Schreuder sprak nog niet met belangrijk doelwit Ajax: 'Ik heb zijn nummer niet'
Woensdag, 1 juni 2022 om 10:43

Brian Brobbey is na het behalen van de landstitel met Ajax nog niet klaar in Amsterdam. De twintigjarige spits kwam afgelopen winter op huurbasis over van RB Leipzig, nadat de Duitsers hem vorige zomer transfervrij overnamen van Ajax. Brobbey wil graag ook volgend seizoen zijn wedstrijden voor de Amsterdammers spelen, al heeft hij nog geen idee wat de plannen van de nieuwe trainer Alfred Schreuder zijn. "Ik heb zijn nummer niet", laat hij weten in gesprek met de NOS.

Met zeven doelpunten in elf competitiewedstrijden was Brobbey in de tweede seizoenshelft goud waard voor de Amsterdamse formatie, die met twee punten voorsprong op PSV kampioen van Nederland werd. Voor Brobbey was dat een welkome opsteker, nadat hij in de eerste seizoenshelft in Duitsland niet verder kwam dan negen competitiewedstrijden met daarin nul doelpunten. "Jazeker en dat had ik ook wel even nodig. Dit is mijn thuishaven, hier woont mijn familie. En ik speel voor de club waar ik van houd."

Meer: Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten ‘geraamte’ van Ajax gaan vormen | Brian Brobbey wordt nog voor rust gewisseld bij Ajax

Brobbey is gelukkig bij Ajax, en lijkt met zijn uitspraken aan te geven dat hij vorige zomer wellicht beter in Amsterdam had kunnen blijven. "Ik heb al vaker gezegd dat ik hier wil blijven, meer kan ik er niet over zeggen. Ik denk dat de clubs met elkaar aan het praten zijn." Of de talentvolle goalgetter daadwerkelijk volgend seizoen bij Ajax speelt is nog maar de vraag. "Ik weet niet of ik dat waard ben. Dat laat ik aan Ajax over", is zijn reactie wanneer hem wordt gevraagd of hij een bedrag met dubbele cijfers waard is.

Gevraagd naar zijn nieuwe trainer komt Brobbey met een verrassend antwoord. "Of ik Alfred Schreuder al heb gesproken? Nee, ik heb zijn nummer niet", aldus een lachende Brobbey. De fysiek sterke spits heeft de afgelopen weken weinig stilgestaan bij de nabije toekomst, omdat hij druk was met het vieren van de behaalde landstitel. "Wat het leukste feestje was? Ik denk wel op Curaçao. Een feest met de trainers erbij, dus dat was heel leuk. Wanneer Daley (Blind, red.) me nodig heeft als MC, ben ik ready. Dan zing ik gewoon hard mee en schud ik de mensen wakker."

Meer nieuws
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
5
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
43
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
MessiBazoer
 
6
31 mei 2022 om 21:38
Lekt nu in Duitsland uit dat Brobbey 15 miljoen moet gaan kosten. Die komt dus of niet, of via een huur constructie.
 
IkWeetAlles11
 
14
31 mei 2022 om 21:43
Dat bedrag zal geen probleem zijn denk ik.
 
AadHandgranaat
 
25
1 juni 2022 om 10:54
Om vervolgens weer gratis z'n contract uit te lopen. Als ie dat doet ben ik echt fan
 
Lionaldinho84
 
36
31 mei 2022 om 21:44
Waarom niet? Hij kan zomaar over 2 jaar weer het dubbele opleveren. Daarnaast bewezen het niveau aan te kunnen. Ik vind hem ook heel goed overkomen in de media, lijkt me een serieuze jongen die hard werkt en goed in de groep ligt. Heeft fout gemaakt door weg te gaan maar ook die keuze snap ik toen ze Haler haalde.. gewoon dikke afkoopclausule en lang contract. Waar vind je zo een spits met ajax ervaring voor 15 mil?
 
memphisdepay
 
3
31 mei 2022 om 21:53
Wordt inderdaad lastig waarschijnlijk om zo'n spits te vinden. Maar goed ook niet onmogelijk. Brobbey hoeft zich niet aan te passen en je weet wat je aan hem hebt. Aan de andere kant speelt het misschien toch een rol dat hij vorig seizoen gratis daarheen is gegaan. Leipzig begrijp ik wel als hij dit gemiddelde vast kan houden is hij het dubbele waard en daarom zou het ook voor Ajax naar mijn mening wel iets zijn wat je inderdaad zou moeten doen.
 
