Tweetal uit Eredivisie maakt mogelijk samen met Kadioglu overstap naar Borussia Dortmund
Maandag, 17 juni 2024 om 19:22

Jerdy Schouten, Yankuba Minteh en Ferdi Kadioglu staan op het lijstje van Borussia Dortmund-trainer Nuri Sahin. Dat weet Patrick Berger van Sky Deutschland te melden. Sahin werd afgelopen week aangesteld als nieuwe trainer van de Duitse club, en heeft dus meerdere (voormalig) Eredivisionisten op het oog.

Sahin was sinds januari assistent van Edin Terzic. Laatstgenoemde maakte afgelopen week echter onverwacht bekend te vertrekken bij die Borussen, waarna bekend werd dat Sahin het stokje van hem overneemt.

Dortmund is nu volop bezig om de selectie voor komend seizoen vorm te geven. Sahin heeft met onder meer Schouten, Minteh en Kadioglu een aantal voor Nederland bekende namen op zijn lijstje.

Minteh werd afgelopen seizoen door Feyenoord gehuurd van Newcastle United, en keert deze zomer in principe terug naar Engeland. Toch zou het volgens Berger dus best kunnen dat hij daar niet lang blijft, al is een overstap naar Dortmund nog allesbehalve zeker.

"Minteh, die op huurbasis bij Feyenoord indruk maakte en nu terugkeert naar Newcastle, is een van de kandidaten voor op de vleugels", aldus Berger, die daar wel aan toevoegt dat het afhangt wat er met de andere vleugelspelers gebeurt.

Zo is het ook nog mogelijk dat Dortmund Jadon Sancho overneemt van Manchester United, en is het niet zeker of Donyell Malen en Karim Adeyemi blijven. Afhankelijk daarvan zal Dortmund al dan niet actie ondernemen in de strijd om Minteh of een andere vleugelspeler.

Schouten, die nog tot medio 2028 vastligt bij PSV, werd in maart ook al aan Dortmund gelinkt door Berger. Turks international Ferdi Kadioglu, die in Nederland bij NEC speelde, heeft nog een contract tot medio 2026 vast bij Fenerbahçe. Beide spelers zijn momenteel actief op het EK.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
15:56
15:56
'Meneer van Dijk doet dat niet, die hangt de hele wedstrijd Beckenbauer uit'
6
   
15:32
15:32
Barnábas Varga succesvol geopereerd en ontslagen uit het ziekenhuis
1
   
15:22
15:22
'Ajax troeft Bayern München en Kompany af en haalt oude bekende terug'
9
   
14:45
14:45
Driessen op zijn plek gezet na Veerman-opmerking: 'Kortsluiting in bovenkamer'
56
   
14:20
14:20
Oranje-supporters: 'Hij hoort thuis in de zandbak en is klaar in Oranje'
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
BaronVonBorsig
 
5
17 juni 2024 om 20:09
Nou dit moet toch niet de bedoeling zijn..
 
LvGael
 
7
17 juni 2024 om 20:11
Let him cook zou ik zeggen. Schouten is natuurlijk een uitstekende speler en een Minteh kan voor iedere selectie een aanwinst zijn. Kadioglu heb ik weinig gevolgd maar genoeg over voorbij zien komen, schijnt een enorme ontwikkeling door te hebben gemaakt dus al met al, zo vreemd vind ik dit bericht niet
 
Saksenros65
 
10
17 juni 2024 om 20:39
Als ik de Turkse supporters op VZ moet geloven is Kadioglu enorm veel beter geworden sinds hij uit NL is vertrokken. En Schouten kan het niveau van BL-top goed aan denk ik. Minteh is een twijfelgeval. Kan zeer gevaarlijk zijn, maar zelfs in de ED niet geheel onomstreden. Dan is Dortmund wel een heel grote stap.
 
MGMV
 
2
17 juni 2024 om 21:12
Begon logischerwijs niet als basisspler, maar in de 2e seizoenshelft was hij toch wel onomstreden, hoor. Een héél grote stap vind ik het ook weer niet.
 
KiRoNi
 
0
17 juni 2024 om 20:36
De stroom transfergeruchten zwelt weer aan met het zomerse transferwindow in aantocht. Veel berichten zullen uit de duim gezogen zijn of op zijn minst zwaar opgeklopt maar het blijft natuurlijk wel leuk om te volgen en eventueel te becommentariëren. Wat dit artikel betreft kan ik mij nauwelijks voorstellen dat interesse van Dortmund in Minteh echt serieus is, zeker niet zolang Malen en Adeyemie daar nog rondlopen. Schouten is een absolute key-player van PSV en PSV kan gelukkig vragen wat het wil. Als PSV supporter zou ik Schouten niet laten gaan voor minder dan 50 miljoen, ja U leest het goed. Volgens mij zit Dortmund niet heel erg goed in de slappe was en dus zie ik Jerdy niet snel naar Dortmund vertrekken, dan eerder naar de top in de Serie A of toch "gewoon" de PL.
 
Jaap-Pieter
 
1
17 juni 2024 om 21:10
Als PSV 50 miljoen gaat vragen voor Schouten zie ik die sowieso niet vertrekken. Hij gaat niet in de basis staan bij een topclub en die gaan ook geen 50 miljoen neerleggen voor een back-up. Clubs zoals Dortmund, Milan, Napoli, Leipzig, Juventus, Atletico etcetera gaan dat bedrag hoogstwaarschijnlijk niet spenderen aan een 27 jarige middenvelder uit de Eredivisie. Dan moet je hopen op een Engelse middenmotor/subtopper maar ik betwijfel of Schouten fysiek meekan in de PL. Overigens een zeer goede voetballer, maar denk dat er niet meer dan 35 miljoen op tafel gelegd gaat worden.
 
CaykurRizespor
 
1
17 juni 2024 om 22:04
Ik volg PSV niet zo maar hoe kan het zijn dat Schouten op zo’n late leeftijd pas ontdekt is? Een laatbloeier of hebben de topclubs in NL zitten te slapen?
 
MamiDemirci
 
0
17 juni 2024 om 23:54
Heeft zich ontwikkeld in de Serie A de afgelopen jaren.
 
Suavamente
 
9
17 juni 2024 om 20:46
Schouten gaan onze vrienden uit Dortmund niet voor een appel en ei meekrijgen, vooral niet als ik zie hoe hij ook nog eens moeiteloos bij dit NL elftal presteert, daar waar anderen (o.a Veerman en Simons) de nodige moeite hebben.
 
wiezie
 
2
17 juni 2024 om 20:57
Dat zijn spelers voor een Dortmund. Minteh snel op de flanken, Ferdi volg ik al een tijdje en heeft een geweldige ontwikkeling meegemaakt in het buitenland en Schouten is echt voor elke topclub een aanwinst. Al met al voor een Dortmund zijn dit uitstekende versterkingen voor relatief niet veel geld.