Spalletti complimenteert Inter: 'Daarin is Lozano uitmuntend'
Donderdag, 4 oktober 2018 om 00:10

Luciano Spalletti is een tevreden trainer. Hij zag zijn Internazionale woensdagavond met 1-2 winnen van PSV en stelt in een interview met Sky Italia dat zijn team het 'heel aardig' heeft gedaan. I Nerazzurri staan nu met zes punten uit twee wedstrijden op een gedeelde eerste plaats in Groep B.

"Als je PSV ruimte geeft, zijn ze sterk. Ze zijn ook sterk in de lucht, dus we hebben geprobeerd om de juiste momenten te kiezen om te druk te zetten. Er zijn momenten geweest waarop we niet genoeg gebruikmaakten van de kansen om vooruit te spelen, dan plooiden we terug. Dat gezegd hebbende, denk ik dat we hebben geprobeerd om ver van onze goal af te spelen om counters te voorkomen. Want daarin is Hirving Lozano uitmuntend."



De winnende treffer werd gemaakt door Mauro Icardi; de aanvoerder uit Argentinië profiteerde van een fout van Jeroen Zoet en tikte binnen. "Hij kent geen zwaktes wat het afronden betreft. Daarin is hij perfect. In de tweede helft had hij zich soms meer moeten focussen op het helpen van het middenveld, dat deed hij aan het einde van de wedstrijd wel. Daarnaast is hij een beest in de zestien", aldus Spalletti.

Stefan de Vrij maakte de negentig minuten vol en sprak van een 'heel belangrijke overwinning': "We wisten dat het lastig zou worden tegen PSV, dat ook vandaag heeft laten zien een goede ploeg te hebben. De eerste helft hebben we veel kansen gecreëerd. PSV is ook een paar keer gevaarlijk geweest, maar ik denk dat het al met al een terechte overwinning voor ons is", aldus de verdediger bij Veronica.

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
6
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
8
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Snieske
 
17
4 oktober 2018 om 00:18
Ik was aanwezig vanavond en toch wel behoorlijk onder de indruk van Stefan de Vrij! Vooral na de 1-1 toen de Italiaanse voetbalwetten werden gehanteerd en de Vrij de leider hierin was!
 
wazza
 
13
4 oktober 2018 om 00:44
Helemaal mee eens een niet omdat De Vrij een oud Feyenoorder is. Die jongen is zo gegroeid, zowel mentaal als fysiek. Staat z'n mannetje en is ontzettend slim in z'n duels. Daarin begrijp ik Koeman, want als je 3 toppers hebt als Van Dijk, De Vrij en De Ligt dan wil je daar momenteel ook wel voor gaan met dit jeugdig Oranje. We hebben verder altijd jaloers zitten kijken naar die Italiaanse bijters, bloedzuigers en uitgekookte gasten als Materrazzi en Cannavaro en nu hebben we een eigen jongen die op (Italiaans) top niveau mee kan.
 
4fRedondo
 
1
4 oktober 2018 om 08:14
Maar het zijn alle 3 rechtsbenige voetballers (al twijfel ik over Virgel). Aangezien Virgel de centrale verdediger is, zal er links voor hem een plek vrij zijn. En dat is Daley Blind tot op heden onder Koeman. De Ligt en De Vrij mogen onderling uitmaken wie rechts van Virgil mag starten.
 
Rochus
 
0
4 oktober 2018 om 08:30
Bij gebrek aan fatsoenlijke backs zou je kunnen tergvallen op een 3-5-2 opstelling. Een fatsoenlijke spits hebben we niet dus gewoon met Bergwijn / Kluivert (vorm van de dag) en Depay voetballen. Met v.d. Beek en Wijnaldum heb je spelers die terug kunnen plooien in geval van balverlies en die de drive hebben om in het strafschopgebied van de tegenstander te penetreren. En met Pröpper en Blind heb je een solide blok voor je verdediging die ook het voetballen vermogen hebben om de verbinding tussen aanval en verdediging vorm te geven.
 
