege het verleden? Nee, dat kunnen we met zijn allen uiteraard onmogelijk accepteren. Dat is simpel zat. Maar ik geloof niet dat het werkelijk zo door Bas bedoeld was. Misschien zat er wel een kern van waarheid in en heeft hij iets tegen PSV (weet niet óf dat zo is, maar het kan natuurlijk wel). Maar Bas lijkt mij slim en gewiekst genoeg om ervoor te zorgen dat hij die sympathieën nooit openlijk toont. Het zou einde carriere zijn namelijk. En terecht. Dus in die zin vind ik het apart, maar ook best te begrijpen allemaal. En in feite komt het er wel op neer dat Bas ook wel een beetje bij zichzelf te rade moet gaan in dit verband. Want Bas is wel heel erg bezig om zich ook overal verbaal op de been te houden. Maar dat is lastig als je alles hoort en overal alert op wilt zijn. Soms moet je dingen even niet horen. En yep, ik zou ook graag willen leven in een wereld waarin spelers (tannane: 'mafkees, mafkees!!' en trainers zich altijd keurig, netjes en hoffelijk naar de scheidsrechter toe gedragen. Maar die mentaliteit bestaat helaas niet in het voetbal. Op geen enkel niveau. Maar wat Bas dan doet, zelf de hele tijd de verbale agressie gebruiken terwijl je steeds aangeeft dat je geen gezeik aan je kop wilt, werkt dan ook contra-productief. Enfin, vind het verder allemaal niet zo heel spannend. Basje doet stoere uitspraakjes, Schmidt klikt daarover bij de pers, tja, ach, ...
 
Japie_Krekel
 
97
16 januari 2021 om 22:46
Kan deze man niet een keer de hand in eigen boezem steken ipv zeiken op spelers, scheidsrechters en de KNVB. Misschien moeten de scheidsrechters een keer tegen hen gaan zeiken waarom hij zo matig presteert met geweldig materiaal
 
twanne
 
98
16 januari 2021 om 22:48
Matig? Het is niet top voetbal wat hij laat zien. Maar t.o.v. andere jaren doen we toch met meer prijzen mee dus zal Schmidt toch wel iets goeds doen toch? Oke nu ga ik weer verdee met bier drinken groetjusss
 
Japie_Krekel
 
28
16 januari 2021 om 22:50
Niet zo gek ook aangezien PSV de afgelopen zomer flink heeft geïnvesteerd. Met dit materiaal moet je 90 procent van de tegenstanders oprollen
 
twanne
 
68
16 januari 2021 om 22:53
Jij kunt je naam beter veranderen in cijfermeester. Alles wat je zegt is gebaseerrd op statistieken en niet op wat er in de wedstrijden gebeurt. Maar toe mah
 
Japie_Krekel
 
16
16 januari 2021 om 22:56
Wat gebeurd er dan voor bijzonders in de wedstrijden van PSV? Ik vind het voetbal wat ze spelen alles behalve bijzonder
 
Skede
 
100
16 januari 2021 om 22:56
Flink geïnvesteerd valt ook nog wel mee. Sinds 2016 was het tot dit jaar elke keer meer hoor. Maar dat jij van de oneliners bent weten we ondertussen Japie. "Als hij net zoveel energie in PSV zou steken als in zeiken". Pfffff, doe me een lol haha. Derksen 2.0.
 
Optimist040
 
48
16 januari 2021 om 22:59
Ja Japie. Maar op een spek glad veld moet de scheids de spelers in bescherming nemen. Bas fluit altijd zijn eigen wedstrijd. Het is gewoon een engnek met zijn gedrag. Ongeacht of PSV veel of weinig heeft geïnvesteerd. Schmidt heeft hier gewoon gelijk.
 
Japie_Krekel
 
14
16 januari 2021 om 23:01
@Skede wordt jij niet moe van dat gezeik dan? Focus je gewoon op je team IPV scheidsrechters en weet ik veel wat voor excuses allemaal. Er valt namelijk nog genoeg te verbeteren. Je rouleert constant en nog heb je een van de minst fitte selecties in de Eredivisie. Misschien moet Schmidt zijn energie een keer daarin steken en achterhalen hoe dat kan
 
Japie_Krekel
 
5
16 januari 2021 om 23:02
@Optimist040 dan lijkt Nijhuis wel op Schmidt want dat begin ik ook een steeds grotere engnek te vinden
 
VijfMeterLijn
 
43
16 januari 2021 om 23:03
@skede valt mij ook enorm op. Sowieso is het volgens mij tegenwoordig populair om een hekel te hebben aan Schmidt. Ik ben erg blij met hem als trainer. Natuurlijk loopt het nog niet zoals het hoort. Maar we staan vier punten los van Ajax met een veel duurdere selectie en we zitten in de knock out fase van de EL. Jammer dat er nu zo op hem wordt gereageerd, toevallig ook door ajacieden en feyenoorders.
 
Skede
 
62
16 januari 2021 om 23:04
@japie, ach joh ik begin hier niet meer aan hoor haha. Dit is namelijk wat je elke keer doet: van de hak op de tak allerlei dingen roepen. Eerst investeringen, dan rouleren, dan fitheid, dan weer terug naar Ihattaren etc etc. En 9/10 is het maar een beetje los roepen, want als iemand gewoon uitlegt en aantoont hoe iets wel zit dan begin je weer over iets anders. We weten het nu wel.
 
Japie_Krekel
 
3
16 januari 2021 om 23:08
@VijfMeterLijn maar dat werkt Schmidt toch zelf in de hand met zijn gedrag? Hij loopt constant te zeuren op alles en iedereen
 
Japie_Krekel
 
5
16 januari 2021 om 23:10
@Skede omdat mensen allerlei randzaken verzinnen om het matige spel en de matige resultaten van PSV dit seizoen recht te praten. Alsof Schmidt de enige coach is in de Eredivisie die met dit soort dingen te maken heeft
 
VijfMeterLijn
 
38
16 januari 2021 om 23:12
Ik denk dat ik als fan meer zie van Schmidt dan jij. Denk aan persco's, interviews en videos op het psv youtubekanaal. Hij komt op mij over als een intelligente, rustige man met een passie voor de sport. Ik betrap hem nauwelijks op bijzondere en onzinnige uitspraken. Wat hij nu slecht is niet slim om te zeggen, maar als het klopt stipt hij een goed punt aan. Bas heeft vaker van dit soort gekke uitspraken namelijk. Om hierop een trainer zo af te branden is totale onzin. Zag hierboven al een ajacied zeggen dat het een misselijkmakende vent is, dat vind ik erg knap oordelen van één artikel en wat korte interviews.
 
Japie_Krekel
 
6
16 januari 2021 om 23:17
Dat geloof ik best maar hij heeft ook genoeg onsympathieke momenten waarin hij alleen maar met zijn vinger naar anderen staat te wijzen en anderen beschuldigd van van alles en nog wat
 
Remmetje81
 
4
16 januari 2021 om 23:31
Geef eens een voorbeeld?
 
Teesboer
 
5
16 januari 2021 om 23:46
Bij jou is alles wel heel 'gewoon of niet? Gewoon een engnek en Schmidt heeft gewoon gelijk. Die kerel moet niet zo zeuren, volledig terecht dat hij geel krijgt. Nijhuis fluit altijd zo en jij mag hem een engnek vinden. Maar zo gewoon is je mening niet, daar is het ook een mening voor.
 
