Seedorf: 'Iedereen kan nu met iedereen in gesprek gaan'
Maandag, 21 mei 2018 om 20:22

Clarence Seedorf werd bij Deportivo La Coruña aangesteld om de club voor degradatie te behoeden, maar slaagde daar niet in. De trainer eindigde met zijn ploeg op de achttiende plek, waardoor directe degradatie een feit was. Seedorf tekende in februari een contract tot het eind van het seizoen en is dus vrij om een nieuwe uitdaging te zoeken.

Het is echter niet zeker dat beide partijen uit elkaar gaan. Seedorf houdt alle opties open, vertelt hij aan Marca. "Na de wedstrijd tegen Valencia staat het iedereen vrij om met elkaar in gesprek te gaan. Als aanbiedingen voorbijkomen, dan ga ik ernaar luisteren. De club heeft aangegeven te zullen luisteren naar andere trainers en ik zal luisteren naar andere projecten. Ik ga kijken wat er allemaal mogelijk is."

Seedorf doelt met zijn uitspraak op woorden van sportief directeur Carmelo Del Pozo. Die gaf eerder deze maand aan nog met geen enkele trainer te hebben gesproken, maar insinueerde wel dat Deportivo op zoek is. "Je moet het altijd respecteren als een trainer ergens anders werkt. Iedereen heeft zijn opties", zei hij. Toch sloot Del Pozo een langere samenwerking met Seedorf niet uit. "Misschien heeft Clarence geen ervaring op het tweede niveau, maar hij heeft wel andere kwaliteiten. Als ik eeuwig moet wachten op de droomkandidaat, dan zal ik dat doen."

Meer nieuws
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
29
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Rochester
 
21
21 mei 2018 om 20:36
Toen Keizer vlak voor de winterstop ontslagen werd bij Ajax, schreef ik al hier op Voetbalzone dat ik Seedorf graag zag komen (indien Bosz niet terug zou keren), maar uiteindelijk haalde Ajax ten Hag (was geen voorstander van hem, maar zag hem graag komen) binnen. Destijds kreeg ik ook veel reacties over me heen dat Seedorf geen goede coach zou zijn voor Ajax, dat hij mislukt is als trainer bij AC Milan en dat hij voor problemen zou zorgen als trainer, door zijn persoonlijkheid. Persoonlijk zie ik wel een goede trainer in Seedorf. AC Milan was opzicht geen goede keus van Seedorf, want dat is de laatste jaren ook een aardige trainerskerkhof geweest. Maar zo slecht heeft hij het niet gedaan bij AC Milan, want er zat zelfs een stijgende lijn in de prestaties van Milan met Seedorf aan het roer, alleen was het probleem dat een groot gedeelte van de selectie niet door 1 deur kon met Seedorf en uiteindelijk werd hij op basis daarvan ontslagen. In China heb ik Seedorf niet gevolgd, maar bij Deportivo heeft hij het ook vrij goed op de rit gekregen. Hij is dan weliswaar gedegradeerd, maar ook bij Deportivo zat er onder Seedorf een stijgende lijn in de prestaties, alleen had hij daar regelmatig pech qua resultaten en het zat Seedorf ook niet mee dat hij de laatste wedstrijden van dit seizoen tegen de hoog geklasseerde teams in de Primera Division moest spelen, want daar win je niet zomaar van. Seedorf is inderdaad iemand met een sterke persoonlijkheid en waarschijnlijk ook wel iemand met een handleiding, maar hij is wel iemand met een visie waarmee hij (in mijn ogen) zeker wat moois op kan bouwen bij een club, alleen moet hij dan wel de tijd krijgen. Mocht ten Hag ook aankomend seizoen niet voldoen bij Ajax, dan zou ik Seedorf als coach bij Ajax echt wel overwegen (mocht hij tegen die tijd nog geen nieuwe club hebben).
 
