Spanje neemt koppositie over na zege tegen Tsjechië; Gavi wederom uitblinker
Zondag, 12 juni 2022 om 22:34

Spanje heeft de vierde wedstrijd van de Nations League vrij eenvoudig met 2-0 kunnen winnen van Tsjechië. Al voor rust kwam het elftal van bondscoach Luis Enrique op voorsprong dankzij een doelpunt van Carlos Soler. Na rust bepaalde Pablo Sarabia de eindstand op het scorebord. Het was in Málaga bij vlagen vooral genieten van Barcelona-middenvelder Gavi.

De eerste paar minuten waren voor Spanje. Even leek het erop dat la Roja over de Tsjechen heen zou gaan lopen. Na tien minuten ging die storm liggen en kreeg Tsjechië iets meer controle. Opvallend was dat spelers van beide landen na een kwartier al hijgend in beeld werden gebracht. Met 26 graden was het een benauwde avond in Málaga. De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Twente-speler Vaclav Cerny, die in de basis mocht beginnen. Zijn schot van buiten de zestien werd echter vrij eenvoudig gepareerd door de Spaanse keeper Unai Simón. Ook een tweede poging van Jan Kuchta werd alert gepakt door de doelman van Athletic Club.

Aan de andere kant was de eerste grote kans direct raak. Een goede pass van Koke werd aan de rechterkant van het strafschopgebied gecontroleerd door Marcos Asensio. Hij hield de bal even vast voordat hij hem teruglegde op de goed lopende Soler. Tegen de verhouding in schoot de middenvelder van Valencia het leer van dichtbij tegen het net. 1-0. Na de goal ging het positioneel een stuk beter bij de Spanjaarden.

In het eerste kwartier na rust durfde Tsjechië iets meer te voetballen. Voor het eerst liet de ploeg de bal een langere periode rond gaan. Kleine kansjes voor onder anderen Jakub Pesek werden niet benut. Een afstandsschot van Alex Král werd makkelijk gestopt. Bij Spanje kwam vooral de klasse van Gavi af en toe naar boven druipen gedurende de tweede helft. Vrijwel alles wat de jonge middenvelder van Barcelona doet lukte.

Ook bij de 2-0 liet hij zijn klasse zien. Met een korte versnelling dribbelde Gavi zonder moeite langs zijn tegenstander om de bal vervolgens af te geven aan Dani Olmo. Olmo zag Ferran Torres vervolgens vrij staan en tikte de bal snel door naar rechts. Torres wist de bal met een strakke pass via een tegenstander bij Sarabia te krijgen en de aanvaller van Sporting Portugal liep de bal vogelvrij binnen. Met deze verdubbeling van de score was de wedstrijd definitief gespeeld.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
1
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
28
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
IniestaFCB
 
12
12 juni 2022 om 22:44
Gavi was weer top. Hopelijk kan hij deze vorm meenemen naar komend seizoen, ben erg benieuwd waar zijn plafond ligt.
 
Lebuffon
 
6
12 juni 2022 om 22:46
Ben benieuwd met welke middenveld Spanje gaat aantreden op het wk. Pedri en Rodri lijken me normaal gesproken een zekerheid, maar derde middenvelder is nog wel een vraagteken.
 
barcalover123
 
46
12 juni 2022 om 22:48
Gavi lijkt me als hij zo blijft spelen.
 
real8madrid
 
7
12 juni 2022 om 22:52
Fabian Ruiz lijkt mij de beste optie en anders Thiago maar als Gavi zo speelt maakt hij natuurlijk wel een sterk argument.
 
Lebuffon
 
11
12 juni 2022 om 22:58
Die twee was ik helemaal vergeten. Een middenveld met Rodri, Pedri en Thiago is toch om te watertanden. Ik volg Fabian Ruiz eigenlijk niet meer, werd nog vorig jaar in verband gebracht met jou club, maar daar hoor ik ook niks meer van
 
real8madrid
 
4
12 juni 2022 om 23:19
Onlangs weer eens. Ancelotti zou hem heel graag halen las ik maar de directie was niet overtuigd. Wel van zijn kwaliteiten overigens maar gekeken naar de huidige selectie, de vraagprijs en zijn leeftijd niet zo zeer. Heeft een geweldig seizoen gedraaid voor zover ik weet. Ik kijk absoluut neit vaak naar Napoli maar wat ik gehoord heb van Serie A fans en gelezen heb in Spaanse kranten heeft ie het zeer goed gedaan.
 
Lebuffon
 
3
12 juni 2022 om 23:29
Met het huidige middenveld hebben jullie Ruiz niet meer nodig inderdaad, alhoewel bij afwezigheid van Modric je wellicht creativiteit mist op het middenveld. Ruiz zou in dat opzichte misschien juist wel uitstekend van pas komen.
 
Fouadsky
 
3
12 juni 2022 om 23:14
Busquets krijgt de voorkeur boven Rodri van L. Enrique, dus niss een gehele Barca middenveld (Busquets, Pedri en Gavi).
 
riqui8
 
10
12 juni 2022 om 23:41
Klopt, lijkt me eigenlijk ook het meest voor de hand liggende middenveld. Ergens mag Rodri van mij tegen die tijd toch wel de voorkeur krijgen boven Busquets. Aan de andere kant presteert Busquets nog altijd naar behoren. Zeker bij Spanje. Daar blijft hij altijd fantastisch. Op het middenveld heeft Spanje een luxeprobleem. Voorin zou het ook wel goed moeten komen als spelers als Ferran Torres, Ansu Fati en Morata/Dani Olmo/Sarabia hun topvorm halen. Achterin lijkt me het grootste zorgenkindje. Hoewel ik wel erg onder de indruk ben van Pau Torres.
 
