Solskjaer gooit het roer om en heeft nieuwe rol in gedachten voor Sancho
Dinsdag, 9 november 2021 om 17:48

Voor Jadon Sancho ligt er een opvallende positiewijziging in het verschiet bij Manchester United. De buitenspeler, die deze zomer voor 85 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund, komt vooralsnog niet uit de verf en wordt daarom uitgeprobeerd als rechtsback op de training. Ole Gunnar Solskjaer en zijn technische staf zouden het vertrouwen hebben dat de Engelsman een belangrijke rol kan spelen in het nieuwe systeem dat de Noor wil gaan spelen.

Sancho wist in dertien officiële wedstrijden dit seizoen niet één doelpunt of assist te produceren. De 21-jarige aanvaller maakte bovendien slechts één keer de negentig minuten vol, in het EFL Cup-duel met West Ham United (0-1 verlies). Volgens The Athletic zijn er diverse redenen te bedenken voor de tegenvallende prestaties van Sancho. De krant noemt een blessuregeval, goede prestaties van de directe concurrenten en het onderschatten van het tempo in de Premier League ten opzichte van de Bundesliga.

Solskjaer probeerde in het thuisduel met aartsrivaal Manchester City (0-2) voor het eerst het nieuwe 3-4-1-2-systeem uit. Aaron Wan-Bissaka, de huidige rechtsback in het elftal van de Noor, zou niet genoeg aanvallende kwaliteiten hebben om in dat systeem uit de voeten te kunnen, zo wordt gedacht binnen de club. Sancho zou daarin uitkomst kunnen bieden. Naast zijn aanvallende vermogen zou de technische staf namelijk onder de indruk zijn geraakt van zijn defensieve vaardigheden.

Door zijn reserverol bij de club heeft Sancho zijn plek bij de Engelse nationale ploeg ook verloren. De afgelopen drie keer werd hij niet opgeroepen. Met het oog op het WK van 2022 in Qatar zal de jongeling verandering teweeg moeten brengen in zijn situatie, wil hij kans blijven maken op een uitverkiezing van bondscoach Gareth Southgate.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
9
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
7
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
son18796
 
9
9 november 2021 om 17:53
Ben niet onder de indruk van Sancho dus laat me graag verrassen. In de wedstrijden die ik van hem gezien heb , heb ik ook geen snelle omschakeling gezien bij balverlies. Dus hem als wing back gebruiken is wel een groot risico.
 
Superscoorder
 
20
9 november 2021 om 18:13
Tja wat verwachten ze dan bij United. Als hij niet in een vorig leven een goede speler bij United was geweest had hij never nooit de baan gekregen. Wat is er toch gebeurt dat elke club alleen maar oud-spelers als coach wilt in plaats van gewoon objectief kijken naar daadwerkelijke coachingskwaliteiten? Hij coachte een jaartje Molde en mocht gelijk bij United aan de slag. Alsof je een beginnend bestuurder in een Formule 1 wagen zet en verwacht dat ie eventjes met Verstappen gaat concurreren
 
REPUS
 
6
9 november 2021 om 20:25
Alleen maar oud spelers als coach? Hiervoor hadden ze Mourinho, van Gaal en Moyes. Die hadden toch al wel een beetje ervaring toen ze bij United kwamen maar waren ook niet succesvol.
 
ayCaramba
 
11
9 november 2021 om 21:41
Mourinho en van Gaal verdienden meer tijd, als we met dezelfde maatstaven gingen meten was Ole allang ontslagen geweest, bovendien heeft hij tot nu toe 0 prijzen, Louis en Mourinho wonnen tenminste wat.
 
Z.92
 
4
9 november 2021 om 22:30
@repus: Volgens mij refereert superscoorder niet naar United specifiek maar de tendens die bij een heel aantal andere clubs aanwezig is. In Nederland zijn recente voorbeelden bijvoorbeeld de Boer, Cocu, van Bronckhorst en van Bommel. Hoewel alleen van Bommel duidelijk niet een succes was is dit wel opvallend. Ik vraag mij ook af hoeveel coach talent er niet benut wordt omdat talentvolle spelers een voorkeursbehandeling krijgen. Tuchel, Klopp en Nagelsman zijn niet echt sterspelers geweest maar toch drie van de beste coaches op dit moment.
 
