Schreuder waarschuwt Brobbey: 'De volgende keer accepteer ik het niet'
Zondag, 11 september 2022 om 09:11

Alfred Schreuder was niet onder de indruk van het gedrag van Brian Brobbey na afloop van de 4-0 overwinning van Ajax op Rangers in de groepsfase van de Champions League. De spits mocht slechts voor twee minuten opdraven en verdween na afloop gelijk richting de kleedkamer. Brobbey deed derhalve niet mee aan de ereronde in de Johan Cruijff ArenA, tot onvrede van Schreuder. De trainer van Ajax heeft hier inmiddels over gesproken met zijn speler.

"We hebben gesproken over de manier waarop hij inviel tegen Rangers", liet Schreuder zaterdagavond na Heerenveen-thuis weten op de afsluitende persconferentie. "Het is een hartstikke jonge speler (20 jaar, red.). Als trainer kun je dat niet accepteren, maar je kunt ook begrip hebben voor waar het vandaan komt. Het is een mooie wedstrijd in de Champions League en hij speelt dan niet. Ik begrijp het aan de ene kant dus wel, maar als trainer moet je wel aangeven dat je het niet wilt."

Meer: Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten ‘geraamte’ van Ajax gaan vormen | Brian Brobbey wordt nog voor rust gewisseld bij Ajax

"Het is een lang seizoen en je hebt elkaar gewoon nodig", voegde Schreuder daaraan toe. "De volgende keer zal ik het niet meer accepteren, omdat zoiets niet in een team past. Vandaag (tegen Heerenveen, red.) viel hij hartstikke goed in. Met veel dreiging en jagen, dat vind ik prima. Hij gaat echt nog wel veel wedstrijden spelen", zo gaf de oefenmeester van Ajax op het persmoment mee aan de ingevallen Brobbey, die tegen Heerenveen de eindstand op 5-0 bepaalde.

Brobbey verloor midweeks in de Champions League tegen Rangers voor het eerst zijn basisplaats. "Ik was wel een beetje gefrustreerd", erkende hij in gesprek met ESPN. "Wat volgens mij normaal is, want je wilt spelen. Of het meespeelde dat ik nog twee minuten moest opdraven? Ja, een beetje wel. Maar ik kan er niks anders van maken." Brobbey toonde beterschap tegen Heerenveen door te klappen bij het tweede doelpunt van concurrent Mohammed Kudus. "Kudus is mijn maatje, ik ben blij voor hem. Hij heeft het fantastisch gedaan. Ik praat verder niet met hem over de concurrentiestrijd, maar de trainer heeft aangegeven dat hij vanwege de brede selectie gaat rouleren. Ik heb erover gesproken met de trainer, maar dat houd ik tussen hem en mij."

Marciano Vink looft gebaar van Brian Brobbey: 'Dit hoeft hij niet te doen, hè?'

De analist heeft complimenten voor de houding van de Ajax-spits.Lees artikel

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (94)

 
spieplaats
 
115
11 september 2022 om 09:16
Waarom speelt hij niet met brobbey in de spits en Kudus op 10?
 
Marcel Arts
 
22
11 september 2022 om 09:20
ja dat zou ik ook heel graag zien
 
quaresma19o3
 
38
11 september 2022 om 09:52
Kudus is toch helemaal geen spits? Waarom heb je dan Brobbey en Lucca gehaald, als je een middenvelder spits laat spelen. Hij wint als trainer, dus gelijk heeftie zal ik maar zeggen.
 
teetje
 
12
11 september 2022 om 10:25
Het is toch duidelijk waarom ze Lucca hebben gehaald? Die heeft kwaliteiten door z’n lengte die Kudus, Brobbey, Ocampos, Tadic en Bergwijn niet hebben. Brobbey hebben ze gehaald als eerste spits, maar soms speel je zonder aanspeelpunt omdat de verdedigers van de tegenpartij vrij statisch zijn, kan het beter zijn om een beweeglijker type speler op te stellen.
 
Arends
 
23
11 september 2022 om 10:32
@quaresma omdat Schreuder iets probeert wat fantastisch uitpakt misschien? Dat is pech voor Brobbey en Luca nu, maar vergeet niet het seizoen duurt lang. Iedereen gaat zijn minuten wel maken.
 