Gulliver
 
1
21 mei 2018 om 20:53
Van Gaal en Mourinho zijn ook geen makkelijke mensen maar werden wel toptrainers. Lijkt mij een perfecte trainer voor Ajax en Ajax de juiste club voor Seedorf. Als hij u weer voor een kortstondig avontuur kiest is het over met zijn trainersloopbaan en kan hij bij Rijkaard op de bank gaan hangen.
 
Nico50
 
16
21 mei 2018 om 20:56
Gewoon puur gekeken naar de resultaten is het dus niks. Kijkend naar zijn trainerservaring is het dus ook niks. Waarom zou deze man dan trainer van Ajax moeten worden? Alleen op basis van zijn spelersloopbaan denk ik dan, maar daar zijn genoeg voorbeelden van dat dat niet altijd even goed gaat.
 
Lorie
 
0
22 mei 2018 om 11:32
Dat zou je dus ook kunnen zeggen van Philip Cocu, van Bronckhorst en over Frank de Boer. Die waren ook eerst een nobody. Iedereen heeft een behoorlijke kans nodig om zich te bewijzen en je moet ergens beginnen. Elk eredivisie club zou een goede springplank kunnen zijn voor zulke beginnende trainers om de klappen van de zweep te leren.
 
Japie_Krekel
 
1
21 mei 2018 om 20:59
ik weet niet of het een goede coach is want hij heeft nog nergens wat bewezen. zou mooi zijn als er een goede Eredivisie club uit de middemoot komt bv die hem echt de kans geeft voor een langere periode om zijn kwaliteiten als coach te kunnen beoordelen
 
Savano
 
4
21 mei 2018 om 21:11
@Rochester helemaal mee eens en goed onderbouwd ook. Iemand met een uitgesproken mening en internationaal gevormd zou Ajax goed kunnen helpen. Ach als de naam Seedorf valt denkt men in NL alleen maar aan de gemiste penalties terwijl de huidige trainersgilde ook vaak genoeg misten de de Boertjes, Cocu en onder meer Stam (die bal zoeken ze nog fulltime). In Oranje is hij misbruikt maar desondanks toch twee goede toernooien gespeeld: 1998 en 2000. Snap niet dat hij nooit als volwaardig kandidaat geacht wordt. Zijn avonturen in China, Brazilië en Milan waren niet stabiel maar dat had lang niet met de coach Seedorf te maken. Besturen die veranderden, club financien niet op orde en morrende spelers achter zijn rug om, tsja daar doe jenweinig tegen. Bij Deportivo zal je een visie en mechanismen waardoor het team beter ging spelen, jammer dat hij het niet redde om van plek 18 te komen.
 
Nico50
 
1
21 mei 2018 om 21:30
@SavanoWaar je Rochester een compliment maakt voor de onderbouwing, waar ik het overigens niet mee eens ben, schiet jij daar zelf tekort. Wat veel mensen doen is de fout maken de speler verwarren met de trainer en dat doe jij dus ook. Je haalt zaken aan uit de spelersloopbaan van Seedorf die dus helemaal niets met zijn mogelijkheden als trainer te maken hebben. Vervolgens bedenk je allerlei excuses om het falen van Seedorf als trainer recht te praten. Hij heeft zelf die (verkeerde) keuzes gemaakt en niemand anders.
 
Savano
 
2
22 mei 2018 om 00:16
Ik zeg toch nergens dat Seedorf zelf geen blaam treft maar het was een cokkectief falen. Men heeft in Nederland sowieso aversie tegen Clarence om de redenen die ik aangaf waardoor men snel de mindere kanten tevoorschijn haalt als de naam Seedorf valt. Maar zowel bij Milan als Deportivo verbeterde het spel na zijn komst, dat is een feit. Ik scheid de trainer ennde speler juist wel waar anderen dat niet doen. Ik zeg toch nergens dat hij een toptrainer is, ik zeg dat hij een kans verdiend en niet benadeeld dient te worden door mislukte avonturen waar hij zelf gedeeltelijk schuld aan had. Snap je het nu?
 
