Sfeer slaat om in interview tussen Hans Kraay junior en Sébastien Haller
Maandag, 5 april 2021 om 17:19

Sébastien Haller toonde zich zondag na afloop van het gewonnen duel met sc Heerenveen (1-2) ietwat gepikeerd voor de camera van ESPN. Hans Kraay junior suggereerde in het interview dat de aanvaller van Ajax nog gefrustreerd is over het feit dat hij niet ingeschreven is voor de knock-outfase van de Europa League en dat schoot in het verkeerde keelgat bij de 26-jarige spits. "Daar is niets van waar", reageerde de Ivoriaan.

Haller maakte tegen Heerenveen het winnende doelpunt door een afstandsschot van Lisandro Martínez met de voet van richting te veranderen, waarmee de goalgetter doelman Erwin Mulder kansloos liet. Kraay opent het gesprek met Haller door te vragen naar het belang van diens treffer. "Het is lang geleden dat ik gescoord en gespeeld heb. Ik miste dit gevoel enorm", antwoordt Haller, die bijna een maand geleden tegen PEC Zwolle (3-1 winst) voor het laatst doel trof. "Zowel ik als het team had dit nodig, want de drie punten zijn gezien het naderende seizoenseinde erg belangrijk."

Wanneer Kraay vraagt naar mogelijke frustraties in verband met de beperkte doelpuntenproductie van Haller, reageert de spits aanvankelijk nog rustig. "Ik werd niet echt nerveus. Weet je, ik speel voor Ajax. Ik, het team, de coach: we werken allemaal erg hard. Als het dan niet lukt is het natuurlijk wel frustrerend. Althans, het is met name frustrerend om te horen wat mensen van je denken, maar het falen op zichzelf frustreert niet. Iedere keer als ik naar het trainingsveld kom, probeer ik het beter te doen. Ik kijk naar wat er misgaat en hoe mezelf kan verbeteren", aldus Haller. Kraay onderbreekt hem vervolgens, waarna de sfeer omslaat.

"Ik weet wel wat er misgaat: je speelt geen Europese wedstrijden. Je reageerde erg rustig en zei dat het kan gebeuren, terwijl wij verrast waren dat je zo kalm bleef. Kan het zijn dat je meer frustraties krijgt naarmate de Europa League vordert?", vraagt de verslaggever annex analist. "Dit is nou precies wat ik bedoel", reageert Haller zichtbaar geërgerd. "Jullie (journalisten, red.) houden ervan om te suggereren dat ik gefrustreerd raak door het feit dat ik niet speel. Daar is niets van waar. Als ik niet presteer zoals ik wil, dan is het inderdaad een ander verhaal. Ik zie die jongens graag spelen, en ik heb er vrede mee. Het kan gebeuren en ik besteed er verder geen aandacht aan. Het belangrijkste is dat ik presteer wanneer ik op het veld sta. En dat is het enige waar ik aan werk", zo dient Haller Kraay van repliek.

Ook in de studio van ESPN wordt er gesproken over de woorden van de Ajacied, die bijval krijgt van Kenneth Perez. "Perfect. Als de hoofdpersoon zelf zegt dat het hem niet beïnvloedt dat hij niet meedoet in Europa, kunnen we er dan mee ophouden? Hij kijkt gewoon naar zijn eigen prestaties wanneer hij wél speelt. Wij moeten dan niet gaan zitten zoeken. Wat Hans zegt, dat Haller de andere jongens wel steeds ziet weggaan, wordt veel gezegd. Maar de hoofdpersoon zegt zelf, en dat geloof ik ook, dat hij daar geen last van heeft. Als hij speelt, moet hij presteren. Het was me een beetje onduidelijk of hij vindt dat hij dat nu doet. Daar had ik hem wel graag meer over gehoord. Hij denkt erover na, kijkt in de spiegel en zoekt geen excuses. Echt een professional", besluit de analist.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
2
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
37
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
rob1981
 
221
4 april 2021 om 20:42
Heb het hele interview gezien maar kan nou niet echt benoemen waar Haller geirriteerd raakte.
 
yamiown
 
56
4 april 2021 om 20:46
Misschien dat hij voor de achtste keer dezelfde vraag krijgt over iets wat twee maanden geleden speelde? Journalist probeert hier een reactie uit te lokken, maar goed dat is Hans Kraaij Jr. in een notendop sinds hij zich populair voelt. Verschrikkelijk vragen als dit of bijvoorbeeld over Gã¶tze`s vrouw. Edit: las de reactie van Rob1981 verkeerd.
 
