Sergio Ramos maakte twee eigen doelpunten tegen opponent van vandaag
Zaterdag, 19 januari 2019 om 16:14

Real Madrid plaatste zich woensdag ondanks een nederlaag tegen Leganés (1-0) voor de kwartfinale van de Copa del Rey. Het team van Santiago Solari kan zich nu weer richten op de competitie, want de nummer vier van LaLiga kruist de degens met Sevilla, dat derde staat en eveneens na 19 speelronden 33 punten heeft verzameld. Opta blikt vooruit op het duel in het Santiago Bernabéu, zaterdag vanaf 16.15 uur.

O Real Madrid en Sevilla hebben in de laatste 27 ontmoetingen in LaLiga niet gelijkgespeeld. Real won zestien keer en Sevilla trok elfmaal aan het langste eind. Real en Sevilla behaalden in deze periode respectievelijk drie en vier clean sheets tegen elkaar.

O Real won in het Santiago Bernabéu de laatste negen competitiewedstrijden tegen Sevilla, met 3,7 doelpunten gemiddeld per duel. Dat is de beste reeks van de Koninklijke tegen de bezoekers uit Andalusië in competitieverband.

O De laatste competitiezege van Sevilla in het Santiago Bernabéu dateert van december 2008: 3-4. Dat was voor Bernd Schuster de laatste wedstrijd als technisch eindverantwoordelijke van Real.

O Real verloor twee van de laatste vijf thuiswedstrijden in LaLiga. In de dertien duels ervoor was men ongeslagen gebleven op eigen veld.

O Van de laatste achttien punten die Sevilla kón pakken in LaLiga, pakte men er slechts zeven. In de reeks hiervoor (waarin men ook maximaal achttien punten kon verzamelen) sprokkelde Sevilla dertien punten bij elkaar.

O Real Madrid is samen met Atlético Madrid de enige ploeg in LaLiga die dit seizoen al zijn doelpunten heeft tegen gekregen middels pogingen van binnen het strafschopgebied.

O Wissam Ben Yedder is bij vijf van de laatste zes competitiedoelpunten van Sevilla betrokken geweest: drie treffers en twee assists.

O Nacho Fernández scoorde in twee verschillende competitiewedstrijden tegen Sevilla. Het is daarmee ook de enige ploeg waartegen de verdediger in ten minste twee duels wist te scoren.

O Sergio Ramos maakte in LaLiga twee eigen doelpunten voor Real Madrid, beide keren tegen Sevilla.

O Pablo Machín won als trainer twee van de drie competitiewedstrijden tegen Real Madrid. De enige nederlaag dateert van maart 2018, toen hij met Girona met 6-3 ten onder ging in het Santiago Bernabéu.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Barcelonajax
 
2
17 januari 2019 om 22:25
Uiteraard voor Barca te hopen dat deze confrontatie in een gelijkspel eindigt. Hoe eerder beide ploegen punten gaan laten liggen hoe beter voor Barca. Maar ik verwacht een overwinning van Real met 2-0
 
Real Madr!d
 
5
18 januari 2019 om 07:28
Dat Barca fans zich nog druk maakt om Real om de titelstrijd, en helemaal Sevilla. Beide zijn niet goed genoeg om Barca op de langere termijn het moeilijk te gaan maken. Gat is al gigantisch groot en Barca laat moeilijk punten liggen. Ik zou me eerder druk maken om Atletico, die nog dichterbij staan. En over de wedstrijd morgen tegen Sevilla. Tja belangrijk om in de top 4 te blijven. Hopelijk nemen we ook keihard revanche van de schandalige nederlaag in Sevilla. Ben benieuwd hoe Solari dit keer komt aanzetten qua opstelling.
 
JanH
 
2
18 januari 2019 om 09:14
@real Madr!d: er is natuurlijk een verschil tussen druk maken over of gewoon denken het zou fijn zijn als ze gelijkspelen
 
El Pajarito
 
3
18 januari 2019 om 09:40
Ik verwacht gewoon een winst voor Sevilla jammer genoeg. We missen gewoon een killer voorin. Solari die zich zogenaamd niet bemoeid met de transfers omdat hij `slechts` de trainer is. Een trainer zou juist wel moeten bemoeien want die weet wat een team nodig heeft. PSG heef toch problemen met de Fairplay dus ik zou proberen Neymar op te pikken. Bale, Benzema verkopen. En dan nog Icardi of Firmino halen. Dan zie ik het pas weer lopen.
 
CarlitosTevez9
 
0
19 januari 2019 om 10:16
Het probleem is dat dat niet zo makkelijk gaat als je zegt. Clubs gaan twijfelen bij bale omdat ze weten dat hij erg blessuregevoelig is. En het is maar de vraag of real neymar echt nodig heeft. Zijn gedrag is namelijk niet altijd even netjes. Real heeft ook Vinicius al, hij is weliswaar nog niet op het niveau van Neymar maar heeft daar zeker de potentie voor. Dat ze een nieuwe spits nodig hebben ben ik wel zeker van.
 
Robinozaurus
 
0
19 januari 2019 om 10:39
We hebben spelers met potentie idd. Maar we hebben spelers nu nodig op het hoogste niveau. Het maakt mij vrij weinig uit wie er komt maar er moet gewoon iemand komen. Je kan niet zeggen “neymar hoeft niet want we hebben vinicius al” vinicius is een talent maar moet nog op een hoop punten verbeteren.