Lionaldinho84
 
20
31 mei 2022 om 21:58
Ja klopt het steekt natuurlijk dat je hem terug moet kopen.. misschien wil hij een deel van zijn tekenend bijleggen hahaha.. maar aan de andere kant had Ajax ook slimmer met hem om kunnen gaan. Perspectief bieden of zelf verhuren. Ik weet niet exact hoe het gegaan is misschien ligt de schuld wel bij Brobby. Het lijkt me in ieder geval een leuke en nuchtere gozer. Gewoon het verleden vergeten. Goed contract tekenen (voor ajax) en verder gaan. Dat zou ik doen als Ajax zijnde
 
manodedios
 
2
1 juni 2022 om 07:02
10 bieden en op 11 uitkomen. Dan maakt die club een vreugdedansje, kunnen ze 3 miljoen salarispost voor een bankzitten wegstrepen en hebben ze alsnog een dikke winst. Gravenberch leverde ook 25% minder op dan die ‘moest kosten’,
 
arsenal890
 
19
31 mei 2022 om 22:01
Ajax kan natuurlijk makkelijk 15 miljoen betalen. Maar dan gaan ze echt niet doen lijkt mij. Zou heel raar zijn als je eerst gratis vertrekt en dan 15 miljoen betalen? Zou echt belachelijk zijn als Ajax dat daadwerkelijk doet. Kan ik mij haast niet voorstellen. Geeft een verkeerd beeld aan spelers die transfervrij vertrekken.
 
MessiBazoer
 
5
31 mei 2022 om 22:03
Dat denk ik dus ook. Alles onder de 11 hadden ze gedaan denk ik. Het is net te veel haha
 
Lionaldinho84
 
31
31 mei 2022 om 22:03
Maar waarom is het belachelijk?. stel hij was nooit bij Ajax geweest maar bij leipzig begonnen en aan Ajax verhuurd met optie tot koop van 15 mil. Zou je het dan wel doen? Heeft dit iets met eer te maken ofzo volgens jou? Ajax is een beursgenoteerd bedrijf en je moet de beste keuze maken voor de club, aan emoties heb je niks als bestuur..
 
arsenal890
 
22
31 mei 2022 om 22:07
Hij is gratis vertrokken omdat die meer wilt verdienen. Dat maakt niks uit natuurlijk. Maar dat hij dan zo graag terug wilt en dat je dan opeens 15 miljoen moet behalen? Dat is wanbeleid. Je snapt toch zelf ook wel wat er belachelijk aan is? Een speler die gratis vertrekt ga je niet terugkopen voor 15 miljoen. Dat is gewoon wanbeleid na mijn mening. Geeft ook een verkeerd beeld af voor toekomstige jongens die dan transfervrij weggaan. Oh als het niet lukt zal Ajax wel mij weer kopen van 20 miljoen.
 
Kyle66
 
6
1 juni 2022 om 06:00
@arsenal, je hebt gelijk wat betreft sommige andere spelers. Aan de andere kant: hoeveel heeft Brobbey Ajax opgeleverd door zijn doelpunten? Heeft hij bijvoorbeeld door zijn doelpunten Ajax aan de titel geholpen? Want dat heeft 40 miljoen opgeleverd. Ik denk namelijk dat daarvan wél sprake is en heb mijn twijfels of Ajax kampioen was geworden zonder Brobbey.
 