Japie_Krekel
 
8
17 januari 2021 om 00:00
@Remmetje dat gezeik tegen de scheids tegen Vitesse, dat gezeik van Schmidt en Gerbrands op de KNVB over regels waar ze zelf op voorhand mee akkoord waren gegaan, tegen AZ zeiken op zijn spelers en vandaag weer zeiken tegen Nijhuis b.v.
 
SneekPSV
 
21
17 januari 2021 om 00:14
@Japie_Krekel Zeg, heb jij eigenlijk ook een eigen mening, of neem jij klakkeloos àlles over van de heren van VI? Het begint namelijk een beetje heel erg op te vallen. Iedereen die zij niet moeten, moet jij ook niet. Iedereen die zij met hand en tand verdedigen, blijf jij ook maar verdedigen. Het kan hoor, maar of dit nog toeval is......
 
Japie_Krekel
 
6
17 januari 2021 om 01:00
Wat heeft dit met VI te maken? Ik kijk niet eens naar dat programma. Een leek kan zien dat het spel en de resultaten bij PSV niet matchen met de kwaliteit van de selectie en Schmidt heeft er een kunst van gemaakt constant de aandacht op zich te vestigen met constant gejank in de media
 
Sirius
 
3
17 januari 2021 om 02:07
Het ligt eraan welke betekenis je aan het woord 'matig' hangt. Goed presteert hij niet. 14 verliespunten in 17 wedstrijden is voor een Nederlandse topclub gewoon matig te noemen.
 
Constant kante
 
0
17 januari 2021 om 14:00
"met dit materiaal moet je 90% van de tegenstanders oprollen' Mag ik vragen naar de onderbouwing van deze specifieke stelling? Laten we wel zijn, waar baseer je dit op precies? En aangezien Ajax beter materiaal heeft, die moeten dus 100% van de tegenstanders oprollen, of wat bedoel je nou precies eigenlijk? Hoeveel procent moet AZ dan oprollen en hoeveel Feyenoord??
 
Constant kante
 
0
17 januari 2021 om 14:05
Japie. Vooraf instemmen met regels betekent niet dat je dus bij onvoorziene gevallen niets meer zou mogen zeggen, uiteraard. Daarnaast, dat een trainer niets meer mag zeggen, zoals jij sugerreert, tenzij hij alles aan zichzelf wijdt is een onnodig overgeneraliserend, de plank verder volledig misslaande opmerking van jou. Geen idee hoor waarom Schmidt jouw rode lap is, maar ik stel vooral vast dat het gaat om jouw persoonlijke irritatie en dat je eigenlijk geen objectieve redenen daaraan ten grondslag kunt leggen. Je zegt het hieronder zelfs letterlijk. Je hebt gewoon ene hekel aan Schmidt. Dat kan op zich. Maar dat kleurt dus wel jouw mening en visie op incidenten zoals dat van Schmidt. Da ben jij dus al bevooroordeeld. Want jij vindt het al een zeurpiet.
 
Japie_Krekel
 
0
17 januari 2021 om 14:51
@Constant Kante ik vind Ajax zelf helemaal geen beter materiaal hebben. Op zijn best gelijkwaardig aan dat van PSV en Ajax staat oog nog op de eerste plek. Bovendien domineert Ajax vaak wedstrijden waar PSV ook tegen de kleintjes het vaak in de tweede helft moeilijk heeft. Feyenoord moet zeker 75 procent van hun wedstrijden kunnen winnen. Die staan met vrij beperkt materiaal momenteel ook netjes op een tweede plek
 
Japie_Krekel
 
0
17 januari 2021 om 14:52
@ConstantKante noem mij 1 coach in Nederland die zoveel heeft zitten zeuren als Schmidt dit seizoen. Ik zou niet weten wie
 
jorritbenz
 
14
16 januari 2021 om 22:51
Matig presteert? PSV doet nog mee om alle prijzen en zo geweldig is het materiaal niet. Het centrum en de keeper zijn Topclub onwaardig.
 
Lierse1997
 
9
16 januari 2021 om 22:53
Ik moet wel zeggen dat er een duidelijk verschil merkbaar is qua niveau tussen de top en alles eronder. Het is eerder een prestatie om niet mee te doen voor de prijzen voor een team als PSV dan het wel te doen.
 
Japie_Krekel
 
9
16 januari 2021 om 22:55
Nou wauw, in de EL hadden ze tegenstanders die internationaal amper wat voorstellen en in de Eredivisie speel je ook tegen een lachwekkende weerstand. Trainers als Advocaat en Letsch kunnen alleen maar dromen van dit materiaal. Die moeten het doen met veel minder
 
pavol_demitra38
 
9
16 januari 2021 om 23:51
Jeetje jaapie over amper iets voorstellen heb je de ploegen gezien waar Feyenoord tegen speelde, dat was echt 3x slechter... PSV speelt bij vlagen dit seizoen duidelijk het beste voetbal, maar zakken geregeld door de ondergrens. Voor mij als neutrale supporter juist leuk. Datzelfde geldt voor AZ... Ajax en Feyenoord daarentegen spelen hele seizoen al compleet waardeloos, waarbij Ajax niet beter wil vaak, want het is toch wel voldoende voor drie punten en Feyenoord niet beter kan.
 
Lucas1913
 
3
16 januari 2021 om 23:54
En die presteren ook veel minder.... Het is onderhand wel duidelijk dat je een hekel hebt aan Schmidt en aan Psv, waarom blijf je hier continue reageren?
 
Japie_Krekel
 
2
17 januari 2021 om 00:01
@pavol_demistra38 dat was ook slecht inderdaad maar Feyenoord moet het wel met een veel mindere selectie als PSV doen
 
ErwinLont
 
2
16 januari 2021 om 22:54
Ik vind zijn tactieken en gijn allemaal niet verkeerd, lijkt me een goeie trainer, maar dat gezeik en gezanik altijd op andere word ik zo moe van, het zal nooit aan de coach liggen, het is of de spelers die het hebben verkloot, of de scheids of de tegenstander heeft meer geld dus is het niet raar om niet te winnen, wat nou als ie ook is zelf kijkt naar zijn wisselbeleid of opstelling, of tenmiste iets over zichzelf, maar hij vind zichzelf heel wat, mocht half Duitsland opkopen, terwijl van bommel niks mocht. Ik snap niks van bepaalde trainers.. het zal een apart slag volk zijn ofzoiets
 
Master D
 
8
16 januari 2021 om 23:00
Wordt die Schmidt niet moe om elke keer commentaar te leveren op de duvel en zijn ouwe moer? Zijn mening kennen we inmiddels ook wel. Meneer Schmidt is geweldig en de rest kan er niks van, heeft een verkeerde mening, is niet gekwalificeerd iets te zeggen of probeert bewust de boel te saboteren zoals Nijhuis,
 
Japie_Krekel
 
3
16 januari 2021 om 23:13
@PSVFan700 Schmidt doet in ieder geval ook hard zijn best om me elke keer een reden te geven om te reageren
 
jorritbenz
 
18
16 januari 2021 om 23:14
Schmidt krijgt er tenminste nog goed voor betaald.. maar misschien japie ook inderdaad, dat Vz hem betaald.
 
PsvFan700
 
30
16 januari 2021 om 23:17
Één interview van Schmidt en ik tel hier al snel meer dan 10 reacties van jouw kant. Ik ben oprecht benieuwd waarom jij zo onwijs veel moeite wilt doen om je afgunst te laten blijken.
 
