Slot raakt geïmponeerd door eigen speler: 'Het zag er inderdaad goed uit'
Donderdag, 19 mei 2022 om 20:08

Arne Slot heeft goede hoop dat Justin Bijlow op tijd hersteld is van zijn voetblessure om te starten in de Conference League-finale tegen AS Roma. De 24-jarige doelman van Feyenoord deed al twee volledige groepstrainingen mee tijdens het trainingskamp dat de Rotterdammers beleggen in het Portugese Lagos, wat Slot tot tevredenheid stemt. De oefenmeester bespreekt de kansen voor het meespelen van Bijlow op de persconferentie na de trainingssessie op donderdag.

"Het zag er inderdaad goed uit", bevestigt de trainer van Feyenoord. "Maar bij Justin ziet het er altijd goed uit als hij fit is, want hij is niet voor niets de beste keeper of een van de beste keepers van Nederland. Het gaat er nu om dat hij echt fit blijft. Hopelijk krijgt hij geen terugval nu hij aan het einde van zijn revalidatie is." Of bij gebleken fitheid Bijlow ook wordt opgesteld in Tirana, wil Slot nog niet met zekerheid zeggen. "In principe is Bijlow onze eerste man, mits hij fit is. En als hij dat is, moeten we samen de keuze maken."

Meer: ‘Liverpool maakt topprioriteit van Arne Slot en gaat aankloppen bij Feyenoord’ | Driessen snapt lofzang Slot op Feyenoord niet: ‘Alleen tegen Ajax geweldig’

Justin Bijlow geeft enorm hoopvol teken voor finale van Conference League

Lees artikel

Slot benadrukt dat het een aparte situatie is dat het meespelen van de doelman van Feyenoord überhaupt wordt besproken. "Voor een voetballer was een gebrek aan ritme en inhoud misschien een probleem geweest", geeft hij toe. "Maar we hebben het nu over een doelman. Dat is voor een keeper anders dan voor een veldspeler. Bij een veldspeler had dit scenario waar we nu over praten nooit gekund. Daarnaast hebben grote talenten vaak niet heel veel nodig om weer op niveau te komen."

In Portugal probeert Slot zijn team zo goed mogelijk voor te bereiden tegen het AS Roma van José Mourinho. "Marino Pusic (assistent van Slot red.) heeft de groep beelden van AS Roma laten zien. Op basis daarvan zijn we gaan trainen. We moeten nu kijken waar we ze pijn kunnen doen. Ze spelen na de winterstop met vijf verdedigers. Ik heb veel wedstrijden van ze gezien waarin ze tegen ploegen met drie aanvallers speelden. Daar heb ik wel een beeld aan overgehouden", besluit Slot.

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
14
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
20
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Bananana
 
18
19 mei 2022 om 20:23
Zo, dat zou mooi zijn hoor, als Bijlow toch de finale kan keepen! Marciano heeft het in de ECL verdienstelijk gedaan, en wat cruciale reddingen gehad met de uitwedstrijd tegen Marseille. Maar Bijlow is natuurlijk de betere keeper, waarschijnlijk zelfs zonder ritme. En dan ook nog 4 jongens van Varkenoord met Malacia, Geertruida en Kökcü erbij. Dat is toch extra genieten.
 
Vakkie D
 
4
19 mei 2022 om 23:10
5 als je karsdorp meetelt. Toch een mooi resultaat en een duidelijke stap in de goede richting. Justin brengt ook rust in de laatste linie omdat hij goed kan coachen en meevoetballen. Zeker op het gebied van coaching had ik wat meer verwacht van een ervaren keeper als Marciano. Maar wat je al aan hebt gegeven, tegen Marseille pakt hij een paar goede ballen waardoor je de pot naar je toe kan trekken
 
PerPSV
 
2
19 mei 2022 om 20:23
Als PSVer kan ik zeggen dat ritme er zeer zeker wel toe doet voor een keeper. Mvogo had drie drama potten nodig om vervolgens een vol seizoen goed te keepen. Dit seizoen liet hij tegen AZ, en tegenovergesteld tegen Ajax en Feyenoord, zien dat ritme hem zeer goed doet.
 
repuiztav
 
41
19 mei 2022 om 20:27
En hoeveel potten heeft Marciano nodig om een goede pot te keepen?
 
