Solskjaer kan vijf managers evenaren bij Man United, onder wie Mourinho
Woensdag, 26 december 2018 om 16:02

Manchester United boekte in de eerste wedstrijd onder interim-manager Ole Gunnar Solskjaer een 1-5 overwinning op Cardiff City. The Mancunians bereiden zich nu voor op de thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town, dat in de Premier League op de negentiende plaats staat en de laatste vijf duels verloor. Opta blikt vooruit op het duel op Old Trafford, woensdag vanaf 16.00 uur.

O Manchester United verloor één van de laatste veertien wedsstrijden tegen Huddersfield Town, over alle competities gezien. De laatste nederlaag werd in oktober 2017 geleden; het werd toen 1-2.

O Huddersfield gaat op jacht naar zijn eerste uitoverwinning op Manchesteer United sinds september 1930, toen het 6-0 werd. Sindsdien wisten de blauwhemden vijftien keer niet te winnen.

O Huddersfield scoorde in zeven van de laatste tien wedstrijden tegen Manchester United niet. In deze reeks duels wisten the Terriers het net vier keer te vinden.

O Manchester United verloor nog nooit een Premier League-thuiswedstrijd van een tegenstander uit het graafschap Yorkshire. Het laatste Yorkshire-team dat op het hoogste niveau op Old Trafford wist te winnen, was Sheffield Wednesday in april 1986.

O Manchester United verloor sinds 1978/79 (Liverpool, 0-3) geen thuiswedstrijd meer op Boxing Day. Sindsdien werden er veertien zeges geboekt en werd er driemaal gelijkgespeeld.

O Manchester United staat voor de derde keer in zes seizoenen niet in de top vijf met Kerst. Eerder overkwam dat het rode voetbalbolwerk in 2013/14 en 2016/17. Onder Sir Alex Ferguson was Manchester United met Kerst 21 seizoenen lang terug te vinden in de top vijf.

O Bij Premier League-wedstrijden van Manchester United vielen dit seizoen 64 doelpunten te noteren: 34 voor en 30 tegen. Geen enkele club in de hoogste afdeling van Engeland maakte dit voetbaljaar méér treffers mee.

O Ole Gunnar Solskjaer kan de vijfde manager van Manchester United worden die zijn eerste twee competitiewedstrijden als coach wint, na TJ Wallworth, Matt Busby, Dave Sexton en José Mourinho.

O Na negentien Premier League-wedstrijden zonder doelpunt heeft Jesse Lingard in zijn laatste vier duels voor Manchester United vier keer gescoord, inclusief een dubbelslag tegen Cardiff City.

O Romelu Lukaku heeft in zijn drie officiële wedstrijden tegen Huddersfield drie keer gescoord. Hij maakte al die treffers vorig seizoen.

Meer nieuws
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
7
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
46
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
ArjenIsM3
 
22
23 december 2018 om 20:51
Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle, Reading.. Solskjaer heeft toch wel een reeks wedstrijden in zijn schoot geworpen gekregen waarbij hij lekker wat vertrouwen kan tanken en de spelers kan laten wennen aan zijn speelstijl. Hopelijk lukt dit ook. Dan kan het nog een interessante seizoenshelft worden. De gunfactor heeft hij zeker. Hopelijk ook de skills om van dit armoedige zooitje weer een team te maken waar zelfs de topteams niet graag tegen spelen. Nu komen teams naar Old Trafford met het idee dat ze een behoorlijke kans hebben om een punt te pakken, of meer. En dat is toch wel erg treurig.
 
bruh
 
1
25 december 2018 om 07:36
Hoogste wat ze nog kunnen bereiken is een champions league plaats gezien de achterstand. Voor volgend seizoen zijn er echt aankopen nodig. Zelf zou ik voor de ligt en de jong (alle andere topclubs zijn al goed voorzien op die posities dus we hebben goede papieren), barella en ascacibar. Eerste twee zijn duur, de andere twee niet. Mocht de jong niet lukken dan zou ik kijken of je james rodriguez kan halen die zowel bij bayern als real niet veel zal spelen. Eventueel zou je dan nog een linksback, rechtsback en spits kunnen halen als backups/concurrentie. Denk aan telles, grimaldo, calabria, tete (verdedigend de beste) en voor spits misschien balotelli mja dat doet niemand dus geen idee wie dan zou moeten komen als spits. En dan natuurlijk rojo, herrera, fellaini, jones, young, valencia en misschien sanchez verkopen. Op die manier heb je dan gwn een goed uitgebalanceerd team dat op elke positie dubbelbezet is.
 
ArjenIsM3
 
2
25 december 2018 om 12:56
Die posities moeten inderdaad versterkt worden, maar Woodward kennende gaan daar minstens 3 transferwindows overheen. Qua (backup) spits zou je misschien King kunnen halen. Kind van de club, speelt nu prima in de PL en zal waarschijnlijk niet de hoofdprijs kosten. Zou overigens Herrera houden. Die zet zich altijd voor de volle 100% in en kan echt wel wat.
 
LordFootball
 
3
24 december 2018 om 14:05
Los van dit artikel: Is het al 100% zeker dat Solksjaer alleen dit seizoen coacht? Want wat nou als hij het fantastisch doet, waarom dan een andere trainer halen?
 
Murad
 
7
24 december 2018 om 14:13
Als het goed is is het niet 100 zeker tenzij United achter de schermen al een vervanger heeft aangetrokken die het zal overnemen van hem. Mocht hij het goed doen als interim is er zeker een kans dat hij langer blijft doorgaan.