Sky Sport meldt aanzienlijk lagere vraagprijs van Liverpool voor Van den Berg
Dinsdag, 4 juni 2024 om 08:53

Sepp van den Berg heeft Liverpool te kennen gegeven dat hij deze zomer bij de club wil vertrekken, zo meldt Florian Plettenberg. Volgens de journalist van Sky Sport Deutschland kan de 22-jarige Nederlandse centrumverdediger rekenen op interesse uit de Bundesliga en de Premier League. De Telegraaf linkte hem afgelopen zaterdag nog aan Nederlandse topclubs.

Van den Berg beschikt bij Liverpool nog over een contract tot medio 2026, maar wil komende zomer, ondanks de komst van Arne Slot als nieuwe hoofdtrainer, vertrekken bij the Reds.

De mandekker werd vorig seizoen uitgeleend aan FSV Mainz 05, dat hem maar al te graag definitief overneemt. Van den Berg staat open voor een langer verblijf in de Bundesliga en heeft naar verluidt al 'vele aanbiedingen' gekregen, ook van clubs uit de Premier League.

Volgens Plettenberg heeft Liverpool de vraagprijs voor de jonge centrumverdediger vastgesteld op vijftien miljoen euro. Dat is een stuk lager dan de som die De Telegraaf afgelopen zaterdag noemde. De ochtendkrant schreef dat er een prijskaartje van meer dan twintig miljoen euro om zijn nek hangt.

Daarnaast werd vermeld dat Nederlandse topclubs Van den Berg op de radar hebben staan. De Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan noemde in zijn artikel geen namen, maar The Athletic wist dinsdag al te melden dat Ajax nog altijd geïnteresseerd is in de fysieke mandekker.

Naast Ajax zouden ook Brentford, Southampton en VfL Wolfsburg geïnteresseerd zijn in de achtvoudig jeugdinternational van Jong Oranje.

Hoewel Van den Berg een uitstekend seizoen in de Bundesliga achter de rug heeft, voelt hij zelf ook weinig behoefte om zich opnieuw te bewijzen bij Liverpool. De verdediger zegt in gesprek met de ochtendkrant dat zijn liefde voor de club is bekoeld, zonder daarbij exact geciteerd te worden.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:47
23:47
The Athletic zet Oranje buiten top 10 beste EK-landen: 'Koeman snapt het niet'
100
   
23:10
23:10
Ruben Kluivert heeft transfer naar buitenland te pakken en tekent voor drie jaar
7
   
22:37
22:37
Van der Vaart zou Oranje op 3 plekken wijzigen: 'Je moet hem altijd opstellen'
32
   
22:06
22:06
Van der Vaart kijkt op van Valentijn: 'Heel erg overdreven, echt tenenkrommend'
15
   
22:02
22:02
Engelse fans rakelen opmerkelijke beelden van Hake op na interesse Man United
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Kuna_Mila
 
17
4 juni 2024 om 09:03
15 miljoen, voor een jongen die een 'aardig' seizoen draaide bij een degradatiekandidaat in de BL. Die het jaar ervoor nog door de mand viel in de 2. BL. Ik zou m'n vingers er niet aan branden.
 
moetnogtanken
 
11
4 juni 2024 om 09:10
Ah kijk, een kenner. Hoeveel wedstrijden van Mainz heb je gezien dit seizoen dan?
 
Kuna_Mila
 
58
4 juni 2024 om 09:17
Een stuk of 5 a 6. Helpt dat je met het toekennen van de juiste waarde aan m'n mening?
 
DeBeeldbander
 
20
4 juni 2024 om 09:36
Ik ben nog niet overtuigd. Waren het hele wedstrijden of samenvattingen?
 
McMulenga
 
22
4 juni 2024 om 09:54
Hij heeft helemaal geen wedstrijden gekeken joh en zegt dat alleen omdat zijn comment anders geen waarde meer heeft. Vorig jaar bij Schalke leek geen succes, maar dit jaar was Sepp bij ons echt wel goed en betrouwbaar. Het was vooral de aanval die steken liet vallen, maar zonder deze verdediging hadden we denk ik degradatie playoffs moeten spelen. Als jij je als 22 jarige wekelijks zo staande weet te houden in de Bundesliga is 15 miljoen niet eens een gek bedrag.
 
Kuna_Mila
 
15
4 juni 2024 om 10:02
Vreemde reactie. Blijkbaar wordt mijn kijkgedrag geanalyseerd door leden hier... Daarnaast, je zegt gewoon hetzelfde als ik. Schalke was niet goed, bij Mainz (een BL degradatiekandidaat voor de duidelijkheid) was het aardig. Ik zou daar geen 15 miljoen voor betalen. Jij wel blijkbaar, prima.
 
DeBeeldbander
 
1
4 juni 2024 om 12:34
En toch geloof ik het niet helemaal. McMulenga heeft mij volledig overtuigd, dat is een échte kenner. @Kuna_Mila zou jij met een iets betere beargumentatie kunnen komen? Heb jij Sepp wel écht zien spelen of was het enkel tof doen?
 
spursfan96
 
0
4 juni 2024 om 13:31
Alleen heeft Sepp dit seizoen geen 'aardig' seizoen gespeeld, maar gewoon een ronduit goed seizoen. Was de absolute rots in de branding bij Mainz, waar het vooral aan aanvallende kwaliteiten schortte. Helpt ook niet dat ze dan bijna wekelijks met een andere aanval speelden, maar het matige seizoen van Mainz lag absoluut niet aan VdBerg.
 
