Solskjaer lovend: 'Hij heeft het Cristiano-schot in zijn benen'
Donderdag, 3 januari 2019 om 09:14

Marcus Rashford was woensdagavond van grote waarde voor Manchester United bij de 0-2 overwinning op Newcastle United. De aanvaller stond met een vrije trap aan de basis van de 0-1 van Romelu Lukaku en tekende in de slotfase zelf voor de tweede treffer. Interim-manager Ole Gunnar Solskjaer was na afloop lovend over de Engels international.

Newcastle-doelman Martin Dúbravka had na ruim een uur spelen veel moeite met een harde vrije trap van Rashford. Hij wist de bal niet te klemmen en zag de instormende Lukaku scoren. "Marcus heeft het Cristiano-schot in zijn benen", reageerde de coach na afloop in gesprek met de BBC. "De bal vliegt alle kanten op. Maar ik vond ook zijn doelpunt heel mooi. Hij bleef rustig en schoof de bal binnen. Goed gedaan. Hij is pas 21 jaar oud, dat moet je wel blijven herinneren."

Rashford is sinds de aanstelling van Solskjaer opgeleefd in het shirt van Manchester United. In gesprek met Sky Sports ging de Noorse trainer verder in op het spel van de talentvolle aanvaller. "Vanuit de counter speelt Rashford fantastisch. Hij is pas 21 en heeft al bijna 150 wedstrijden gespeeld. Zijn potentieel is enorm. Het gaat er nu om dat hij zijn potentieel waarmaakt en dan zal hij uitgroeien tot een speler van absolute topklasse."

Lukaku zette United op voorsprong. De Belg kwam na rust binnen de lijnen en had slechts 38 seconden nodig om te scoren. "Men praat veel over hem en nu keert hij terug in de ploeg. Lukaku is niet op zijn best geweest, maar hij heeft zijn plek verdiend. Hij brengt het team weer iets anders en is een fantastische speler. Hij bewandelt het juiste pad om heel speciaal te worden voor Manchester United", besluit Solskjaer.

Meer nieuws
   
09:10
09:10
Crysencio Summerville is een serieuze optie voor Slot bij Liverpool
0
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
19
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
14
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Professor Oak
 
30
3 januari 2019 om 09:19
Bizar dat Ronaldo ze er gewoon super vaak in schoot bij Utd en eerste 2 seizoenen bij Real. Daarna was het totale chaos en schoot hij alle ballen hoog over of keihard in de muur. Daar waar je toen James, Kroos en Di Maria had als perfecte vrijtrappen specialist moest Meneer Crissie alles opeisen.
 
RinusMichelss
 
16
3 januari 2019 om 09:39
Ligt toch echt aan de trainer. Was niemand die hem van de vrije trappen durfde te halen ivm zn enorme ego en zelfverheerlijking. Allemaal bang dat ze op zn tenen zouden staan. Had van grote namen als ancelotti wel wat meer verwacht. Of van n Zidane. Die had n muurtje neer kunnen zetten en n wedstrijd vrije trappen met Ronaldo kunnen doen. Dat zou ie makkelijk winnen en vervolgens zeggen dat er toch echt iemand anders de vrije trappen gaat nemen
 
Vollenhoven
 
2
3 januari 2019 om 11:31
Perez zal er vast ook wel een aandeel in hebben aangezien die zich met alles bemoeit en Ronaldo de ster van Real moest zijn vanwege de marketing
 
RinusMichelss
 
2
3 januari 2019 om 12:05
van vrije trappen t stadion uitschieten word je niet echt een ster lijkt me.
 
Dante
 
19
3 januari 2019 om 09:27
Ik vond hem gisteren niet spectaculair, maar toch weer nuttig. Goed dat Ole hem gewoon liet staan. Dat had hij best verdiend na de laatste weken. En mooi dat het ook wat opleverde.
 
Peter1984
 
12
3 januari 2019 om 09:30
Met vlagen droop de klasse er weer af, hij moet nog iets slimmer worden in de duels en iets meer een ijskonijn voor de goal maar zijn potentie ligt niet ver van Martial af
 
AjaxCunian
 
8
3 januari 2019 om 10:40
Ik vind zijn potentie die van Martial ver overstijgen. Martial heeft veel meer voetballend vermogen en natuurlijk talent, maar sinds van Gaal heeft Rashford zich veel meer ontwikkeld. Is sterker geworden, beter in duels, beter in tactiek, beter met zijn rug naar de goals, beter in afstandsschoten, beter in vrije trappen en corners. Martial vind ik zelf qua dribbel en explosiviteit achteruit zijn gegaan t.o.v van 15/16.
 
