Slecht nieuws voor Arsenal: Jesus maanden buitenspel na succesvolle operatie
Dinsdag, 6 december 2022 om 18:36

Gabriel Jesus ligt mogelijk langer dan drie maanden uit de roulatie vanwege een knieblessure, zo meldt The Telegraph. De 25-jarige aanvaller van Arsenal is al onder het mes gegaan, nadat hij de blessure met Brazilië opliep tijdens het verloren groepsduel met Kameroen (1-0) op het WK in Qatar. Van verhalen dat Jesus al een blessure had voor aanvang van de wedstrijd tegen Kameroen wilde bondscoach Tite niets weten.

De blessure van Jesus is een hard gelag voor Arsenal, dat sinds jaren weer een gooi lijkt te kunnen doen naar de titel in de Premier League. De ploeg van manager Mikel Arteta is lijstaanvoerder en staat, mede door vijf doelpunten van Jesus, liefst vijf punten voor op achtervolger Manchester City. Uit medische testen is gebleken dat een operatie noodzakelijk was. Arsenal laat weten dat Jesus inmiddels succesvol is geopereerd. Het is onduidelijk hoe lang zijn herstel gaat duren. Waar de verwachting eerst was dat Jesus maximaal drie maanden uit de roulatie zou liggen, kan dit ook enkele maanden langer zijn.

De Braziliaanse bondscoach Tite reageerde op een persconferentie woedend op aantijgingen dat hij Jesus geblesseerd liet spelen tegen Kameroen. "Die leugenaars, de haters, blijven leugens verspreiden", vertelde de keuzeheer. "Ga iets anders doen en stop met het fabriceren van leugens. We hebben verantwoordelijkheden en ethiek. Dat zou nooit gebeuren. Wij zijn ethisch. Het spijt ons zeer voor Gabriel, maar dit is nooit gebeurd", doelde Tite op het oproepen van de al mogelijk geblesseerde Jesus. De 25-jarige aanvaller sprak op sociale media een dankwoord uit voor alle steunbetuigingen die hij inmiddels heeft ontvangen.

Naast Jesus, moesten ook Alex Telles en Danilo de Braziliaanse ploeg dit WK geblesseerd verlaten. Zonder dit trio rekende Brazilië in de achtste finales overtuigend af met Zuid-Korea (4-1). De Brazilianen wisten voor rust al vier keer het net te vinden. Vinícius Júnior, Neymar, Richarlison en Lucas Paquetá waren verantwoordelijk voor de treffers van A Seleção, dat het aanstaande vrijdag al opneemt tegen Kroatië in de kwartfinale.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
wmm5
 
11
6 december 2022 om 18:52
Pff dit word echt afzien. Ik ben echt nooit van: Portemonnee trekken, maar we hebben nu toch echt geen keus. Maar wie wil en is te koop voor Arsenal in de winter.
 
Jari-Gunner
 
25
6 december 2022 om 18:55
Vlahovic ophalen bij Juventus voor een prikkie
 
Sankento
 
18
6 december 2022 om 19:00
Helemaal als Juve dadelijk echt teruggezet wordt naar Serie B. Maar dat zal wel eind van het seizoen zijn.
 
Smatske
 
2
6 december 2022 om 19:32
Dan zou ik nog liever Mitrovic zien. Maar ook dat is niet bepaald het type spits dat Arsenal zoekt.
 
arsenal890
 
3
6 december 2022 om 18:58
Felix halen haha? Ze gaan wel de portemonnee trekken maar vast niet voor een spits. Het is te hopen dat ze die Oekraïner halen en dan met Martinelli in de spits gaan spelen. Met Nketiah ga je nog CL mislopen.
 
Jari-Gunner
 
7
6 december 2022 om 19:01
Wat meer vertrouwen in Nketiah mag wel. Nee die minuten die hij dit seizoen gemaakt heeft waren niet best maar vorig seizoen vergeten? Toen hij eenmaal in de basis mocht starten zag je toch echt dat die wel goed kon voetballen en Arteta en Co hebben hem niet voor niks een dik vernieuwd contract gegeven.
 