TheMagistrate
 
2
9 november 2021 om 23:43
Mourinho was gewoon succesvol.
 
FutureBoss
 
1
10 november 2021 om 10:08
Een oud speler kent de club vaak goed, en kent de voetbalwereld goed. Het is geen garantie voor succes maar coaches als Guardiola, Zidane en wat mij betreft ook een Koeman hebben wel een precedent gezet waar oud spelers ook goede coaches kunnen zijn. En ook een Vieira, Xavi en in mijn ogen ook Arteta zijn toch veelbelovende trainers die voor een mooie trainerscarriere lijken te staan. Tuurlijk zijn er ook veel oud spelers waar het mis gaat zoals een Pirlo, Seedorf en Gatusso, maar zo zijn er altijd 2 kanten van een medaille. En laten we eerlijk zijn, als je kan kiezen heb je dan liever dat een oud speler succesvol wordt, of een buitenstaander die over 3 tot 5 jaar de club weer verlaat. Iedereen droomt van een oud speler die zijn club een decenium coached.
 
El Fenomeno
 
5
9 november 2021 om 19:06
Sancho is ook alles behalve een echte topspeler en onbegrijpelijk dat je daar 90 miljoen en 3,5 ton per week aan hebt betaald. Maar die rechtsback is nog slechter, die kan helemaal niet voetballen en had allang vervangen moeten worden.
 
ayCaramba
 
7
9 november 2021 om 21:38
Echt niet normaal hoeveel geld Man U neertelde, ook voor die Maguire, echt een gare verdediger. Zo zie je maar dat de natuurlijke beste top trainers Klopp & Tuchel zijn, die bouwen teams van middelmatige sterren en maken ze tot wereld spelers. Louis heeft zo zijn naam gemaakt bij Ajax, Klopp bij Dortmund, Wenger bij Arsenal, Fergie bij United etc. Daaronder vallen de trainers die super selecties goed kunnen managen, Guardiola, Mourinho etc. En dat is ook een kunst want zie Ole en Poch
 
Titaantje
 
9
9 november 2021 om 19:38
Volgens mij geeft de tekst al wat inzicht dat je geen verrassing hoeft te verwschten: hij maakte nog nooit de 90 minuten vol in de PL. Als je het conditioneel al moeilijk hebt als rechtsbuiten, wat ga je dan in goesnaam doen als je als rightwingback de hele flink moet bestrijken?
 
CocoAfc
 
93
9 november 2021 om 17:54
85 miljoen voor een rechtsbuiten die je uiteindelijk als rechtsback gaat laten spelen. Absolute eindgenie die Solskjaer, heerlijk!!!!
 
Tijger-wit
 
8
9 november 2021 om 18:31
Ik heb weinig wedstrijden van Dortmund gezien toen sancho daar zat maar de wedstrijden die ik heb gezien speelde hij het vaakst als linksvoor, wat uiteindelijk nog belachelijker zou zijn.
 
zwollywood038
 
10
9 november 2021 om 18:55
Haha, precies mijn eerste gedachte. Zou Ronaldo na de jaarwisseling als linksback worden geprobeerd?
 
REPUS
 
3
9 november 2021 om 20:30
Ronaldo komt gewoon op doel te staan
 
DeLinksbuiten
 
47
9 november 2021 om 17:54
Ik heb hier gewoon geen woorden meer voor, wat een kut trainer maar een nog ergere club. United wilt gewoon niet vooruit volgens mij
 
Yeagear
 
9
9 november 2021 om 18:14
Een nog ergere club?? Ga je mond spoelen gozer,Een van de mooiste clubs ooit.Maargoed jullie kenners volgen united dit seizoen pas door de komst van jullie held.
 
Buitenspelgoal
 
48
9 november 2021 om 18:17
Historisch? Ja, maar heden ten dage is het een organisatorische bende dat grossiert in wanbeleid.
 
GJ7300
 
9
9 november 2021 om 18:55
Niet echt. Sinds jaren 80 met Neil Webb en Bryan Robson en toen was t niet best. Lage middenmoter. En ze maken zich laatste tijd wel belachelijk ja
 
daanson
 
2
9 november 2021 om 22:23
Spoel jij je mond maar, het was een van de mooiste clubs ja. Maar nu is het een grote bende bij Manchester United.
 
