Sky Sports ontvouwt Chelsea's viernamige shortlist om Pochettino te vervangen
Zondag, 26 mei 2024 om 13:43

Chelsea heeft volgens Sky Sports vier kandidaten op een shortlist gezet om volgend seizoen de honneurs waar te nemen als trainer van the Blues. Met het vertrek van Mauricio Pochettino dient de vacante positie zo snel mogelijk te worden ingevuld.

Eigenaar Todd Boehly moet daarom de knoop doorhakken wie er volgend jaar voor de groep staat in West-Londen. De trainersmarkt lijkt niet uit te puilen van geschikte kandidaten en het is derhalve geen gemakkelijke keuze om een vervanger voor Pochettino aan te stellen.

Toch heeft de clubleiding van Chelsea vier mannen in het vizier als potentieel nieuwe trainer. Twee daarvan wisten hun team vorig seizoen vanuit de Championship naar de Premier League te loodsen.

Kieran McKenna zou namelijk in beeld zijn bij Chelsea. De huidige trainer van Ipswich Town voltooide in twee jaar twee opeenvolgende promoties, eerst van de League One naar de Championship en vervolgens naar de Premier League.

Een knappe prestatie, die dit decennium nog niet eerder behaald werd. Southampton was twaalf jaar geleden de laatste ploeg die dat flikte. Wat betreft McKenna zijn er dan ook meerdere kapers op de kust.

Ook Manchester United heeft namelijk al oriënterende gesprekken gevoerd met de Noord-Ier, daar de clubleiding uit Manchester nog altijd geen besluit heeft genomen over de nabije toekomst van Erik ten Hag als manager.

Behalve McKenna staat ook Enzo Maresca op de kandidatenlijst. De Italiaan volgde Dean Smith aan het begin van het seizoen op bij Leicester City en bracht the Foxes binnen één seizoen terug naar het hoogste niveau in Engeland. Zijn ontsnappingsclausule bedraagt volgens Fabrizio Romano zo'n tien miljoen euro.

Behalve Championship-coaches McKenna en Maresca zijn ook Thomas Frank (Brentford) en Roberto De Zerbi in beeld. De Zerbi kende met Brighton & Hove Albion een moeilijk seizoen en vertrekt in goed overleg uit de kuststad. Frank wist Brentford na een goede vorige campagne dit seizoen uit de degradatiezone te houden.

Meer nieuws
   
11:28
11:28
Brian Brobbey keert terug op het trainingsveld bij het Nederlands elftal
4
   
11:15
11:15
Makkelie heeft eerste EK-duel te pakken en fluit meteen 1 van de topfavorieten
0
   
11:00
11:00
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: België trapt maandag af
0
   
10:52
10:52
'Ajax voorkomt vertrek naar Feyenoord en houdt toptalent binnenboord'
12
   
10:35
10:35
'Juventus is bereid 2 spelers te verkopen om komst Joshua Zirkzee te realiseren'
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Samcro
 
19
26 mei 2024 om 13:48
Dat wordt dan natuurlijk De Zerbi, Chelsea heeft de strippenkaart nog niet volledig gebruikt.
 
Dsquared
 
0
26 mei 2024 om 16:52
Ik denk dat De Zerbi wel uitkijkt Samcro. Die kan naar een club die goed gerund wordt, met een visie.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
9
26 mei 2024 om 14:02
Krijg bijna tranen in mijn ogen als ik die vier namen lees. Dit is gewoon een hele grote stap achteruit tov Poch, dan nog te bedenken dat Poch zelf niet eens een topper is. En ik maar denken dat het niet erger kan dan de afgelopen twee seizoenen.
 
PSVMANUNITED
 
1
26 mei 2024 om 14:14
Ik had ergens verwacht dat ze nog wel eens uit zouden kunnen komen bij Jose Mourinho. Is vaker teruggekeerd bij de club, houdt van Chelsea (volgens mij), transfervrij en hoewel misschien een beetje vergane glorie nog bijna een EL gepakt met Roma en in ieder geval een Conl. Is die nooit serieus in beeld geweest? Deze namen zijn wel erg onervaren allemaal. De Zerbi is wordt misschien geen top-4 komend seizoen, maar dan is Chelsea wel sowieso weer leuk om naar te kijken, Brighton is niet de eerste club waar De Zerbi goed voetbal laat zien hè. Eigenlijk voetballend overal gepresteerd, nu voor het eerst in zijn carrière een wat minder seizoen, maar de selectie van Chelsea is dan ook een stuk beter dan die van Brighton. De Zerbi lijkt me alleen geen uitgesproken prijzenpakker en dat is niet Chelsea eigen, die gaan toch vaak voor (bewezen) trainers die niet langer dan drie jaar bij een club zitten.
 
