Schouten plaatst na topseizoen PSV kanttekening: 'Of ik daar blij mee moet zijn'
Zondag, 5 mei 2024 om 15:27

Jerdy Schouten is, ondanks het feit dat zijn trainer Peter Bosz hem daar regelmatig opstelt, geen verdediger. Dat benadrukt de kersvers kampioen na afloop van het gewonnen kampioensduel met Sparta Rotterdam (4-2) bij ESPN.

Schouten was bij het eerste doelpunt van de Eindhovenaren belangrijk. Hij verlengde een corner met de borst, waarna de bal via Saïd Bakari in het doel rolde. "Daar ben ik wel heel blij mee. Het is toch extra leuk dat als je later deze wedstrijd terugkijkt, dat je dan hebt gescoord."

Mede door zijn doelpunt besloot PSV het kampioensduel winnend en is het officieel voor de 25ste keer in de clubgeschiedenis de beste van Nederland. "Leuk man. We wisten dat het eraan zat te komen, maar uiteindelijk moet je toch wachten op dit moment."

"Hiervoor ben ik hiernaar teruggekomen", vervolgt de van Bologna overgekomen controleur. "Dat dat dan in het eerste seizoen lukt, daar heb ik gewoon geen woorden voor. Daar ben ik heel trots op en heel blij mee."

Schouten herkent zich in het idee dat hij een sleutelspeler is in het elftal van Bosz. "Ik voel een bepaalde verantwoordelijkheid, als het goed gaat maar ook als het slecht gaat. Ik ben heel tevreden over mijn seizoen en die van het team, want wat wij neerzetten is echt geweldig."

"Vandaag is misschien niet geweldig, want we speelden geen goed voetbal. Maar je wint hem wel weer en dat is ook een klasse van een goed team. We vullen elkaar op elke positie van het veld heel goed aan. Het klikt gewoon en dat zie je ook heel vaak terug", verklaart hij de kracht van dit PSV.

"Dit is ook het seizoen waarin je centrale verdediger bent geworden", stelt ESPN-presentator Milan van Dongen vervolgens. "Ja. Of ik daar nou blij mee moet zijn is wat anders", antwoordt Schouten lachend. "Nee, als het moet doe ik het, maar ik ben een middenvelder."

"Ik mag hopen dat het vandaag wel een beetje losgaat", besluit Schouten, die reikhalzend uitkijkt naar de feestviering en vervolgens bij het interview wordt weggetrokken door Johan Bakayoko en Ismael Saibari.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
20:20
20:20
Dorstige Dortmund-fans vallen met hun neus in de boter na briefje van Marco Reus
3
   
20:07
20:07
Besiktas kent ondanks late goal slechte generale voor finale tegen Trabzonspor
5
   
19:48
19:48
Atalanta heeft Champions League-ticket 4 dagen voor Europa League-finale binnen
10
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Serie A: Torino - AC Milan
0
   
19:00
19:00
Live meepraten in de Keuken Kampioen Play-Offs: ADO Den Haag - De Graafschap
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
Savano
 
9
5 mei 2024 om 15:42
Schouten is in mijn ogen de onmisbare schakel oftewel MVP geweest dit seizoen. Versnelt het spel, loopt gaten dicht, vangt tweede ballen af, wint slim duels en het belangrijkste passt alles naar voren. Om over zijn multi inzetbaarheid te zwijgen ... Ik daag de sceptici uit om voortaan beter op hem te letten ook zonder bal.