Japie_Krekel
 
3
16 januari 2021 om 23:19
Wat voor afgunst? Ik ben blij met Advocaat. Die man is nuchter, heeft humor en haalt het maximale uit zijn materiaal. Ik wordt moe van al die coaches die de beste selecties hebben en dan constant zielig lopen te doen
 
RolandHendriks
 
11
17 januari 2021 om 00:34
Nee Japie denk niet dat dit de reden is. Meer omdat je blijkbaar weinig te doen hebt en echt de grootste klager bent op dit forum. En je enorme afkeer tegen Schmidt, je zou bijna denken dat ie je iets aangedaan heeft. Met je vrouw ervandoor of iets dergelijks.
 
Japie_Krekel
 
3
17 januari 2021 om 01:02
Nee hoor, ik kan me gewoon irriteren aan zeiktrainers. Zo een Schmidt heeft materiaal om je vingers bij af te likken maar hij is alleen maar zijn eigen straatje aan het schoonvegen en anderen de schuld aan het geven voor zijn eigen ondermaatse prestaties. Daar stoor ik me aan
 
Pipapantelic83
 
8
16 januari 2021 om 23:16
Zoals al eerder gezegd Schmidt is echt een jankerd eerste klas. Haalt niet uit PSV wat er in zit met zn gekke fratsen en gaat zich dan aan Nijhuis irriteren. Als zn team als een huis stond en gemakkelijk deze wedstrijd had binnengehaald was Nijhuis m een rotzorg geweest. Ga eerst maar eens kritisch nadenken of dat roulatie systeem wel zinvol is in de NL competitie en of die jongens niet gewoon minuten moeten maken. Zeker je aanvallers.
 
vp10Arsenal
 
0
17 januari 2021 om 04:13
Ooh heb je hem weer. Als je een keer wat nuttigs terug zegt op zn nutteloze argumenten is hij nergens meer te bekennen. Vorig jaar speelde PSV als degradatie kandidaat. Sinds lange tijd heeft PSV wat identiteit. PSV is gewoon een goeie ploeg, met inderdaad veel individuele kwaliteiten. Om twee voorbeelden te noemen, Schmidt is Dumfries en Malen aan het omtoveren tot internationale toppers.
 
 
74
16 januari 2021 om 22:46
Los van het feit of hij het wel of niet gezegd heeft, maar Bassie maakte er weer een eigen show van. Doorspelen is prima, maar voor overtredingen (van achter) moeten gewoon bestraft worden. Bassie slaat echt te vaak / bijna altijd door.
 
Jesaja
 
8
16 januari 2021 om 22:48
Dat over 4 of 5 keer niet fluiten voor een overtreding dat is echt niet alleen tegen PSV, zo fluit hij altijd. Ik word daar zelf ook altijd moe van maar het is zeker niet iets dat alleen PSV treft bij Nijhuis. Zo fluit de beste man gewoon.
 
Boris19
 
29
16 januari 2021 om 22:49
Nijhuis is gewoon een matige scheidsrechter die zijn eigen regels handteert. Ik vind wel dat Schmidt zich hier veel te veel laten kennen en hier door psv op aangesproken moet worden. Dit kan echt niet.
 
Andres13
 
90
16 januari 2021 om 22:49
Eindelijk iemand die eerlijk zegt waar het op staat bij Nijhuis. Bas hanteert zijn eigen regels en is alleen maar uit op de Nijhuis-show. Hij zal maandag vast weer bij VI weer de popijopie uithangen met een instemmende Johan Derksen. Schmidt heeft hier groot gelijk dat Nijhuis de spelers moet beschermen bij een slecht veld als vandaag. Altijd als Nijhuis moet fluiten bij PSV, brengt hij altijd problemen met zich mee. Echt een van de slechtste scheidsrechters binnen de KNVB.
 
Ruiz_FCT
 
52
16 januari 2021 om 22:56
Ach die trainer van jullie heeft echt altijd wat te mekkeren. Alles wat hij zegt komt totaal niet meer ernstig over. Echt zonde dat die kwal bij zo'n mooie club als PSV zit.
 
Andres13
 
29
16 januari 2021 om 23:07
Ik ben wel blij met deze "kwal" bij PSV. Doet het sportief redelijk goed en komt normaal gesproken sympathiek over in interviews. Maar wellicht dat dit voor supporters van andere clubs anders overkomt.
 
daanson
 
29
16 januari 2021 om 23:10
Dat komt denk ik omdat jij door een psv bril kijkt, die man is alles behalve sympathiek. En dat bewijst die met dit interview opnieuw.
 
Ruiz_FCT
 
28
16 januari 2021 om 23:13
Wat ik zie is dat hij echt altijd wat te zaniken heeft en dat het nooit aan hem ligt. Als je zo omgaat met journalisten en scheidsrechters denk ik dat je geen sympathiek persoon bent. Soms kun je ook gewoon even je mond houden toch en bedenken wat het beste is voor het imago van de club waar je voor werkt. Hij zou een voorbeeld moeten nemen aan landgenoot gentleman Wormuth van Heracles.
 
bootsjungen
 
0
17 januari 2021 om 12:20
@ruiz Wormuth? Die loopt alleen maar te zeiken...
 
Sirius
 
3
17 januari 2021 om 02:14
Nijhuis houdt z'n eigen regels erop na en daarin slaat hij door, maar bij Schmidt is het ook altijd weer wat. Zoals Skede hierboven al ergens aangeeft zal het vast miscommunicatie zijn. Ik geloof niet dat Nijhuis dat zo gezegd heeft en het ook meende en ik geloof ook niet dat Schmidt dit verhaal 100 procent uit z'n duim zuigt. Echter zou Schmidt er goed aan doen om eens minder naar een ander te kijken en meer naar zichzelf. Nu onderbouw je jouw mening altijd goed en het is leuk om met je te discussieren, maar hierbij dus de vraag: Waarom probeer je 'm telkens weer te beschermen? Je hoeft 'm echt niet af te branden, maar ook jij ziet toch wel dat Schmidt echt eens met de neus op de feiten gedrukt moet worden?
 
 
7
16 januari 2021 om 22:53
De waarheid zal zoals altijd wel in het midden liggen. Feit is wel dat spelers geen hoogte kunnen krijgen over het fluitgedrag van nijhuis, frustrerend met vlagen waarbij hij zich ook nog onaantastbaar acht door met geel te wapperen als iemand aanmerkingen heeft op zijn onnavolgbare fluiten. Mannelijk voetbal is mooi om te kijken mits de scheids consequent is en niet zo onnavolgbaar als bassie.
 
Ruiz_FCT
 
34
16 januari 2021 om 22:55
Daar hebben we hem weer. Na elke wedstrijd van PSV heeft deze kwal van een trainer wel weer wat te mekkeren. Nijhuis heeft dit misschien gezegd maar heus niet gemeend. Sarcasme heet dat. Nijhuis floot gewoon weer Nijhuis stijl; niet dus. Dat is misschien niet altijd de beste keus, maar als ik de heer Schmidt zou zijn zou ik ook gewoon eens een keer m'n mond houden en gewoon blij zijn met de 3 punten.
 
LEB0WSKI
 
48
16 januari 2021 om 23:37
Waar komt die overdreven antipathie tegen Schmidt vandaan? Ik zie veel mensen reageren met termen als zeikerd, kwal, engerd. Ik zie een trainer met een visie, die eigenlijk altijd kalm en in alle redelijkheid interviews geeft. En daarbij opkomt voor de belangen van PSV. Is zijn zelfverzekerdheid wellicht een rode lap voor de onzekere supporters van de concurrenten?
 