Bruine Kevin
 
11
26 mei 2024 om 14:16
Gezien de 4 namen op het lijstje sluit ik niet uit dat Maurice Steijn de 5de keus is voor het geval er iemand afvalt.
 
Terrycfc
 
4
26 mei 2024 om 14:44
De Zerbi kent natuurlijk wel veel jongens als Caicedo, Cucurella, en Mudryk al verwacht ik er niet veel van van de laatst genoemde.
 
DerKaiser123
 
9
26 mei 2024 om 14:07
Wat zijn dat voor namen joh. Waarom staat zon Sebastian Hoeness daar niet op het lijstje. Stuttgart van plek 16 naar 2 geleid, Dortmund 2x verslagen, Bayern thuis, Leipzig thuis 5-2 en 2x de betere tegen het Leverkusen van Alonso. Speelde het beste voetbal van de liga. En zon Michel van Girona heb je natuurlijk ook nog. Al zal het voor beide trainers beter zijn om niet naar Chelsea te gaan.
 
PSVMANUNITED
 
0
26 mei 2024 om 14:18
Michel van Girona blijft ongetwijfeld binnen het City-concern actief. Sterker nog, het zou me niets verbazen dat hij toezeggingen heeft gekregen over het grote City; Guardiola blijft daar denk ik niet tot in lengte van dagen coach en waarschijnlijk zal Michel (net als Alonso) ook wel de vruchten willen plukken van zijn prestatie en met Girona de Champions League in. Dan heeft City mooi de tijd om hem over een wat langere periode te evalueren en is Michel onder de pannen met eventueel een gouden toekomst. Dat Hoeness bij geen enkele club genoemd wordt is wel wat vreemd inderdaad, je hoort zijn naam nergens in het carrousel voorbijkomen terwijl er aankomende zomer echt gigantisch veel (top)clubs zijn die een nieuwe trainer zoeken. Zal die Hoeness zelf geen afspraken hebben gemaakt met Stuttgart dat hij nog een jaar blijft (om ook met Stuttgart CL te kunnen spelen) ofzo?
 
DerKaiser123
 
1
26 mei 2024 om 14:47
Hij heeft paar weken verlengd in hoeverre dat uberhaupt wat zegt in de voetbalwereld, maar het feit dat die daarvoor bij geen enkele topclub op de radar stond is toch wel bijzonder.
 
PSVMANUNITED
 
0
26 mei 2024 om 15:24
Zou het komen omdat hij met Hoffenheim niet bovengemiddeld presteerde (denk ik, jij hebt hem met Hoffenheim ongetwijfeld aan het werk gezien) en nu met Stuttgart pas voor het eerst ver bovengemiddeld presteert? Daarnaast is het ook geen grote naam als voetballer (zoals Xabi Alonso dat natuurlijk wel is). Brighton is bijvoorbeeld al de derde club waar De Zerbi goed voetbal laat zien (ongeacht de resultaten), dus dan heb je wel iets meer zekerheid dat hij het bij meerdere clubs kan en Michel van Girona heeft bij alle drie clubs in zijn trainerscarriã¨re bovengemiddeld gepresteerd en gewoon rustig opgebouwd van kleinere naar grotere clubs. Mij lijkt Hoeness ook een fantastische trainer hoor en ik vind het heel raar dat Bayern geen moment geã¯nteresseerd lijkt te zijn geweest in Hoeness terwijl ze nu uitkomen bij zesde keus Kompany wat me geen geweldenaar lijkt en Hoeness nota bene een Bayern-verleden heeft, maar ik noem maar wat mogelijke redenen. Die coach van Stade Brest (eric Roy) heeft dit seizoen ook een historische prestatie geleverd met zijn ploeg en die wordt ook nooit ergens genoemd als mogelijke trainer, soms weet je ook niet wat topclubs scouten.
 