Sankento
 
1
6 december 2022 om 19:08
Ik snap je punt maar zo gek is het toch niet om zijn contract te verlengen? Het was of zijn contract verlengen of twee nieuwe spitsen kopen in plaats van één. Het kan nog altijd zijn dat hij eind van het seizoen moet vertrekken als Balogun goed blijft ontwikkelen.
 
arsenal890
 
7
6 december 2022 om 19:11
Die Nketiah kan er echt niks van, sorry hoor. Ik heb Nketiah nooit wat gevonden. Dat nieuwe contract deden ze alleen omdat die anders gratis wegging. Nu kun je hem tenminste verkopen aan een ploeg die gek genoeg is om 20-30 miljoen te behalen. En natuurlijk door wat Sankento al zegt. 2 spitsen halen was niet mogelijk. Balogun bijv heeft veel meer talent.
 
Smatske
 
5
6 december 2022 om 19:35
Martinelli is absoluut geen spits. Dat is een rasechte vleugelaanvaller die met de bal in zijn voeten op snelheid op zijn man af wilt rennen.
 
Jari-Gunner
 
2
6 december 2022 om 20:04
Dat Nketiah niet het niveau van Jesus heeft ben ik met je eens maar om te zeggen dat we hierdoor ineens CL weleens zouden kunnen gaan mislopen is zwaar overdreven. Het is niet alsof je ineens op iemand van het niveau Lacazette/auba terug moet vallen. Ik schat de Nketiah die we eind vorig seizoen gezien hebben een stuk hoger in. Maar goed we zullen zien de komende maanden. Ik heb ook geen glazen bol
 
arsenal890
 
1
6 december 2022 om 20:20
Als je ziet hoe belangrijk Jesus is dan kun je dus wel degelijk spreken van de mogelijkheid om CL mis te lopen. Vooral als je kijkt naar het kwaliteitsverschil tussen hun 2. Maar goed, we gaan het zien!
 
Dsquared
 
1
7 december 2022 om 00:07
Nketiah is vorig seizoen een paar keer per ongeluk tegen een bal aangelopen, die er vervolgens wonderbaarlijk invloog, ja. Arsenal moet nu echt een spits halen, of iemand die spits kan spelen. Zou een poging wagen voor Gakpo als ik de leiding had bij Arsenal, die past toch wel redelijk in het profiel van Henry (al is hij wel een stuk minder technisch verfijnd)
 
regie
 
1
7 december 2022 om 01:05
Thuram is voor 10 miljoen op te halen in Duitsland vanwege aflopende contract. Fysiek sterke spits die ook op de flanken kan. Is naast een tijdelijke vervanger ook een toevoeging aan de selectie aangezien zo een type ontbreekt.
 
Luq_
 
2
6 december 2022 om 19:01
Depay is een van de weinige.Misschien kan Vlahovic ook wel met de waarschijnlijk toekomstige ellende van Juve.Maar ik deel je mening, deze voorsprong/stand mag je nu niet weggeven. Kampioen zou te gek zijn maar Champions League mu echt wel een must. Trekt de aankoop van een spits nu ook weer recht.Mokouko (BVB) kan natuurlijk ook, maar is wel een gokje en klein helaas
 
regie
 
2
7 december 2022 om 01:08
Depay, Thuram, Kudus, Taremi, Asensio, Joao Felix, Gakpo, Cunha, Gonçalo Ramos, genoeg opties hoor.
 
jorisdijk
 
11
6 december 2022 om 19:06
Harry Kane wil vast wel een keer voor de prijzen spelen.
 
Heffelini
 
3
6 december 2022 om 20:00
Zou het totaal niet erg vinden als Harry Kane een Sol Campbell doet!
 
Isco24
 
5
6 december 2022 om 19:24
Jullie mogen Depay wel ophalen in Barcelona denk ik? Voor zover ik weet onderhouden Arsenal en Barcelona een goede relatie dus hij zal ook niet al te duur zijn als Arteta aanklopt.
 
FCT 4 ever
 
1
6 december 2022 om 20:19
Ik wil en ben te koop.. bovendien kost ik ook niet veel, helaas krijg je er ook niets voor terug qua niveau
 
DeProfessor1
 
3
6 december 2022 om 22:13
Gakpo halen kosten wat het kost
 
Brasileiro
 
19
6 december 2022 om 18:54
Wat een pech voor Brazilie, Arsenal en vooral Gabriel. Hij was echt in topvorm. Hopelijk komt hij sterker terug.
 