MT87
 
17
17 januari 2021 om 00:31
Framing heet dat. Het is wat het is. In (volledige) interviews komt hij inderdaad buitengewoon hoffelijk over. En hij neemt altijd de moeite om zijn keuzes te beargumenteren, daarin kan hij zijn visie helder verwoorden. Het is ook een beetje traditie: Fred Rutten sliste en werd geframed als een slappeling, Cocu als een dooie, Van Bommel als een engerd, en nu Schmidt als een arrogante Duitser. De coach van PSV wordt al jarenlang anders neergezet dan dat hij is. Als PSV 'er neem ik dat maar voor lief. Je doet er toch niets aan.
 
LEB0WSKI
 
6
17 januari 2021 om 00:45
Interessante uitleg. Ten Hag heeft dit ook merk ik, maar Keizer en Bosz hadden hier minder last van. Advocaat, Stam en Koeman ook niet. Waarom dan wel bij alle PSV trainers?
 
Jackieboy10
 
1
17 januari 2021 om 01:29
Ik heb persoonlijk geen probleem met Schmidt, maar je kunt toch niet ontkennen dat hij nu al wel meerdere keren flink heeft lopen zeuren op de arbitrage en anderen? Buiten wedstrijden om komt hij zeker heel normaal en netjes over, maar na wedstrijden schiet hij daarin wel tekort vind ik.. Op zulke momenten is het misschien handiger om even tot 10 te tellen toch? Ik bedoel meer te zeggen dat het ook wel degelijk met Schmidt zijn eigen gedrag te maken heeft op bepaalde momenten, wat dan inderdaad wordt aangedikt/geframed verder door anderen. Maar in de basis doet Schmidt in 1e instantie wel zelf iets.
 
MT87
 
1
17 januari 2021 om 01:37
Bij Ten Hag dacht ik altijd dat het kwam omdat hij de Telegraaf buiten gewerkt heeft en hen dus niet meer voorziet van inside information. Maar wat Schmidt iemand misdaan heeft? Geen idee. Misschien is PSV wel gewoon te rustig. Te saai. Dat zou het kunnen zijn. Als er geen reuring/nieuws is, dan maar zelf nieuws maken.
 
MT87
 
3
17 januari 2021 om 01:43
@jackieboy, ik herinner me die ene keer over een niet uitgestelde wedstrijd, en dan vandaag over Nijhuis. Daar vond ik hem een beetje uit de bocht vliegen, maar 2x valt best mee. Tegelijkertijd als je bijvoorbeeld laatst dat interview met Milan van Dongen pakt, die stelt gewoon 8x dezelfde vraag en krijgt 7x een net antwoord. Bij de 8e keer raakt Schmidt geagiteerd en antwoord hij kribbig. Hij kapt het zinloze gesprek af. En dan pakken ze dat 8e antwoord als soundbite en daar vellen ze dan een oordeel over.
 
Sirius
 
3
17 januari 2021 om 02:24
@mt87 - Je vat eigenlijk jouw complete betoog samen in die laatste zin en dan met name de woorden "als Psv'er neem ik...". Een soort van slachtoffer-rol maar dan extern. Cocu is natuurlijk een behoorlijk gebrek aan charisma te verwijten. Buiten dat heeft hij wel gewoon goed gepresteerd met Psv. Betreft Van Bommel heb ik geen kritiek. Hij maakte fouten die een onervaren coach altijd maakt en had met name vorig jaar slecht materiaal ter beschikking. De sterkhouders waren de jonge talenten en de aankopen pasten niet, waren niet goed genoeg of presteerden simpelweg niet. Schmidt daarentegen heeft een paar goede spelers naar de club gehaald, maar als coach zie ik 'm fout na fout maken. Ik snap niet waarom dat zo ontkend en goedgepraat moet worden.
 
Master D
 
29
16 januari 2021 om 22:57
Wat een grootsheidswaanzin van die Schmidt. Denken dat PSV en hij zo belangrijk zijn dat Nijhuis daar speciaal anders voor gaat fluiten. Ondertussen ook nog liegen dat Nijhuis zoiets geroepen heeft. Doe gewoon een keer je huiswerk meneer Schmidt. Dit is Nijhuis, dit is hoe hij iedere wedstrijd fluit. Of PSV nu speelt of niet, je mag in het veld elkaar verrot trappen van Nijhuis, maar zodra je je bek open trekt krijg je geel. Dat is zijn norm. Heeft niks te maken met dat PSV zo speciaal is dat Nijhuis uit rancune anders zou fluiten. Dus maak jezelf niet zo belangrijk. Wat dat betreft zouden hij en Nijhuis broers kunnen zijn.
 
Skede
 
50
16 januari 2021 om 23:02
Jij gaat er direct maar vanuit dat Schmidt dit volledig uit zijn duim loopt te zuigen? Want dat lijkt je logischer dan dat de waarheid ergens in het midden ligt? Vergeet niet dat Nijhuis al zovaak met dit soort popie jopie uitspraken spelers en trainers heeft geïrriteerd, wat hij elke keer achteraf ontkent.
 
Ruiz_FCT
 
9
16 januari 2021 om 23:07
Hoe ligt de waarheid in het midden? Of hij het gezegd heeft of niet boeit helemaal niet. Als ik na elke wedstrijd met PSV zo'n flippende trainer op me af zou krijgen zou ik ook cynisch reageren. Je kunt mij in ieder geval niet wijs maken dat hij bewust tegen een club zal fluiten uit persoonlijke rancune, dus ook niet tegen PSV.
 
Skede
 
35
16 januari 2021 om 23:08
Nee Japie zal ik niet vergeten. En als ik het wel vergeet kom ik het vast onder de volgende topics van je tegen. Wat jouw reactie verder met die van mij te maken heeft ontgaat me even.
 
Master D
 
11
16 januari 2021 om 23:11
Ja, daar ga ik gezien de boodschapper direct vanuit ja. Die is namelijk ook niet zo van de nuance, dus waarom zouden wij dan voor hem de nuance moeten aanbrengen? Hij dacht geen moment aan sarcasme of dat hij het verkeerd begrepen had, want dat zou zelfkritiek betekenen. Na Vitesse uit verzon meneer Schmidt ook een heel onzin verhaal waar niks van waar was. Meneer Schmidt is niet achterlijk en speelt dit puur politiek. Als hij maar genoeg stampij maakt, krijgt hij voorlopig geen Nijhuis meer, dus verzint hij er maar van alles bij om een rel te creeren, zodat ie voorlopig geen Nijhuis krijgt.
 
Skede
 
16
16 januari 2021 om 23:14
Nuance aanbrengen is nog wat anders dan de bak aan aannames die je nu allemaal maakt op basis van onderbuikgevoel.
 
Master D
 
7
16 januari 2021 om 23:19
Meneer Schmidt kwam ook met allerlei aannames op basis van zijn onderbuik gevoel, dus wat dat betreft zou mijn gedachtengang hem moeten aanspreken. Jij neemt ook alleen maar aan dat de waarheid in het midden ligt en er sprake is van miscommunicatie. Ook puur onderbuik gevoel omdat je je trainer niet wilt afvallen, maar ook weet dat het toch wel een beetje onzin is wat hij uitkraamt.
 
