Schmidt en PSV in Duitsland genoemd voor deal van vijf miljoen
Woensdag, 5 augustus 2020 om 17:22

PSV heeft met Lars Unnerstall en Jeroen Zoet al twee doelmannen onder contract staan die in aanmerking lijken te komen voor een plek onder de lat. Vanuit Duitsland komt dinsdag echter het bericht dat de nieuwe trainer Roger Schmidt het wellicht over een andere boeg wil gooien. Het doorgaans goed geïnformeerde Kicker meldt namelijk dat de Eindhovenaren interesse zouden hebben in RB Leipzig-sluitpost Yvon Mvogo.

Schmidt zou binnenskamers al enige tijd aandringen op de komst van Mvogo. De 26-jarige Zwitser vervulde bij die Roten Bullen de afgelopen seizoenen de rol van reservedoelman achter Peter Gulacsi en kwam in drie jaar tijd tot vijf optredens in de Bundesliga. Leipzig zou nu openstaan voor een vertrek van de tweevoudig international van het Alpenland en een transfersom van vijf miljoen euro in gedachten hebben. Kicker geeft wel meteen aan dat dit bedrag vanwege de coronacrisis niet realistisch lijkt en sluit ook niet uit dat Mvogo zijn tot volgende jaar doorlopende contract gaat verlengen.

Schmidts assistent Lars Kornetka werkte in het verleden als video-analist en als assistent bij Leipzig, waardoor hij dus goed bekend is met Mvogo. Schmidt zelf is door zijn verleden bij Red Bull Salzburg eveneens op de hoogte van de spelers die deel uitmaken van het Red Bull-netwerk, waardoor hij de kwaliteiten van Mvogo kent. Het Eindhovens Dagblad zwakt de geruchten overigens wat af door te stellen dat 'op dit moment de situatie zo is dat Unnerstall, Zoet en natuurlijk ook Hidde Jurjus voor hun kansen in het seizoen 2020/21 knokken'.

Lammers op dreef bij eerste oefenwedstrijd van PSV

Unnerstall stond dinsdagmiddag Voetbal International te woord na de training van PSV in het Duitse Marienfeld en hij stelde ervan uit te gaan dat de concurrentiestrijd met Jeroen Zoet aankomend seizoen weer zal oplaaien: "Het is logisch dat de keepersstrijd weer openligt. Jeroen is een goede keeper, maar dat ben ik ook. Hij heeft heel wat jaren onder de lat gestaan, ik het einde van vorig seizoen. We hebben een nieuwe trainer en een nieuwe keeperstrainer (Raimond van der Gouw, red.). Zij willen van iedereen een eerlijk beeld krijgen. Dat vind ik normaal", vertelt hij.

Schmidt gaf in een eerder stadium al aan graag met een meevoetballende keeper te werken en dit zou een probleem kunnen vormen voor Unnerstall, zo weet hij zelf ook: "Ik ben een goede doelman, maar voetballen is niet mijn sterkste punt. Maar daar werk ik wel aan. Je bent nooit te oud om te leren. Uiteindelijk moet een doelman ook ballen tegenhouden." De dertigjarige Unnerstall veroverde vorig seizoen een basisplaats bij PSV, waarna Zoet op huurbasis naar FC Utrecht toog. De Eindhovenaren namen door het vertrek van Robbin Ruiter naar Willem II onlangs al afscheid van een keeper.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
23
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
1
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
soccersupp
 
7
5 augustus 2020 om 17:46
Duitse variant op een Nederlands spreekwoord. Waar 2 honden vechten om een been, gaat een 3e ermee heen. Niet alleen zuur voor Zoet en Uninstall maar ook toch 5 miljoen voor een club waar het geld niet tegen de plinten klotst.
 
MessiBazoer
 
41
5 augustus 2020 om 17:51
Maar zowel Unerstall als Zoet zijn prima keepers voor de Eredivisie. Ze kunnen alleen niet mee voetballen. Als ik PSV was had ik eerst de focus gelegd op andere posities. Laat ze nou eens een goeie linksback zoeken. Daar kunnen ze beter die 5 miljoen voor gebruiken.
 
meneerja
 
13
5 augustus 2020 om 17:57
Ik denk dat zij ook heus wel linksback als prioriteit nummer 1 zien. Die gaat er hoe dan ook komen. Misschien wordt iedereen wel verrast over hoeveel geld ze te besteden hebben deze zomer
 
Skede
 
9
5 augustus 2020 om 18:03
Het een sluit het ander niet uit. Bovendien staat ook in de tekst dat die 5 miljoen in deze tijd niet per se realistisch is.
 