Lionaldinho84
 
1
1 juni 2022 om 09:11
@arsenal: Ik denk dat we anders tegen dit soort dingen aankijken. Voor mij is het heel simpel: is hij goed genoeg? Past hij bij de club en team? Is het een redelijk bedrag waar je nog winst mee kan maken? Ja, ja ,ja? Dan zou ik het gewoon doen..En ik denk niet dat hij puur voor het geld weg ging bij Ajax. Als ze Haler niet hadden gehaald had hij wel bijgetekend vermoed ik. Al vond ik de aankoop van Haler wel een goede. Vooral in de CL goed gedaan.
 
arsenal890
 
2
1 juni 2022 om 09:45
@kyle66, zo kun je ook kijken idd. In principe zal die die 15 miljoen wel terugverdienen. Zowel door de titel of door zijn transferbedrag wat die zal opleveren. Alleen bij mij is het meer dat je dan een wat verkeerd signaal geeft aan spelers die graag meer willen verdienen. @lionalidinho84, wij kijken er idd anders naar. Het lijkt een beetje alsof je alleen kijkt of het een nieuwe speler betreft. Alleen het gedeelte dat die gratis weg wou omdat hij meer wou verdienen vergeet je dan. Daarna moet je opeens 15 miljoen betalen. Dat is wat mij betreft een verkeerd signaal voor een speler die amper 90 minuten speelt. Ik denk zeker dat die voor het geld vertrok. Hij wou een salaris wat die niet kreeg bij Ajax. Verder werd Haller juist aangetrokken omdat Brobbey niet wou bijtekenen. Hebben ze ruim voor zijn komst al geprobeerd.
 
 
1
1 juni 2022 om 11:00
Maar waarom kan Ajax dit makkelijk betalen ? Willen ze zich ook niet versterken op andere posities ? Je leest wel vaker op dit forum dat Ajax honderden miljoenen op de bank heeft staan, maar eind vorig seizoen was dit "maar" 17,7 miljoen. Volgens mij wil Ajax zich met meer spelers versterken, en dan kan ook bij Ajax de portemonnee zomaar eens leeg zijn. En ja, ik weet dat Ajax veel geld binnen gekregen heeft in de CL, maar waar worden de hoge salarissen van betaald ? Dit is maar door een heel klein gedeelte door de seizoenkaarthouders en sponsoren. Daarnaast werd er ook in de winterstop volgens mij nog gezegd dat Ajax spelers moet verkopen om dit jaar geen verlies te maken.
 
HakimZiyach22
 
10
31 mei 2022 om 22:03
Bizar. Dat is echt een no go. Ik vond 7 miljoen al best veel. Maar 15 is helemaal een grap. Als Brobbey 90 minuten kon spelen was het een normaal bedrag. Maar ik hoop dat ie te huren valt. En anders moet je er een hele lange soap van maken, Brobbey zit al met zijn hoofd bij Ajax. Eind augustus kost ie al een heel stuk minder.
 
memphisdepay
 
14
31 mei 2022 om 22:16
7 miljoen is echt een koopje. Deze jongen presteert uitstekend bij Ajax en zit zelfs dicht tegen het Nederlands elftal aan, als het een beetje goed gaat is hij zo 20-30 miljoen waard volgend seizoen. Dat weten ze bij Leipzig natuurlijk ook wel. Leipzig kan makkelijk hun poot stijf houden, een jaar huren lijkt mij voor Leipzig ook super gunstig.
 