Skede
 
19
16 januari 2021 om 23:31
Haha oke dan. Jij stelt doodleuk keihard dat Schmidt `liegt`, ik beargumenteer waarom beide waarschijnlijk niet helemaal kloppen en dan ben ik degene die dingen `aanneemt`. Ik geef juist nog aan dat ik niet geloof dat Nijhuis dat op die manier zo gezegd en bedoeld heeft. Dus dat heeft volgens mij niks te maken met de trainer niet willen afvallen.
 
wandering
 
11
16 januari 2021 om 23:38
Er is geen midden, Nijhuis heeft het gezegd of hij heeft het niet gezegd. En gezien de eerdere reacties in interviews van Schmidt ga ik er vanuit dat hij dit echt uit zijn duim loopt te zuigen
 
RolandHendriks
 
7
17 januari 2021 om 00:22
@Wandering Jij ziet het zo. Maar als ik Nijhuis hoor praten tegen trainers alsof ie een of andere god is en niemand kritiek op hem mag hebben kan ik mij best voorstellen dat hij het gezegd heeft. Ook in het verleden al meerdere vage uitspraken en akkefietjes met andere trainers verstereken dit beeld. Naast dat hij vandaag ook duidelijk makkelijker floot voor Sparta dan PSV (zie alleen al de penalty die ie geeft vanaf een meter of 65, en precies dezelfde situatie met Gakpo in 1ste helft waar hij veel dichter opstaat gelijk wegwuiven).
 
007
 
59
16 januari 2021 om 23:00
Is het niet eens tijd voor Nijhuis om te stoppen met fluiten? Deze vent staat zo vaak in het middelpunt. Gewoon lekker aanschuiven bij z'n vriendjes van VI en daar de lolbroek uithangen. Ik ben al blij dat deze man Ajax amper fluit. Altijd gezeik met hem. Nu zien ze in Eindhoven wat voor slechte scheids deze vent is.
 
Ruiz_FCT
 
10
16 januari 2021 om 23:03
Ik ben het hier totaal niet mee eens. Ik zou dolgraag Nijhuis eens Twente zien fluiten maar dat wil hij niet, net als Kuipers, omdat ie uit de buurt komt. Niets irritanter dan een scheids die de hele wedstrijd kapot fluit. De laatste keer dat hij in het middelpunt stond trouwens, was dat ook geen akkefietje met deze heer Schmidt? Zegt ook iets denk ik.
 
007
 
38
16 januari 2021 om 23:08
Nijhuis maakt gewoon te veel fouten. "Mannelijk voetbal" , "wedstrijden niet doodfluiten". Het probleem bij deze scheidsrechter is dat hij niet stabiel fluit en daarna de rockster gaat uithangen op tv. Er is geen een scheidsrechter die perfect fluit, maar Nijhuis moet ik niet. Ook door z'n gedrag binnen en buiten de lijnen.
 
daanson
 
3
16 januari 2021 om 23:15
Omdat nijhuis de rockater uithangt buiten het veld kan die er niks van volgens jou? Wat een scheidsrechter buiten het veld doet boeit mij vrij weinig, nijhuis fluit teminste geen wedstrijd kapot vind ik veel belangrijker.
 
 
1
17 januari 2021 om 09:00
Maar er zit een groot verschil tussen de wedstrijd niet kapot fluiten (zoals kuipers doet) of voor sommige aanslagen van achteren niet maar voor andere kleine dingen wel fluiten. De penalty die psv gisteren tegen kreeg kun je geven, echter als je ziet welke schoppen van achteren hij onbestraft laadt, dan is het vreemd dat hij hiervoor wel fluit. Bassie hanteert zijn eigen regels waar niemand iemand van snapt.
 
manolevje
 
7
16 januari 2021 om 23:01
Ik vind dat de trainer vooral naar zijn eigen ploeg moet kijken maar ik kan me de frustratie van smidt wel voorstellen. Nijhuis heeft er een handje van om sarcastische opmerkingen te maken naar spelers en trainers. En bovendien doet Nijhuis maar wat op het veld. Niemand weet bij die man wanneer iets een overtreding is. Op dit veld is het gewoon gevaarlijk om nergens voor te fluiten. Er wordt echt meerdere keren niet gefloten voor overtredingen van achteren. Nergens wordt een kaart voor getrokken. En als je iets zegt tegen Nijhuis heeft hij de gele kaart al in de handen. Als je dan ook nog de penalty afzet tegen situaties waar niet voor wordt gefloten, weet je gewoon als speler niet waar je aan toe bent met Nijhuis
 
El Samp
 
39
16 januari 2021 om 23:03
Altijd hetzelfde bij Nijhuis, overduidelijke overtredingen niet bestraffen want hij is de man. Als je er wat van zegt krijg je wel een kaart. Eigen regels.
 
19messi33
 
6
16 januari 2021 om 23:22
Volledig terecht dat hij geel geeft voor al die jank beren op het veld. Lekker sneeuw, lekker hard spelen en wetende dat je zo nu en dan voordeel krijgt ondanks dat je een kleine overtreding maakt. En iedereen maar altijd huilen, ik zou jou ook geel willen geven voor al dat gehuil hier op Nijhuis helaas gaat dat niet.
 
Boris19
 
25
16 januari 2021 om 23:25
Zegt 19messi33 met zijn dikke reet en een zak chips op de bank. Zit ik er niet ver naast, of wel? Met een wedstrijd op zo’n veld moet je rekening houden met de spelers en kun je niet alles maar door laten gaan. In het amateurvoetbal mag met sneeuw op kunstgras niet eens gevoetbald worden.
 
19messi33
 
4
17 januari 2021 om 00:11
Ik denk dat jij niet op de tribune hebt gezeten, en ook niet in de kroeg, ik denk dat jij vooral jezelf projecteert in deze opmerking. Luister het interview even terug van Nijhuis na de wedstrijd waar die gewoon aangeeft hoe alles is gegaan en hoe hij reageert op die jankbal van Psv. Waarom noem je nu opeens op amateurvoetbal aan, dat ligt al maanden eruit, en ik heb al vaak genoeg in de sneeuw gevoetbald. Daarnaast is het niet mijn beslissing om voetbal wedstrijden af te lasten maar van de sport stichting in de gemeente. Maar was jou zak chips lekker??? Ik bedoel als je 100+ kg weegt moet je toch eens gaan nadenken om die zak chips te laten liggen.
 
Boris19
 
4
17 januari 2021 om 00:24
Met sneeuw op kunstgras? Vreemd. Dat is niet toegestaan. Ik vind dat Schmidt te ver gaat, maar zijn kritiek op Nijhuis is terecht. By far de meest bekritiseerde scheidsrechter. Dat zou hem toch aan het denken moeten zetten.
 
RolandHendriks
 
5
17 januari 2021 om 00:25
En hoe vaak ben jij van achter de wedstrijd uitgeschopt en vond je dat lekker mannelijk?
 
19messi33
 
1
17 januari 2021 om 00:46
@boris Jij weet net als ik dat hij bekritiseert wordt omdat hij niet in het keurskorp loopt bij de scheidsrechters commisie. Hij fluit zijn eigen wedstrijden op zijn manier en ik vind daar helemaal niks mis mee, hij zit er wel eens naast net als iedere scheidsrechter, ik vind het een verfrissing dat hij lekker door laat spelen en als je goed leest zeg ik dat ik vaak genoeg in de sneeuw hebt gevoetbald ik zeg nergens dat dit op kunstgras was, maar blijkbaar hoor jij bij de rest van die mensen die hem bekritiseren en niet houden van een scheids die buiten de lijntjes kleurt. Ik weet ook 100 zeker dat Nijhuis zijn optredens in VI hem geen wind eieren hebben gelegd.
 