Soccerfan_1
 
6
11 september 2022 om 11:47
Behalve Lucca. Die zal voornamelijk verpieteren bij jong Ajax. Dat voel je nu al aankomen
 
Remco Peeters
 
5
11 september 2022 om 12:10
Jongen komt van de serie b laat hem eerst naar eens wennen
 
Vernon
 
1
11 september 2022 om 12:32
quaresma Je koopt niet alle spelers om direct in de basis te zetten. zo'n Lucca is een optie richting toekomst. En met Kudus als rondzwervende spits en alle beweging van andere spelers van Ajax is er voor de verdediging geen touw aan vast te knopen. Dat loopt dus gewoon heel goed. Op een ander moment heeft hij vast weer een echte 9 nodig.
 
HakimZiyach22
 
33
11 september 2022 om 09:24
Goede vraag, terechte vraag ook. De zelfbenoemde ‘journalisten’ bedenken allerlei vragen maar deze is nog nooit beantwoord. Misschien kan VZ dat regelen.
 
Bongiorno
 
10
11 september 2022 om 09:34
Omdat Schreuder momenteel de voorkeur geeft aan Berghuis/Klassen voor de '10' positie. En dan kan Tadic er ook nog. Je kan ook Berghuis op rechts gooien en Tadic met een reserverol, maar ook hij toonde nog tegen Heerenveen aan zo belangrijk te zijn. Het is een lastige!
 
4Ever4Ajax
 
47
11 september 2022 om 09:35
Omdat Berghuis daar heel goed speelt en Kudus oogkleppen op heeft (die heeft het overzicht niet).
 
Oortap
 
11
11 september 2022 om 09:40
Omdat Brobbey echt een aanspeelpunt is en Kudus meer een zwerver is met een vrije rol. Als je Berghuis daar nog achter hebt, heb je een heel bewegend en dynamische voorhoede met veel positiewisselingen. Dan zie je dat je het aanvallend echt swingt en je vrij makkelijk compacte verdedigingen kapot kan spelen. Dat was in het verleden wel anders.
 
thebesttt
 
5
11 september 2022 om 09:52
Schreuder vind blijkbaar dat kudus iets mist om op 10 te kunnen spelen
 
LeidseHood
 
23
11 september 2022 om 10:20
Overzicht vermoed ik? Soms zie je het in hoe hij loopt en dribbelt, met zijn hoofd wat naar beneden.
 
vtotheb
 
6
11 september 2022 om 10:25
Omdat Schreuder bang is voor Tadic of echte beslissingen? Tot nu toe alles behalve onder de indruk van hem
 
Thamike
 
3
11 september 2022 om 11:02
@ totheb, ja onder Schreuder presteert Ajax echt niets. Kijk goed naar hoe amid is speelt met hoofd naar beneden en weinig overzicht. Komt 2 Man voorbij en weet dan vaak niet hoe verder. Het is een erg goede speler maar voor het middenveld moet Kudus echt nog wat stappen maken. Zoals Schreuder alles neerzet en omgaat met zijn brede selectie en het individu is erg goed. Ook hoe hij veranderingen doorvoert en ze laat spelen met de vele wisselingen is mooi om te zien. Geen idee waar jij van onder de indruk zal zijn, denk een paar spelers op de plek zoals jij die ziet en dan is ie goed?
 
vdm1
 
5
11 september 2022 om 10:26
Mijn idee. Klaassen is over the top en Kudus is meer een 10 dan een 9.
 
PaulR_1982
 
15
11 september 2022 om 10:42
@spieplaats: Ik vind het een beetje gezeur hoor. Voor het seizoen hoor ik veel mensen zeggen dat Schreuder saai resultaat voetbal speelt. Nu wint Ajax 6 keer in de competitie en de eerste in de CL. En de laatste 3 met 13 voor, 0 tegen. En dan weer vragen waarom bepaalde spelers niet spelen op bepaalde posities. Ajax speelt goed, wint (ruim) dus maakt Schreuder de juiste keuzes. En er zal altijd wel ergens iemand te vinden zijn die vind dat een andere speler op een andere positie moet spelen, maar Schreuder maakt de keuze en die pakken nu allemaal goed uit.
 