Leicester
 
2
21 mei 2018 om 20:44
Ontslagen in Milan, ontslagen in de Eerste Divisie in China en nu gedegradeerd in Spanje. Zo'n grote voetballer en dan denken dat je zonder ervaring meteen een goede trainer bent. Blijft me een raadsel hoe zulke grootheden zo slecht aan carrière planning doen.
 
Edwin Vork
 
1
21 mei 2018 om 20:56
Ze hebben de kwaliteiten gewoon niet maar kunnen ook niets anders. Nooit een opleiding of cursus gevolgd om iets buiten het voetbal te doen. Vanwege hun grote naam als voetballer komen ze overal binnen en zeg dan maar eens ‘nee’ als Milan of Ajax belt.
 
Japie_Krekel
 
0
21 mei 2018 om 21:01
dat verschilt per ex-speler natuurlijk. deze jongens hebben allemaal onder grote coaches gewerkt en we moeten ook niet gaan doen of het vak trainen hogere raketwiskunde is ofzo. je moet je spelers weten te motiveren en een passend systeem zien te verzinnen dat past bij de kwaliteiten van je spelersgroep. vervolgens stel je je beste spelers op en zet je ze op de juiste plek en ik denk dat je dan al een heel eind komt het probleem ligt denk ik ook gewoon bij het bestuur van clubs. die hebben dan een hele matige selectie staan en denken dat een coach met een matige selectie wel even top gaat presteren. de verwachtingen zijn vaak gewoon onrealistisch. de "beste" coaches zijn vaak de coaches die het geld ter beschikking hebben om de beste spelers te kopen
 
Savano
 
2
21 mei 2018 om 21:19
@Leicester Wat een onzin kraam jij uit ... je kunt wel een hele toekomstplan uitstippelen als beginnende trainer maar die vacatures moeten wel open zijn hé? Je doet alsof hij een mailtje kan sturen en de volgende dag aan de slag kan. Milan ging niet eens zo slecht, het waren morrende achterbakse bankzitters die hem naaide. Kijk maar hoe het na zijn vertrek ging veeel minder en het bestuur heeft zelfs gemeld dat ze wellicht voorbarig waren hem te ontslaan. Weet je wel waar je over praat? In China veranderde het bestuur en deze zagen het minder in deze vooral dure trainer zitten. Vechten tegen de bierkaai dus en met Deportivo halverwege instappen maar niet redden is geen schande zeker niet als het spel zichtbaar verbeterde. Hij kan wel op Bayern en Real zitten wachten maar die komen nu nog niet, wat logisch is ... in de voetballerij is carriereplanning ONMOGELIJK. Die wereld is zo variabel, hypocriet en oneerlijk als maar kan. Je loopt alleen maar te azijn te zeiken!
 
JJOkocha20
 
0
21 mei 2018 om 21:27
Inderdaad , kijk naar Ronald Koeman! Ook ups en downs gehad, maar toch een prima carrière uiteindelijk toch ?
 
Leicester
 
0
22 mei 2018 om 08:28
Jeetje wat een reactie. Ik kijk gewoon naar de feite. 3 clubs; 2x ontslagen, 1x gedegradeerd. Koeman zat na zijn ontslag bij AZ ook een tijd thuis maar had wel resultaten bij Ajax, PSV en Benfica geboekt.
 
Jelleho
 
0
21 mei 2018 om 22:46
Ondanks dat hij gedradeert is, heeft hij het toch goed gedaan met de spelersgroep die hij heeft.
 
bassalt
 
2
21 mei 2018 om 23:17
Degradatie in Spanje was niet te voorkomen. Levante won ineens bijna alles.
 
RobinRuiter
 
0
22 mei 2018 om 03:04
Kijk ff ook waar hij aan de bak komt. In China waar er een grote gat is tussen top en de rest. AC Milan is sowieso een onrustige club die dit seizoen weer 2 trainers hebben versleten. Seedorf had bij een Sparta moeten werken. Had ze sowieso erin gehouden.