19messi33
 
1
17 januari 2021 om 00:55
Vaak genoeg en heb al vaak genoeg met bloedende benen het veld verlaten (na de wedstrijd) ben nooit eruit gehoeven ondanks dat ik meerdere doodschoppen heb ontvangen, vond het vooral onkunde en frustratie van de tegenstander omdat wij als team te goed waren voor hun. Het is ook een stuk mentaliteit iets wat in het hedendaagse amateur voetbal volledig ontbreekt. Maar goed heb mijn beste tijd dan ook al achter me liggen en vind ik het vooral een aanslag als je op kunstgras moet spelen, meerdere keren mijn enkels verzwikt en beschadigt iets wat op 31 jarige leeftijd een beetje zijn tol gaat eisen zeker als je een baan hebt waar je elke dag moet staan. Maar om tot je punt te komen ik ben een slimme speler en ontwijk vaak trappen, of zorg ervoor dat ik de minste schade over hou aan onbezonnen overtredingen
 
 
2
17 januari 2021 om 09:03
Dus deze onkunde van de tegenstander hoeft niet bestraft te worden ? Een mindere ploeg mag zo ongeveer alles raken zonder bestraft te worden en een betere ploeg mag niets ? Waar staat dit in de richtlijnen?
 
Teesboer
 
1
16 januari 2021 om 23:31
Respect voor een scheidsrechter is nog altijd iets dat door de meesten belangrijk wordt gevonden. Blijkbaar heeft Schmidt geen respect naar Nijhuis toe, dus krijgt hij 100% terecht een kaart.
 
RolandHendriks
 
11
17 januari 2021 om 00:26
Respect komt van twee kanten. En om nou te zeggen dat zelfverklaard halfgod Nijhuis zoveel respect voor anderen heeft.
 
Teesboer
 
0
17 januari 2021 om 00:34
Natuurlijk komt het van 2 kanten, echter is een scheidsrechter de baas tijdens de wedstrijd. Hij bepaalt wanneer er wel of niet gefloten wordt, dus dan heb je zeker een streepje voor. Als hij dacht dat hij halfgod zou zijn dan zou hij geen genoegen nemen met die matige potjes die hij altijd mag fluiten.
 
LeidseHood
 
0
17 januari 2021 om 09:13
Als het altijd hetzelfde is dan klopt de uitspraak van Schmidt dus niet.
 
ajaxchamps
 
15
16 januari 2021 om 23:17
Nijhuis is ook bloedirritant. Fluit nergens voor en hanteerd zijn eigen regels. En dan voor commentaar wel snel geel geven. Heel vervelend iedere keer. Maar je weet dit wel van te voren want hij fluit altijd zo. De beschuldigingen van Schmidt zijn wel schandalig hoor. Nijhuis zou bewust tegen Psv fluiten. Dat gaat gewoon te ver en gelooft toch ook niemand. Hoe slecht hij ook fluit, Schmidt laat zich hier echt van zijn allerslechtste kant zien. Dit zou hem zo maar een schorsing op kunnen leveren en niet onterecht ook.
 
RolandHendriks
 
4
17 januari 2021 om 00:30
Nou ja als ik hem vandaag zie fluiten. Dan geloof ik echt wel dat er wat bevooroordeeld bij zit. En dan heb ik het niet over de gele kaart, maar momenten waar hij wel fluit bij Sparta maar PSV op een gegeven moment aangeschoten wild was.
 
19messi33
 
7
16 januari 2021 om 23:19
Mensen moeten niet zo zeiken over Nijhuis, je weet gewoon dat hij zo nu en dan wel eens wat door de vingers ziet om dan elke wedstrijd te lopen zeiken dat hij geel geeft als iemand zeurt over de overtredingen waar hij niet voor fluit. En maar door blijven huilen dat Nijhuis zijn eigen wedstrijden fluit. beter dan die scheidsrechters die om elke scheet fluiten en vaak voordeel volledig over het hoofd zien dat is net zo irritant als Nijhuis die geel geeft omdat je zeurt. Het was ook gewoon een penalty en voor de rest moet Psv vooral naar zichzelf kijken. Ik wil niet eens beginnen over Schmidt want vind het maar een aparte kerel en dan druk ik me nog zwakjes uit.
 
Gaagie
 
1
17 januari 2021 om 02:27
Hij laat de zwaarste overtredingen doorgaan, en dan bij dat moment van Teze fluit hij voor een penal. Nijhuis doet maar wat. Is geen pijl op te trekken.
 
Telstar4ever
 
38
16 januari 2021 om 23:23
Ik geloof die duitser wel, Nijhuis kan absoluut niet met kritiek omgaan.
 
nwe25
 
13
16 januari 2021 om 23:29
Ik geloof die Nijhuis wel , want die Duitser zegt en doet wat hem op dat moment goed uitkomt
 
Teesboer
 
7
16 januari 2021 om 23:29
Dan lijken ze wel op elkaar want die duitser kan ook slecht tegen kritiek. Ik geloof die duitser dan weer net niet
 
Bossie
 
4
16 januari 2021 om 23:29
Is natuurlijk niet zo slim van die trainer om dit te verkondigen zonder bewijs. Nu wordt het een welles niettes spel zonder winnaar.
 
PeterScheffers
 
8
16 januari 2021 om 23:32
Die enge duitser... is misselijkmakend.. Schorsen na deze leugens.
 
 
1
17 januari 2021 om 09:04
Hoe weet jij dat het leugens zijn ?
 
ajaxmind
 
4
16 januari 2021 om 23:33
Ik snap veel mensen hier niet. Een scheidsrechter is in de sport een 'dood' spel object. Behalve dat je zijn of haar aanwijzingen moet opvolgen moet je de SR negeren in het spel. Dus niet op reageren. Dat laat Schmidt hier niet zien, wat imo onprofessioneel is. Al zou Nijhuis dat gezegd hebben dan moet Schmidt dat negeren. Trouwens volgens mij worden er gewoon opnames gemaakt van wat er gezegd wordt door de arbitrage. Dus als Nijhuis dat gezegd heeft dan is dit opgenomen en is de Knvb aan zet.
 
ehvvoetbalstad
 
3
16 januari 2021 om 23:50
Ik denk dat alle trainers wel dingen denken of zeggen zoals Schmidt dat doet. Alleen bij de trainers van topclubs, een Schmidt/ ten Hag/Advokaat/Koeman, wordt dat onder een vergrootglas gelegd. Dit is duidelijk emotie bij Schmidt, dat snapt hij zelf ook wel. En dat het niet handig is. Overigens vind ik Nijhuis de meest (misplaatst) arrogante , narcistische en mediageile scheids op onze velden. En dat kleffe gedrag bij VI richting Derksen komt daar nog bij. Dus begrip voor Schmidt heb ik alleszins.
 
Kyle66
 
1
17 januari 2021 om 03:16
Je noemt deze opmerking niet handig??? Een opmerking waarmee hij een scheidsrechter beschuldigt van partijdigheid? Dus indirect van matchfixing? Dat vind jij "onhandig"???
 
Sir Paul
 
0
17 januari 2021 om 09:04
Beschuldigen.. Terecht of onterecht? Nijhuis is wel een mannetje hoor. Popie Jopie bij Derksen en co, populistische sier makend.
 
ehvvoetbalstad
 
1
17 januari 2021 om 10:01
Ik denk dat er wel degelijk dingen gezegd zijn al dan niet letterlijk. Dus ik denk niet dat het om een volledig uit de lucht gegrepen valse beschukdiging staat. Zoals hij eerder heeft laten merken maakt Nijhuis vaker cynische opmerkingen nasr spelers en trainers die hij hrappig bedoelt. Ik noem het onhandig omdat ik niet denk dat deze opmerking tot een juridische vervolging zullem leiden maar omdat ze wel tot (verhitte) reacties kunnen leiden. Met name in decsociale media. Partijdigheid en matchfixing zijn jouw woorden...
 
