Sergio Busquets test negatief en maakt Spaanse selectie weer compleet
Vrijdag, 18 juni 2021 om 11:20

De selectie van Spanje is weer compleet. Sergio Busquets is donderdagavond negatief getest op het coronavirus en kan daardoor aansluiten bij de groep, zo meldt voetbalbond RFEF. Hij reist vrijdag met eigen vervoer naar Sevilla, terwijl de rest van de selectie samen reist naar de stad waarin zaterdag de tweede groepswedstrijd tegen Polen wordt gespeeld. In een eerder stadium was Spanje ook Diego Llorente kortstondig kwijt, maar zijn positieve test leek onjuist.

De positieve test van Busquets zette de oefenwedstrijd tussen Spanje en Litouwen in aanloop naar het EK op zijn kop. Door de besmetting van de middenvelder kwam de eerste keus van bondscoach Luis Enrique niet in actie. Om toch aan de sportieve verplichtingen te voldoen, speelden de beloften onder de vlag van de nationale A-ploeg. Ze worden geleid door Jong Spanje-bondscoach Luis de la Fuente. Van de basisklanten had alleen Bryan Gil met zijn twee gespeelde interlands ervaring als A-international. Spanje won ondanks de onervarenheid van de selectie met 4-0.

Spanje remiseerde in de eerste groepswedstrijd tegen Zweden met 0-0. Bondscoach Luis Enrique koos toen voor een middenveld met Koke, Rodri en Pedri. Het is de vraag of Busquets maandagavond meteen zijn rentree zal maken in de basisploeg. In de oefenwedstrijd tegen Portugal, het laatste oefenduel voor het EK waarin de A-selectie uitkwam, had hij een basisplaats naast Thiago Alcántara en Fabián Ruiz.

Meer nieuws
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
2
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
2
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
1
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
14
   
14:10
14:10
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
Arsenallz
 
3
9 juni 2021 om 00:26
Tja, dat krijg je als spelers niet isoleren wanneer nodig. Gewoon oerdom, leef nou gewoon in een absolute bubbel. Laat je vrouw dat ook doen et voila. Discipline is daarin gewoon ver te zoeken en dat mag je Busquets zelf ook kwalijk nemen. Indien nog een paar prominente spelers besmet zijn heb je als Spanje gewoon een probleem.
 
LukaModric.10
 
54
9 juni 2021 om 00:41
En voila? Was het maar zo makkelijk. Het zijn en blijven gewoon mensen. Heb zelf ook 10 dagen in quarantaine gezeten en dat waren de 10 saaiste dagen uit mijn leven. Van Busquets kan je het enigszins verwachten dat hij als prof in een bubbel moet leven. Maar je kan de vrijheid van zijn vrouw niet afnemen.
 
Arsenallz
 
14
9 juni 2021 om 03:27
Je moet er wat voor over hebben, ze verdienen miljoenen. De gemiddelde voetballer krijgt nog eerder corona dan de mensen die ik ken. Het zijn gewoon onbenullen, want hoe krijg je het anders voor elkaar dat bij zoveel landen inmiddels besmettingen zijn.
 
Deem.
 
22
9 juni 2021 om 04:11
Hele NBA bubbel ging het anders best makkelijk af.
 
JohanVlerksen
 
3
10 juni 2021 om 12:29
Waarom is Cillissen niet mee.....
 
biornha
 
10
10 juni 2021 om 12:34
Ik heb ook 5 dagen in isolatie gezeten en die 5 dagen waren zo voorbij. Het is net wat je er zelf van maakt en hoe je bent als mens. Tuurlijk je mist dingen als het zien van mensen (ik was de enige bij ons in huis die positief getest was op corona, de rest van het gezin is het bespaard gebleven), het vrij rondlopen en je kamer is natuurlijk in vergelijking erg klein. Echter heb ik in deze tijd de kans gepakt om oudere contacten te spreken, mensen te bellen ipv appen (wat resulteerde in gesprekken van een half uur tot een uur), ik heb wat games gespeeld, gelezen en ook genoten van het lekkere weer dat er toen was, ook al zat ik binnen. Nee ik gun het niet, maar het is echt niet het einde van de wereld en je moet er het allerbeste van maken. De een die kan dat wat makkelijker dan de andere maar je moet er zelf dan maar het beste van maken. Echter denk ik dat het probleem van deze voetballers zit in het feit dat ze geld als water hebben, altijd van alles doen en niet meer gewend zijn aan een lekker minimalistisch leven met een boek en een film op de achtergrond, in absolute rust.
 
JSH88
 
0
18 juni 2021 om 11:28
Omdat Cilessen nog slechter is dan Stekelenburg...
 
toelie11
 
2
9 juni 2021 om 06:06
Waarom zijn vrouw erbij betrekken? Net als die in het spelers hotel zit.
 
HijNiet!
 