Cas1
 
1
11 september 2022 om 12:03
Omdat iedereen zal ballen, dus wie weet ook een keer dat wat jij of welke ander persoon ook graag zou willen zien. Vroeger kon de tegenstander zich gemakkelijk instellen op Ajax. Ik weet nog dat Mourinho naar Amsterdam kwam en zei+ ik heb Ajax vaak bekeken en vaker tegen ze gespeeld. Het is nog steeds een goed team, maar ik ken hun strijdwijze nu wel Dat is nu dus anders
 
Birambi
 
11
11 september 2022 om 12:13
Wauw, wat zit iedereen te doen alsof Brobbey een koning is? 2 minuten voor tijd kan je hem niet laten invallen, Brobbey moet spelen en blablabla. Wie of wat is Brobbey nou dan? Een jonge speler die weliswaar voor veel geld is aangetrokken en veel potentie heeft. Maar kom op nou, wat heeft hij nou gepresteerd dat iedereen zo begaan is met hem? Schreuder heeft Kudus de kans gegeven op en andere positie dan we gewend zijn en hij doet het buitengewoon goed. Als Kudus niet speelt vraagt iedereen om Kudus en als hij wel speelt is het weer niet goed. Ajax heeft na Johan Cruijff Schaal alles gewonnen tot nu toe. En nog steeds zijn er azijnzeikers die durven te zeggen dat Schreuder het allemaal niet weet. Welkom in Nederland. In elk ander land waren ze alleen maar lovend geweest, maar hier moet er altijd kritiek zijn, hoe goed je het ook doet.
 
ManoHeeftLev
 
9
11 september 2022 om 09:16
Poh, wat een luxeproblemen bij Ajax momenteel. En dat zijn de fijnste om te hebben, ondanks dat het soms best lastig kan worden.
 
Paauwer
 
60
11 september 2022 om 09:20
Dat zeker. Maar hij kon Kudus tegen Glasgow ook gewoon in de 80e minuut wisselen dat was ook al een publiekswissel geweest en Kudus had het helemaal niet erg gevonden om toen gewisseld te worden. Ik vond dus wel dat Brobbey gelijk had dat hij baalde om twee minuten voor tijd erin te mogen komen.
 
ManoHeeftLev
 
7
11 september 2022 om 09:22
Tja, had gekund. Maar soms gaan die dingen zo. Brobbey moet er van leren.
 
Sanderr
 
21
11 september 2022 om 09:32
Sja, uiteindelijk is dat maar 5 minuten verschil. Brobbey en Sanchez stonden in de 85e minuut klaar aan de zijlijn, uiteindelijk duurde het nog een paar minuten voordat het spel stil lag. Ik had tegen Rangers persoonlijk ook ietsje vroeger gewisseld (omdat het wat gezapig was de tweede helft) zoals hij tegen Heerenveen wel deed. Maar goed, Brobbey hoort natuurlijk niet zo te reageren door de ereronde over te slaan, dat slaat nergens op. Ook niet als je een paar minuten voor tijd invalt.
 
4fRedondo
 
7
11 september 2022 om 11:47
Maar Brobbey staat wel op een juiste wijze de pers te woord, terwijl Schreuder alles op tafel legt. Trainer hoort zijn spelers te beschermen.
 
Sulejmanii
 
1
11 september 2022 om 12:29
Ik ook Pauweer, andere keuzes prima. Maar 2 minuten is belachelijk geef die jongen minimaal 10 minuten, of laat hem op de bank.
 
Sulejmanii
 
1
11 september 2022 om 12:32
Hi Sander, ereronde had Brobbey mee moeten lopen. Maar die 2 minuten vond ik ook minachtend, laat hem op de bank of geef hem of een andere speler een kwartiertje. Ik vind dat eerlijk gezegd ook niet kunnen en zeker als de pot gespeeld is en met het oog op rust.
 
ninjakai
 
14
11 september 2022 om 09:58
Denk dat Schreuder heel snel in de problemen komt. Hij acteert de grore trainer, maar is het niet. Brobbey te minuten voor tijd laten invallen is echt verre van slim. Geef hem op zn minst een kwartiertje of hou hem op de bank. Tadic en Blind hebven eindeloos krediet of ze nu goed of slecht spelen, maar de rest staat er bij een mindete wedstrijd gewoon naast. Gaat niet heel lang geaccepteerd worden. Sterker nog. Met Sanchez, Wijndal en Brobbey zo er voor 30 mln op de bank, terwijl het aankopen zijn voor de basis. Hoeveel inspraak verwacht je dat schreuder nog gaat hebben bij aankopen?
 
KokkieAFCA0341
 
5
11 september 2022 om 10:07
Wijndal heeft het tot nu toe nog niet aangetoond beter te zijn dan Blind en is ook geblesseerd, Sanchez is helemaal niet voor de basis gehaald, die werd gehaald omdat Rensch slecht begon aan het seizoen en er achter Rensch niemand zat.. Brobbey hoort naar mijn idee altijd te spelen maar daar hebben we er nog 14 van die eigelijk altijd horen te spelen.. Wel eens dat hij bepaalde namen niet echt durft te wisselen als de tijd er rijp voor is
 
Tangaroa
 
11
11 september 2022 om 10:16
Tadic en Blind zijn voor en achter de begeleiders van het vrij jonge elftal. Niet te onderschatten.
 