Ajajajajax
 
3
26 mei 2024 om 14:22
Nu zie ik je weer deze namen noemen, maar ik denk dat jij wat bevooroordeeld bent, haha Wat is nu het verschil tussen de namen die jij noemt (beide over performers om maar even in mislintat zijn worden te praten) en de trainer van ipswich en Leicester? Die hebben ook beide hun (wat mindere) teams naar grote hoogte laten stijgen. Ik wil hiermee niet zeggen dat dit de juiste mannen voor Chelsea zijn, alleen zie ik geen verschil tussen jou namen en deze namen.
 
DerKaiser123
 
5
26 mei 2024 om 14:43
2de en 3de worden in de Bundesliga en La Liga met aantrekkelijk voetbal is toch wel wat anders dan promoveren met alle respect. Anders moet Chelsea wellicht die trainer van Emmen binnen halen? Meine liebe zeg.
 
JeoNowIt
 
1
26 mei 2024 om 14:47
Het verschil is dat de trainers van Girona en Stuttgart een mooi seizoen hebben gehad terwijl bijv. De Zerbi en Frank teleurstellend waren dit seizoen. De promoverende trainers zou ik eerst willen zien op het hoogste niveau voordat je ze een job aanbied maar goed Chelsea doet wat het wilt.
 
FCBCruijffista
 
2
26 mei 2024 om 15:33
En vorig jaar hadden De Zerbi en Frank een mooi seizoen. Je zou ook kunnen redeneren dat Hoenness en Michel het volgend seizoen nog maar eens moeten "bevestigen". Misschien dat zij dan hetzelfde meemaken zoals De Zerbi en Frank dit seizoen. Ik ben slechts advocaat van de duivel aan het spelen voor alle duidelijkheid, ik plaats niemand boven de andere. Het lijkt mij sowieso aartsmoeilijk om uit te maken wie de juiste coach zou zijn voor het huidige Chelsea, omdat de club imo momenteel geen heldere spelfilosofie voor ogen lijkt te hebben. Dat was onder Arbamovich wel anders, dat was basically een "realpoliticus" met stiekeme "idealen". Een paradox, maar het onrafelde zich wel tot Chelsea's ambigue clubidentiteit. Dromen van attractief voetbal, maar in de praktijk nam een pragmatische visie gericht op korte termijn resultaten de overhand. Je zag iig een lijn qua spelfilosofie, gericht op collectief powerplay en een over mijn lijk mentaliteit, maar altijd met sterspelers in de ploeg die je toch lieten dromen van individuele klasseflitsen. Dat ontbreekt vandaag dus echter. En dan valt er iets te zeggen voor alle mogelijke pistes. Een autoritaire, ervaren/bewezen coach met een palmares (terug)halen zoals Mourinho, Tuchel, Conte en Allegri, meer gericht op die korte termijn. Of juist een visionaire opbouwcoach die aan de slag kan met de vele jonge talenten in de gelederen en die "stiekeme droom van vroeger" kan realiseren, zoals De Zerbi, Hoeness, Michel en Amorim. Of iemand die zich kan schikken naar een beperkte rol als veldtrainer en meer uitvoerend ipv sturend fungeert, zoals Frank, McKenna, Maresca.
 
Ajajajajax
 
4
26 mei 2024 om 17:22
Dat vraag ik mij dus af, is het (als trainer zijnde) wat anders om met een laag geklasseerd team 2/3e te worden in de Buli/la Liga dan 2 keer direct achter elkaar te promoveren als Ipswich zijnde? Het gaat hier om de kwaliteit van de manager en niet de spelers. Want dan wordt het inderdaad een heel ander verhaal. Ik denk dat daar het kwartje niet helemaal viel gezien je voorbeeld van de trainer van Emmen. Want Emmen is 7e geworden in de KKD, dat is niet perse een puike prestatie. `meine liebe` zeg Hierin ben ik het dus eens met Cruijfista en denk ook dat wij redelijk het zelfde zeggen. Want ik plaats dus ook zeker niemand boven de ander.
 
