Selhurst Park: het stadion waar doelpuntenmachine Sergio Agüero verstijft
Zaterdag, 19 oktober 2019 om 09:57

Crystal Palace en Manchester City staan tegenover elkaar op de negende speeldag van de Premier League. Het team van Roy Hodgson is goed aan het nieuwe seizoen begonnen en hield tien punten over aan de laatste vijf competitiewedstrijden. Voor Manchester City betekende de 0-2 nederlaag tegen Wolverhampton Wanderers vorige week het einde van een reeks van vijf zeges op rij in alle competities. Opta blikt vooruit op de ontmoeting op Selhurst Park, zaterdag vanaf 18.30 uur.

O Crystal Palace heeft niet één van de laatste vier thuiswedstrijden tegen Manchester City in de Premier League gewonnen, sinds een 2-1 zege in april 2015: één remise, drie nederlagen.

O Manchester City scoorde in vijftien van de laatste zestien Premier League-wedstrijden tegen Crystal Palace. Alleen de ontmoeting in december 2017 eindigde doelpuntloos en dat maakte ook een einde aan een recordreeks van achttien opeenvolgende zeges op het allerhoogste niveau.

O Manchester City won negen van de laatste tien Premier League-wedstrijden in Londen. Alleen het bezoek aan Chelsea in december 2018 eindigde niet in een zege: een 2-0 nederlaag.

O Manchester City won tien van de laatste elf uitwedstrijden in de Premier League; het team van Josep Guardiola verloor alleen van Norwich City (3-2). De titelverdediger scoorde in elk van de laatste vijftien uitduels in competitieverband: 36 doelpunten in totaal.

O Crystal Palace kan voor het eerst sinds mei vorig jaar drie Premier League-zeges op rij boeken. In de laatste zes thuisduels in competitieverband wisselden the Eagles een gelijkspel met een overwinning af; eind vorige maand werd Norwich City (2-0) verslagen.

O Aan negentien Premier League-doelpunten gingen dit seizoen een minimumaantal van tien passes vooraf. Acht van deze treffers kwamen voor rekening van Manchester City (42 procent), terwijl geen enkele andere club meer dan twee keer op deze manier scoorde.

O Sinds de start van afgelopen seizoen incasseerde Manchester City in slechts vijf Premier League-duels het eerste tegendoelpunt: een zege, een remise, drie nederlagen. Dat gebeurde dit seizoen tweemaal in acht duels (3-2 tegen Norwich City en 0-2 tegen Wolverhampton Wanderers), terwijl dit the Citizens in de vorige voetbaljaargang 3 keer in 38 duels overkwam: een zege, een remise en een nederlaag.

O Sergio Agüero, dit seizoen reeds goed voor acht goals en twee assists in negen duels in alle competities, speelde alleen op Anfield meer Premier League-wedstrijden zonder te scoren dan op Selhurst Park: zeven om zes.

O Josep Guardiola verloor als manager van Manchester City slechts één keer van een Engelse collega. Dat was in december 2018 tegen het Crystal Palace van Roy Hodgson: een 2-3 nederlaag in het eigen Etihad Stadium.

O De drie doelpunten van Jordan Ayew dit seizoen in de Premier League hebben Crystal Palace zes punten opgeleverd. Alleen de goals van Pierre-Emerick Aubameyang voor Arsenal hadden tot dusver meer waarde voor een Premier League-club: negen punten.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
19
   
19:44
19:44
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
10
   
19:21
19:21
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
28
   
19:13
19:13
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
   
19:11
19:11
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Eagles
 
6
16 oktober 2019 om 18:27
Ik heb er alle vertrouwen in. Jordan Ayew gaat het doen! De jongens op Homesdale Road stand zullen er weer een mooie sfeer van maken. Het zou een geweldige boost geven als ze nu weer een goed resultaat neerzetten.
 
FaridvanGinkel
 
4
16 oktober 2019 om 18:39
Vind het altijd leuk om supporters van minder succesvolle clubs te zie. Hoop dat CP voor een stunt kan zorgen.
 
Eagles
 
5
16 oktober 2019 om 19:54
Thx! Als je naar Londen gaat dan is een wedstrijdje Palace een absolute aanrader. Geweldig stadion en sfeer, makkelijk te komen (trein) en een leuke (kleine) Palace pub naast het stadion voor een leuk gesprek met fans en een biertje.
 
TheWorld
 
1
16 oktober 2019 om 20:56
Ayew is echt in vorm. En wat is je/de mening rond Benteke? Zie als Belg graag dat hij zoveel speelt, maar nog steeds 0 goals?
 
Eagles
 
2
16 oktober 2019 om 22:05
Benteke is vreselijk uit vorm. Voor Palace fans al een tijdje het mikpunt van spot. Gaat imo wel erg ver zo nu en dan, maar het geduld is wel op. Hij verdient daarnaast ook nog eens 120k, waardoor bij elk mislukt schot, kopbal of pass de fans mopperen en schelden. Chris is daarnaast ook nog gevoelig voor blessures, waardoor hij zich keer op keer moet bewijzen. Dat lukt hem alleen niet. Zijn beste tijd is geweest, helaas. Godzijdank hebben we Ayew nog.
 
TILBURG013
 
3
16 oktober 2019 om 23:30
Ik hoop het voor jullie! Altijd leuke club gevonden, nu ook mede door van Aanholt. Na vorig seizoen Arsenal-Napoli en Fulham-United te hebben bezocht, misschien een keertje naar Palace als ik weer in Londen ben.
 
Eagles
 
2
17 oktober 2019 om 10:39
Zeker doen. Blijft mooi om het stadion zo midden in de wijk te zien. De treinverbinding is vanuit het centrum is ook heel makkelijk. Je hebt wel een international membership nodig, maar dan kan je voor de B wedstrijden wel 4 kaarten per account aanschaffen en ben je zo goed als verzekerd van een plek als je tijdig reserveert.
 
NjieZdjieT
 
0
18 oktober 2019 om 09:47
Nou als je afhankelijk bent van jordan ayew....succes !
 
Eagles
 
0
19 oktober 2019 om 01:05
Je hebt ‘m niet gevolgd blijkbaar. Doet het fantastisch. Voor Palace een topspits.