Shearer prijst 'pestkop' Van Dijk: 'Lukaku durfde niet in zijn buurt te komen'
Maandag, 17 december 2018 om 16:24

Virgil van Dijk was zondag tegen Manchester United een van de uitblinkers op Anfield. De Oranje-international was Romelu Lukaku de baas en droeg met zijn sterke optreden bij aan een 3-1 overwining op the Red Devils. Alan Shearer was na afloop lovend over de Nederlandse verdediger en had geen goed woord over voor de spits van United.

Lukaku maakte niets klaar in de duels met Van Dijk, zag ook Shearer. "Hij was hem simpelweg de baas en speelde hem meteen uit de wedstrijd. Daarna durfde Lukaku niet meer in zijn buurt te komen. Van Dijk en Dejan Lovren waren pestkoppen voor hem", aldus de oud-spits van onder meer Newcastle United bij de BBC.

"Het optreden van Lukaku was verre van goed genoeg. Iemand die zo groot en sterk is als Lukaku kan niet worden gepest. Hij werd misschien overklast, maar mag zich daar niet zomaar bij neerleggen", vervolgt Shearer. "Toegegeven; de ballen die hij krijgt zijn op zijn best 'gemiddeld'. Hij weet niet of hij nu naar de bal moet komen of diep moet gaan. Hij begint zich daarom te verstoppen, hij wil niet betrokken worden bij het spel omdat hij niet krijgt wat hij wil."

Door de nederlaag is de achterstan van Manchester United op koploper Liverpool opgelopen naar negentien punten. De ploeg van manager José Mourinho is terug te vinden op een teleurstellende zesde plaats op de ranglijst in de Premier League. Maandag werd de Engelse topclub in de achtste finales van de Champions League gekoppeld aan Paris Saint-Germain.

Meer nieuws
   
17:40
17:40
Prachtig gebaar van spelersgroep Vitesse: 'Op naar de twee miljoen!'
0
   
17:30
17:30
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
2
   
17:15
17:15
Pak 50x je inzet als PSV zondag thuis wint van Sparta Rotterdam!
0
   
16:48
16:48
Ajax deelt uitstekend nieuws over Brobbey, Henderson en Berghuis
9
   
16:12
16:12
De Telegraaf en Romano weten het zeker: Van Bommel vertrekt bij Royal Antwerp
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Murad
 
24
17 december 2018 om 16:39
Naar mijn mening word Lukaku gewoon niet goed gebruikt en bediend door z`n teamgenoten. Krijgt ballen waar die ze niet hoort te krijgen of helemaal niet. In en rondom de 16 kan die ontzettend gevaarlijk zijn maar wanneer hij op een eiland staat in z`n 1tje 40 meter van het vijandige doel af met nog de tegenstanders voor hem kan die gewoon niet veel forceren. Mourinho zou z`n systeem moeten veranderen wilt hij succesvol worden met United. Hij speelt nu met 4 verdedigers waarbij Matic en Hererra ook nog eens tegen de verdediging aan spelen. Het zorgt voor een groot gat tussen de voorhoede en het middenveld. Daarbij oogt het middenveld ook te statisch om snel te kunnen omschakelen en lukt het Lukaku niet om als een goed aanspeelpunt te functioneren waardoor mensen ook niet echt kunnen bijsluiten. Spelers als Lingard zijn niet goed genoeg voor United en Rashford hoort naar mijn mening gewoon in de spits te spelen. Hetzelfde geld waarschijnlijk voor Martial. Wilt United de problemen echt oplossen moet er een grote schoonmaak beginnen en begint het bij afscheid nemen van Woodward en Mourinho. Ook spelers als Jones, Smalling, Rojo, Darmian, Lingard, Mata en Sanchez zou ik weg doen. Lindelof en zou ik nog wel de kans geven. Pogba verkopen zou belachelijk zijn, want die jongen heeft laten zien goed te kunnen voetballen mits hij de juiste spelers om hem heen heeft en een coach die hem begrijpt. Van Dijk deed het overigens prima tegen United (zoals in heel veel wedstrijden sinds hij bij Liverpool speelt) maar is ook niet echt getest vind ik.
 
MT87
 
5
17 december 2018 om 16:46
Zonder goede loopacties kun je ook niet goed bediend worden, komt van twee kanten.
 
Murad
 
9
17 december 2018 om 16:49
Klopt echter vraag ik me af wie in dit systeem het wel goed zou kunnen doen. Ik denk dat zelfs Cavani met z'n fenomenale loopacties het niet zou kunnen klaarspelen bij dit United op dit moment als je ziet hoe ze spelen.
 
JoaquinBetis
 
4
17 december 2018 om 16:49
Dat zegt Alan Shearer ook in dit artikel, hij geeft vervolgens kritiek op de manier waarop Lukaku hier mee omgaat.
 
meralco
 
0
17 december 2018 om 16:50
Dat is waar,hij wordt slecht aangespeeld. Maar als hij dan de bal heeft doet hij er ook weinig goeds mee
 
RedondoNo5
 
6
17 december 2018 om 17:07
Dag United zo waardeloos speelt heeft te maken met een combinatie van fouten waar 1 man verantwoordelijk voor is. Het is onbegrijpelijk dat hij nog altijd op de stoel zit daar.
 
NeutraleFanNL
 
2
17 december 2018 om 18:55
hahaha deze reacties zijn en blijven zo sneu. Alles is de schuld van Mourinho. Lekker makkelijk, vind je zelf ook niet?
 
RedondoNo5
 
0
18 december 2018 om 09:55
wat is er sneu aan? Mourinho is verantwoordelijk voor de prestaties van het team.
 
RedondoNo5
 
0
18 december 2018 om 11:07
grappig dat net naar buiten komt dat hij eruit ligt. Je bent blijkbaar een van de weinige die hem niet verantwoordelijk houdt.
 
NeutraleFanNL
 
0
18 december 2018 om 11:47
Tuurlijk is hij grotendeels verantwoordleijk. Maar alles op Mourinho afschuiven vind ik zo makkelijk en kort door de bocht. Er kan ook eens zeer zeer kritisch gekeken worden naar spelermateriaal en hun arbeidsethos.
 
El Chicharito
 
1
17 december 2018 om 21:49
Lukaku afstoppen is niet echt een prestatie, die man heeft een draaicirkel van een tank en is dus erg log. Wendbare spitsen zoals een Mertens heeft hij alle moeite mee. Heeft laatst nog een moordaanslag nodig om hem afte stoppen. Dat was donker en donker rood!
 
Discpriest
 
0
18 december 2018 om 07:07
Klopt, Lukaku afstoppen in deze doen is geen prestatie. Gelukkig is Lukaku slechts een van de vele sterspelers die van dijk in zijn broekzak heeft. Zo ook Mertens die amper wat kon aanrichten. de tackle was gewoon een goede. Laag over de grond en vol op de bal. Het enige is dat zijn noppen wat hoog waren. Verder had Mertens gewoon over de bal moeten springen omdat hij geen controle erover had en het duidelijk was dat van dijk er eerder bij was. Mertens zag hem ook aankomen dus domme actie van de Belg.
 
MichelLaudrup
 
2
18 december 2018 om 09:29
Lol, heb jij de wedstrijd gezien. Hij speelde een weergaloze wedstrijd tegen Napoli. Mertens was nergens te bekennen. Is ook een waardeloze speler. Was overigens gewoon geel en perfecte ingreep.