Kyle66
 
1
17 januari 2021 om 11:03
Begrijp me niet verkeerd: ik hou niet van de manier waarop Nijhuis fluit. Zijn manier van fluiten is zelden in het voordeel van Ajax. Daarbij heeft hij in het verleden al eens toegegeven dat hij Ajax in een wedstrijd behoorlijk had benadeeld, iets dat Ajax toen drie punten kostte. Dat dus als eerste. Maar ondanks zijn maniertjes en zijn "regels" heb ik hem er nog nooit op betrapt dat hij met een intentie een club benadeelt. En hij is veel te professioneel om zoiets, op welke cynische manier dan ook, te zeggen. Ik kan me herinneren dat Schmidt ook zo tekeer ging toen een strafschop werd teruggedraaid maar Nijhuis complimenteerde ("goed gefloten!) na de wedstrijd (ik dacht tegen Heerenveen?) toen hij juist een strafschop tegen PSV terugdraaide. Het is daarom mijn persoonlijke mening dat Schmidt in alle emotie dit eruit heeft gegooid omdat hij dat dacht. Het is immers niet tegen hem gezegd, maar "hij heeft het gehoord". En dit is zo`n flinke beschuldiging dat als hij er geen bewijs voor heeft, hij het aan Nijhuis verplicht zou zijn om publiekelijk zijn excuses aan te bieden.
 
Kyle66
 
0
17 januari 2021 om 11:05
Edit: als Schmidt zegt dat Nijhuis bewust tegen PSV fluit, dan zou dat betekenen dat Nijhuis partijdig is. (Tegen PSV dus). En daardoor elke wedstrijd van PSV die hij fluit bewust beïnvloedt. En dat is dus matchfixing. Kan je even je supportersbril afzetten en zien dat Schmidt dit daadwerkelijk bedoelt als hij dat zegt?
 
ehvvoetbalstad
 
2
16 januari 2021 om 23:51
Ik denk dat alle trainers wel dingen denken of zeggen zoals Schmidt dat doet. Alleen bij de trainers van topclubs, een Schmidt/ ten Hag/Advokaat/Koeman, wordt dat onder een vergrootglas gelegd. Dit is duidelijk emotie bij Schmidt, dat snapt hij zelf ook wel. En dat het niet handig is. Overigens vind ik Nijhuis de meest (misplaatst) arrogante , narcistische en mediageile scheids op onze velden. En dat kleffe gedrag bij VI richting Derksen komt daar nog bij. Dus begrip voor Schmidt heb ik alleszins.
 
Davilla_7
 
7
16 januari 2021 om 23:52
Mijn vertrouwen in Schmidt begint met de week verder af te brokkelen. Dat hij kritiek op Nijhuis heeft is overigens prima en zwaar terecht, maar met uitspraken als "ik hoef hem de rest van mijn leven niet meer te zien" gaat hij weer eens veel te ver. Sowieso vind ik dat Schmidt te veel bezig is met zaken waar hij geen invloed op heeft. Voor de winterstop werd de coronasituatie steevast als excuus aangedragen voor het stroperige veldspel, maar nu na de winterstop (bijna) iedereen fit is heeft hij al achtereenvolgens zijn aanvallers een veeg uit de pan gegeven (tegen AZ) en nu is Nijhuis dus aan de beurt. Lijkt wel alsof hij deze uitspraken vooral doet om de mensen af te leiden van het échte probleem bij PSV en dat is momenteel Schmidt zelf. Afgelopen woensdag geen enkele kans gecreëerd tegen AZ en vandaag hadden we gewoon 5(!) goals tegen kunnen/moeten krijgen tegen Sparta. Als dat met dit materiaal gebeurt kun je niets anders concluderen dan dat de tactiek niet deugt. Zo simpel is het. Ik heb laatst overigens ook Schmidts boek gelezen en daarin doet hij niets anders dan open deuren intrappen. Dat heeft mijn beeld van hem ook niet goed gedaan.
 
Sir Paul
 
2
17 januari 2021 om 05:03
Davilla eens.. Al mistte PSV tegen AZ 3 van de 4 beste voorhoede spelers. Haal die `s bij Ajax Feyenoord AZ weg.. Laten we na 34 wedstrijden conclusies trekken
 
ehvvoetbalstad
 
0
17 januari 2021 om 10:11
Ik vind dat Schmidt krediet verdient omdat hij PSV vanuit een kansloze positie aan het begin van de competitie (niemand van de heren analytici noemde PSV bij het rijtje favorieten voor de titel) heeft omgeturnd tot 2e favoriet achter Ajax. Sommigen zullen zeggen dat dat komt door de spelers die later zijn gehaald maar die zijn bijna allemaal gehaald op voorspraak van Schmidt. Waar ik wel o.a. @Japie_Krekel gelijk in moet geven is dat hij met het huidige materiaal er niet in slaagt om een hele wedstrijd dominant te spelen. Ik vind Ajax, Vitesse en bij vlagen AZ op dit vlak verder. En met name Vitesse speelt met minder materiaal als PSV het voetbal dat ik graag bij PSV had gezien. Maar laten we 2021 nog even afwachten. De EL komt eraan. En als PSV daarin ver zou komen is alles in één keer anders.
 
zekerdoen
 
4
17 januari 2021 om 00:17
Gewoon de tape afspelen die Bassie bij zich draagt.. op zoek naar het stukje tekst dat enigzins verfromfraaid (of niet) door kan gaan voor deze beschuldiging. Eenvoudig toch voor de KNVB. Uitleg geven, of Schmidt, of Bassie een reprimande. Dat Bas de spelers op dit veld beter had moeten beschermen ben ik wel eens met Schmidt. Penalty was ook niet in lijn met zijn verder 'mannelijk door laten spelen' zoals hij dat zelf graag noemt. Als je in een tunnel zit dat Bas tegen (de trainer van) PSV is.. zijn dit zaken die je beleving bevestigen.
 
Spijkenisser
 
4
17 januari 2021 om 00:24
Is er dan een regel dat trainers geen commentaar mogen uiten of alleen een maximum aantal keer? Ben ik niet bekend mee. Waarom zou Schmidt hiervoor geel moeten krijgen? Lijkt wel censuur.
 
Sieb nr. 15
 
6
17 januari 2021 om 00:39
Censuur? Waar slaat dat nou op? Als een speler of coach constant commentaar loopt te leveren en hij krijgt diverse waarschuwingen, dan is geel toch prima? Heeft niks met censuur te maken maar met het respecteren van de leiding.
 
Spijkenisser
 
4
17 januari 2021 om 00:44
Ik vraag of er een regel is en zonder dat je antwoord geeft op die vraag schiet je de vraag af. Op naar de volgende, we hebben er 1 waar Nederland om bekend staat. Namelijk de aandacht afhouden bij de vraag. Bij spelers zijn er regels, de captain zou eigenlijk in gesprek moeten met de scheids. Daarom vraag ik naar de regels voor coaches. Het spel draait om regels, als er een regel is voor geel dan is het pas terecht. Niet als de scheids commentaar zat is, dan moet hij in gesprek gaan waarom er commentaar is. Negeert hij dat? Dan spreek je echt over een vorm van censuur, in de trend van mijn wil is wet.
 
