Spaanse media over Lamine Yamal na zege op Kroatië: 'Hij hoort dit duel thuis met vrienden te kijken'
Zaterdag, 15 juni 2024 om 23:10

De Spaanse media zijn behoorlijk positief na de eerste EK-wedstrijd van Spanje. La Roja won zaterdagavond met 3-0 van Kroatië, door doelpunten van Álvaro Morata, Fabián Ruiz en Dani Carvajal. Het vertrouwen in de winst van dit eindtoernooi lijkt door de zege op Kroatië flink te zijn gegroeid in Spanje.

"Spanje nodigt uit om te dromen", is El País lovend. Volgens die krant speelde Spanje een 'schitterende' eerste helft. "La Roja presenteerde zijn kandidatuur tegen een van de meest competitieve tegenstanders van het afgelopen decennium. De laatste keer dat Spanje zo overtuigend aan een EK begon, was in 2008. Toen won de ploeg uiteindelijk de beker na een finale tegen Duitsland."

"Spanje is een belangrijke kandidaat voor de eindzege", kopt Mundo Deportivo. "Het was een Spaanse tentoonstelling. Het waren allemaal hoofdrolspelers in een overwinning die de Spanjaarden vertrouwen geeft en bevestigde dat Spanje een sterke kandidaat is."

Marca kopt zelfs dat Spanje 'de champagne tevoorschijn haalt'. "Na drie kwartier was Spanje al de favoriet om dit EK te winnen."

Daarbij is de Spaanse sportkrant vooral lovend over Lamine Yamal, die zaterdag de jongste EK-speler ooit werd. "De vonk slaat over door de zestienjarige volwassene Lamine Yamal. Op die leeftijd zou je eerder met vrienden in de woonkamer naar de wedstrijd kijken, maar hij staat op het voetbalveld alsof het een pretpark is."

AS kopt: "Zo begin je een EK", waarna opnieuw lovend over Yamal wordt geschreven. "Het was een prachtige zonsondergang in Berlijn, met een glansrol voor Lamine. Kroatië won alleen op de tribunes." Daarmee doelt de krant op het feit dat er meer Kroatische dan Spaanse fans in het stadion aanwezig waren.

Bij Sport blijft men tot slot wat kritischer. "De uitslag had groter kunnen uitvallen, gezien de kansen die de ploeg had. Twee keer werden we negatief opgeschrikt. Medische tests moeten uitwijzen hoe erg de blessures van de uitgevallen Morata en Rodri zijn."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
22:02
22:02
V/d Vaart en Van Hooijdonk zijn kritisch op duo van Nederland en eisen wissel
0
   
21:58
21:58
Nederlandse journalisten ergeren zich kapot aan optreden één speler van Oranje
15
   
21:41
21:41
Eén man moet het massaal ongelden bij fans van Nederland in duel met Frankrijk
48
   
21:05
21:05
Fans halen na volkslied bij Nederland massaal hetzelfde irrititatiepunt aan
1
   
20:41
20:41
Jan Joost van Gangelen verzint ter plekke bijnaam voor Antoine Griezmann
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Kotika
 
19
15 juni 2024 om 23:31
Ik snap de hosanna stemming van Spanje niet. Je schiet 4 keer op goal in de eerste helft en maakt 3 doelpunten…met meer effectiviteit had Kroatië hetzelfde kunnen doen. Daarnaast mag je de scheidsrechter op je blote knieën bedanken dat je geen rood krijgt. Totale overmoedigheid in Spanje
 
SjakieLegend
 
9
15 juni 2024 om 23:35
Ik ben het helemaal met je eens. Ik vond Spanje, Kroatië en Italië alledrie wat tegenvallen. Hopelijk een beetje bibbers van de eerste wedstrijd.
 
mv010
 
26
15 juni 2024 om 23:41
Het gaat toch om effectiviteit. Ik snap de hosanna wel. Gewoon zeer goede overwinning tegen een grote tegenstander.
 
Bongiorno
 
13
16 juni 2024 om 00:11
Spanje was gewoon veel beter en doorlopend gevaarlijk tegen Kroatië, terwijl het bij Kroatië een beetje slappenpikkenwerk was. Spelers als Kovacic, Modric en Gvardiol zijn toch geen koekenbakkers. Italië viel wel vies tegen vandaag.
 
Mearte
 
0
16 juni 2024 om 08:20
Jaa ach tegelijkertijd is dat ook wel weer typisch Nederlands hoor. Als wij moeizaam of gelukkig winnen is er gewoon bakken met kritiek. In veel andere landen maakt dat allemaal veel minder uit als er maar gewonnen wordt. Wil overigens niet direct zeggen dat Spanje moeizaam heeft gewonnen want het ging vrij makkelijk. Wat betreft dat Kroatië hetzelfde had kunnen doen qua effectiviteit kan best. Maar dan was er een totaal ander wedstrijdverloop, dus dat zegt mij niet zo veel
 
henkie antonio
 
13
15 juni 2024 om 23:40
Lekker te vroeg juichen daar. Kroatië is door iedereen zwaar overschat, maar eigenlijk al een tijdje veel minder dan pakweg vier jaar geleden. Op het WK werden ze weggespeeld door Brazilië maar haalden ze met veel geluk de halve finale, om daar weggespeeld te worden door Argentinië.
 
ModricMagic
 
5
16 juni 2024 om 00:02
Spanje is vooral dodelijk effectief vandaag. Hadden niet veel kansen nodig om te scoren. Tweede helft was al een stuk minder en met de handrem erop. Wat logisch is met een 3-0 voorsprong maar hoe Kroatië niet had gescoord was ook wel een wonder. Ze hadden aardig wat kansen gehad en ook grote kansen zaten ertussen.
 
Mikeyduff
 
4
16 juni 2024 om 03:39
Iedereen doet alsof Duitsland en Spanje zo geweldig waren, maar laten we aub even kijken naar de tegenstanders. Kroatië is niet meer het Kroatië van 4-8 jaar geleden. Alle echt goede spelers zijn over hun top. En zo veel beter was Spanje niet. Schotland is net een Utrecht/Heerenveen, op een goede dag een onwijs stugge tegenstander, op een mindere dag walst een degelijke ploeg er simpel overheen.