Sulejmanii
 
0
11 september 2022 om 12:34
Ninjakai echt 100% met je eens, Schreuder doet het prima. Maar dat 2 minuten laten invullen is onacceptabel en minachtend.
 
KokkieAFCA0341
 
81
11 september 2022 om 09:17
Schreuder moet zelf ook snappen dat als je wissel wordt gezet in de CL en je concurrent speelt goed, krijgt een publiekswissel en Brobbey mag dan 2 minuten mee spelen ipv Kudus dat Brobbey dan op z'n minst chagrijnig is.. Vond dat echt een stukje mis management, 2 minuten laten invallen doe je met jeugdspelers of jongens die bijna nooit spelen
 
bliek
 
8
11 september 2022 om 09:25
Ben dit wel met je eens. Talenten ga je brengen om wat minuutjes in het veld te staan. Wil je publiekswissel doen doe je dat met een talent cq jeugdspeler. Het moet wel heerlijk te zijn om zoveel keus te hebben toch? Je zou echt bijna zeggen met kerst kampioen dit jaar. Zoveel kwaliteit en de andere ploegen zijn nog ver van vorm verwijderd
 
KokkieAFCA0341
 
5
11 september 2022 om 09:32
Het is zeker heerlijk dat we een brede, kwalitatief een goede selectie hebben staan, alleen deze vorm gaan we niet een heel seizoen vasthouden dus ook wij gaan nog genoeg punten verspelen.. Ik verwacht wel kampioen te worden maar vind ook dat het verschil tussen de top 5 (Ajax, Feyenoord, Psv, Twente, Az) en de rest van de eredivisie erg groot is geworden, als ik zie hoe slecht Psv speelt maar wel met speels gemak van de kleintjes wint zie ik Ajax niet zo snel heel erg ver weg lopen van concurrentie
 
Sanderr
 
15
11 september 2022 om 09:34
Brobbey is toch een talent cq jeugdspeler? Als Schreuder nu Lucca had ingebracht en Brobbey op de bank had gehouden denk jij dat ie dan minder gefrustreerd was geweest, of? Wat een onzin zeg.
 
KokkieAFCA0341
 
22
11 september 2022 om 09:38
Ik speel op bescheiden amateur niveau maar zou zelf liever de hele wedstrijd op de bank zitten dan nog 2 minuten invallen in een wedstrijd die al lang en breed klaar is.. Als je dan Lucca brengt is hij blij want debuut CL en speelt weinig.. Denk je dat iemand als Klaassen blij zou zijn als hij 2 minuten voor tijd mag invallen voor zijn concurrent die net 1 van de beste wedstrijden heeft gespeeld?
 
AJAXSoccer
 
0
11 september 2022 om 09:58
Kampioen met kerst lukt in NL nooit omdat je concurrenten gewoon 2/3 van hun potjes winnen door de zwakke ED.
 
thebesttt
 
3
11 september 2022 om 10:03
@kokkieafca0341 je slaat de spijker op z'n kop. Laten we t erop houden dat het gewoon niet zo handig is gedaan door schreuder
 
Sulejmanii
 
1
11 september 2022 om 12:41
Sander komt bijna nooit voor haha, wel leuk dat ik het een keertje helemaal niet eens ben met jou. De reactie van Ninjakai en Kokkie geeft precies aan, hoe ik er ook over denk. Maar ik vind het zelfs ook nog minachtend, en nergens opslaan om dat te doen. In principe is Brobbey gewoon onze eerste spits. En ik weet vrij zeker dat hij minder gefrustreerd was geweest, als hij op de bank was gebleven ja. Een jeugdspeler die net komt kijken of Lucca zoals ze aangaven, was een ander verhaal geweest. Ik kan Brobbey niets kwalijk nemen. Wat ik zelf vind ook met oog op rust, had ik het verstandig gevonden om vroeger te wisselen als de pot gespeeld is.
 
football033
 
4
11 september 2022 om 09:34
Schreuder geeft toch zelf aan dat hij dat begrijpt? Waarom is dit mismanagement?
 