Sanderr
 
198
4 april 2021 om 21:07
Maar rob1981 bedoelt juist dat Haller zich helemaal niet uit de tent liet lokken door Hans Kraaij, hij werd totaal niet gefrustreerd en gaf gewoon keurig antwoord. Voetbalzone dikt dit enorm aan om er een spectaculair(der) verhaal van te maken maar iedereen die het interview gezien heeft weet dat het niet meer dan clickbait is.
 
yamiown
 
47
4 april 2021 om 21:30
Mijn fout ik las zijn comment verkeerd, jullie hebben helemaal gelijk. Las 'waarom' in plaats van 'waar'.
 
AcKaka
 
58
4 april 2021 om 20:44
Terechte reactie lijkt mij. Heeft al vaak genoeg gezegd dat hij er niet over blijft balen en dat hij zich focust op wat hij wel kan doen. Hans kraay probeert een reactie uit te lokken.
 
Arsenallz
 
40
4 april 2021 om 20:59
Hans is dan ook gewoon een beroerde vent. Wil iedereen een beetje uit de tent lokken en waarom? Zal wel iets van aandacht willen. Ik snap niet dat hij dat soort dingen nog mag doen.
 
Klene
 
8
5 april 2021 om 12:29
Ik heb ook helemaal niks met Hans de interviewer/verslaggever, want dan is ie alleen maar aan het zuigen zo ongeveer. Als analist (voor bij Espn voor de KKD en af en toe bij VI) vind ik hem dan wel weer sterk en luister ik ook graag naar hem. Overigens heb ik Haller ook helemaal niet geïrriteerd gezien tijdens het interview..
 
Emilio Estevez
 
3
5 april 2021 om 18:19
Een van de betere analysten op basis van inhoud, dus jammer dat je inhoudelijk gezien helemaal niets zegt hier.
 
De Toekomst
 
23
4 april 2021 om 21:01
En het lukt hem, dus die is nu weer opgewonden naar huis aan het rijden voor dolle duikavond
 
030FCU
 
16
4 april 2021 om 20:47
Seb is een winnaar en heeft er gewoon de pest in dat hij Europees niet mag meedoen, dat hebben we we ten Hag gewoon al voor de camera horen zeggen. En het mooie is, deze woede mag er gewoon zijn. Kom er gewoon voor uit, en zeg: "ja, het is kut dat ik niet mee mag doen." Door deze reactie blijft de pers prikken. Het is duimen voor Ajax dat Stekelenburg weer fit is, want zonder Blind, Haller, en Stekelenburg wordt het een enorme klus om verder te geraken.
 
De Toekomst
 
23
4 april 2021 om 20:58
En dan vergeet je nog Mazraoui... We missen, zeker in defensief opzicht, veel belangrijke spelers. Toch denk ik dat als Stekelenburg fit is, we prima voor de dag kunnen komen tegen Roma.
 
Arsenallz
 
8
4 april 2021 om 21:00
Rensch vervangt Mazraoui met verve, dus dat lijkt me nog niet echt een groot probleem. Mazraoui is namelijk ook geen zekerheidje.
 
Zytto34
 
32
4 april 2021 om 21:02
Met Onana, Mazraoui, Blind en Haller mis je inderdaad 4 cruciale spelers. Het is te hopen dat Maarten fit is. Las van de week nog dat Ajax "altijd" geluk heeft met de beschikbare spelers van de tegenstander. Als je naar onze namen kijkt spelen we eigenlijk ook al het halve toernooi met een "b-elftal".
 
De Toekomst
 
31
4 april 2021 om 21:03
Haha, weer zo iemand die het niet inziet. Mazraoui was echt aan een heel sterk seizoen bezig. Verdedigend betrouwbaar en aanvallend erg goed. Als hij speelde was er ook veel meer voetbal aan de rechterkant, nu verloopt nagenoeg alles over links. Rensch is statistisch en qua spelbeeld echt nog een flinke teleurstelling tot nu toe. Onlangs een keer een goede pot tegen ADO gespeeld, maar dat is ook ADO...
 
Millwall1885
 
5
4 april 2021 om 21:04
Onana en Blind hebben veel Champions League meegedaan dus dat is onzin, Ajax heeft zo een brede selectie dat je niet kan spreken over een B team. Bijna alle eerste 16 namen kunnen in elke topcompetitie terecht
 
Millwall1885
 
2
4 april 2021 om 21:04
Onana en Blind hebben veel Champions League meegedaan dus dat is onzin, Ajax heeft zo een brede selectie dat je niet kan spreken over een B team. Bijna alle eerste 16 namen kunnen in elke topcompetitie terecht
 
Zytto34
 
19
4 april 2021 om 21:44
Millwall85, ik heb het over de EL. Daarnaast heeft elke club wel 16 goede spelers. Uit mijn hoofd heeft Roma voor de aanval al zo Mkhitaryan, Dzeko, El Shaarawy, Pedro en Under. Het is alleen grappig dat wanneer Roma er 3 mist en Ajax wint dat dat komt door een half "b-elftal" van Roma. Dat terwijl Ajax ook minimaal 4 cruciale spelers mist tegen Roma.
 