RJV92
 
2
13 juni 2022 om 09:31
Echt niet normaal hoeveel goede middenvelders Spanje al jaren produceert. Vroeger al toen ze Gabi en Arteta niet eens nodig hadden en Cazorla en Mata 10 minuutjes mee mochten doen op een eindrondd. Nu lijken die tijden weer een beetje terug te komen. Wat een luxe inderdaad. Rodri, Gavi, Pedri, Busquets, Koke, Thiago, Llorente en dan ook nog prima spelers als Parejo, Canales, Muniain (kan ook op de vleugels), Mikel Merino, Luis Alberto, Brahim Diaz en Soler achter de hand.
 
real8madrid
 
33
12 juni 2022 om 22:50
Dan zie je deze Gavi spelen en vraag je je af waarom men hier in Nederland zo vaak over hun toeren is wanneer De Jong er standaard na weer eens 60 minuten onopvallend een beetje meesurfen uit wordt gehaald voor Gavi. Voor de orde der oud-Ajacieden een premie op mijn hoofd plakt: ik zeg niet dat De Jong een slechte speler is he. Verre van. Ik ben ook van mening dat sommige mensen op dit forum hem enorm onderschatten, al wat ik wil zeggen is: als ik het voor het zeggen had deed ik er een strik om voor 50 miljoen (wellicht wel meer als je de media mag geloven en United hun geweldige beleid voortzet) als ik Gavi in de selectie had en Kessie er deze zomer bij kwam en dan zou ik mijn selectie zeker niet zwakker willen noemen.
 
ModricMagic
 
13
12 juni 2022 om 23:10
Toch is Gavi wel veel sterker in Spanje dan bij Barcelona. Enrique gebruikt hem beter of krijgt er gewoon meer uit dan Xavi. Want die paar keer dat hij mag spelen in vergelijking met Barcelona en je ziet hem bij Spanje gewoon een paar niveaus hoger spelen dan hij ooit bij Barcelona heeft gedaan.
 
real8madrid
 
9
12 juni 2022 om 23:21
Ik vind Gavi meestal toch gewoon een 6,5-7 scoren voor Barca. Heeft daar wellicht niet de uitschieters die hij bij Spanje heeft maar ik vind het wel gewoon goed.
 
Ajax/barca2014
 
4
13 juni 2022 om 07:31
Opvallend hè. Onder Koeman was het verschil al absurd, maar zelfs onder Xavi zie je toch dat sommige spelers niet het niveau van bij het nationale team halen. Daarbij doel ik op García en Gavi. Maar ook Busquets speelde onder Koeman echt slecht. Ik was vroeger altijd sceptisch over Enrique omdat hij altijd voor ervaring koos in plaats van naar talent te kijken, maar wat hij met Spanje presteert is echt absoluut top.
 
Ducktaildo
 
1
13 juni 2022 om 08:22
Ajax/barca. Als 2 coaches hetzelfde probleem hebben, ligt het dan aan de coaches of gewoon het spelersmateriaal? Coaches zijn echt geen wonderdokters. Zet Enrique bij Barca neer en het verandert echt niet heel drastisch qua niveau.
 
FCBInsider1899
 
0
13 juni 2022 om 10:17
@ducktaildo Denk je dat? Ik kan me herinneren dat het met Tata Martino een prijsloos seizoen was, 2e geëindigd(weliswaar op 3 punten van Atletico, remember laatste beslissende match van het seizoen?) , kwartfinale uitgeschakeld CL en Copa finale verloren van Real Madrid. Jaar erna (weliswaar met Rakitic & Suarez erbij) alles gewonnen wat er te winnen viel.
 
blink182
 
13
12 juni 2022 om 22:57
Gavi bij Spanje, Gavi bij Barca, is toch een wereld van verschil. Luis Enrique zei; Bij Barca is hij (gavi) een soort van een onbekende jongen. Een sneer naar Barca/xavi zou je kunnen zeggen. En ik geef hem ook gelijk. Verder benieuwd naar een middenveld met Busquets (rodrigo), Pedri en Gavi. Al zou ik voor nu met Thiago, Pedri en Busquets spelen.
 
DavidDein
 
11
13 juni 2022 om 08:15
Net zoals Frenkie bij Oranje en Frenkie bij Barca.. Zullen ze bij Barcelona dan iets helemaal verkeerd doen? Ligt het aan Busquets? Aan de trainer? Aan Gavi en Frenkie zelf? Zoveel vragen op de maandagochtend.
 
Galapago
 
1
13 juni 2022 om 09:39
In Spanje speelt hij met betere spelers vrijwel iedereen is top daar en dan bij Barcelona is het nog op veel posities matig en net niet. Barcelona is vooralsnog een onevenwichtige team.
 
RudolfRoets
 
0
13 juni 2022 om 08:34
We weten toch alle maal dat Frenky beter is dan Busquets en dat hij op die positie moet spelen. Busquets is heilig in Barca. Ook komend jaar wordt het weer niks met Barca. En over Gavi , een beetje een boertje lang, lang niet van het nivo , Iniesta, Xavi of Pedri.
 
Stijlvol
 
1
13 juni 2022 om 09:20
Exact dit. Frenkie en Oranje en Frenkie en Barca. Wat een schril contrast. Waar zou het mee te maken kunnen hebben? Vertrouwelijke omgeving? Of toch dat enorme prijskaartje? Blijft jammer.