Sensatie in Spanje: Xavi en Lewandowski gespot in hetzelfde restaurant op Ibiza
Donderdag, 30 juni 2022 om 08:19

De saga omtrent Robert Lewandowski en zijn mogelijke overstap naar Barcelona heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. Niet lang nadat bekend werd dat de spits van Bayern München door de Catalanen op de hoogte zou zijn gebracht van een verhoogde aanbieding op zijn persoon, onthulde Gerard Romero beelden van hem en Xavi, die beiden hetzelfde restaurant op Ibiza binnenwandelden. Ondanks dat de twee met aparte entourages verschenen, leidde het tot tal van speculaties binnen en buiten de Spaanse media.

"De entree van de twee hoofdrolspelers (Xavi en Lewandowski, red.) bij Lío, een restaurant op Ibiza!", schrijft Barçelona-watcher Romero woensdag bij de gedeelde beelden. Eerder die dag meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano dat de Catalanen hun nummer één target voor de spitspositie al op de hoogte hadden gebracht van een verhoogd bod om hem los te weken in Duitsland. Naar verluidt bedraagt dat een vast bedrag van veertig miljoen euro plus min of meer gegarandeerde bonussen. Eerder wees Bayern al een bod van 37 miljoen euro af.

Met de plannen van Barcelona lijken vraag en aanbod van beide clubs echter nog altijd ver uit elkaar te liggen. Volgens Duitse media wil Bayern minimaal zestig miljoen euro zien voor zijn topschutter, die nog tot medio 2023 vastligt bij de club. Het persoonlijke akkoord dat Lewandowski naar verluidt al heeft met Barcelona is zonder het gladstrijken van deze laatste plooi zo weinig waard.

Technisch directeur van Bayern Hasan Salihadmidzic maakte half mei de vertrekwens van Lewandowski bekend. ""Iets in mij is verdwenen. Ik wil Bayern verlaten om meer emoties mee te maken in mijn leven", luidde de tekst en uitleg van de goalgetter niet veel later, die hij verstrekte in een podcast van het Poolse Onet Sport. Salihamidzic zei onlangs erop te rekenen dat Lewandowski zich 'gewoon' weer zal melden bij de eerste training van het nieuwe seizoen, ook in het licht van 'een goed gesprek' met zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi. Bayern zou onder meer Sasa Kalajdzic (VfB Stuttgart) op het oog hebben om een eventueel vertrek van Lewandowski op te vangen, terwijl Sadio Mané al bij Liverpool werd opgepikt om de Beierse aanval van nieuw elan te voorzien.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
tinus45
 
15
30 juni 2022 om 08:24
Dan zijn ze vast lekker aan het eten,....next. Meld het maar als er een deal is.
 
bochherief
 
1
30 juni 2022 om 10:52
Is wel onethisch. Xavi moet dit gewoon niet doen. Lewa is een duidelijke transfertarget. Dan hoor je je professioneel op te stellen. Maar xavi had maar 1 doel tijdens dat etentje, lewa instrueren.
 
La~Decima
 
35
30 juni 2022 om 08:26
Moet een goed restaurant zijn dan. Zullen we Sierd volgend seizoen wel over horen. Denk dat ze beter naar Friet van Piet konden gaan. Die transfer is al duur genoeg. Blijf het veel geld vinden voor iemand die een dikke 30+ is.
 
Effenberg1
 
78
30 juni 2022 om 08:26
Tsja dan zullen ze gewoon moeten betalen. Zijn ze hun complete budget dat vrij wordt gemaakt door Frenkie weer kwijt. In potentie één van de beste middenvelders ter wereld inruilen voor een bejaarde spits zonder verdere verkoopwaarde… beleid veranderd dus totaal niet daar. Vreselijk clubje aan het worden.
 
