Sky Sports: Emery voert informeel gesprek over razendsnelle terugkeer in PL
Maandag, 9 december 2019 om 11:45

Unai Emery werd onlangs de laan uitgestuurd bij Arsenal, maar kan razendsnel alweer terugkeren in de Premier League. Sky Sports weet te melden dat Everton de Spaanse oefenmeester benaderd heeft in de zoektocht naar een opvolger voor de ontslagen Marco Silva. Beide partijen hebben tijdens een informele ontmoeting in Londen zelfs al gesproken over een samenwerking.

Emery heeft naar verluidt om bedenktijd gevraagd, omdat hij twijfelt of het nog te vroeg is om nu alweer ergens in te stappen. De Spaanse oefenmeester wil niet te lang zonder baan zitten en blijft aan zijn Engels werken, al ziet hij in Spanje en Italië ook mogelijkheden voor een nieuwe uitdaging. Naast de naam van Emery staan er nog twee andere kandidaten op de shortlist van voorzitter Bill Kenwright en grootaandeelhouder Farhad Moshiri.

Vítor Pereira zou bovenaan de verlanglijst van Everton staan. De 51-jarige Portugese oefenmeester werkt echter nog bij het Chinese Shanghai SIPG. Verder stelt Sky Sports dat ook Carlo Ancelotti in beeld is bij the Toffees. De Italiaan is momenteel nog werkzaam bij Napoli, al staat het huwelijk tussen Ancelotti en i Partenopei mede door de tegenvallende resultaten van de laatste tijd op springen.

Onder meer Erik ten Hag, Leonardo Jardim, Ralf Rangnick en David Moyes werden eerder ook in verband gebracht met de vacature bij Everton, maar zij maken volgens de berichtgeving van Sky Sports geen deel uit van de shortlist. Duncan Ferguson had afgelopen zaterdag als interim-manager de leiding bij Everton, dat met 3-1 wist te winnen van Chelsea. De clubleiding van Everton zou Ferguson voorlopig even in het zadel willen houden, om zo de tijd te nemen voor de zoektocht naar een nieuwe manager.

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
9
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
arsenal890
 
15
9 december 2019 om 12:14
Misschien wel een goede optie. Ze kunnen ook gaan voor howe. Die doet het al jaren heel goed bij bournemouth en verdient wel een stap.
 
Valkeakoski
 
4
9 december 2019 om 13:07
Moet Eddie Howe dat zelf natuurlijk ook maar net willen. Los van dat Everton ten opzichte van Bournemouth sportief gezien nou ook weer geen enorme verbetering is, heeft Howe als kind van de club een krediet die hij nergens anders zal krijgen, en hij zit bovendien ergens waar het nog rustiger is dan in Zwitserland. Ik zie Eddie Howe daarom eerder de Alex Ferguson van Bournemouth worden.
 
arsenal890
 
1
9 december 2019 om 13:37
Dat hij bij bournemouth meer krediet heeft is zeker waar. Everton is echt wel een verbetering. Tuurlijk doen ze het nu niet goed maar ze hebben veel geld en straks met het mogelijke nieuwe stadion is het zeker een uitdaging om de top 6 aan te vallen. Dat is wel een flinke uitdaging en dat heeft howe misschien wel nodig na jaren van stabiliteit.
 
protheus
 
6
9 december 2019 om 12:15
Hij heeft in het verleden natuurlijk laten zien dat hij goed overweg kan met een suptob team. Ik denk dat dit dan nog het verstandigste is voor Everton, maar Emery moet wel echt zijn engels verbeteren om zijn boodschap goed over te laten brengen.
 
peter_gunner
 
9
9 december 2019 om 12:19
Dat zou een zeer onverstandige keuze zijn. Everton heeft afgelopen weekend laten zien dat het kan presteren als het keihard werkt. Arsenal speelde onder Emery zonder beleving en motivatie. Laat Ferguson toch aan het roer. Die lijkt gesteund te worden door publiek en spelersgroep.
 
Rikkie7
 
3
9 december 2019 om 13:06
Klopt, maar we moeten niet van 1 resultaat gelijk te hard van stapel lopen. Maar ik zou zeker nog even aanzien hoe Ferguson het verder doet. Mischien kan die evenveel succes boeken als zijn naamgenoot??
 
Cyberize7x
 
4
9 december 2019 om 12:28
Geen idee of Everton of Emery hier blij van gaat worden. De club heeft het vrij lastig en relatief weinig kansen om te groeien. Voor Emery is het meteen heel stuk minder en als hij hier weer faalt dan wordt het lastig om nog een topclub te tekenen.
 
Joddit
 
0
9 december 2019 om 13:42
Ik denk wel dat er nog rek in het huidige materiaal zit. Of er veel geld over is weet ik verder niet.
 
vanLeeuwen
 
3
9 december 2019 om 12:28
Zou het toch bijzonder vinden als Emery na een matige prestatie bij Arsenal het wel goed zou kunnen doen bij Everton, die toch een mindere selectie hebben dan Arsenal. Daarnaast heeft Emery gewoon het probleem dat zijn Engels nog steeds onvoldoende is en daardoor niet die emotie die hij graag wil kan overbrengen.
 
Ajax/barca2014
 
2
9 december 2019 om 12:54
Kan niet wachten tot hij weer Good ebening gaat zeggen haha. Die Engelsen worden daar op sociale media helemaal gek van. Voor Everton is hij gewoon een geschikte trainer. Emery is nu gewoon eenmaal een subtopcoach. De doelstelling van Everton is om op plek 6-7 te eindigen. Dat zijn realistische doelstellingen waar Emery wel aan kan voldoen. De fout die Everton niet moet maken is om meteen weer onrealistische doelen te stellen om CL voetbal te halen, want dat kan de club gewoon niet.
 
Joddit
 
2
9 december 2019 om 13:44
Top 6 lijkt me niet reƫel. Zijn echt wel zes ploegen die er beter op staan dan Everton
 
Fc Scheidsrech
 
2
9 december 2019 om 13:13
Als Everton verstandig is laat het op zn minst Duncan Ferguson tot en met kerst afmaken of langer. Het spel zag er heel overtuigend en solide uit tegen Chelsea. Er werd wel beetje overdreven gereageerd alsof ze de CL wonnen maar zijn passie en beleving is gewoon heerlijk.
 
PorQue
 
0
9 december 2019 om 15:25
Good ebening. Het leek wel als Ferguson het goed blijft doen zou ik hem aanhouden. Laat hem het restant van het seizoen gewoon volmaken en kijk dan naar nieuwe opties.