Lasse
 
0
4 oktober 2018 om 08:35
@4fRedondo: De Ligt is tweebenig. Je kunt ze prima alledrie opstellen. De Ligt links naast Virgil en De Vrij rechts van ‘m
 
wazza
 
1
4 oktober 2018 om 09:18
Ja maar dat is een Frank de Boer argument 4fRedondo. Die wilde per se een links en een rechtsbenige in het centrum. Piqué en Sergio Ramos zijn beide rechtsbenig. Overigens spelen De Ligt en De Vrij beide als rechter centrale verdediger en Van Dijk als linker bij hun club. Van Dijk is ook tweebenig volgens mij. Dan zou ik De Ligt-De Vrij-Van Dijk aanhouden. Voor Blind als centrale verdediger zie ik geen toekomst in dit Oranje. Vind het nog steeds gek dat we Blind als basis centrale verdediger gaan noemen terwijl we De Ligt, De Vrij en Van Dijk hebben. Voor Blind zie ik dan wel als kanshebber op een plekje als verdedigende middenvelder, maar niet als verdediger.
 
wazza
 
2
4 oktober 2018 om 09:27
Mee eens Rochus. We hebben dan een goede centrale verdediging staan, eigenlijk het fundament van een elftal (en dan nog Ake als back-up), en daarvoor kan je aan heel veel opties denken. Propper, Blind, van de Beek, Wijnaldum, Rosario, Vilhena, (wat mij betreft) Hendrix.. Depay, Bergwijn, Kluivert, Babel voorin en in de toekomst waarschijnlijk Dilrosun, Chong, Maalen, Joshua Dirkzee, Redan en Groeneveld. Als die talentjes definitief doorbreken dan zie ik echt wel toekomst voor dit elftal, maar de verdediging zal daarin leidend zijn met internationale toppers met veel ervaring
 
Marc Juventus
 
24
4 oktober 2018 om 00:23
Wel een mooie week trouwens voor Italiaans voetbal, alle 4 de Italiaanse teams gewonnen in de CL. De Serie A heeft de Premier League ingehaald en staat nu 2e, achter Spanje. Ik had echt niet verwacht dat Inter na 2 wedstrijden op 6 punten zou staan, toch wel knap met die vorm.
 
Valceryn
 
9
4 oktober 2018 om 00:30
Het valt me wel op dat iedere tegenstander tot nu toe alleen maar Lozano aanwijst als dé man om op te letten, zowel bij Barcelona als Inter. Je zag vanavond ook vaak dat hij dubbel gedekt werd. Je ziet hem strugglen qua vorm, en ik ben blij dat Bergwijn zich zo goed laat zien zodat die druk een beetje van Lozano's schouders valt. Hopelijk dat hij dan binnenkort weer zijn frivole zelf kan zijn op t veld..
 
grasveld7
 
14
4 oktober 2018 om 08:08
Ik krijg altijd een beetje het idee alsof ze niemand anders kennen van de spelersgroep en het daarom makkelijk vinden om een speler aan te wijzen die ook internationaal bekend staat als een speler met veel potentie. Ik vond Lozano op enkele solo's na namelijk hellemaal niet goed spelen gisteren. Wat jezelf al aan geeft, hij lijkt zijn vorm weer eventjes kwijt te zijn. Bergwijn en Dumpries waren voor mij de absolute uitblinkers. Wat heeft Steven zich goed ontwikkeld zeg de laatste maanden. Hij heeft dan ook laten zien dat hij momenteel gewoon de voorkeur verdient boven Kluivert in Oranje.
 
LeidseHood
 
5
4 oktober 2018 om 08:09
Lozano was een drama. Wandelde ook regelmatig wat verloren over het veld. Bergwijn is nu al beter.
 
t0mt0m18
 
0
4 oktober 2018 om 08:54
Lozano speelde niet goed, maar was geen drama. Het was gewoon een lastige wedstrijd voor hem. Constant dubbele dekking en hij had weinig ondersteuning van De Jong en Pereiro in het midden, waardoor hij z'n acties te breed op rechts moest maken steeds. Hij kwam niet toe aan z'n runs de diepte in, omdat hij steeds de bal in de voeten kreeg van Dumfries. Nogmaals hij speelde niet goed, maar hij was met zijn snelheid en afjagen evengoed dreigend.
 
Lasse
 
0
4 oktober 2018 om 08:39
Ik vind het dan weer opvallend dat men Bergwijn noemt, want vond ‘m gisteren een matige wedstrijd spelen. Had een paar leuke dribbels, maar is nooit echt gevaarlijk geworden en heeft niemand in stelling gebracht. Daarnaast verloor hij door slordig spel geregeld de bal, al gold dat voor de hele ploeg. Het spel was te gehaast en slordig, vooral passing was niet scherp genoeg. Jammer, want er had meer in gezeten voor PSV
 
LinkinPark13
 
7
4 oktober 2018 om 04:39
Heerlijk dat Inter op halve kracht en zonder teveel inspanning heeft gewonnen, goed voor het Italiaanse voetbal!! Wel lullig dat het net tegen een Nederlandse ploeg is maargoed, winnen is winnen.
 
