Sneijder waarschuwde Depay in telefoongesprek: 'Daar moet hij vanaf'
Zondag, 6 september 2020 om 10:07

Wesley Sneijder heeft onlangs telefonisch contact gehad met Memphis Depay, zo vertelt de voormalig international van Oranje zondagochtend in de online talkshow van Voetbal International. De oud-middenvelder speelde in het Nederlands elftal enige tijd samen met de aanvaller van Olympique Lyon en de onderlinge band is nog steeds hecht. Sneijder volgt Depay nog steeds op de voet en in dat kader kreeg de aanvaller in Franse dienst enkele adviezen.

"Memphis heeft gewoon fantastische kwaliteiten", looft Sneijder de aanvalsleider van Oranje in gesprek met presentator Kees Jansma. "Het is een speler met een zeer hoog niveau." Om er gelijk aan toe te voegen: "Hij is weleens ongelukkig geweest met bepaalde dingen in de media. Dat spreekt mij aan in de zin van: je kan er op verschillende manieren mee omgaan. Memphis heeft weleens gehad dat hij daarop ging reageren. Dan krijg je een sneeuwbaleffect, daar moet hij vanaf."

Opvallende suggestie voor nieuwe bondscoach Oranje: 'Van Bommel zou een goeie zijn'

"En dat heb ik hem ook gezegd: 'Kijk uit op welke momenten je reageert'. Je hoeft namelijk niet altijd te reageren. Je moet alleen op het veld reageren", aldus Sneijder, die Depay een goed optreden zag afleveren in het thuisduel van Oranje met Polen (1-0) in de Nations League. "Tegen Polen was Memphis zeker aanwezig. Hij was de enige speler die voor gevaar zorgde tegen Polen. Memphis was niet van de bal af te krijgen, bleef koel en bracht momentjes." Sneijder komt gelijk met een voorbeeld op de proppen. "Een geniale bal die hij vlak voor rust geeft op Frenkie de Jong, die kwaliteiten heeft Memphis. Hij is snel, technisch, kan een man passeren, kan scoren."

Depay is momenteel in voorbereiding op het treffen met Italië in de Nations League van maandag. Ondertussen wordt er in de buitenlandse media volop gespeculeerd over zijn toekomst op clubniveau. La Vanguardia meldde zaterdag dat de Oranje-international op weg is naar Barcelona. Olympique Lyon zou 25 miljoen euro overhouden aan de verkoop van Depay aan de Catalaanse grootmacht.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
11
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
2
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
Japie_Krekel
 
29
6 september 2020 om 10:30
wat is er mis met dronken op een auto dansen? nee maar serieus. het is toch alleen maar mooi dat Sneijder Memphis goed advies probeert mee te geven. Sneijder is zelf ook een belangrijke speler van Oranje geweest en weet ook hoe het is als je zwaar bekritiseerd wordt om randzaken. dat hij dan Memphis kan meegeven hoe daarmee om te gaan vind ik helemaal prima
 
thiesarend
 
2
6 september 2020 om 12:51
?? goed gezegd! Ben blij met dit advies. Hierin heeft hij helemaal gelijk. Toen hij 15 was adviseerde hij zijn vriendin te stoppen met school omdat hij profvoetballer zou worden en zij nooit hoefde te werken. Die vond ik een stuk riskanter.
 
100% Meijer
 
14
6 september 2020 om 10:47
Snijder heeft er tijdens zijn carrière altijd naar geleefd. Dat hij zich nu na 30 jaar een tijdje laat gaan is zeker niet onbegrijpelijk.
 
InkeMontana
 
12
6 september 2020 om 10:57
Dat is niet helemaal waar natuurlijk. Ook tijdens zijn carierre heeft hij zich af en toe al flink laten gaan. Moest voor Wk van Brazilie niet voor niks zich alweer helemaal terug trainen.
 