JK-Ajax
 
1
6 december 2022 om 19:15
Was hij in topvorm ?
 
arsenal890
 
13
6 december 2022 om 20:21
Ja absoluut
 
baloog
 
3
6 december 2022 om 18:58
Zat eraan te komen helaas. Zodra het goed gaat een tijd komt er altijd wel een tegenslag. Had alleen verwacht dat Partey het zou zijn dit wk, niet Jesus. Een vervanger is niet zomaar gevonden, en wel broodnodig.
 
LennartEbi
 
0
6 december 2022 om 22:46
Zou er best rekening mee houden dat ze gaan komen voor Gakpo, deze winter al.
 
Sankento
 
5
6 december 2022 om 18:59
Jippie. G. Jesus heeft het grootste deel van het WK op de bank gezeten en dan raakt uitgerekend hij geblesseerd. Dan maar Martinelli in de spits en Reiss Nelson of Smith-Rowe als right winger. Ik hoop dat we in de winterstop weer niet dezelfde fout maken door geen spits te kopen/huren.
 
Jackieboy10
 
1
7 december 2022 om 11:36
Op zich zijn er wel opties beschikbaar Sankento. Overigens gok ik dat je Smith-Rowe of Nelson als linker winger bedoelt . Maar in mijn optiek moet er sowieso wat bij. Mudryk schijnt wel dichtbij te zijn, dus dat is goed. Op de flanken waren we namelijk wel vrij dun bezet, met alleen Martinelli en Saka dit fit en goed genoeg zijn. Maar er zijn best wat spelers met aflopende contracten die goedkoper op zijn te pikken, of spelers die volgens de geruchten echt weg willen bij hun ploeg. Daar heb je mogelijkheden in. In mijn optiek zou je kunnen kijken naar: - Thuram. Goede leeftijd, kan ook op de flanken, snel, sterk en doelgericht. Iets ander type dan Jesus, dus kun je ook goed gebruiken als Jesus weer fit is. - Depay. Heeft wel gewoon kwaliteiten natuurlijk. Past wat meer in hte profiel van Jesus. Multifunctioneel ook. En goedkoop op te pikken bij Barcelona gok ik. - Joao Felix. Prijzig, maar wil graag weg bij Atletico naar verluid. Zou wel goed bij ons passen denk ik. - Moussa Dembélé van Lyon. Wel twijfel geval in mijn optiek, maar ook van hem loopt het contract af. Sowieso lopen er in de zomer veel contracten af van spelers die best interessant kunnen zijn zie ik nu. Skriniar, Tielemans (zou ik misschien wel poging voor wagen nu), Ndicka (zou ik willen zien als vervanger van Holding), Asensio, Lemar, Rashford, Zaha (zou interessant kunnen zijn als Mudryk niet komt), Thuram (zou mijn keuze zijn voor nu in de winter als vervanger van Jesus), Kanté, Depay, Tsygankov, Grimaldo, Aouar (ben ik nog steeds gecharmeerd van), Dahoud, Dembélé (lyon) en de Vrij (zou ook best een leuke optie kunnen zijn als vervanger van Holding).
 
Sankento
 
0
8 december 2022 om 15:00
Left wing inderdaad ja. Verder heb je wel een mooie lijst met spelers die Arsenal kunnen halen. Dan gaat mijn voorkeur naar Thuram en Joao Felix.
 
Walcott16
 
1
6 december 2022 om 19:14
Dit is echt een aderlating zeg. Dit seizoen verloopt fantastisch voor Arsenal en Jesus heeft daar een groot aandeel in gehad. Een vervanger halen is broodnodig.
 
somagunner
 
5
6 december 2022 om 19:16
Arsenal zit te strijden voor Mudryk en Smith Rowe komt ook terug van blessure. Nketiah mag het nu laten zien en in nood breng je Balogun terug voor de cup wedstrijden ofzo.Eerlijk gezegd verkleint dit de kansen voor de titel enorm. Maar Arsenals grote kracht zit op de vleugels en achterin. Top 4 wordt wel gehaald de titel misschien zonder Jesus.
 
LennartEbi
 
0
6 december 2022 om 22:49
Arsenal miste zonder deze blessure ook al wat concurrentie voorin vond ik. Dus ik zou nu sowieso voor een spits gaan en liefst een winger huren nog.
 