Pieterpost
 
11
30 juni 2022 om 09:17
Haha inderdaad. Frenkie weggepest en ook Memphis deels die club gun ik niet veel meer voorlopig.
 
l4Barca
 
2
30 juni 2022 om 14:09
Memphis is gewoon niet goed genoeg. Zijn top is gewoon een lyon of een west ham. Frenkie daarentegen heeft wel potentie maar heeft het gewoon niet laten zien
 
WQSMilan
 
1
30 juni 2022 om 22:42
Hij zit er al 3 jaar Hoelang wil je er nog op wachten?
 
PuyolMessi
 
10
30 juni 2022 om 09:29
De verkoop van Frenkie is helaas een noodzakelijk kwaad, om de selectie op cruciale posities te kunnen versterken. Maar dat het geld wordt aangewend om een oude Lewandowski te strikken is inderdaad wanbeleid ten top. Onbegrijpelijk transferbeleid.
 
jermainejenas
 
4
30 juni 2022 om 09:32
Moneywise is zoveel geld uitgeven aan een aanvaller die in augustus 34 wordt belachelijk. Aan de andere kant is er een redelijke kans dat een middenveld met Busquets, Pedri, Gavi, Kessie en Nico toch wel presteert dus Frenkie zullen ze niet echt missen. Daarbij zal Lewandowski komend seizoen en wellicht het seizoen erop nog prima presteren. Als het team gaat draaien en de jongere spelers zich goed ontwikkelen dan staat er toch een aardig team.
 
jonkero
 
7
30 juni 2022 om 09:40
Heel vreemd beleid inderdaad. Ze halen sowieso in 3 jaar tijd 3 nieuwe spitsen (memphis Aubameyang Lewandowski).... uiteraard zit daar wel een trainerswissel tussen, maar voor een club die standaard 433 speelt (dus met 1 spits) klinkt nou niet als een goed doordacht transferbeleid...
 
AZE/CHE 4 EVER
 
12
30 juni 2022 om 08:27
Hoe is dit sensatie? Iedereen weet dat hij naar Barcelona wilt.
 
Yoda
 
20
30 juni 2022 om 08:29
Jeetje wat een ontvangst daar aan de deur. Die is de moeite waard, ook als het niet tot een transfer zou komen.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
10
30 juni 2022 om 08:35
Bedoel je die kerel die Lewandowski op staat te wachten of de dame bij Xavi?
 
Yoda
 
23
30 juni 2022 om 08:58
Dat laat ik aan jouw fantasie over ??
 
Hunter14
 
2
30 juni 2022 om 08:59
Het is natuurlijk een super spits, maar je verbrandt wel heel veel geld, want zijn restwaarde zal niet hoog zijn en ze hebben nauwelijks geld. Bijzonder
 
mitchajax020
 
3
30 juni 2022 om 09:00
Ik snap de reden niet, is al op leeftijd en voor het geld hoeft hij het niet te doen maar is mijn mening. Dan zou de enige reden het mooie weer moeten zijn tov in Duitsland want voetbal gezien vindt ik Bayer veel beter
 
Nation23
 
1
30 juni 2022 om 09:04
Misschien voetbalde hij bij Bayeren op de automatische piloot. Bij Barca zal hij flink aan de bak moeten om aan zijn doelpunten te komen. Misschien zoekt hij voor nu meer uitdaging. En met zijn fitheid zit het wel goed. Die gast is fitter dan tien jaar geleden. En sowieso fitter als menig andere speler. Restwaarde zal inderdaad nul komma nul zijn. Maar wanneer hij ze naar de CL schiet de komende jaren is het ook meer dan prima.
 
PuyolMessi
 
1
30 juni 2022 om 09:30
We hebben verdedigers nodig Laporta!
 
Millonario
 
2
30 juni 2022 om 11:41
Busquets is geen cv, dat kan je niet maken. Xavi moet durven te veranderen in het elftal en Busquets meer laten banken komend seizoen. Hopelijk blijft Frenkie en kan hij eindelijk zijn rol vervullen, maar ik vrees dat het te laat is en de onderhandelingen met United zo goed als rond zijn als we Sky Sports mogen geloven.
 