Yoda
 
8
4 oktober 2018 om 06:19
In het interview lees ik toch ook dat icardi meer op het middenveld moest meehelpen en dat later ook deed. Dat klinkt niet alsof het voor inter is gegaan op halve kracht. Ze waren beter, dat wel. Maar dat was ook wel de verwachting, toch?
 
leeuw1975
 
1
4 oktober 2018 om 07:32
halve kracht? denk dat je naar de verkeerde wedstrijd heb gekeken linkin. wat een rare opmerking weer
 
soccersupp
 
1
4 oktober 2018 om 11:58
Inter op halve kracht was met een 4-1 nederlaag van het veld gelopen. Je mag van mij zeggen dat inter verdiend heeft gewonnen. Maar op halve kracht is complete nonsens daar doe je psv en de spelers van inter zelf mee te kort.
 
Bossie
 
2
4 oktober 2018 om 05:53
Icardi als die echt geen zwaktes kende met afronden dan had hij er zeker wel eentje meer gemaakt.
 
Futures
 
4
4 oktober 2018 om 07:33
Inter is trouwens ook niet zo geweldig. Ze werden in fases overlopen door psv en wisten er geen raad mee. Twee cadeautjes die psv gaf heeft Inter goed gebruik van gemaakt. Het is mij een raadsel dat the Spurs van Inter verloren hebben.
 
maurootje
 
17
4 oktober 2018 om 08:10
Dude jij snapt het echt niet he? Ja er waren fases fase psv beter was(geen overloping). Maar inter was gewoon beter. Fysiek sterker, meer balbezit, meer kansen. Italiaanse clubs gaan pas rennen als het moet (zie 1-0 achterstand) dat moeten de nederlanders in hun koppie gaan krijgen
 
Futures
 
5
4 oktober 2018 om 08:44
Hou toch op met die onzin. Inter had het de hele wedstrijd moeilijk. Het is niet dat ze op 80% speelde.
 
maurootje
 
10
4 oktober 2018 om 09:01
Nee inter speelde geen 80% Alleen je zag dat dit psv haar top is en inter, met alle respect, het inzich heeft om 1 a 2 tandjes bij te schakelen. Dat zag je duidelijk. Dat zag je ook tegen de spurs
 
Lasse
 
0
4 oktober 2018 om 11:50
Zet die Italiaanse roze bril eens af. Inter staat in de Serie A ook gewoon maar 4e hoor. Daarbij liggen de ploegen tot en met de 10e plek allemaal dicht bij elkaar. Wellicht dat Inter 1 a 2 tandjes bij kan schakelen, maar dat laten ze niet in de competitie zien. Ook tegen PSV vond ik dat reuze meevallen
 
maurootje
 
2
4 oktober 2018 om 11:58
4e in een top competitie is toch prima. Juve en napoli zijn sterker vabdaar ze 4e staan, dus wat wil je zeggen? Ik zeg toch ook nergens dar inter een topploeg is? Maar inter is wel gewoon stuk beter dan PSV Nummer 4/5 in een topcompetitie is onze kampioen. Wat je kon zien
 
maurootje
 
2
4 oktober 2018 om 12:09
En om je helpen te begrijpen dat 4e staan in een topcompetitie niet slecht is: Atletico en Totteham staan ook "maar"4e. Zijn zij nu ook koekenbakkers? Nee he?
 
armanxxx
 
1
4 oktober 2018 om 12:12
Is het zo moeilijk om aan te geven dat inter een sterkere ploeg is dan psv? Ja, psv had van inter kunnen winnen, maar barcelona heeft ook wel eens van ajax verloren.
 
Juveitalia
 
0
5 oktober 2018 om 17:47
Lases 4e in serie a ( topcompetitie) is helemaal niet slecht. Real madrid won de cl vorig jaar. Maar ze stonden wel 3e in de competitie en valencia was heel dichtbij om ze 4e te maken.
 
Juveitalia
 
0
5 oktober 2018 om 17:45
Futures ''Ze werden in fases overlopen door psv'' Ok, dat waren in sommige fases, maar psv werd de rest van de wedstrijd de hele tijd overlopen door inter.