0
9 juni 2021 om 06:46
Het gaat uiteraard om de dagen voordat de spelers bij elkaar zijn gekomen. In die dagen kunnen familie en vrienden de spelers nog besmetten waardoor zij het virus meenemen de bubbel in. Het virus is enkele dagen na besmetting ook nog niet op te sporen, dus een test bij ingang van de bubbel geeft nog geen garantie. Dat is ook precies de gedachte achter de quarantaine.
 
toelie11
 
2
9 juni 2021 om 09:57
Ze zitten al 2 tot 3 weken in trainingskamp. Daarvoor hebben ze ook al testen gedaan. En was hij negatief! Dit is waarschijnlijk gebeurt toen die in de bubbel van de selectie zat!
 
ViscaCatalunya
 
1
10 juni 2021 om 12:49
Ze zaten gewoon in een bubbel. Een contact van Busquets voelde zich niet lekker en liet zich meerdere keren testen. In eerste instantie negatief. De derde keer was de test wel positief. De voorgestelde incubatietijd van Busquets was al voorbij toen Busquets gestest werd voor de bubbel van het Spaanse team. Vreemd genoeg testte hij ook pas later positief.
 
marieke90
 
14
9 juni 2021 om 00:26
een gewetensvraag,maar zouden er landen zijn die hun sterspeler in bescherming nemen wetend dat hij corona heeft en het dan niet na buiten brengen,omdat ze hem niet willen missen?
 
Arsenallz
 
26
9 juni 2021 om 00:29
Neen, dat lijkt me niet. Kan je een flinke schadeclaim opleveren mocht het uitlekken. Je mag er vanuit gaan dat men niet met de gezondheid van alles en iedereen gaat spelen voor een dom toernooitje.
 
pedrovasquez
 
25
9 juni 2021 om 00:45
Schadeclaim? Wie lijdt welke schade en wat is de juridische grondslag voor jouw zogenoemde schadeclaim? Nog ff en je zegt dat mensen daarvoor de bak in kunnen draaien. Als zoiets gebeurt en er volgen maatregelen dan zullen die eerder van sportieve aard zijn dan dat je het moet zoeken in een schadeclaim. Over het algemeen zijn topsporters kern gezond en zijn de personen die flinke schade oplopen door dit virus vaak hele dikke mannen van middelbare leeftijd, gehandicapten en ouderen. Dus met die schadeclaims zal het wel meevallen.
 
Lierse1997
 
11
9 juni 2021 om 00:54
Lazio heeft het gewoon gedaan en die hebben geen straf ontvangen dacht ik.
 
Arsenallz
 
5
9 juni 2021 om 03:29
Indirect verantwoordelijk zijn voor. Je zou maar aan worden gestoken door iemand die het bewust heeft verzwegen. Voor je het weet geef je het zelf door. Denk bijvoorbeeld aan Kante, zijn vader is zwak qua gezondheid. Je zou maar net hem besmetten en daarmee wellicht zijn vader. Misschien is schadeclaim niet het juiste woord, maar er is zeker juridische grondslag voor.
 
DieGelbeReds
 
9
9 juni 2021 om 07:08
@Lierse, dit heeft op VZ gestaan drie maanden geleden: De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft Lazio een boete van 150.000 euro opgelegd voor het niet naleven van de coronaprotocollen. Daarnaast zijn forse schorsingen opgelegd aan medewerkers van de clubs. Zo wordt voorzitter Claudio Lotito voor zeven maanden verbannen en worden twee clubdoktoren twaalf maanden geschorst.
 
SosuhZV
 
1
9 juni 2021 om 00:52
Ja natuurlijk. Hopelijk wordt het testen geregeld door UEFA, anders gaat zoiets zeker gebeuren (is ook al bij clubs gebeurd)
 
Hakkie2
 
4
9 juni 2021 om 06:56
Daar gaat geen arts aan meewerken. Zelfs artsen die dopinggebruik toelaten zullen dit een stap te ver vinden gaan. Dit is spelen met de volksgezondheid. Doen ze het wel en lekt het uit, kan de arts zelfs naar de gevangenis.
 
Murad
 
1
9 juni 2021 om 13:04
Ook wanneer het gaat om een finale wedstrijd? Ik denk dat die kans er nog zomaar inzit dat het wel gebeurd zeker als de testen door de artsen van de ploeg worden gedaan en de speler asymptomisch is.
 
Bon Jovi
 
0
10 juni 2021 om 12:38
Goede vraag. Heb ik ook al vaak over nagedacht.. Moesten ze ermee kunnen weg komen en zeker weten dat hij niemand zou besmetten dan zeker maar het risico op besmetting bij de rest is vrij groot dus daarom steekt iedereen de besmette speler wel direct in quarantaine lijkt me, anders heb je 3 dagen later plots 15 besmette spelers. Maar stel bv dat iedereen gevaccineerd en dus redelijk veilig is (spelers plus staf) op de sterspeler na die toevallig antivax is, dan ken ik wel landen die zeker zouden durven foefelen mochten ze ermee weg kunnen komen.
 
