Sol bekroont indrukwekkende comeback Willem II tegen FC Utrecht
Zaterdag, 31 maart 2018 om 22:38

Voor de vierde keer op rij is Willem II in eigen huis ongeslagen gebleven. De Tilburgers kwamen in de eerste helft van het duel met FC Utrecht met 0-2 achter, maar wisten zich terug te knokken in de wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 3-2. Zodoende stijgt de ploeg van interim-trainer Reinier Robbemond naar de dertiende plaats in de Eredivisie.

Willem II was voorafgaand aan het treffen met FC Utrecht reeds drie thuiswedstrijden ongeslagen en de laatste keer dat de Tilburgers in de Eredivisie vier keer op rij wisten te winnen in eigen huis, was in 2004. Met de Domstedelingen trof Willem II echter niet bepaald een favoriete tegenstander, want van de laatste achttien Eredivisie-wedstrijden tegen FC Utrecht werden er slechts twee gewonnen. Eerder dit seizoen stond Willem II al binnen zeven minuten op een 2-0 achterstand in De Galgenwaard en ook zaterdagavond ging de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong sterk van start.

Na zeven minuten spelen trof Gyrano Kerk reeds doel, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens een overtreding op Freek Heerkens. Urby Emanuelson stuitte vervolgens op Willem II-doelman Timon Wellenreuther, terwijl David Jensen aan de andere zijde een treffer van Ben Rienstra voorkwam. Kerk zette FC Utrecht in de achttiende minuut alsnog op een verdiende voorsprong, op aangeven van Emmanuelson. Een kwartier later moest Wellenreuther opnieuw vissen, nadat Sander van de Streek doeltreffend uithaalde.

FC Utrecht leek op rozen te zetten, maar de thuisploeg stelde nog voor rust orde op zaken. Thom Haye mocht vijf minuten voor het rustsignaal aanleggen vanuit een vrije trap en zorgde zo fraai voor de aansluitsingstreffer. Kort daarna zette Konstantinos Tsimikas Willem II met een halve omhaal weer op gelijke hoogte. Vier minuten na rust maakte Fran Sol de comeback van de Tilburgers compleet. De Spaanse topschutter profiteerde van een matige uittrap van Utrecht-doelman Jensen en verschalkte hem vervolgens met een fraaie lob.

Na de vijftiende competitietreffer van Sol ontspon zich een boeiend voetbalgevecht, met kansen over en weer. Utrecht voerde de druk op, maar Wellenreuther bleek een sta-in-de-weg. Een kwartier voor tijd leken de bezoekers een strafschop te krijgen na een overtreding van Heerkens. Scheidsrechter Jochem Kamphuis draaide beslissing echter terug en legde de bal vervolgens buiten het strafschopgebied, maar gaf de verdediger van Willem II wel de rode kaart. In de slotfase kwam Willem II met tien man in de verdrukking, maar de gelijkmaker kwam er niet meer.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
17
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
 
14
31 maart 2018 om 22:41
Willem II heeft zich uitstekend terug gevochten in de wedstrijd en de 3-2 over de streep getrokken, met een tomeloze inzet. Klasse van de mannen! Hiermee toch wel zo goed als zeker veilig. Had ik niet meer verwacht na de 0-2.
 
santosutr
 
4
31 maart 2018 om 22:43
Wat een bizarre wedstrijd... Willem 2 totaal niets gecreeerd behalve dan drie doelpunten die ze de komende wedstrijden niet maken. Desondanks feliciteer ik W2 als Utreg supporter.
 
Robby
 
5
1 april 2018 om 00:49
Hoewel Utrecht dit nooit meer uit handen mag geven na de 0-2 mag je achteraf nog blij zijn dat het niet 5-2 is geworden. Zowel Ogbeche als El Hankouri hadden op het laatst het nog af moeten maken! Dus totaal niets gecreeerd is onzin. Wel is zo dat we het eerste half uur niets te vertellen hadden.
 
Ferryvan Gorp
 
6
31 maart 2018 om 22:46
Belabberd veld maar veel strijd gezien. Voorsprong van Utrecht was terecht, maar na die prachtige vrije trap van Haye vocht Willem II zich in de wedstrijd. Ook de 2-2 en 3-2 van Willem II waren juweeltjes! Al met al een mooie wedstrijd.
 
MarlonFraser
 
7
31 maart 2018 om 22:47
Fran Sol zou echt niet misstaan bij Feyenoord echte goede afmaker niet door gebroken in Spanje maar misschien wel goed voor de Top ED
 
El Fenomeno
 
2
31 maart 2018 om 23:11
Prima tweede spits voor Feyenoord.
 
ben030
 
5
31 maart 2018 om 22:47
Snap niet hoe je een 2-0 voorsprong in zo'n 20 minuten kan weg geven. Dit hoort na het eerst half uur gewoon gespeeld te zijn maar eerlijk is eerlijk Willem 2 is zeer knap terug gekomen met een paar heerlijke goals . Wel een onmogelijk veld om op te voetballen maar daar mogen wij als Utrecht zijnde niet over klagen naar januari. Verder ook pech dat de penalty toch niet werdt gegeven ook al was het idd buiten de 16. Wel een heel vermakelijk wedstrijd, nu hopen dat Feyenoord nog punten laat liggen zodat plek 4 in zicht blijft
 
Liverpool013
 
19
31 maart 2018 om 22:49
Wat een wedstrijd pfff. Wat Ben ik blij dat van der looi weg is. Je kan nou niet meer zeggen dat het niet aan hem lag. Eindelijk weer passie en strijd terug in Tilburg. Dit willen wij zien!!!
 
TILBURG013
 
6
31 maart 2018 om 23:18
Weergaloze doelpunten van onze kant! Ben zo trots op deze ploeg na een 0-2 achterstand tegen Utrecht echt hard geknokt om tot 3-2 voor te komen. 7 punten uit laatste 3 wedstrijden sinds vertrek VD Looi (hadden er eigenlijk 9 moeten zijn) en mensen vielen mij op VZ aan toen ik zei dat het terecht was dat wij zijn ontslag eisten! Zijn hopelijk nu veilig.
 
AllalBendriss
 
2
31 maart 2018 om 23:41
Utrecht had echter wel een penalty moeten krijgen ipv een vrije trap en rode kaart
 
allochteun
 
7
31 maart 2018 om 23:47
Waarom? Lag een hoop water op het veld, waardoor de lijnen wellicht moeilijk te zien waren, maar die overtreding was er gewoon een halve meter buiten. Dat Dessers nog een meter door loopt en dan pas valt is niet relevant, Heerkens deed op dat moment niks meer.
 
Robby
 
4
1 april 2018 om 00:51
Wilde het ook neerzetten. Denk dat nu wel duidelijk is dat wij als supporters het wel goed hadden gezien. VDL haalt niet het maximale uit de groep die conclusie kan je nu wel trekken.