Joga_Bonito10
 
1
30 juni 2022 om 12:46
Is misschien voor alle partijen het beste. Men zegt dat Frenkie op de plek van Busquets hoort te spelen, maar daar heb ik mijn twijfels over. De keren dat hij daar speelde vond ik hem ook niet imponeren. Hij is iemand die graag een dribbel in zet of loopt met de bal en heeft om zich heen een echte breker/stofzuiger nodig. Of iemand die de boel defensief echt bewaakt zodat hij zijn gang kan gaan. Zoals Schone bij Ajax bijvoorbeeld was. Ik denk dat hij naast een Mctominay precies tot zijn recht gaat komen en Bruno dan op 10. Bij Barcelona is het systeem haast heilig. Xavi gaat nooit afstappen van de punt naar achter. Ik denk dat we met Gavi in potentie een even goede vervanger hebben voor Frenkie en misschien nog wel een betere zelfs (op de lange termijn). Het kan ook te maken hebben met het feit dat ze Gavi per se wilde behouden en hem zodoende echt meer kunnen laten spelen op zijn favoriete plek indien Frenkie vertrekt. Los daarvan levert Frenkie het nodige geld op. Busquets verdien je weinig aan, is op leeftijd en kind van de club. Dan is zo een keuze snel gemaakt.
 
Millonario
 
0
1 juli 2022 om 12:42
Ik denk dat je 'de keren dat hij daar speelde' niet mag zien als maatstaf voor of hij het wel of niet kan (die keren kan je op een hand tellen), het is gewoon zijn plaats. Hij moest tijd krijgen om zijn rol te vervullen, maar na 3 seizoenen hebben ze dat nooit gedaan en dat is gewoon echt kwalijk. Wanneer ga je Busquets vervangen dan? Tot hij absoluut niet meer vooruit te krijgen is? Ik snap dit beleid echt niet. Maar er is geld nodig en Frenkie is veel waard dus logisch. Maar de rekening zullen ze achteraf weer betalen.
 
Almogaver
 
0
30 juni 2022 om 12:35
Als je dan tóch Busquets moet schuiven, kun je hem beter een linie naar voren schuiven in de rol van Xavi. Maar goed, daarvoor zouden we een veel betere voorhoede moeten hebben, wat toch écht onze achilleshiel is. De voorhoede wordt maar moeilijk bereikt.
 
Joga_Bonito10
 
0
30 juni 2022 om 13:15
Fati, Lewandowski en Dembele is op zich een sterke aanval toch? (uitgaand van het meest ideale scenario dat de 1 komt en de ander verlengt). Ferran heb je dan nog (die zich wel echt moet gaan ontwikkelen). Maar mocht je Depay en Braithwaite verkopen, moet je toch nog iemand aantrekken. Je kan niet alles opvangen met Abde en Ilias denk ik. Ben benieuwd. Wellicht dat Depay dan toch behouden kan worden. Ik zie het namelijk niet gebeuren dat ze Raphinha ook nog kunnen aantrekken. Ik vind overigens dat onze defensie al jarenlang onze échte achilleshiel is. Dest/roberto als RB wordt je niet vrolijk van. Christensen geef ik de eerlijke kans (indien die komt), maar wat ik afgelopen jaar veelal over hem hoor is niet bijster positief. Alba is oud en aan vervanging toe, maar ik hoop dat Bald㩠eens serieuze minuten krijgt. Ik zie daar wel echt potentie in. Eric Garcia speelde steeds sterker en beter, laten we hopen dat hij die lijn kan doortrekken. Kound㩠zou echt een welkome versterking zijn.
 
GeenInspiratie
 
0
30 juni 2022 om 14:22
Fati, Lewandowski, Dembele is inderdaad behoorlijk goed. Misschien zelfs 1 van de beste. Echter is Dembele vaak geblesseerd en ook Fati is regelmatig geblesseerd geweest met flinke blessures. Dus je moet dan wel echt waardige vervangers in je selectie hebben.