YoeriCFC
 
2
26 mei 2024 om 14:15
Het is toch werkelijk waar ongelofelijk? Vorig seizoen kwamen ze uit bij Kompany, Postecoglou en Pochettino en dit jaar doen ze het nog eens dunnetjes over met Mckenna, Maresca, De Zerbi en Frank.. Treuriger dan dit wordt het eigenlijk niet! Vorig seizoen hebben ze Nagelsmann laten lopen, want "hij paste niet binnen de clubstructuur". Dit seizoen laten ze weer een hele sloot aan serieuze opties onbenut want "ze zoeken een coach, die blind vaart op de transfers die hem aangeboden worden, en geen manager". Ik ben er stiekem van overtuigd geraakt de afgelopen dagen dat we eerst een lijstje met Mckenna, Maresca en Thomas Frank onder ogen gekregen hebben om de supporters makkelijker mee te krijgen als ze voor de overduidelijke lieveling van Clearlake, De Zerbi, zouden gaan! Het is ongekend hoeveel schade deze mensen hebben veroorzaakt in de afgelopen 24 maanden. Alles is stuk, niets loopt lekker en nu komt er weer een absurde downgrade aan. Pochettino was al een drama, maar deze lijst? Ik kan wel janken!
 
appa101
 
0
26 mei 2024 om 14:25
Voor wie zou je zelf op dit moment gaan?
 
YoeriCFC
 
0
26 mei 2024 om 14:38
Vorig seizoen Nagelsmann, dit seizoen Mourinho, Tuchel, Slot, Conte, Motta, Amorim, Conceicao of Terzic. Het minste wat je kunt is het proberen om met deze mensen in gesprek te raken. Maar helaas is dat zelfs maar niet eens geprobeerd.
 
Terrycfc
 
4
26 mei 2024 om 14:43
Zou eerder gaan voor De Zerbi of Thomas Frank dan.
 
Terrycfc
 
3
26 mei 2024 om 14:47
Amorim zou nog goed zijn, maar je weet met Conté of Mourinho gaat nooit lukken met dit bestuur.
 
YoeriCFC
 
0
26 mei 2024 om 15:03
@Terrycfc, de vraag is of je dan een trainer moet nemen die bij het systeem past of je systeem wat meer afhankelijk moet maken van je hoofdtrainer. Bij iedere succesvolle club heeft de trainer een vinger in de pap en is hij nooit 100% afhankelijk van de grillen van de mensen die boven hem werken. Daar komt nog bij dat Winstanley en Stewart zich nog nooit eerder bewezen hebben op topniveau en zij tot nu toe blunder op blunder stapelen. Hoe lang wil je afhankelijk blijven van deze mensen?
 
Terrycfc
 
0
26 mei 2024 om 23:50
@YoeriCFC ben ik volledig met je eens. Maar heel het bestuur is al en circus ze weten gewoon niet wat ze aant doen zijn. Helaas want ze maken alles stuk
 
Terrycfc
 
1
26 mei 2024 om 14:46
Dan zou ik kiezen tussen De Zerbi of Thomas Frank.
 
D.costa9CFC
 
1
26 mei 2024 om 14:46
Prima lijstje op Frank na aangezien je geen toptrainer kunt krijgen door dit beleid. Die komen niet als ze 0,0% invloed hebben op transfers. Hoop zelf op De Zerbi of McKenna. De Zerbi kan met een goed elftal goed voetbal spelen met resultaat en laat jonge spelers beter worden. Alleen heeft hij geen plan B wat zorgelijk is. Dit seizoen zag je dat goed. McKenna is 2x gepromoveerd met schijnbaar goed voetbal en heeft niet zoveel uitgegeven. Dan lijkt het me dat je ook het maximale uit je spelers kan halen. Kent de PL als assistent van Mou en Solskjaer maar hoofdtrainer in de PL zijn is natuurlijk wat anders.
 
TheBronx
 
0
26 mei 2024 om 16:40
De vraag is of McKenna kan omgaan met vedetten. Waarschijnlijk kon hij zijn vorige ploegen meer kneden. Als die wil er niet is bij de Chelsea-selectie, mocht hij aangesteld worden, wordt het een lastig karwei