Spaanse media delen cijfers uit: 'Dat moet Frenkie de Jong meer eisen'
Zaterdag, 28 september 2019 om 19:14

Barcelona en Frenkie de Jong boekten zaterdag in LaLiga de eerste uitoverwinning van het seizoen. De ploeg van Ernesto Valverde zegevierde met 0-2 over Getafe. De Oranje-international, die in het midweekse duel met Villarreal (2-1) voor het eerst niet aan het startsignaal verscheen, stond in het Coliseum Alfonso Pérez negentig minuten binnen de lijnen. De media in Spanje zijn gematigd tevreden over het duel van de Nederlander.

Sport deelt De Jong een zes uit. "Hij wisselde goede acties met minder goede acties af. Het ontbrak de Nederlander aan continuïteit om tot de baas van het middenveld uit te groeien. Dat de eerste helft allesbehalve vloeïend verliep, was niet in zijn voordeel. Er gebeurt hoe dan ook altijd iets zodra De Jong aan de bal is." De meest verkochte sportkrant van Spanje deelde Sergio Busquets ook een zes uit en beloonde Arthur met een zeven voor zijn optreden.

Meer: Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: ‘Gullit vindt het niet veel’

De Jong wordt door Mundo Deportivo geprezen om zijn durf. "De Jong is niet bang om de hoofdrolspeler of de spil van het elftal te zijn", zo vat de sportkrant zijn optreden in Getafe samen. "Zodra hij de bal verovert, genereert Barcelona offensief spel met bepaald gevaar. Hij dacht offensief, zonder zijn defensieve taken te vergeten." Mundo Deportivo prijst verder de 'degelijke' optredens van Busquets en Arthur.

"De Jong was wisselvallig in zijn spel", luidt het oordeel van AS. "Eerst speelde hij aan de rechterkant van het veld en na de wissel van Busquets was hij de controleur van het veld. Met zijn kwaliteiten moet hij veel meer om de bal vragen en meer van zijn ploeggenoten eisen dat hij het aanspeelpunt moet zijn." De na Marca meest verkochte sportkrant van Spanje spreekt verder over 'een stoïcijnse wedstrijd' van Busquets en prijst tot slot het duel van Arthur. "De Braziliaan speelde een perfecte wedstrijd. Hij was degene die letterlijk de plannen van Pepe Bordalás kapotmaakte. Met zijn spel en sturing maakte hij de verdedigers en de middenvelders van Getafe gek", zo stelt de scribent.

Marca is niet voor de eerste keer kritisch op het spel van De Jong. "In geen velden of wegen te bekennen, vooral in de eerste helft. Weinig tot geen aandeel in de opbouw of in de kansen rondom het doelgebied van Getafe. In een lelijke en harde wedstrijd kon hij zich niet onderscheiden." Arthur is in de optiek van de sportkrant daarentegen 'een onbetwistbare en onvervangbare voetballer voor Barcelona', terwijl Busquets volgens Marca pas in de tweede helft meer opviel toen de Catalanen meer balbezit hadden.

El Desmarque deelt De Jong een zes uit. "Een goede wedstrijd van de Nederlander op het middenveld. Na de rode kaart voor Clément Lenglet speelde hij centraal in de defensie, maar na de entree van Jean-Clair Todibo vormde hij een duo met Arthur op het middenveld." Ook Busquets, 'een correcte wedstrijd, zoals altijd' en Arthur kregen een zes. "Hij maakt vrijwel altijd de juiste keuzes, maar zijn zelfvertrouwen zorgt soms voor penibele situaties."

Meer nieuws
   
10:17
10:17
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
6
   
09:49
09:49
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
7
   
09:30
09:30
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
   
09:27
09:27
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
11
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
baloog
 
10
28 september 2019 om 19:24
Ik vind niet puur eraan liggen dat Frenkie de ballen niet op eist maar ook dat zijn teamgenoten vaak hem de bal niet durven inspelen. Je kan Frenkie ook in de dekking makkelijk de bal inspelen, dat is geen probleem voor hem. Dat doen ze bij Messi bijvoorbeeld wel.
 
albert333
 
19
28 september 2019 om 19:26
Je zegt het al Messi of Frenkie ..
 
baloog
 
20
28 september 2019 om 19:30
Beiden kan je de bal prima onder druk aanspelen. Bij de ene durven ze het en de andere blijkbaar nog niet. Kwestie van tijd.
 
Montania
 
5
28 september 2019 om 23:35
Meen je dit? Of maak je een grapje. Messi en Frenkie kun je niet in een zin noemen. Voetbaltechnisch kun je Frenkie niet in een zin noemen samen met Messi. Als Frenkie zo doorgaat mag hij vertrekken bij Barca. Hij brengt Barca namelijk niet verder.
 
 
1
28 september 2019 om 20:24
Vragen om de bal?? Begin eens met Frenkie centraal en speel hem gewoon in zou ik zeggen! Moet je opletten wat er gebeurt.
 
bf1994
 
5
28 september 2019 om 20:35
Speelde die niet centraal toen barca met 2-0 verloor