HakimZiyach22
 
4
31 mei 2022 om 22:22
Momenteel is hij iemand die tussen wissel en basis in zit. Daar hoort geen bedrag van 15 miljoen bij in mijn ogen, eerder de helft. Zeker als ze Haller gaan houden, wat ik trouwens vrij dom zou vinden. Huren lijkt me de meest logische optie. En Leipzig kan best hun poot stijf houden, maar als Brobbey zegt dat hij alleen naar Ajax wilt, kunnen ze ook weinig anders doen. Want ze gaan hem zelf niet gebruiken.
 
origineel
 
10
31 mei 2022 om 22:35
Tja probeer je eens voor te stellen dat hij nog bij Ajax onder contract staat en een buitenlandse club wilt hem kopen. Dan zou er natuurlijk niet 1 Ajacied zijn die akkoord gaat met 10 miljoen euro. Ik snap het sentiment maar puur rationeel geredeneerd is 10-12 miljoen een erg schappelijke prijs voor een groot talent dat tegen het Nederlandse elftal aanzit. Mocht je Haller verkopen zou ik het altijd doen. Met Tadic en Brobbey heb je dan echt twee smaken in de spits waar tegenstanders echt niet blij van worden.
 
memphisdepay
 
11
31 mei 2022 om 22:39
Stel je voor dat hij nu bij Ajax zat als vaste speler zou jij dan denken dat Ajax hem zou verkopen voor 7 miljoen? Ik denk namelijk niet dat Ajax dat zou doen. Kijk maar is even naar Traore die heeft ook gewoon 10 miljoen opgeleverd met een 1 jarig contract en is zeker minder talentvol dan Brobbey. Als je objectief naar de feiten kijkt dan zie je dat van Gaal hem heeft genoemd als mogelijke spits voor het Nederlands elftal en dat hij in de korte periode ook tot 7 goals kwam in de eredivisie, waarin hij ook nog een blessure had. Voor 7 miljoen zou ik geen seconde twijfelen als Ajax zijnde. Leipzig kan zeker hun poot stijf houden. Hij heeft daar nog een contract tot 2025. Brobbey zal best zijn voorkeur hebben maar er moet wel gewoon een bedrag op tafel komen. Brobbey heeft er ook niks aan om zich zo op te stellen want daar heeft hij alleen zichzelf mee.
 
HakimZiyach22
 
0
31 mei 2022 om 22:41
Ik heb mijn twijfels bij dat bedrag eerlijk gezegd. De spitspositie bij Oranje is ook vrij beroerd dus dat gaat redelijk snel dan ja. Hoeveel zou een Taylor nu waard zijn vraag ik me af. Ook een miljoen of 7/8? Voor 10 miljoen zou ik het nog doen maar daarboven echt niet. Brobbey en Tadic is wel een fijn duo om het seizoen mee in te gaan, misschien zelfs Tadic op 10, dat werkte heerlijk de laatste weken.
 
memphisdepay
 
2
31 mei 2022 om 23:05
Ajax gaat die spelers in ieder geval nooit voor een laag bedrag de deur uitdoen. Ik denk niet dat je bij Ajax aan hoeft te kloppen met 7 of 8 miljoen voor bijvoorbeeld spelers als Rensch. Sterker nog als je bijvoorbeeld aanklopt bij spelers als Pavlidis of Strand Larsen bijvoorbeeld dan denk ik dat je voor zo'n bedrag ze ook niet binnen hebt. Je betaalt ook gewoon voor potentie. Kijk is naar wat Ajax voor Dest, Traore, Kluivert, Wober, Marin, Lang (optie anders veel hoger), Dolberg etc. heeft ontvangen. Dan kan je nooit de bewering geven dat 7 miljoen al veel is. Of wat Ajax zelf heeft betaalt voor talentvolle spelers als Daramy, Neres, Antony, Bande etc. Ook hun prestaties waren nou echt niet zo indrukwekkend destijds bij de desbetreffende clubs.
 