Sieb nr. 15
 
0
17 januari 2021 om 22:40
Wat een verhaal man. Uiteindelijk komt het erop neer dat een persoon die autoriteit heeft, aangeeft dat het genoeg is met het commentaar. Dat wordt niet geaccepteerd. In plaats daarvan wordt er nog meer commentaar geleverd. Er zijn ook tijden geweest dat er gewoon kon worden geluisterd naar iemand met autoriteit in plaats van altijd maar 'ja maar'. Leuke afspiegeling van de samenleving als je er zo over nadenkt. Af en toe zou het prettig zijn als mensen gewoon eens accepteren wat er tegen ze gezegd wordt in plaats van al dat gejank.
 
peetah
 
5
17 januari 2021 om 00:54
Beugelsdijk had van 't veld moeten worden gestuurd maar komt ermee weg met geel. Als je als scheids er zo'n janboel van maakt, wordt Nijhuis dan eigenlijk eens een keer op 't matje geroepen of die komt er altijd maar mee weg??
 
Rudeboy65
 
5
17 januari 2021 om 01:31
Blijft raar toch, zo’n voetbal forum. Als je hier een poll doet wat je van Nijhuis vindt, een geweldenaar of een ontzettende eikel, dan kom je op 50/50 uit. Zit Schmidt in de groep die Nijhuis een ontzettende eikel vindt, dan staat de boel op stelten. Raar dus.
 
gianny6
 
1
17 januari 2021 om 02:04
Kunnen we niet gewoon voortaan een computer scheidsrechter spelen dan hebben we dit gezeik niet meer.. net als bij FIFA..
 
nmekenkamp
 
3
17 januari 2021 om 03:55
Het is natuurlijk belachelijk te denken dat een scheidsrechter dat tegen een trainer zou zeggen. Ik begine Schmidt steeds onsympathieker te vinden. Altijd word er een reden gezocht voor slecht spel. Ga eens bij jezelf kijken. Als PSV gewoon goed zou hebben gespeeld heb je die excuses gewoon niet nodig.
 
Sir Paul
 
5
17 januari 2021 om 05:00
Misschien is de redenatie dat Schmidt zou liegen wel belachelijk
 
Sir Paul
 
4
17 januari 2021 om 04:56
Nijhuis is gewoon een vervelend partijdig mannetje. Hij mag niet voor niks geen FC Twente fluiten. Had ooit tegen psv speler gezegd die zich beklaagde neer getrapt te zijn" moet je maar beter voetballen ". De aanvallen op Schmidt zijn buitengewoon triest en zegt bij velen hoe de waard is....
 
madmarcel
 
1
17 januari 2021 om 09:08
Nou ja...soms heeft zo n scheids best een punt. Bij amateurs ook wel eens gezien dat een spits 5 intikkers mist en ondertussen op de scheids blijft zeiken dat die nika goed doet. Toen de scheids vervolgens reageerde met "als jij de volgende 5 simpele kansen nou eens binnenschiet en naar je eigen fouten en slechte spel kijkt mag je daarna weer terugkomen te zeuren". Niks meer van die spits gehoord de rest van de wedstrijd.
 
GrillMaster
 
0
17 januari 2021 om 08:20
Wat een onzin van die Duitse coach. Hoe haal je het in je hoofd om zo'n beschuldiging te doen. Mijn vermoeden dat de man labiel is, is nu wel bevestigd en PSV zou hem terug moeten fluiten. Nijhuis is een van de beste scheidsrechters die we hebben. Dit soort onzin roepen kan echt niet.
 
FCBogarde
 
1
17 januari 2021 om 08:58
Goed gehandeld van Nijhuis en weer door. Schmidt begint wel een miep te worden, wellicht deels gevoed door de teleurstellende presentaties...
 
madmarcel
 
1
17 januari 2021 om 09:03
zal wel zo'n gesprek tussen iemand met bratwurstengels en een sarcastische reactie boerenkoolengels zijn geweest. "Der bassie..what is that? Have you something against us?". "Yes..I whistle against you with onset". Nou..relletje geboren
 
GerbenOverweg
 
0
17 januari 2021 om 09:05
Geen idee wie of wat, vrees dat het allebei eigenzinnige mannen zijn die elkaar totaal niet liggen.
 
mrMRJ
 
2
17 januari 2021 om 09:22
Als je de integriteit van scheidsrechters in het geding trekt dan moet je met bewijzen komen in plaats van met beschuldigingen. Als Schmidt niet met bewijzen komt dan moet hij deze uitspraken niet doen want ze tasten het vertrouwen in de eerlijkheid van de competitie aan.
 
gaeajax94
 
0
17 januari 2021 om 09:54
Ondanks je wat kan vinden van het hanteren van de fluit van Nijhuis, wat frustrerend kan zijn. Is het toch ook dat beide ploegen daar last van hebben. Schmidt kan ontevreden zijn, maar het helpt niks om de hele wedstrijd maar kritiek te blijven leveren op de scheidsrechter. Daar gaat hij echt niet anders door fluiten, maar je maakt met al die kritiek je wel schuldig om de scheidsrechter te willen beinvloeden voor de rest van de wedstrijd. En dan na de wedstrijd kokt hij ook nog over als een klein verwend kind. Hou je maar gewoon bezig met je eigen ploeg daar heeft die wel invloed op. Hij denkt wel dat hij helemaal het mannetje is hier in Nederland.
 
eredivisionist
 
1
17 januari 2021 om 09:58
Op basis van gevoel krijg ik steeds meer de indruk dat Nijhuis hierin toch echt een zeer dubieuze rol speelt. Die man begint stilaan zijn geloofwaardigheid te verliezen. Ik kan me niet voorstellen dat Schmidt zich zo laat gelden als er geen reden toe is. Die Nijhuis toont iets teveel narcistische trekjes waardoor ik hem in ieder geval niet meer vertrouw.
 
mrbright
 
0
17 januari 2021 om 12:46
Geloof er helemaal niets van. Mocht Nijhuis dat toch gedacht hebben, waarom zou hij dat dan tegen Schmidt vertellen?! Dat is een beetje alsof een winkeldief 5 minuten voordat hij wat gaat stelen naar de kassa loopt en zegt: "Hey omdat het vorige keer zo makkelijk ging, ga ik over 5 minuten weer een paar shirtjes uit jullie winkel jatten!"
 
theo uphus
 
0
17 januari 2021 om 14:11
Nijhuis is een scheids naar mijn hart. Ja ,hij zal er wellicht net zo vaak naast zitten als de gemiddelde scheids, maar hij laat vaker het speldoorgaan omdat hij de voordeelregel uitstekend gebruikt en daarnaast ook niet kinderachtig in zijn beoordeling van situaties. Het is contactsport zeg maar. Ik deed als scheids op mijn niveau ook vaak een beetje alternatief. Had iemand commentaar dan gaf ik geen gele kaart, maar een fijne opmerking na de eerste mislukte actie van de betreffende speler. Doorgaans werd dat achteraf meer gewaardeerd dan zo'n formeel terechte gele kaart. Maar het is voor discussie vatbaar, want niet volgens de regels.
 
Dolfvan Beek
 
0
17 januari 2021 om 16:33
Dus een scheidsrechter moet voordat er een overtreding wordt gemaakt al fluiten om een overtreding te voorkomen. Die Schmidt heeft altijd commentaar als zijn team niet goed speelt.