REPUS
 
10
11 september 2022 om 10:42
Omdat hij het begrijpt maar toch doet?Het is gewoon onzin om twee minuten voor tijd nog te wisselen. Daar moeten coaches gewoon mee stoppen. De speler die je inbrengt doe je er echt geen plezier mee. Die je eruit haalt evenmin. Voetballend gaat het ook niks meer brengen, het zorgt eerder voor onrust. Tijd dat het kost wordt, als je een goede scheidsrechter hebt, toch bijgeteld en wanneer je 4-0 voorstaat hoef je sowieso geen tijd te rekken. Gewoon onzin dus
 
4Ever4Ajax
 
9
11 september 2022 om 09:37
@kokkie: Ik vind dit wel een beetje gek om te lezen, maar misschien was de intonatie anders. Dat Brobbey dit nu zo doet is natuurlijk niet goed, maar staat wat mij betreft in schril contrast met het muiten van een Kudus en Alvarez en het feit dat Kudus vaker niet mee gegaan is het ererondje te doen plus ook nog zeuren dat je jezelf moet 'opofferen' op de 9 omdat je liever ergens anders speelt. Vergeleken daarmee vind ik deze actie van Brobbey wel meevallen en zou liever zien dat Schreuder z'n sterke bewoordingen eerder voor Kudus zou gebruiken.
 
 
7
11 september 2022 om 09:47
Het is niet zeuren dat hij zei dat hij zich moest opofferen op die nummer 9 positie. Ga jij Sneijdertje maar lekker napraten. Als hij datxnoet had gezegd was dat hele woord je niet opgevallen haha ??
 
4Ever4Ajax
 
3
11 september 2022 om 09:50
Zo Jomanda, jij weet wat ik vind/denk? Ik kan niet zelf het interview hebben gezien? Ga maar lekker de speeltuin in jongen, je hoeft morgen pas weer naar school.
 
MisterMokum
 
3
11 september 2022 om 10:40
Begrijp dit helemaal niet. Tuurlijk bij de amateurs als je contributie betaald baal je als je 2 min mag invallen. Deze jongen heeft al t nodige geflikt waardoor het Ajax ruim 15 miljoen heeft gekost en strijkt een salaris op van heb ik jou daar. Lijkt me meer dan genoeg om gewoon je werk te doen en in te vallen. Iedereen moet in zijn baan wel eens werk doen waar die geen zin in heeft maar als je dan zoveel ervoor krijgt lijkt me dat je dat zonder een gezicht als een oorwurm kan doen..
 
NJfromVOL
 
3
11 september 2022 om 11:10
... en je houdt de reprimande binnenkamers; dit is profilering van Schreuder en dat zou hij niet nodig moeten hebben
 
Sulejmanii
 
1
11 september 2022 om 12:42
Kokkie net als Ninjakai 100% eens, erg sterke reactie. En precies hoe ik er ook over denk, Schreuder doet het heel goed maar dat is minachtend en belachelijk 2 minuten aan onze eerste spits.
 
mitchajax020
 
2
11 september 2022 om 09:22
Het is toch logisch dat je rouleert, speel je tegen statische verdedigers dan speel je met Kudus in de spits en heb je stevige wendbare verdedigers dan Brobbey erin
 
REPUS
 
2
11 september 2022 om 11:36
Waarom laat je hem dan nog voor 2 minuten opdraven?
 
mitchajax020
 
0
11 september 2022 om 12:22
Omdat Kudus misschien op was en met nog 2 minuten te mogen spelen daar heb ik persoonlijk geen moeite mee, het is zijn werk en wordt daar ruimschoots voor betaald.
 
ajaxrkc33
 
11
11 september 2022 om 09:22
Snap Brobbey wel. Hij dacht natuurlijk dat hij bij Ajax eerste spits zou worden maar nu loopt het allemaal anders. Ben het wel met sommige eens dat Brobbey makkelijk kan spelen in de spits en Kudus op 10
 
Arends
 
7
11 september 2022 om 10:34
Berghuis is toch gewoon beter op 10 en met Kudus in de spits liep het fantastisch. Ik snap het gezeur echt niet. Het seizoen duurt lang, wordt nog zat gerouleerd.
 
007
 
7
11 september 2022 om 09:22
Natuurlijk is de teleurstelling van Brobbey groot als hij maar twee minuten tegen de Rangers mag spelen. Lijkt me duidelijk dat Schreuder in actie is gekomen na het gedrag van de spits. In het algemeen hoeft er niks aan de hand te zijn, niemand is perfect, maar hoop dat Brobbey dit gedrag niet meer zal tonen.
 