Lerfr12
 
1
9 juni 2021 om 00:51
Busquets steekt Llorente aan, Llorente weer iemand anders. Spanje gewoon de lul tegen Zweden, komen er vast nog wel meer bij aangezien ze 24/7 eten, slapen, trainen en chillen
 
nick140
 
7
9 juni 2021 om 02:47
Ja en dan hebben wij het over Frank de Boer die een paar liter lucht prefereert als 26ste man maar deze knakker is nog dommer geweest met zijn selectie van 24
 
Benzema20
 
1
9 juni 2021 om 06:05
Zweden heeft zelf ook al 2 corona besmettingen waaronder kulusevski er een is. Wordt gezellig daar
 
ViscaCatalunya
 
1
9 juni 2021 om 08:20
Het staat nu al 2-2. Er is weerstand tegen het geven van vooraan in Spanje.
 
mcgregor
 
0
9 juni 2021 om 02:55
Dat ziet er niet best uit. Er zullen er misschien nog wel een aantal volgen. Spanje heeft mazzel dat ze in een best makkelijke poul zitten .. de eerste ronde zullen ze sowieso overleven zelfs met reserve spelers mochten die wat spelers moeten vervangen
 
Arnino
 
9
9 juni 2021 om 07:17
Ik heb alle respect voor de mening van die handbalster. Maar dit is die wat je kunt krijgen als je niet met zijn allen gevaccineert bent.. t word een grote chaos..snap uberhaupt niet waarom dit toernooi niet als eis heeft dat je gevaccineert word.. dit kan dus bij elk land gebeuren nu...
 
speelweb
 
17
9 juni 2021 om 07:23
Sorry maar met een vaccinatie heb nog steeds niet de 100% zekerheid dat je niet besmet raakt. Kans is natuurlijk wel kleiner.
 
Nr.11
 
3
10 juni 2021 om 13:09
Inderdaad. Wordt daarom een leuke nasleep met iedereen die naar het buitenland gaat die gevaccineerd is geen negatieve testuitslag te hoeven laten zien.
 
sebasjuh
 
1
9 juni 2021 om 10:04
Zolang je geen EK bubbel maakt en alle teams echt afzondert blijft dit gebeuren. Met een beetje geluk kan je een heel verrassende winnaar krijgen als bepaalde teams met veel Corona besmettingen gaat zitten. Ben wel benieuwd hoe het verder gaat tijdens het toernooi.
 
GLENNN
 
0
10 juni 2021 om 12:59
Hij zou kunnen aansluiten, maar ik zou als Spanje zijnde geen risico nemen. Alsof Llorente direct gaat spelen de eerste pot? IK zou hem nog wat langer apart houden met Busquets... Je hebt met Eric Garcia, Laporte en Pau Torres drie waardige centre backs. Eventueel kan bij hoge nood Azpilicueta nog als RCV spelen met een Marcos Llorente op de back!!
 
Dick Winnen
 
2
10 juni 2021 om 14:42
Het blijft fascinerend om te zien hoe mensen in deze test onzin blijven volharden. Zoals Mark Rutte enkele maanden geleden zelf zei nadat hij vertelde zelf nog nooit op corona te zijn getest, dat het helemaal geen zin heeft om te testen als er geen symptonen zijn. In het voetbal wereldje doen ze echter niets anders dan spelers en trainers testen die geen enkele symptonen hebben. Volslagen onzin dus,
 
djdiondj
 
0
18 juni 2021 om 12:22
Helemaal mee eens. Het was duidelijk te zien dat Spanje moeite had om de bal in bezit te houden tegen de Zweden die enorm agressief liepen te pressen!
 
stijnwin12
 
0
18 juni 2021 om 14:00
De bal is rond en kan dus alle kanten op. Busquets is de enige speler waardoor deze natuurwetten getart worden, tijdens een oefenpotje heb ik het genoegen gehad om hem een keer te kunnen spreken. Hij liet mij alle kanten van het veld zien en op een gegeven moment zag ik het even niet meer zitten en pakte ik hem beet. De blik die ik van hem toen kreeg, gaf mij te kennen dat dit een grote zal worden. We waren toentertijd - pak hem beet - een jaar of 12, maar Jaap Stam was er niks bij. Fijn dat hij er weer bij is en het zal mij niks verbazen als hij nooit corona gehad heeft en dit een van zijn trucjes is. Heb ik al gezegd dat het een grote is?
 
Zermatt_Person
 
0
18 juni 2021 om 17:35
Waarom kon dit niet bij Portugal met Czncelo? Met Cancelo had Portugal een super back die ze keihard nodig hadden met aanvallend wat te brengen... Eeuwig zonde, want Cancelo is echt een wereldspeler die perfect past in het voetbal dat Portugal speelt met twee brekers, zodat hij naar voren kan.