Peter1984
 
6
3 januari 2019 om 09:28
Marcus is echt gaan flammen de laatste weken. Hij moet ook het vertrouwen blijven krijgen en dan heb ik het vertrouwen dat hij volgend jaar 20+ gaat scoren
 
matthewole
 
2
3 januari 2019 om 09:52
Niet alleen rashford maar herl het team is opgeleeft. Het is weer leuk om naar man u te kijken. Ze spelen nu echt goed echter is de weerstand nog niet groot geweest. Kijk uit naar de eerst volgende topper, weet alleen niet wie man u als eerst gaat treffen.
 
spelregel86
 
5
3 januari 2019 om 10:01
Eerst Reading voor de beker. Op 12 of 13 januari de Spurs op Wembley. Ben benieuwd!
 
matthewole
 
0
3 januari 2019 om 12:28
Thanks. Wordt een mooie wedstrijd. Kijk er naar uit
 
sniewaar
 
7
3 januari 2019 om 10:58
Wat is het Cristiano schot? Een vrije trap die standaard over het doel gaat? In zijn United tijd had hij zeker regelmatig een mooie afstandsgoal, maar dat is iets wat we voor het grootste deel van zijn carrière nauwelijks hebben gezien.
 
gloryUnited
 
4
3 januari 2019 om 11:00
Het belangrijkste is dat Rashford nu een paar wedstrijden achter elkaar in de punt begint. Dat is naar mijn mening zijn sterkste positie. Als nummer 9 in een 433 of als 2e spits in een 442. Hij is een groeibriljant dus laat hem maar spelen. In potentie wereld aanvaller. Jong frivool en houdt zich prima staande in de Premier League
 
Dejan
 
3
3 januari 2019 om 11:24
Die jongen wordt wel opgehemeld vind ik. Er gaat nog genoeg mis voor mijn gevoel om zulke conclusies te trekken of uitspraken te doen. Rashford laat het vaak genoeg niet zien en als ie dan weer eens een goede wedstrijd speelt is het een toekomstige wereldspeler. Ik zie zeker erg veel talent bij deze speler, maar die positieve hysterie is wat overbodig en help je hem ook niet zoveel mee. Kan me overigens herinneren dat er over Welbeck een aantal jaar ook dergelijke uitspraken werden gedaan. Die bleek toch ook iets minder goed dat het beeld dat er van hem werd afgeschilderd.
 
Dante
 
2
3 januari 2019 om 12:21
Ik hoor dit vaak, maar heb over Welbeck toch echt nooit dit soort geluiden gehoord. Bijna iedereen had twijfels bij hem, maar ook wat (valse) hoop doordat het een jeugdspeler was. Hij is nu trouwens ook al verder dan Welbeck ooit geweest is. Er staat trouwens ook letterlijk "als hij zijn potentieel waarmaakt". Dus er wordt ook niet echt een (voorbarige) conclusie getrokken. Hij doet het nu gewoon heel goed. Hopelijk zet hij dat door.
 
AjaxCunian
 
3
3 januari 2019 om 12:22
Hij vergelijkt alleen zijn schottechniek, hij heeft dit seizoen alleen al minimaal 3 geweldige goals van buiten de 16 gescoord (engeleand en United). Als jij de potentie van Rashford niet inziet, en ziet dat hij veel meer in zijn mars heeft dan een Welbeck, is het aan jou.
 
jeron
 
1
3 januari 2019 om 11:31
Haal het woord Interim straks maar weg. Ik ben van mening dat als je op de top werkt, dat je geen toptrainer moet zijn maar een topmanager. Weten hoe je jongens moet benaderen, moet prikkelen en de poppetjes op de juiste plek zetten. Ole, laat zien dat het echte United plezier terugkomt. Jongens voelen zich weer een United speler uit de tijd van hem zelf. Enige wat United nog kan doen, is een toptrainer er naast zetten (meulensteen type)
 
gloryUnited
 
1
3 januari 2019 om 14:30
Mike Phelan staat er nu naast, dat is de toptrainer die je bedoelt denk ik