MrKrillin
 
7
11 september 2022 om 10:57
007 Schreuder moet oppassen dat je straks niet te veel problemen krijgt als resultaten tegen zitten. Erik maakte dezelfde fout door altijd zelfde mensen te wisselen. Altijd was het Donny, Neres, Antony en Berghuis. Je zag veel irritaties bij die gasten. Het continue ontzien van Tadic kan scheve gezichten opleveren en irritaties. Het maakt niet uit of Tadic heel goed speelt of slecht. Hij wordt te weinig gewisseld. Tegen Rangers was hij niet scherp, haal hem 60e min af voor Brobbey. Zo hou je iedereen tevreden en scherp.
 
Sulejmanii
 
1
11 september 2022 om 12:46
007 ik hoop dat Schreuder dat niet meer doet, want dat is gewoon minachtend naar je eerste spits toe.
 
RUTGERRR
 
0
11 september 2022 om 13:08
Precies.
 
Psvlld
 
4
11 september 2022 om 09:23
Los van het feit dat Schreuder gewoon (meer dan) prima voetbal in het team gebracht heeft, lijkt het me ook de perfecte trainer om met deze luxe ‘probleem’ om te gaan. Met zoveel kwaliteit op de bank had je dit kunnen verwachten natuurlijk, maar (tot nu toe) lijkt hij alles onder controle te hebben. Wat best knap is voor een nieuwe trainer met aardig wat nieuwe spelers. Kleine kanttekening wel is dat zolang je wint en alles lekker loopt, je keuzes makkelijker te verdedigen zijn.
 
JK-Ajax
 
24
11 september 2022 om 09:23
Ja het gedrag van Brobbey is niet netjes, het laten opdraven van je spits voor twee minuten vind ik zelf ook niet helemaal netjes. Geef Kudus 10/15 min voor tijd lekker een publiekswissel Alfred.
 
Hens Cray
 
7
11 september 2022 om 09:24
Die hoort z'n hele leven hoe geweldig 'ie wel niet is en wat niet meer. Van zowel familie, vrienden als de club. En dan valt het opeens tegen, speelt niet en dan krijg je dit. Logisch. Ik vind dit een serieuze tekortkoming van de befaamde Ajax Academy. Ik zeg: meer aandacht besteden aan dit soort zaken!
 
KokkieAFCA0341
 
16
11 september 2022 om 09:34
Het is een tekortkoming van de trainer, net als toen hij Conceicao tegen Fortuna uit wilde inbrengen in de 93ste minuut, zulke dingen vind ik persoonlijk niet nodig want je doet niemand er een plezier mee
 
JoopGoedkoop
 
2
11 september 2022 om 09:26
Kudus is op dit moment gewoon in bloedvorm, daar Brobbey de eerste wedstrijden wat statischer speelde met ballen vasthouden. Kudus is gewoon beter op dit moment!
 
Soccerfan_1
 
22
11 september 2022 om 09:26
Wat is dat toch elke keer. Sta je er een keer naast en dan meteen met zo’n smoel op de bank gaan zitten alsof er een snoepje van je af gepakt is. Het is je werk. Soms is er iets anders nodig om een wedstrijd te winnen qua tactiek. Accepteer dat gewoon en ga je niet als een klein kind gedragen. 2 minuten invallen is lullig maar je wordt er rijkelijk voor betaald dus je hebt het maar te doen.
 
Musi26
 
18
11 september 2022 om 09:28
Het probleem was niet dat hij op de bank zat, maar 2 minuten moest invallen. Dit moeten trainers ook niet willen.
 
ajaxrkc33
 
7
11 september 2022 om 09:53
Hij zat al vanaf begin af aan chagrijnig op de bank
 
KokkieAFCA0341
 
16
11 september 2022 om 10:00
Als hij grappend en grollend op de bank zit is het ook niet goed want dan zeggen mensen weer dat het hem niks lijkt te intresseren
 
dongzoenen
 
2
11 september 2022 om 12:23
Wanneer je zelf in deze situaties zit (helaas heb ik ook zo op het bankie gezeten jaren terug) kan je er begrip voor opbrengen. In een ideale wereld zou iemand met alle kalmte en mindfullness op de bank gaan zitten. Het tekent de roekeloze gretigheid, leidend tot deze emoties, maar welke nodig is om te slagen. Het zou pas een vreemd zijn als Brobbey denk "a joh verdien toch lekker". Dat punt slaat als een lul op een drumstel.
 