Jackieboy10
 
0
7 december 2022 om 11:08
Top 4 wordt wel gehaald is ook nog een te voorbarig statement vind ik somagunner. Het geeft een vertekend beeld, want voor het gevoel zitten we op de helft van het seizoen. Maar dat is niet het geval. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen. En Nketiah had eind vorig seizoen een paar leuke wedstrijden, maar dit seizoen heeft hij nog niets laten zien. Ik heb er in ieder geval met hem een heel stuk minder vertrouwen in... Ik zou ook absoluut een extra spelers halen. Balogun moet je lekker verhuurd laten blijven, die krijgt nu veel minuten en doet het goed. Volgend seizoen lekker Nketiah verkopen, Balogun terughalen en dan Jesus-aankoop-Balogun voorin. Mudryk moet sowieso gehaald worden in mijn optiek. Of in ieder geval een winger, maar blijkbaar is Mudryk echt wel target number one. Volgens mij zijn er in ieder geval wel wat opties beschikbaar in de transferperiode. Thuram zou ik ook goede vinden (jong, lagere transfersom, multifunctioneel, ander type spits dan Jesus). Depay is voor weinig op te halen. Joao Felix wil weg bij Atletico, al zal die nog steeds veel moeten kosten.
 
lLampard
 
11
6 december 2022 om 19:23
Wellicht dat Memphis een leuke optie is voor Arsenal? Of hij het niveau van top Premier League heeft kun je over discussiëren, maar hij is geloof ik voor een schijntje af te halen bij Barcelona. Natuurlijk een ander type speler dan Jesus maar kan een nuttige vervanger zijn.
 
Dsquared
 
0
7 december 2022 om 00:11
Dan liever Gakpo, die heeft nog toekomst en kan de strijd aangaan voor de linksbuiten/spits/10 positie. Kan ook iets anders bieden dan spelers als Jesus, Martinelli, Saka en Odegaard.
 
DonnyVanDeBank
 
1
6 december 2022 om 19:30
Dit is zeer pijnlijk voor Arsenal, met afstand de beste aanvaller die je hebt.
 
J.Willshere
 
0
6 december 2022 om 19:35
Dit zul je altijd zien inderdaad gaat het eens voor de wind krijg je weer tegenslag. Nu was Jesus de laatste weken wat betreft scorend vermogen minder aanwezig bij Arsenal maar was zijn aandeel in het aanvallend spel en in het algemeen van het spel natuurlijk wel aanzienlijk aanwezig en nu kun je terugvallen op Nketiah.. dat krijg je met een kleine bank wat wat bij Arsenal op de bank zit zijn ook spelers die niet goed genoeg zijn voor de basis en zeker niet voor een kampioensploeg. Nu had ik wel gezien dat ze een speler van Shaktar op het oog hadden en in eerste instantie dacht ik dat het een spits was maar dit blijkt een vleugelaanvaller te zijn en ik weet niet of je die nu als prioriteit moet halen of je moet met Martinelli in de spits gaan spelen en die Mydryk of hoe die heet op de linkervleugel? Klinkt misschien raar maar misschien toch een hengeltje uitgooien naar Ronaldo het is natuurlijk een risico met zijn gedrag en kan de sfeer helemaal omslaan maar ik denk wel dat hij deze kans liever grijpt dan naar Al Nassr gaan voor die paar miljoenen meer. Of is er op dit moment een spits die goed presteert en op te halen is voor een redelijke prijs? Want met Nketiah gaat die titel niet lukken ook al kan die geregeld wel goede wedstrijden leveren.
 
STORING
 
0
6 december 2022 om 20:01
Onwijs jammer voor Arsenal. Net nu ze het zo gigantisch goed doen valt hun aanvalsleider weg. Kan Nketiah die plek waardig vullen? Of zal er extern geshopt worden? Hoe dan ook onwijs jammer. Jesus is onvervangbaar voor Arsenal.
 
AfcaGunner
 
2
6 december 2022 om 20:05
Het zal ook eens een seizoen goed gaan. Heel jammer. Hopelijk kunnen we Vlahovic ophalen bij Juventus dat zou fantastisch zijn. In Nketiah heb ik persoonlijk zeer weijig vertrouwen is wel leuk als sub.