Spaanse media analyseren Sevilla en Luuk de Jong: 'Een probleem'
Maandag, 23 september 2019 om 05:30

Sevilla leed zondagavond de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg van trainer Julen Lopetegui ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Real Madrid. De Zuid-Spaanse club was niet in staat om grote kansen te creëren voor het doel van Thibaut Courtois en moest dat uiteindelijk duur bekopen. AS concludeert dan ook dat Sevilla met 'een groot probleem' kampt als men in aanvallend opzicht geen verbetering toont. "Verward en zonder oplossingen op de bank", zo analyseert de sportkrant.

Luuk de Jong stond negentig minuten op het veld en kon het verschil niet maken, ondanks drie kopkansen. De van PSV overgekomen spits wacht na vijf competitieduels nog altijd op zijn eerste treffer in Andalusische dienst. "Hij hield de bal goed bij zich, hij vocht (duels) met Sergio Ramos (uit) en hij had een doelpunt met het hoofd kunnen maken." Marca looft het harde werken van De Jong. "Vijfde duel als basiskracht en het is niet zozeer dat hij nog niet heeft gescoord, het is meer dat hij niet veel kansen heeft gehad."

"Hij vecht en hij werkt. Hij vraagt om de bal en hij biedt zich aan. Maar de bal komt niet bij hem terecht of hij leest het spel niet goed en weet niet hoe hij in dit systeem kan scoren. Een probleem." Het lokale Diario de Sevilla verbaasde zich over de manier waarop Sevilla zich profileerde. "Dit Sevilla leek in de verste verte niet op de ploeg die Real Madrid in de voorbije jaren in het Ramón Sánchez Pizjuan tutoyeerde. De ploeg van Lopetegui speelde met angst en in een keurslijf", zo stelt de scribent.

In navolging van Marca is ook El Desmarque positief over de bijdrage van De Jong aan het duel, dat door 42.000 toeschouwers werd bijgewoond. "Deze wedstrijd vereiste hard werken en daar voldeed de Nederlander aan. Hij was attent in alle acties rondom zijn persoon. Het ontbrak alleen aan een doelpunt en een enkele keer zich op de juiste positie bevinden. Zijn ploeggenoten maakten het hem niet makkelijk. Als hij er is en niet scoort, is het geen goed signaal", zo verzekert het Spaanse medium.

ABC de Sevilla geeft De Jong simpelweg een onvoldoende en zet daar, kort maar krachtig, bij: 'Weer een wedstrijd zonder doelpunt'. "Details gaven de doorslag", zo valt in het wedstrijdverslag te lezen. "Nota bene in het Sánchez-Pizjuán, het stadion waar Sevilla de voorbije jaren aan zelfvertrouwen won, leed Sevilla de eerste nederlaag van het seizoen, na drie uitzeges op rij." Sevilla, dat komende donderdag bij Eibar speelt, staat op een vijfde plaats in LaLiga, met tien punten uit vijf duels.

Meer nieuws
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Utrecht - Vitesse
1
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: FC Volendam - Ajax
2
   
13:26
13:26
Man United gaat komende zomer voor man met afkoopclausule van 70 miljoen euro
5
   
13:22
13:22
Jordan Henderson en Steven Berghuis keren terug in wedstrijdselectie Ajax
3
   
12:41
12:41
Ricky van Wolfswinkel hakt definitief knoop door over toekomst bij FC Twente
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
JoshuaK_
 
45
23 september 2019 om 01:28
Lekkere titel hier weer VZ, wat de suggestie wekt dat de Jong volgens Spaanse media een probleem is. Dat terwijl de media gewoon behoorlijk positief zijn, omdat ook zij inzien dat de Jong niet slecht speelt en simpelweg bijna geen kansen krijgt. De rol van de Jong bij Sevilla is niet zozeer om puur goals te maken, maar meer om als aanspeelpunt te dienen en van daaruit zijn ploeggenoten beter te laten voetballen.
 
laviola89
 
13
23 september 2019 om 03:50
Ja eens. Ben verrast door de beoordelers in zowel Spanje als Frankrijk, die objectief en zonder vooroordeel de spelers benaderen. In Nederland is het voor Veltman onmogelijk om hoger te scoren dan Blind, maar de Fransen keken daar afgelopen week al doorheen. Om het bij de Jong te houden, lees ik toch wel tussen de regels door dat het ook wel tijd word voor een doelpuntje!
 
Benicassimole
 
8
23 september 2019 om 05:40
Marca: “hij vecht en hij werkt. Hij vraagt om de bal en hij biedt zich aan. Maar de bal komt niet bij hem terecht of hij leest het spel niet goed en weet niet hoe hij in dit systeem kan scoren. Een probleem.” Er staat toch echt dat 'iets' een probleem is.
 