MeesKeesje
 
9
11 september 2022 om 09:28
Triest dat soort trainers. Zo geforceerd willen laten zien dat je ook streng kan zijn. En dan altijd de typische slachtoffers kiezen om dat te doen. Een Tadic speelt al wedstrijden dramatisch en dan gewoon laten staan e voor de camera niet eens durven zeggen dat hij slecht speelt. Nu zit er dan wel een goede wedstrijd tussen en dan waarschijnlijk de komende weken deze wedstrijd eruit blijven lichten dat Tadic wèl rendeert aan de rechterkant. Houd toch op.
 
frankmunik
 
2
11 september 2022 om 09:30
DIe gaat over 4 jaar transfervrij weg
 
Douwe Dabbert
 
18
11 september 2022 om 09:49
Dat lijkt mij niet aangezien hij voor 5 jaar heeft getekend..
 
BurdyM
 
41
11 september 2022 om 09:32
Lees veel begrip hier voor Brobbey. Nou dat heb ik niet. Vindt het een verwend kreng. Eerst verlaat hij de club omdat ze zijn salaris niet willen betalen. Dan valt het allemaal erg tegen in Leipzig en gaat meneertje huilen en haalt Ajax terug. Vervolgens koopt Ajax hem zelfs nog voor 16 miljoen omdat hij echt niet in Leipzig wil blijven. Ondertussen toont Kudus het gelijk aan van Schreuder door 3 wedstrijden achter elkaar te scoren. Misschien moet Brobbey eens een keer aan Ajax denken ipv aan zichzelf. Niemand is groter dan de club. En zeker niet zo’n verwend kind als Brobbey.
 
Shani Osdorp
 
4
11 september 2022 om 09:34
Aan de ene kant kan ik Brobbey begrijpen. Bij een 4-0 voorsprong of 3-0 voorsprong kon je Brobbey 25-30 minuten gewoon laten spelen. Dat zou het leed wellicht ietsjes meer verzachten.
 
Ajajax
 
6
11 september 2022 om 09:37
even serieus. Je wilt Brobbey perse terug hebben uit Duitsland, waarschijnlijk met een hoop verwachtingen van beide zijden. Dus zoals Schreuder het aangeeft snapt hij wel dat een spits baalt als hij maar twee minuten krijgt. Vrijwel geen kans om te scoren maar het brengt wel je statistieken naar beneden. Denk ook dat dit weer een storm in een glas water is en gewoon zoeken naar shit want op dit moment is er niet zoveel aan de hand bij Ajax en ja, je moet toch ergens op kunnen zeiken.
 
Mr. Deadpool
 
0
11 september 2022 om 09:43
Brobbey hoort nu gewoon in de basis! Pasveer, Sanchez, Timber, Bassey, Wijndal, Alvarez, Klaassen(C), Berghuis, Kudus, Bergwijn, Brobbey zo zou mijn basisopstelling zijn als alles en iedereen fit zou zijn. Maar in dit geval met blessures zou ik altijd met Pasveer, Sanchez, Timber, Bassey/Blind, Baas, Alvarez, Klaassen(C), Berghuis, Kudus, Bergwijn, Brobbey beginnen..
 
Arends
 
10
11 september 2022 om 10:05
Gelukkig ben jij geen trainer. Zet je aanvoerder er maar naast joh, die al jaren de beste cijfers overlegd. Het zal ook per tegenstander anders zijn. Met Kudus in de spits ben je voorin veel bewegelijkheid dan met Brobbey, is een tactische keuze die top uitpakt.
 
Real_Amsterdam
 
5
11 september 2022 om 10:09
Taylor is veel verder dan klaassen qua samenspel. Komt heel vaak in de ruimte die verdedigers laten vallen omdat ze bergwijn dubbel deken
 
LeidseHood
 
3
11 september 2022 om 10:24
Zowel Blind als Tadic horen erin als ze zo spelen als gisteren. Wijndal is nog niet beter dan Blind, ook al was Blind uit vorm, en Rensch deed het gisteren ook goed gelukkig. Daarnaast denk ik dat Alvarez Klaassen Berghuis te aanvallend is.
 
Nijmegen_1
 
3
11 september 2022 om 09:46
Los van de tactiek etc, hoe kan het dat spelers weigeren om te trainen en dan de wedstrijd erna (ook nog eens in de CL) beloond worden met een basisplaats. Ik snap Brobbey wel.
 