Ijsmuts
 
6
4 juni 2024 om 09:13
Volgens mij beschikt hij over de home grown status inmiddels toch? Feyenoord lijkt vooralsnog geen centrale verdediger nodig te hebben, PSV wel. Mocht je hem voor 10-15 binnen kunnen halen zit je gebakken. Prima speler en met zijn home grown status extra interessant voor de premier league.
 
Bongiorno
 
3
4 juni 2024 om 09:19
Volgens mij is ie homegrown idd, krap aan. Je moet dan van je 17e tot 21e minstens drie jaar bij een club onder contract staan (dus van de 5 seizoenen 3) en dat heeft van den Berg bij Liverpool gedaan.
 
OREELY
 
1
4 juni 2024 om 09:46
15mil is inderdaad veel voor deze speler. als eredivisie club zou ik me hier niet aan wagen, laat hem maar lekker in de bundesliga blijven. hij kan natuurlijk altijd nog beter worden, daar niet van, maar op dit moment is het gewoon een matige verdediger die bij mainz op zijn plek zat, onderkant van de bundesliga.
 
4fRedondo
 
5
4 juni 2024 om 10:06
Schuurs werd 2 jaar geleden voor 11,3 miljoen (incl. bonussen) verkocht. Een speler die door vrijwel elke Ajacied werd bestempeld als niet goed genoeg, ook niet voor de bank/breedte. Afgelopen zomer haalde Ajax Sutalo voor 23,5 miljoen (incl. bonussen) terwijl hij alleen in de Kroatische competitie heeft gevoetbald en 13 interlands. 15 miljoen is wel marktconform.
 
Suurbier
 
7
4 juni 2024 om 10:56
Ajax bepaald inderdaad de markt prijzen. Omdat we de beste zijn enzo je weet het wel
 
GLENNN
 
2
4 juni 2024 om 09:33
Tsja. Leuke speler, maar geen topper. Als je er 15 miljoen voor kan krijgen, zou ik hem ook wel direct weg doen als Liverpool zijnde... En hij wil zelf ook weg. Je hebt met Konaté, van Dijk en Quansah al 3 toppers en Gomez kan er ook nog spelen. Daarnaast denk ik dat ze nog wel één speler gaan halen als CV. Misschien handig om een linksbenige te proberen? Spelers als Pacho, Hincapie of Lukeba wellicht?
 
KEIZER!
 
1
4 juni 2024 om 10:12
Gomez staat in de belangstelling van verschillende clubs uit S-A. Ben benieuwd of hij zal blijven. Pacho en Hincapie staan beide op de radar van wat ik heb begrepen. Mocht Gomez vertrekken dan zouden beide welkom zijn. Ook Inacio staat hoog op de lijst omdat hij een afkoopsom van €60m heeft.
 
GLENNN
 
1
4 juni 2024 om 10:17
Ja. Inacho lijkt mij het beste. Erg onder de indruk van hem. Pacho is volgens mij best duur en Frankfurt krijgt vaak best prima transfersommen voor hun spelers die naar de top gaan hé. Hincapie zie ik niet snel gaan en zit denk ik wel goed op zijn plek, nog, bij Leverkussen. Zeker als Tah vertrekt, zie ik die niet snel gaan want dan hebben ze nog maar 3 echte Cv's met Kossounou, Tapsoba en Hincapie. Gomez naar SA? Zie ik hem eerlijk gezegd niet doen. Die speelt best veel als back tegenwoordig ook (zeker op links) en doet het nar behoren. Daarnaast is hij eindelijk weer opgeroepen voor het Engels elftal. Die zal denk ik wel willen doorpakken i.p.v. naar SA te gaan, lijkt mij.
 
Anfield1892
 
0
4 juni 2024 om 13:00
Gomez heeft eigenlijk alleen als back gespeeld puur vanwege de blessures van Trent en vooral Andy. Anders zou hij nauwelijks minuten hebben gemaakt op die positie. Misschien dat hij wil 'doorpakken' bij een goede subtopper, maar met Andy hebben we arguably zelfs de beste LB ter wereld in huis. (zeer zeker de meest complete) Wordt tot mijn frustratie behoorlijk ondergewaardeerd, helemaal vergeleken met de twee andere achterin: Trent en vooral Van Dijk. Maar na Allison is Robertson in mijn optiek de belangrijkste man achterin. Zonder twijfel. Behoort samen met Allison, Trent en Salah tot de vier spelers die ik onder geen enkele voorwaarde zou verkopen. Gewoon niet. Die jongens zijn nagenoeg onvervangbaar. Gomez weet natuurlijk ook wel dat als Andy weer fit is hij helaas op de bank zal plaatsnemen. S.A. zou ik hem niet aanraden, maar clubs van het kaliber Dortmund, Atletico, Atalanta etc lijken me een prima bestemming voor Gomez.