MessiBazoer
 
5
5 augustus 2020 om 18:04
Ik vind het vooral opmerkelijk dat je echt geen enkele naam hoort. Misschien komt dat ook omdat ik PSV niet op de voet volg, maar bijvoorbeeld op deze site zie je niks voor bij komen. Maar wel van vermeende interesse in bijvoorbeeld deze keeper of een extra aanvaller oid. Zou zonde zijn als je voor het 2e jaar op rij met een Sadilek moet beginnen. Ze hebben toch al vanaf het moment dat ze Rodriguez huurde de tijd om te zoeken.
 
Notoriouss
 
3
5 augustus 2020 om 18:46
van Aanholt komt
 
FcGrun050
 
4
5 augustus 2020 om 18:01
Ja inderdaad, die 5 miljoen had je best wel in een linksback of centrale verdediger kunnen steken. Zijn toch de zwakste posities op het moment, want met Unnerstal of Zoet (in goeie doen) kun je wel kampioen worden. Mvogo is al jarenlang tweede viool bij Leipzig, achter Gulasci, en het is een keeper die PSV niet heel veel beter maakt en volgens mij redelijk gelijkwaardig is aan die twee die ik eerder noemde.
 
Savano
 
15
5 augustus 2020 om 18:17
@soccersupp PSV heeft genoeg geld: nieuwe jaar begroting, meer sponsorgelden plus bedrag Bergwijn. Waar haalt men het toch vandaan, dat ze op iedere euro dienen te letten? Als PSV niet meer spelers van 5 miljoen kunnen halen, kunnen ze beter meteen opdoeken. Leipzig zegt 5 miljoen dat wil toch niet zeggen dat PSV dat zal neerleggen, staat zelfs al in de tekst. Is nog een keeper nodig, nee, denk eerder dat de verdediging een boost nodig heeft. De LB positiie zeker weten!
 
soccersupp
 
0
5 augustus 2020 om 20:24
Savano, iedere club moet nu ivm corona opletten. Waarom denk je dat er spelers (van bijna alle clubs) een salarisoffer is gevraagd. Ik weet dat psv nog Bergwijn geld heeft maar heb van psv directie ook andere signalen gelezen. Voor de rest eens met je verhaal een linksback heeft duidelijk meer prioriteit.
 
PSV/ARSENAL
 
4
5 augustus 2020 om 17:56
En hoe zit het met Delanghe. Zoet verkopen en unnerstal verkopen hij 2e keeper. Want wat ik heb gezien is deze jongen echt een talent, kan ook goed meevoetballen
 
FCBogarde
 
9
5 augustus 2020 om 18:39
Logisch om als 1e aankoop van het seizoen eerst een keeper te kopen. Zoet, Unnerstal en Jurjes zet je hiermee bij het grof vuil. Ben benieuwd of deze reservekeeper dan zoveel beter is dan wat ze nu hebben. Technisch directeur wordt hiermee gelijk al overvleugeld door de Duitse invasie.. Nu afwachten of de 3e linksback van RB Leipzig te porren is voor Eindhoven...
 
Skede
 
30
5 augustus 2020 om 18:52
Haha jij bent ook altijd echt een ster in het overdreven reageren met aannames op basis van dit soort 'geruchten' he? Direct allerlei conclusies die je puur op onderbuikgevoel trekt poneren omdat er een berichtje verschijnt. Al heeft zo ongeveer 75% van de gebruikers hier daar last van. Misschien een idee om voortaan gewoon genuanceerd tot een conclusie te komen en daarbij iets meer onderscheid maken tussen aannames en feiten? ??
 
FCBogarde
 
4
5 augustus 2020 om 19:01
Het eerste deel is gebaseerd op dit item. Het 2e deel is een aanname, verwachting of suggestie.. Lang leve de discussie !
 
Skede
 
18
5 augustus 2020 om 19:03
Kom op, praktisch al jouw reacties hebben deze strekking. Dat heeft niks met een discussie te maken. Je trekt direct conclusies elke keer en gaat constant van het meest negatieve uit wanneer het over een andere club gaat. Praktisch alle zinnen uit je reactie hierboven zijn een aanname of een zo negatief mogelijk geschetst beeld.
 