 
3
11 september 2022 om 09:52
1. Spelers weigeren om te trainen als ze geen perspectief hebben op speeltijd en ergens wel kunnen spelen. 2.Of spelers weigeren km te trainen omdat ze niet met hun koppie er bij zijn door een megatransfer die ze kunnen doen. Zo werkt de voetballerij nou eenmaal en het gebeurt niet alleen in Nederland dus niet zo huilen. Luis Suarez deed het +10 jaar geleden ook toen hij Groningen wilde verlaten daarover hoor ik niemand.
 
Stierennek
 
0
11 september 2022 om 09:49
Wil er iemand van Ajax spelen, is het weer niet goed.. @ Alvarez Kudus
 
miki1959
 
1
11 september 2022 om 10:03
Schreuder gaat niet heel het seizoen al zijn spelers tevreden kunnen houden en dat kan Ajax uiteindelijk best wel eens punten gaan kosten.
 
Arends
 
1
11 september 2022 om 10:08
2 minuten speeltijd krijgen is niet leuk. Schreuder had m wellicht eerder kunnen brengen, maar meneer was vanaf begin af aan chagrijnig. Kudus laat nu zien het in de spits het heel goed te kunnen doen, wat weer een extra optie brengt. Brobbey dacht denk ik wel even eerste spits te zijn, jammer joh knokken voor je plek. Het beste spel toch echt met de veel bewegelijke Kudus gezien. Maargoed, Brobbey zal nog zat minuten maken en moet niet nu al gaan miepen.
 
SergioRamosHM
 
1
11 september 2022 om 10:23
Je had hem met deze stand ook eerder kunnen brengen ipv 2 minuten voor tijd. Als trainer moet je toch ook inzien dat een speler daarmee voor lul staat.
 
FedalBrakenburg
 
0
11 september 2022 om 10:57
Dit krijg je met spelers die gratis weg zijn gegaan en dan weer duur ingekocht zijn. Die denken dan dat ze het beste van het beste zijn en dus een basisplaats móéten krijgen. Maar de trainer beslist wie een basisplaats heeft en wie de bank mag opwarmen voor de basisspelers.
 
JaapEnDinyHagman-Rouwet
 
0
11 september 2022 om 11:05
Doe dan ook niet zo achterlijk om iemand de laatste 2 minuten of soms nog minder in te laten vallen.
 
lord
 
1
11 september 2022 om 11:33
Her was ook een onzin wissel, waarom laat je iemand bij 4-0 voorsprong 2 minuten invallen?
 
wesinho90
 
0
11 september 2022 om 11:43
Bergwijn-brobbey-Berghuis ---------------Kudus----------------- --------Taylor----Alvarez--------- Wijndal-Bassey-Timber-Rensch
 
Sanderr
 
1
11 september 2022 om 12:37
Je bent de captain vergeten op te stellen ??
 
mitchajax020
 
1
11 september 2022 om 12:57
Echt, gewoon weer erg belangrijk gisteren met zijn assist
 
Homelander
 
0
11 september 2022 om 11:53
2 minuten speeltijd bij een stand van 4-0, natuurlijk is hij boos en teleurgesteld. Net zoals dat Schreuder Conceicao wou brengen tegen Fortuna voor 30 seconden. Geef de jonge jongens gewoon 15 minuten volgende keer dan is er ook geen gezeik.
 
mvbfan
 
1
11 september 2022 om 12:58
Waarom is dit geen artikel voor 1 dag na de wedstrijd tegen Rangers? Waarom 4 dagen ermee wachten ipv wanneer het nieuws is? Dat is het het hele idee van niewsbericht? Helemaal met voetbal. Voetbal is een moment sport en Ajax heeft inmiddels al de volgende wedstrijd erop zitten.
 
RUTGERRR
 
1
11 september 2022 om 13:06
Misschien moet je hem dan niet voor lul zetten door hem voor 3 minuten te laten opdraven. Ik vind het gewoon een naaistreek. Had dan een van de nieuwelingen gepakt, of een jeugdspeler.
 
Reality66
 
0
11 september 2022 om 19:05
Ik vind Brobbey Ajax spits onwaardig, de kansen die hij niet benut sjonge jonge wat zijn dat er veel. Natuurlijk is die nog jong maar ik zie hem echt niet veel beter worden... Kudus daarentegen wel.
 
oprecht
 
0
12 september 2022 om 09:09
Ajax had Brobbey nooit terug moeten halen en moet investeren in een speler die hard nodig was. Ontevreden transfervrije wisselspeler terugkopen, hele rare aankoop was dit. Als je zoveel moeite doet voor een speler dan snap ik Brobbey zijn reactie nu wel. Kwam als een grote meneer binnen en zit nu weer op de bank als supersub