Southgate heeft Bellingham, Kane, Rice en Walker aangewezen om een 'leiderschapsgroep' te vormen bij Engeland
Zaterdag, 15 juni 2024 om 23:53

Bondscoach Gareth Southgate heeft vier spelers aangewezen die een 'leiderschapsgroep' vormen in het nationale team van Engeland. De betreffende spelers, Declan Rice, Jude Bellingham, Kyle Walker en Harry Kane, moeten ervoor zorgen dat iedere speler in de 26-koppige selectie zich gehoord voelt.

Dat de ervaren Kane (30) en Walker (34) deel uitmaken van de groep mag geen verrassing heten. De spelers van Bayern München en Manchester City zijn met respectievelijk 91 en 83 caps de meest ervaren internationals van the Three Lions. Kane is overigens de eerste aanvoerder van Engeland.

De 25-jarige Rice en de 5 jaar jongere Bellingham hebben met 51 en 29 optredens voor Engeland minder ervaring als international, maar de middenvelders van Arsenal en Real Madrid hebben een uitstekend seizoen achter de rug en zijn uitgegroeid tot sterkhouders bij hun clubs en bij de equipe van Southgate.

"Ik denk dat we een heel open relatie hebben met alle spelers", sprak Southgate zaterdag in Gelsenkirchen, waar Engeland zondagavond speelt tegen Servië. "We hebben nu voor dit toernooi een kleine leiderschapsgroep samengesteld met Harry Kane, Kyle Walker, Declan Rice en Jude Bellingham, omdat er een andere dynamiek in deze groep zit."

"Er zijn veel jongere spelers en ik wil ervoor zorgen dat de stemmen van die jongere spelers gehoord worden. Ik wil niets aan het toeval overlaten. Ik wil niets gemist hebben. Het is altijd belangrijk om te weten wat de spelers denken. Ze hebben goede ideeën en ervaringen opgedaan. Wel zal ik ook beslissingen nemen zonder met de spelers te praten."

"Ik wil de mening horen van de vier jongens, maar ze zijn ook betrokken bij verschillende leeftijdsgroepen in de ploeg. Zo kunnen ze verschillende delen van de ploeg oppikken. We hebben 26 spelers. Het is niet eenvoudig om bij te houden hoe het met iedereen elke dag gaat. Je wil de dialoog aangaan."

"Soms zullen jongere spelers wat terughoudender zijn om de hoofdtrainer te benaderen en te praten over wat ze denken, dus je wil een idee krijgen van wat er op het veld speelt. Niet alleen de oudere spelers moeten een voortrekkersrol op zich nemen. Veel van onze jongere spelers hebben veel caps verzameld en ervaring opgedaan in grote wedstrijden", doelt Southgate onder meer op de pas twintigjarige Champions League-winnaar Bellingham.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
22:02
22:02
V/d Vaart en Van Hooijdonk zijn kritisch op duo van Nederland en eisen wissel
1
   
21:58
21:58
Nederlandse journalisten ergeren zich kapot aan optreden één speler van Oranje
21
   
21:41
21:41
Eén man moet het massaal ongelden bij fans van Nederland in duel met Frankrijk
48
   
21:05
21:05
Fans halen na volkslied bij Nederland massaal hetzelfde irrititatiepunt aan
1
   
20:41
20:41
Jan Joost van Gangelen verzint ter plekke bijnaam voor Antoine Griezmann
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Joga_Bonito10
 
1
16 juni 2024 om 00:24
Logische namen op basis van kwaliteit en ervaring. Ben benieuwd naar Engeland. Vooral Foden en Bellingham.
 
arsenal890
 
1
16 juni 2024 om 08:49
Ik ben benieuwd of Foden eindelijk wat kan laten zien bij Engeland.
 
ModricMagic
 
3
16 juni 2024 om 00:51
Lijkt me logisch want die 4 hebben allemaal een sterk karakter met leiderschap. Jude op 20-jarige leeftijd is wel heel erg mooi om in dat rijtje te horen. Ben benieuwd hoe hij dit EK gaat spelen. Met Engeland moet je sowieso wat presteren als Jude speelt met Foden, Saka en Kane daar voorin.
 
TurkoFaruk
 
2
16 juni 2024 om 01:11
Poh dat zijn een 4-tal beste namen wat je aan kwaliteit hebt ?? ware het niet dat je trainer Southgate is en het waarschijnlijk toch weer gaat verpesten
 
Le_Prof
 
0
16 juni 2024 om 11:52
Bijzonder dat het op het veld sterkere karakters rondlopen dan aan de zijlijn van Engeland. Deze 4 moeten het echt doen voor The Three Lions, Southgate heeft totaal geen ruggengraat.
 
Anfield1892
 
0
16 juni 2024 om 17:28
Op basis van kwaliteit logisch, maar op basis van ervaring, nou nee. Bellingham is nog piepjong broekie in dat opzicht