FCBogarde
 
0
5 augustus 2020 om 19:08
Verschillende meningen zorgen voor een discussie. Jij mag het oneens zijn met mij, prima, no matter what. Maar reageer verder inhoudelijk op dit item dan. #mvogo
 
Skede
 
12
5 augustus 2020 om 19:11
Wees niet bang, op basis van zo'n reactie heeft een inhoudelijke discussie weinig zin. Bovendien zet je het niet neer als een mening maar als een feit en trek je aan de hand daarvan ook nog eens conclusies.
 
FCBogarde
 
1
5 augustus 2020 om 19:30
Goed om te horen dat mijn reacties je prikkelen, ja-knikkers hebben we al voldoende. Maar dan anders gezegd: Wat is jouw mening over de suggestie van Mvogo als nieuwe keeper ? Van het feit dat met Unnerstal, Zoet en Jurjes al 3 andere capable keepers er zijn ? En dat er nog steeds geen echte linksback is gehaald of vanuit de jeugd naar voren is geschoven??
 
Skede
 
14
5 augustus 2020 om 19:47
Zucht. Dit heeft niks met ja-knikkers te maken maar puur met de strekking van al jouw reacties wanneer het een andere club betreft. Altijd aannames doen (geen mening) en dat zo negatief mogelijk doortrekken zoals je reactie hierboven een perfect voorbeeld is. (Deze keeper is blijkbaar al aangekocht volgens jou, is daarnaast bij voorbaat ook al de 1e aankoop, andere keepers bij het oud vuil, TD wordt "overvleugeld" en dan nog afsluiten met een cynische irrelevante opmerking over een 3e linksback). Mvogo ken ik niet dus kan ik niks over zeggen. Feit is dat in het systeem van schmidt een meevoetballende keeper niet onlogisch is. Zoet en Unnerstall zijn dat niet. Waarom je Jurjus een capabele keeper noemt snap ik niet. En wat die linksback met dit verhaal te maken heeft snap ik evenmin, maar dan komen we weer terug op het `doen van aannames` verhaal. Jij weet net zo goed als ik dat het wel of niet bezig zijn met een keeper niks te maken heeft met het wel of niet halen van een linksback.
 
FCBogarde
 
2
5 augustus 2020 om 20:00
Het is een gerucht waarmee Psv in verband wordt gebracht, dus dan zou hij de 1e aankoop worden ja. Hoezo ben ik negatief over andere clubs ? Ik ben ook kritisch soms op m'n eigen club, dat is alleen maar gezond. En over de linksback positie. Lees even alle reacties van iedereen door, dan weet je dat ik niet de enige ben en waar feitelijk de schoen wringt... Maar succes hoor. #amen
 
T-Star
 
3
5 augustus 2020 om 19:15
Als Schmidt en zijn staf net zo'n goed inzicht hebben als Mark van Bommel wanneer het aankomt op spelers waar zij eerder mee gewerkt hebben... Laat dan bij voorbaat maar zitten. Ik word soms nog zwetend wakker van Behich en Sainsbury...
 
Arnino
 
2
5 augustus 2020 om 19:18
Gewoon Unnerstal opstellen. Dat meevoetballen is leuk, maar heb liever iemand die ballen tegenhoud. En dat kan die als geen ander.
 
Master D
 
2
5 augustus 2020 om 19:25
Het zou niet de eerste positie zijn waar ik 5 miljoen aan zou besteden. PSV heeft heus wel budget voor nieuwe spelers, maar ook niet oneindig. Zou mij eerder focussen op een nieuwe linksback, centrale verdediger en een middenvelder. Als je dan nog geld over hebt kun je altijd nog een keeper halen.
 
FCBogarde
 
0
5 augustus 2020 om 19:32
Dat bedoel ik. En daarmee verlaag je de waarde van de 3 keepers, die vervolgens weg willen. Ervan uitgaande dat ze geen zin hebben in een reserverol bij de nummer 4 van de Eredivisie.
 
Regulator
 
0
5 augustus 2020 om 23:18
Zelfs al is dit gerucht waar. Het lijkt me niet aannemelijk dat een keeper wordt gehaald voordat bijv een Zoet wordt verkocht. Overigens is het ook ‘maar’ de tweede keeper van RB. Die zal vast ook over een maand nog beschikbaar zijn.