DieGelbeReds
 
27
9 november 2021 om 17:56
Een verzameling goede voetballers maakt nog geen goed team. Man U als hét voorbeeld van deze uitspraak.
 
vinnzidane
 
2
9 november 2021 om 19:03
Als je het over alle posities hebt behalve de achterste linie dan ben ik het met je eens. Maar als in je achterste linie nog altijd Maguire, Lindelof, Bailly, Shaw en dat soort namen staan opgesteld dan weet je dat in elk geval je hele achterhoede niet onder de noemer ‘goede voetballers’ valt en de bovengenoemden horen ook niet bij de categorie goede verdedigers. In elk geval niet voor het niveau dat United na zou moeten streven en dus niet genoeg om serieus mee te doen in de PL en CL. Kan je dus allemaal toppers op het middenveld en in de aanval hebben lopen maar als dit je achterhoede is dan kan je het wel schudden natuurlijk. Ja Varane was in elk geval een stap in de goede richting voor United maar 1 zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer. En zeker in geval van Varane hebben we gezien dat hij er zelf in elk geval ook niet beter op word als hij met mindere verdedigers naast zich speelt. Dat hebben we vaak zat kunnen zien op de momenten dat Ramos er niet was bij Real en Varane zelf dus de aangewezen man was om de verdediging te leiden. Halen ze nou nog een paar goede verdedigers erbij dan hoef je ook niet met het achterlijke idee te komen om iemand als Sancho op RB te zetten. Ik denk dat United dan met een verzameling goede voetballers (oké en wellicht met een betere coach) gewoon een heel goed team kan vormen.
 
Ravel
 
2
9 november 2021 om 19:13
Wat dacht je van CDM en nu dus blijkbaar ook rechtsvoor
 
Siemjo
 
9
9 november 2021 om 17:58
Wordt tijd dat M. U. het roer gaat omgooien. Met Solskjear gaat het niet worden.
 
son18796
 
3
9 november 2021 om 18:05
Met de matige verdediging die ze hebben word het sowieso al niks.
 
Ronaldeligt
 
11
9 november 2021 om 18:01
Mijn God zeg! Solskjaer is het helemaal kwijt. Het systeem dat hij wil spelen is niet mogelijk met het personeel. Je hebt wingbacks nodig die de hele flank kunnen bestrijken en dat is Sancho niet en die hebben we überhaupt niet.
 
ModricMagic
 
21
9 november 2021 om 18:05
Was aanvallend geweldig bij Dortmund en is echt een vleugelspeler met een geweldige dribbel. Dan koop je hem voor 85 miljoen om hem als rechtsback te gebruiken. Wauw niet te geloven…
 
arsenal890
 
8
9 november 2021 om 18:05
Wat een grap zeg. Gehaald als rechtsbuiten voor 85 miljoen en dan wordt je opeens wingback. Sancho is ook totaal uit vorm zeg.
 
Shevchenko_7
 
5
9 november 2021 om 18:10
Je hebt Wan-Bissaka op de RB positie waarom zou je Sancho transformeren naar de RB positie? Geef hem gewoon meer minuten en vertrouwen dan zal het wel goed komen, hij kan niet opeens al zijn talent in Dortmund achter laten ofzo, hij is pas 21 kom op zeg.
 
CMG-
 
12
9 november 2021 om 18:15
Ik dacht als ‘10 ofzo, of iets op het middenveld. Nee rechtsback. Wilt Sancho dit zelf wel..? Hoe wilt hij nog ooit zijn transferprijs waarmaken.
 
ConchaEspina
 
7
9 november 2021 om 18:57
Varane wordt mogelijks als de nieuw Luuk De Jong omgetoverd en Cristiano is door zijn uitstekende kopspel en sprongkracht de nieuwe CV!
 