The Shins
 
29
6 september 2020 om 10:31
Sommige spelers krijgen door allerlei randzaken te weinig krediet. Ik heb het gevoel dat het bij Memphis eerder andersom is, als mensen beginnen over zijn tekortkomingen op het veld worden er allerlei randzaken bijgehaald waardoor iemand een ‘hater’ zou zijn. Volgens mij is alles verder al wel gezegd over deze transfer, Memphis is in de Franse competitie op geen enkel moment de beste speler geweest, en zelfs bij een subtopper als Lyon eigenlijk niet (Fekir, Auoar). Maar een paar goede wedstrijden voor Oranje lijkt mensen te doen vergeten wat een enorm grillige speler hij is, en dat heeft niks te maken met zijn excentrieke gedrag buiten het veld.
 
gloryUnited
 
13
6 september 2020 om 10:55
Hater!! Je hebt wel gelijk. Door dit soort vreemde vogels wordt er veel te makkelijk geroepen dat je een hater bent. Deze gasten (babel is ook een voorbeeld) lezen zo erg uit de hoogte, in een bubbel en buiten de maatschappij dat ze niet normaal kunnen omgaan met terechte kritiek. Geef mij maar weer de Van Persie, Robben en Sneijder als sterren van het elftal.
 
wandering
 
7
6 september 2020 om 14:29
Serieus v Persie? Als er één was die niet tegen kritiek kon was het v Persie wel, maar omdat hij het laatste jaar bij Feyenoord normaal deed is alles opeens weer goed.
 
gloryUnited
 
2
6 september 2020 om 14:40
Het klopt dat van Persie niet met kritiek kon omgaan alleen van persie ging de discussie aan en liep niet te janken dat iedereen een hater/racist/misgunner is.
 
wandering
 
0
6 september 2020 om 15:01
Iemand die over hater begint neem ik sowieso al niet serieus, daar reageer ik dan ook zelden tot nooit op, ging hij niet naar Arsenal omdat hij teveel kritiek kreeg
 
noccio
 
8
6 september 2020 om 15:07
Jouw argument is wel heel simpel gesteld, GloryUnited. Apocalyps maakt mijn inziens een heel goed punt. Denk je echt serieus dat er geen raciale ondertoon zit in de buitenproportionele onderbuik stront dat Depay en andere donkere 'straat' jongens over zich heen krijgen? Zoals Apocalyps stelde: denk je serieus Depay, Promes of Babel niet veel meer stront over zich heen zouden krijgen dan Sneijder als zij exact dezelfde dingen hadden gedaan als hij? Of als ze zich gedroegen als Theo Janssen, pfoe, ik denk oprecht dat de wereld dan te klein was! Gezien hoe buitenproportioneel en onderbuik de 'kritiek' naar hen toe, snap je oprecht niet dat zij een heleboel haters en misgunners zien? Of lukt het niet meer de situatie in een kritisch licht te plaatsen omdat je het idee hebt dat ze ook jou als racist wegzetten?
 
noccio
 
3
6 september 2020 om 15:14
@wandering Cognitieve dissonantie heet dat. Je kan er ook voor kiezen om kritisch naar de situatie kijken of er een punt is of niet. Geloof het of niet, of je nou van het woord houdt of niet, er bestaan wel degelijk haters en misgunners. Niet elke kritiek komt vanuit een goede plek. Gezien de vele onderbuik schijt dat depay en Co over zich heen krijgen, ben ik heel sterk geneigd te denken dat bij hem 95% van de kritiek niet uit een goede plek komt...
 
gloryUnited
 
1
6 september 2020 om 15:15
@apocalyps Nee hoor, als ze een racist exposen dan exposen ze een racist en dat is alleen maar goed. Alleen zoeken ze soms racisme achter dingen die niet racisme zijn en dat moet niet.
 
gloryUnited
 
4
6 september 2020 om 15:19
@apocalyps over de eerste helft van je betoog ben ik het volledig met je eens en daar gaat het bij mij niet om. Het gaat er bij mij om dat zodra er wel terechte kritiek is, dit nog steeds afgeschoven wordt als 'hater'. Laat dat even duidelijk zijn. Als Alexander Buttner een betoog zou geven dat rijke mensen belasting moeten ontduiken, was hij net zo hard aangepakt als Babel hoor. Wees daar maar niet bang voor. Als Rick Karsdorp tijdens de Quarantaine was gaan voetballen met vrienden op een pleintje, terwijl dit niet mocht, zou hij ook even hard aangepakt zijn als Promes. Als je actief op zoek bent naar onderscheid, zul je het vast altijd wel ergens vinden.
 
noccio
 
6
6 september 2020 om 15:26
Ik wou dat ik je meer likes kon geven voor je betoog Apocalyps. Het is spot on! (en niet alleen omdat je in principe hetzelfde zegt als wat ik zei ??)
 