Conti
 
2
23 september 2019 om 08:29
@ Joshuak_normaliter moet ik vele mensen gelijk geven m.b.t. de titel.in deze kwestie ben ik t alleen niet eens.de titel geeft de conclusie in grote lijnen van het verhaal weer.de Jong en Sevilla hebben op het moment namelijk een probleem: Ze scoren te moeilijk.dat is de essentie van het verhaal.dus de titel is in mijn ogen perfect gekozen.dat je kan denken dat ze negatief zijn over de Jong kan ik begrijpen, maar daarvoor moet je dus t artikel lezen om erachter te komen dat het niet zo is. Je wordt getriggerd, zonder dat ze iets neerzetten wat niet waar is.nogmaals, perfect gekozen in mijn bescheiden ogen.
 
Wagwan
 
8
23 september 2019 om 06:14
Sevilla mist duidelijk Sanabria, die had de hele voorhoede kunnen lanceren. Verder snap ik niet waarom Roque Mesa moest vertrekken en Gnagnon werd uitgeleend. Raar beleid. Die Monchi is sinds zijn vertrek naar Roma het spoor helemaal bijster.
 
Robinozaurus
 
12
23 september 2019 om 06:27
Dit is niet om betweterig over te komen, maar ik denk dat je sarabia bedoeld. Dit kan verwarrend misschien zijn voor anderen omdat sanabria bij betis speelde. Verder kan ik je in je bericht wel vinden. Ik snap eigenlijk al een tijd de lofzang jegens monchi niet. Maar dat kan aan mij liggen.
 
Sandy_D
 
4
23 september 2019 om 07:04
Luuk voetbalde gisteren gewoon redelijk. Hij heeft ook heel hard gewerkt. Probleem was zoals bij alle andere wedstrijden van Sevilla dat ze Luuk verkeerd gebruiken. Luuk beheerst 1 spelopvatting heel goed en dat was die van PSV. Aanbieden, kaatsen, zelf doorlopen, voorzet en goal. Maar bij Sevilla gaan ze of te lang lopen met de bal, trekken ze zelf naar binnen of de voorzetten zijn van een waardeloos niveau. Die Ocampos heeft echt minimaal 5 echt hele slechte voorzetten gegeven. Bij vlagen zag je wel de Luuk van vorig jaar. Bij een counter van Sevilla.
 
23VDV23
 
0
23 september 2019 om 09:45
De Jong speelde inderdaad gewoon prima en lijkt ook gewoon prima mee te kunnen op dat niveau. Ik denk ook dat als er nog wat geduld is dat eerste doelpunt gaat komen en dan zie je vaak dat het daarna gaat lopen. Dat had Dost ook ooit in Duitsland en daarna stopte hij eigenlijk niet meer. Een soort van psychologische drempel waar je dan overheen moet. Echter blijft dan de vraag: behouden ze dat geduld met hem? Er zit een concurrent op de bank te dringen en die legde ze er bij zijn invalbeurten geloof ik wel in. Het publiek wil goals zien van een spits en in die competities zijn ze wel relatief genadeloos.
 
Sirius
 
0
24 september 2019 om 13:51
@23vdv23 - Het probleem is dat dat er eigenlijk niet toe doet. Nu zullen ze nog zeggen dat hij wel goed mee-voetbalt en iets toevoegt, maar nog drie doelpuntloze wedstrijden en hij word gewoon keihard afgerekend op z`n gebrekkige rendement. Het duurt nooit lang voor men de cijfers erbij haalt en dan concludeer je dat de spits van Sevilla momenteel in 5 wedstrijden nog geen goal of assist heeft. Denk je dat dat nog acceptabel is als dit nog 5 wedstrijden het geval is?
 
eddie$
 
0
23 september 2019 om 10:06
Luuk speelde inderdaad prima. Was vaak aanspeelbaar en in de combinatie vond ie altijd een medespeler. Echte kansen heeft ie nieymt gehad omdat die ocampos de ballen gwn blind voorgaf zonder naar de aanvallers te kijken.
 
 
5
23 september 2019 om 08:59
Hij werkt inderdaad keihard en als-ie dat nog een potje of 3 doet zonder te scoren is het klaar.
 
Sirius
 
0
24 september 2019 om 13:48
Het begint wel echt pijnlijk te worden. Het gebrek aan daadkracht in het buitenland loopt als een rode draad in de carriere van Luuk de Jong. Ik wil hem nog niet afrekenen, maar hij zal wel snel moeten zorgen dat hij er een paar in legt. Doe dit nog een paar wedstrijden en hij komt zonder enige twijfel op de bank terecht. Dan maakt het niet uit hoeveel je toevoegt aan het spel. Een spits word in eerste instantie afgerekend op doelpunten.