Fairplay1
 
8
5 april 2021 om 08:36
Dat heeft hij 2 maanden geleden al in interviews gezegd. Nu bij het balen van zijn prestatie op het veld, krijg je 2 maanden later dit soort vragen. Dus niet meedoen, hangt af van je prestatie....really? Beetje zoeken vind je niet? Is gewoon stoken wat Kraaij doet...
 
Soccerfan_1
 
6
5 april 2021 om 12:11
030fcu......haller heeft dat allang afgesloten hoe vaak moet hij dat nog zeggen. Iedereen weet de reden toch. Zn gezin is hier niet. En we weten allemaal wat dat met Alvarez deed.
 
030FCU
 
2
5 april 2021 om 20:26
Zijn familie miste hij ook toen hij nog wel goed kon spelen, hij speelt gewoon sinds dat voorval van niet inschrijven als een natte krant. Kun je jezelf nog zoveel wijs maken, dit is gewoon een mentaal ding.
 
FcGrun050
 
14
4 april 2021 om 21:06
Hansie maakt dit seizoen wel vaak vrienden met spelers haha. Berghuis en nu Haller. Ook die comment over Gotze zijn vrouw werd volgens mij niet super geapprecieerd door Gotze. Gaat lekker zo dit seizoen.
 
pinko
 
7
4 april 2021 om 21:37
Beter iemand anders spelers laten interviewen dan die kakelende kip, onzin uitbrakende Hans Kraay Jr.
 
 
1
5 april 2021 om 00:02
Wat een borderliner joh, echt een gek die Haller! Oh nee, das als Berghuis zo reageert. Hans Kraay is gewoon irritant.
 
daveke
 
2
5 april 2021 om 00:22
Over Haller gesproken. Ik vond het eigenlijk wel vreemd dat hij niet was opgeroepen voor Ivoorkust. De keuze is daar nou niet bepaald reuze wat betreft goede centrum spitsen. Ja ze hebben Zaha en Nicolas Pepe maar dat zijn vleugelaanvallers. Internationale wedstrijden zijn voor Haller natuurlijk wel heel goed. En we hebben het hier over kwalificatie voor de Afrika Cup dus het is ook niet zo dat het nergens om gaat.
 
curtazimo
 
9
5 april 2021 om 00:35
Is toch niet vreemd dat hij niet is opgeroepen; hij was immers ziek? Naar verluidt positief getest op Corona...?
 
riqui8
 
2
5 april 2021 om 23:13
Ik wist niet dat hij voor Ivoorkust heeft gekozen. Ik dacht dat hij nog altijd 'gewoon' een Fransman was. Hij speelde wel voor de Franse jeugdteams meen ik.
 
KarelKlumpers
 
2
5 april 2021 om 05:11
Dit vind ik exemplarisch voor de mentaliteit van de huidige voetbaleneratie. Wanneer je echt de beste wilt zijn accepteer je niet zo makkelijk dat je niet speelt. Het komt zeer laks en gemakzuchtig en slap op mij over. Dat Hans wat loopt te zoeken is ongetwijfeld waar maar de reactie van Haller geeft een onderliggend probleem aan. Ik zie dit ook bij het Nederlands elftal waar subtoppers denken al gearriveerde toppers te zijn. Bijna lachwekkend.
 
Thamike
 
8
5 april 2021 om 10:45
Dat is lekker makkelijk. Hoe haller een paar maanden later tegen een Hans reageert of hoe hij reageerde na het gebeurde zijn 2 verschillende momenten. Dit is gewoon hoe je je als professional opstelt en zegt niets over gemakzuchtige generatie. Zo oordelen is exemplarisch voor deze generatie forum bezoekers.
 
Piranha
 
0
5 april 2021 om 23:40
mwa, er zit wel iets in hoor. Okay we weten dat Haller een coole jongen is, maar je mist wel wat emotie soms, ik vind het niet vreemd dat hand probeert dat vuurtje te proberen te ontdekken bij Haller. je zou bij een spits die dat is overkomen en weinig scoort wat meer drive willen zien. Ik zeg niet dat het verkeerd is wat hij doet, want kent zichzelf het beste en Dan is nervositeit meestal niet het beste antwoord, maar de drive speelt zeker een rol bij iedere speler om succesvol te zijn.
 
Bozzie67
 
1
5 april 2021 om 17:38
Die kraay is gewoon een aandachtsgeile clown die probeert te scoren over de rug van iemand anders. Top dat Haller professioneel en zakelijk correct antwoord geeft en zich niet uit de tent laat lokken. Dus geen scoop voor de grote Hansie Kraay show. Middelmatige voetballer geweest die Kraay en als journaillist/verslaggever vind ik hem niks. Analitucus gaat hem ook niet echt goed af... wonderlijk dat deze Hans worst nog steeds een podium krijgt op de TV.