wandering
 
1
6 september 2020 om 15:35
Ooh ik ben het er mee eens dat Depay buitenproportioneel veel kritiek krijgt, maar haters? Kom op zeg, maar dat zal wel aan mijn leeftijd liggen, de devaluatie van de betekenis van diverse woorden vind ik vrij storend, haters, legende, geniaal etc. Dat mag jij van mijcognitieve dissonantie noemen. Niet dat het ergens op slaat, maar als dat het voor jou werkt prima
 
noccio
 
6
6 september 2020 om 15:46
Semantiek wandering, semantiek. Haters, misgunners, mensen die je liever zien falen. Er wordt allemaal hetzelfde mee bedoeld. Dus ja, je kan blijven hangen aan semantiek dat je niet zo fijn vindt en daardoor stoppen met begrijpend lezen/luisteren of anders kan je ook gewoon de kern uit een boodschap halen. Dat bedoel ik.
 
wandering
 
1
6 september 2020 om 16:00
Dat is allemaal prima, maar ik heb helemaal geen zin in op een voetbalforum te gaan bedenken of zijn begrip van haters een ander begrip is dan de mijne en daarom sla ik zulke reacties over. Kijk als we tegenover elkaar zitten wil ik iedere discussie aangaan, maar bij een getypte discussie zijn het alleen woorden en geen mimiek waaraan ik kan zien hoe zwaar het bedoeld wordt.
 
noccio
 
3
6 september 2020 om 18:16
Goddamn, Apocalyps! Zeg het luider, zodat de struisvogels en de mentale gymnasten het ook horen! Wat een treffend voorbeeld over de behandeling van Luuk de Jong en zijn Corona misstapje vs de behandeling van Promes en zijn Corona misstapje! Het is jammer dat men niet wilt erkennen dat er een vooroordeel en negatieve sentiment heerst rond donkere 'straat' jongens, terwijl de landelijke kots die zij over zich heen krijgen itt anderen boekdelen spreekt.
 
Master D
 
16
6 september 2020 om 11:09
Het heeft natuurlijk ook wel een beetje een oorsprong. Veel van het gezeur is wat mij betreft begonnen met die hoed bij Oranje. Daar is ie belachelijk om gemaakt en het ging toen totaal niet over zijn prestaties op het veld. Daar zal ook wel een bepaalde achterdocht zijn gekweekt, waardoor hij nu wat sneller in het defensief schiet. Dat gedoe rond die lijger had natuurlijk niks met zijn tekortkomingen op het veld te maken. Echter vond ik dat hij daar dan weer niet goed met de kritiek om ging. Voor de rest moeten we inderdaad vooral kijken naar zijn prestaties op het veld, wat daar goed gaat en wat er minder gaat. Als hij niet tegen de kritiek die daaruit voorkomt kan, dan is dat zijn probleem.
 
Nuggets
 
1
6 september 2020 om 12:31
Lyon een subtopper? Afgelopen seizoen was een slecht seizoen maar normaal gesproken zijn ze gewoon een topclub on Frankrijk hoor. Het is dat PSG door het oliegeld domineert, anders spelen ze gewoon voor de titel. Ajax werd door sommige al Europese (sub)top genoemd door de CL prestaties. Lyon haalde dit seizoen ook de halve finale.
 
gloryUnited
 
1
6 september 2020 om 15:27
Een incident maakt je niet meteen een topclub. Zo heb je de laatste jaren Lyon, Ajax, Spurs, Roma en Monaco gehad. Deze clubs zijn niet ineens Europese topclubs geworden door een incidentiele halve finale in de CL.
 