HakimZiyach22
 
1
31 mei 2022 om 23:11
Ja eens, maar mijn twijfels over de fitheid van Brobbey zijn best groot. In het slechtste geval haal je een supersub voor 12/13 miljoen, dat vind ik wel fors.. het kan ook de andere kant op gaan en dan wordt het eerder 30-40. Maar in ieder geval moet Brobbey zelf een behoorlijke geste doen. Zijn tekengeld zou hij eigenlijk gewoon in moeten leveren. Dat scheelt toch weer 3 miljoen. En tekenen voor de oude aanbieding van Ajax. Anders mag je wat mij betreft verder kijken.
 
origineel
 
4
31 mei 2022 om 23:29
Hakim "maar in ieder geval moet Brobbey zelf een behoorlijke geste doen. Zijn tekengeld zou hij eigenlijk gewoon in moeten leveren. Dat scheelt toch weer 3 miljoen. En tekenen voor de oude aanbieding van Ajax. Anders mag je wat mij betreft verder kijken." Hier ben ik het wel 100% mee eens. Ik zou Brobbey graag zien komen en Ajax mag van mij best 12 miljoen neerleggen voor hem. Maar het is dan wel een vereiste dat hij een schappelijk salaris vraagt en afziet van een deel van zijn tekengeld. Hij wilt maar wat graag terug, laat maar zien dan.
 
Raubaht
 
8
31 mei 2022 om 22:15
15 miljoen, je ben toch krankzinnig als je dat uitgeeft aan een speler die een jaar geleden nog kostte wat kost transfervrij wilde vertrekken en zich nog totaal niet bewezen heeft. Speur dan verder de markt af, er zijn zat betere spitsen te vinden die minder kosten.
 
SashHaha
 
11
31 mei 2022 om 22:39
Hoezo? Het lijkt mij een versterking voor je selectie. Welke spitsen zijn beter en kosten minder? Koste wat kost moest vertrekken? Volgens mij kwamen ze er qua salaris niet uit. Ajax heeft denk ik de fout gemaakt aangezien zij nu een som moeten betalen die hoger is dan het gevraagde salaris.
 
arsenal890
 
4
31 mei 2022 om 22:56
Ajax heeft geen fout gemaakt. Brobbey wou zou graag meer geld en heeft dat gekregen. Nu heeft die de tekenbonus binnen en wilt die graag terug. Dat kost Ajax dan 15 miljoen. Brobbey is hier degene die de fout gemaakt heeft Ajax niet. Ajax moet juist dat bedrag niet betalen om een duidelijk signaal te geven aan dit soort jongens. 15 miljoen betalen voor een speler die een jaar eerder gratis weg is gegaan. Dat is wat mij betreft gewoon wanbeleid.
 
memphisdepay
 
2
31 mei 2022 om 23:43
Dit is wel een uniek geval. Natuurlijk speelt het een rol dat hij zo is weggegaan bij Ajax. Maar hij heeft volgens mij veel spijt en je moet ook wel begrijpen dat het niet makkelijk is om altijd de meest rationele keuzes te maken, zeker niet voor zulk soort jonge gasten. Uiteindelijk zal Brobbey zelf water bij de wijn moeten doen naar mijn mening. Maar dat gaat helaas voor Ajax de prijs niet veel drukken. Je kan het wanbeleid noemen, maar het is nou ook weer niet zo dat je zomaar even een topspits ophaalt. 10-15 miljoen lijkt veel maar voor iemand met zijn potentie is hij het naar mijn mening wel waard. Ik denk namelijk dat Ajax niet zijn plafond is.
 
Kyle66
 
3
1 juni 2022 om 06:06
@memphis, precies zoals jij het zegt: je kan het wanbeleid noemen maar je kan het ook zakelijk bekijken. Waar haal je een spits als hij voor dat bedrag? Brobbey kent het spel, de club én scoort. Waarom hetzelfde bedrag uitgeven aan een speler waarvan je niet zeker weet hoe hij her gaat doen? Als supporter kan je emotioneel zijn maar een club moet kijken naar wat het op kan leveren. Daarnaast heb ik ook echt het idee dat Brobbey spijt had van zijn overgang.
 
