Southgate houdt kaarten tegen de borst: 'Ik ga Koeman niet helpen'
Woensdag, 5 juni 2019 om 23:20

Het is nog onduidelijk of de Nederlandse verdedigers donderdagavond in de wedstrijd tegen Engeland te maken krijgen met Harry Kane. De spits van Tottenham Hotspur is weliswaar fit voor het halve finaleduel in de Nations League, maar bondscoach Gareth Southgate wilde woensdag niet zeggen of de aanvaller gaat spelen. "Dan doe ik het halve werk van Ronald (Koeman, red.)", aldus de keuzeheer op de persconferentie, geciteerd door diverse Engelse media.

Kane keerde zaterdag in de verloren Champions League-finale tegen Liverpool (0-2) na zeven weken afwezigheid terug van een zware enkelblessure. De aanvaller maakte echter geen bijster sterke indruk en Engelse media speculeren daarom over een reserverol voor Kane bij Engeland. Raheem Sterling zou in dat geval weleens voor het eerst in zijn loopbaan de aanvoerder van the Three Lions kunnen zijn. "Maar ik wil niet praten over zijn aanvoerderschap", reageert Southgate desgevraagd.

"Normaal gesproken is Harry Kane onze aanvoerder. Als hij niet speelt, dan moet ik een beslissing nemen", zegt de bondscoach van Engeland, die beschikt over zeven spelers die betrokken waren bij de Champions League-finale van afgelopen zaterdag. Dat geeft de Engelse ploeg weinig tijd om zich voor te bereiden op het treffen met Nederland van donderdagavond. "Het is een aparte, andere soort van voorbereiding, maar altijd als je met internationals bij elkaar komt, zijn er bepaalde problemen", vertelt Southgate.

De oefenmeester blikte op de persconferentie kort terug op de Champions League-finale. "Ik was bij die wedstrijd, omdat ik het wilde zien", vervolgt de oud-international, die werd gevraagd naar het teleurstellende optreden van Kane. "Wij hebben onze eigen ideeën over wat er gebeurd is in die wedstrijd. Het enige dat ik daarover wil zeggen, is dat als Harry eenmaal in het spel betrokken werd, hij zich vaak in een lastige positie bevond."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
rarjenobben
 
3
5 juni 2019 om 23:26
Karry Hane gaat gewoon spelen dus.
 
Linkerbaan
 
11
6 juni 2019 om 00:09
Als die netzo onzichtbaar is als in de CL-finale, vind ik het helemaal niet erg. Ik denk dat de snelheid van een Rashford of Vardy veel effectiever is tegenover Virgil en De Ligt.
 
Arsenallz
 
3
6 juni 2019 om 01:08
Vardy is niet geselecteerd. Wilson is daarentegen ook best snel.
 
DavidDein
 
1
6 juni 2019 om 08:05
Vardy heeft zijn interlandcarrière beëindigd om ruimte te maken voor de nieuwe generatie.
 
Arsenallz
 
1
6 juni 2019 om 01:07
Het zegt helaas veel dat Sterling eventueel je aanvoerder is. Ik denk uiteindelijk dat het niet heel veel uitmaakt of Kane speelt. Maakte geen frisse indruk tegen Liverpool, heeft natuurlijk geen ritme. Met Wilson en Rashford heeft Southgate prima opties voor in, het zij een andere speelstijl.
 
FCB_Catalunya
 
2
6 juni 2019 om 08:28
Kane? Haha. Die wordt als sinds zaterdag gillend wakker na nachtmerries over van Dijk.. Nu staat de Ligt er ook nog naast. Als hij voor de dag komt zoals zaterdag, mag Southgate van mij 11 Kane’s opstellen en er op de bank nog 7 posteren.