noccio
 
10
6 september 2020 om 12:44
Ben ik dus niet met je eens, @The Shins. Als er 1 ding is wat mij al jaren opvalt, is dat Nederland heel veel moeite heeft met jongens die - bewust dan wel onbewust - uitdragen dat ze van de `straat` komen. Laat staan als ze ook nog eens een liefde voor hiphop hebben als hobby ernaast, dan krijgen ze al helemaal de poppen aan het dansen. Het lijkt alsof deze jongens alleen wanneer exceptioneel presteren wordt vergeven dat ze `anders` zijn dan de gemiddelde Nederlander. Ik zie helemaal niet dat Depay allerlei randzaken erbij haalt wanneer hij een beetje kritiek krijgt. Sterker nog, ik zie half Nederland juist irrelevante randzaken toevoegen aan hun kritiek. Het meest belachelijke was toen men hem volledig afzeikte om z`n hoed. Veel mensen roepen heel makkelijk dat hij beter moet omgaan met kritiek en zijn kritiek moet slikken, maar eerlijk, wanneer de kritiek niet eens meer gaan om zijn prestaties maar om bijv wat hij draagt, verwacht je dan serieus dat hij die kritiek dan ook serieus neemt? Ik heb `t idee dat vele mensen uit onderbuikgevoelens op dit soort jongens reageren, omdat zij zich niet met hen kunnen identificeren. Bijna alles wat ze doen of zeggen is dan overhevig aan buitenproportionele kritiek. Wanneer een artikel over Depay (maar ook bijv Babel of Promes) uitkomt, dan is het ook wachten tot iemand weer iets vindt om hem weer te beledigen of weer overtrokken te bekritiseren. Let wel, ik zeg niet dat hij geen kritiek mag krijgen. Ik zeg wel dat half Nederland met smart wacht om dit soort jongens volledig af te fikken, wat uiteraard iets anders is dan gefundeerde kritiek leveren.Men mag dan het kinderachtig vinden dat hij de term hater gebruikt voor z`n criticasters, maar ik als 34 jarige snap het heel goed. Wanneer ik al die onderbuik reacties zie op dit soort jongens, dan kan ik niet anders dan dezelfde conclusie trekken als hij...Off: Wie overigens ook dezelfde soort buitenproportionele kritiek krijgt is Valentijn Driessen. Bij hem is het dan niet dat men moeite heeft met wie hij is, maar hij heeft blijkbaar te vaak een onpopulaire mening geuit. Nu is hij één van de volksvijanden nummer 1. Het maakt letterlijk niet uit wat hij zegt, men vindt toch altijd iets verkeerd eraan, ook al zijn ze het ermee eens. Vermoeiend.
 
LovreFC
 
2
6 september 2020 om 13:02
Ik ben net als jij niet zo'n fan van de speler Depay. Te veel acties mislukken, te nonchalant aan de bal. Maar als je zijn statistieken bekijkt dan krijgen we gewoon ongelijk en zo eerlijk moeten we ook gewoon zijn. Zijn cijfers laten zien dat hij echt ongelooflijk belangrijk is, voor zowel Lyon als Oranje.
 
LeWizKid
 
4
6 september 2020 om 13:30
Ja juist daarom viel heel Nederland over toen hij een hoed droeg. Ik zie juist mensen vooral zijn prestaties downplayen, omdat ze hem een 'kwal' vinden. Zelfde met dat lijger incident, heel NL was ineens ambassadeur van Peta. Maar over grote commerciële bedrijven die dieren uitbuiten zoals Blijdorp of andere dierenparken hebben ze niks te zeggen.
 
Lacazette
 
0
7 september 2020 om 09:03
Als je op de foto gaan met een lijger vergelijkt met een Nederlandse dierentuin dan weet je volgens mij gewoon te weinig over het onderwerp en kan je beter maar niks zeggen
 
Starko010
 
0
7 september 2020 om 17:31
Ah mooie reactie. Je standpunt niet uitleggen, niks. Kom volgende keer aub met steekhoudende argumenten. On: fijn dat Sneijder Memphis advies heeft gegeven
 
Drenniz
 
0
6 september 2020 om 15:19
Klopt, maar je ziet toch gewoon het verschil tussen Lyon & Nederland. Wanneer Depay vertrouwen krijgt vind ik hem echt een hele goede voetballer, de beste van de Franse competitie zal hij ook niet worden want daar spelen Mbappe en Neymar. Hij hoeft ook niet de beste te zijn, je hebt ook iets als goed genoeg. En Depay is goed genoeg om de selectie van Barca te verbreden, en zal ongetwijfeld minuten maken onder Koeman, en vertrouwen krijgen. We zullen zien! Wie weet hoe Depay speelt met een Messi naast zich.
 
 
1
6 september 2020 om 12:29
Voor 25mil zou Barca best Depay kunnen antrekken als (breedte)versterking. Depay kan op elke positie voorin uit de voeten.