Ravel
 
6
9 november 2021 om 18:16
Ok we zitten in de paniek voetbalfase.. Dit kan echt niet. Los van het feit dat je voor dat bedrag de beste rechtsback in de wereld had kunnen kopen. Is de rechtsbuiten positie sinds weet ik hoeveel jaar eindelijk bezet door een echte rechtsbuiten. Geef 'm gewoon es eerst vertrouwen, wat een incompetentie weer..
 
TILBURG013
 
3
9 november 2021 om 18:39
Die Wan Bissaka kostte ook 60 miljoen of iets dergelijks en is gewoon buiten een goede tackle, een hele matige speler. Besef dat Pogba, Fred , Sancho, Maguire, AWB en van de Beek gewoon iets van 450m hebben gekost.
 
El Fenomeno
 
5
9 november 2021 om 19:08
Je mag het best kansloos noemen. Die gast kan geeneens dribbelen, passen of een voorzet geven. Als die geen snelheid had gehad, dan was die ook nooit profvoetballer geworden. United heeft het budget om mee te doen met de grote ploegen, maar faalt op ieder vlak.
 
Soccerteam
 
5
9 november 2021 om 19:28
Je kraakt altijd alles af maar heb je nog nooit wat zinnigs horen zeggen. Wat zou je dan allemaal veranderen want je weet allemaal hoe het niet moet. Dus kom maar op betweter.
 
Aqua1
 
5
9 november 2021 om 19:59
Heeft hij vaak genoeg gezegd, dat United ontbreekt aan voetballende vermogen vanuit achteruit en op middenvelder een verbinding speler mist die het spel verdeelt op het middenveld. Fernandes geweldige speler maar is wel iemand van de momenten..
 
El Fenomeno
 
2
9 november 2021 om 21:42
Ik zou ten eerste Maguire op de bank zetten. Indien die nog bij Leicester zat had die daar nu ook op de bank gezeten. Matige verdediger, matig aan de bal en tegen ploegen die wat aanzetten weet die niet wat er om hem heen gebeurt. Baily in de mandekking, meer een bijter en Varane erachter. Als je weer mee wilt doen heb je altijd voetballend vermogen vanuit achteruit nodig en complete, voetballende backs. Dat heeft United niet. Met Shaw kun je het seizoen nog wel afmaken, maar die rechtsback moet je echt vervangen. Desnoods koop je iemand, desnoods huur je maar iemand. Met een voetballende rechtsback zal een Sancho ook beter tot zijn ritme komen vanaf rechts. Sowieso had ik het geld van Sancho destijds in Hakimi gestoken indien hij geïnteresseerd zou zijn. Op links moet je het nu doen met Rashford, maar zowel hij als Martial zijn twee renpaarden en daar is ook een aankoop nodig. Centraal op het middenveld mis je een spelverdeler, iemand die goed is in de passing en de kleine ruimtes. Ik zie bijvoorbeeld dat Brozovic zijn contract afloopt. Goedkope optie die meer voetballend vermogen heeft dan Mctominay en Fred bij elkaar.
 
philippe10
 
8
9 november 2021 om 18:49
Goede keus van Ole. Nu nog De Gea in de spits en dan mag ik er vanuit gaan dat Ole eindelijk mag wieberen.
 
Busby
 
2
9 november 2021 om 22:15
Misschien kan ik ook coach van United worden. Op Fifa speel ik ook met Sancho in 3-5-2 wanneer ik achter sta.
 
JamieDS
 
0
9 november 2021 om 23:45
Ole wilt van Sancho dus een RM maken boys voor zijn 3-4-1-2 opstelling. Bij Borussia stond hij ook vaak daar.
 
fanaticus
 
0
10 november 2021 om 00:07
Stel, United wordt over pak m beet 2 jaar kampioen, tel daar bij vier transfer periodes dus minimaal 300 miljoen euro boven op dat miljard en dat maak 1.ã¢â€šâ¬300.000.000!! Lijkt me eerder de wet der getallen dan dat kampioenschap, kon niet uitblijven, wat een zonde van deze schitterende club..
 
MartinRafter629
 
0
10 november 2021 om 02:34
Voorbeeld van n club met sterren maar absoluut geen team. En dat ligt niet alleen aan de coach maar vn aan het aankoopbeleid; Maguirre vr 80 mio is exemplarisch. Ja hij kan goed koppen en slaan- vr de rest bijzonder matig..