IlMaestro21
 
2
20 mei 2022 om 06:30
Tegen Marseille heeft ie heel aardig gekeept
 
GOAT1908
 
1
19 mei 2022 om 20:29
Ik denk dat dit per speler verschilt. Bergwijn doet het ook altijd goed bij NL zonder veel te spelen.
 
DeNuanceman
 
7
19 mei 2022 om 21:25
Al is er wel het verschil dat een aanvaller met slechts 1 goede actie al een topwedstrijd kan spelen, terwijl een keeper met slechts 1 foutje al de schlemiel is.
 
AadHandgranaat
 
14
19 mei 2022 om 20:31
Als PSVer heb je ook ervaring met keepers die er überhaupt geen ruk van kunnen. Ik zou altijd voor kwaliteit gaan, ondanks een gebrek aan ritme. Ik heb liever dat Bijlow een fout maakt dan dat Marciano keept, heeft ie ook verdiend
 
Bobiku29
 
3
19 mei 2022 om 23:03
En Nick Marsman stond er als reservekeeper meteen toen het nodig was, die had geen ritme nodig. Zelfde gold voor Vermeer toen hij tweede keeper was. Vooraf is het moeilijk te zeggen, maar Bijlow is wel zoveel beter dan Marciano dat ik de gok snel zou nemen
 
repuiztav
 
20
19 mei 2022 om 20:28
Zou prachtig zijn voor Bijlow! De beelden van de trainingen zagen er heel goed uit. Ik geloof wel dat hij op tijd fit is om te spelen.
 
FCTLeon
 
1
19 mei 2022 om 22:07
Hopen dat hij nu ff een reeks aan wedstrijden neer kan zetten zonder blessures te krijgen. Ook met oog op het WK. In potentie toch de 1e keeper van oranje!
 
Weef
 
2
19 mei 2022 om 20:58
Tot voor kort hield ik het totaal niet voor mogelijk dat Bijlow zou kunnen spelen, maar het begint er toch steeds meer op te lijken. Tuurlijk zou het een risico zijn zonder ritme, maar Marciano opstellen is ook niet zonder risico. En aangezien Abrahams vooral sterk is met het hoofd en er waarschijnlijk veel hoge ballen gaan komen denk ik dat het goed is als Bijlow speelt. Die heeft toch een stuk meer lef dan Marciano.
 
kraanvogelaar
 
3
19 mei 2022 om 20:58
Die Marciano zal met veel vertrouwen aan de aftrap staan als hij moet spelen....niet dus. Een hele week lang komt iedereen half klaar omdat Bijlow misschien kan meedoen.
 
MGMV
 
13
19 mei 2022 om 21:15
Scheelt dat Marciano ook zelf weet dat hij absoluut 2e keeper is en enkel speelt omdat Bijlow geblesseerd is en niet gepasseerd.
 
Vakkie D
 
2
19 mei 2022 om 23:24
Marciano kent zijn rol, daar is Slot altijd heel duidelijk en eerlijk in geweest. Bijlow is een geweldig talent die het in zich heeft om veel te bereiken als hij fit weet te blijven, het is niet gek dat mensen die graag op het veld zien staan
 
DRL80
 
1
19 mei 2022 om 21:52
Lullig voor Marciano maar diep in z’n hart zal ie het begrijpen en topsport is gewoon zo hard. Marciano mag wel de erkenning krijgen die bij deze finale en eventuele winst hoort.
 
OtarioOtavio
 
2
19 mei 2022 om 22:21
Lekker bijlow laten keepen joh, totaal geen ritme lang eruit geweest en ging de vorige keer na zo een exacte periode ook zo goed.