 
2
1 juni 2022 om 10:58
Ik vind het heel dubbel. Ik denk dat Ajax er goed aan doet hem te halen. Ook voor 15 miljoen. Echter is het misschien wel een verkeerd signaal naar de jeugd / je opleiding. Ajax was eerst niet bereid te bepalen wat een speler wilde verdienen, maar is een jaar later bereidt een veelvoud hiervan te betalen.
 
koningmeester
 
1
31 mei 2022 om 22:38
Ze weten gewoon dat Ajax én Brobbey het graag willen dus gaan ze hoog in de boom zitten.Denk dat 11 wel genoeg gaat zijn en anders hebben ze er een ongelukkige speler bij.
 
 
2
1 juni 2022 om 02:34
Dan verhuren ze hem een jaar en dan brengt hij misschien nog wel meer op. Als je teveel naar sentiment gaat kijken wordt het niets met een club.
 
STORING
 
3
31 mei 2022 om 22:43
In Leipzig zijn ze niet achterlijk dus Brobbey zal niet goedkoop zijn. Hij verdiend een paar mil per jaar en moet wellicht rond de 15 mil kosten. Moet Ajax dat doen? Lijkt mij van niet. Ik zou eerder verder kijken. Het zou ook een slecht signaal richting je jeugdopleiding zijn.
 
sebasjuh
 
1
1 juni 2022 om 07:10
Tuurlijk moet je als Ajax zijnde dan verder kijken. Gewoon Max 10 miljoen en anders pech voor Brobbey. Die jongen heeft zelf getekend dus die moet dan maar zelf bijleggen en anders zit hij gezellig in Leipzig en zal hij waarschijnlijk weinig aan voetballen toekomen.
 
Arends
 
2
1 juni 2022 om 08:15
Ajax moet gewoon opzoek gaan naar een andere spits, beetje moe van al dat Brobbey gedoe. Het is Ajax altijd gelukt om een goede spits te halen...
 
 
1
1 juni 2022 om 08:31
Ik denk dat iedereen die roept dat 10 miljoen te veel vinden dit puur uit emotie zeggen en niet uit rationeel denken. Deze mensen moeten zichzelf afvragen wat ze een mooie prijs vinden als Brobbey bij Ajax langdurig onder contract zou staan en een buitenlandse club hem over wou nemen. Ik denk dat (bijna) iedereen zelfs 15 miljoen dan nog een veel te laag bedrag vindt. Dat wil niet zeggen dat Ajax hem niet moet kopen (ik zou het wel doen als ik het geld zou hebben (waarbij ik het met Mitchajax eens ben dat de prioriteiten in eerste instantie ergens anders liggen), het is alleen de vraag hoeveel geld heb je te besteden en wat zijn de alternatieven.
 
Arends
 
1
1 juni 2022 om 10:53
Waarom gaat Ajax niet informeren bij Bayern voor Zirkzee? Is qua talent niks minder als Brobbey, waarschijnlijk goedkoper en mag weg bij Bayern.
 
Frits de jong
 
5
1 juni 2022 om 11:33
Mocht Brobbey inderdaad 15 mil kosten dan zou ik proberen om hem te krijgen tussen 10-12 mil. Lijkt mij een realistisch bedrag gezien het talent. Wat ik echter ook zou doen is een deel van die transfersom verrekenen met het salaris van Brobbey. Dus een lager salaris aanbieden dan je normaal gesproken zou doen. Ook zou ik een contract van 5 jaar aanbieden met het bericht graag of niet. Anders zit je over 2 jaar weer met hetzelfde gezeur bij zijn contractverlenging.
 
Sir Paul
 
0
1 juni 2022 om 13:40
Als Schreuder zijnde zou ik hier snel werk van maken. Spits met toekomst, Nederlands, mooi moyenne. Lijkt me een sociale gast ook wel. Zou m graag in Eindhoven zien maar dat zal natuurlijk niet gebeuren.
 
houtapp
 
0
1 juni 2022 om 14:40
Geweldig transferbeleid dit. Eerst hem onvoldoende waarderen en hem naar Leipzig laten gaan, hem terug huren en hem nu ook nog eens voor veel te veel geld terugkopen....