Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
Dinsdag, 7 mei 2024 om 11:17

Kjell Wätjen arriveert pas op dinsdag in Parijs voor het uitduel van Borussia Dortmund met Paris Saint-Germain in de halve finales van de Champions League. Sportief directeur Sebastian Kehl vertelt aan BILD dat de achttienjarige middenvelder eerst een schoolexamen zal afwerken, om vervolgens alsnog naar Frankrijk te vliegen voor de belangrijke kraker in het miljardenbal.

Het toptalent van Borussia Dortmund beleefde afgelopen zaterdag een mooi basisdebuut in het thuisduel met FC Augsburg (5-1 winst). Wätjen, defensieve middenvelder van beroep, speelde de volledige wedstrijd uit en gaf een assist bij het vierde doelpunt van BVB, dat werd gemaakt door Marco Reus.

Dinsdag krijgt Wätjen een andere opdracht voor zijn kiezen. De controleur duikt eerst de Duitse schoolbanken in voor een eindexamen, waarna hij zich 's avonds alsnog bij de wedstrijdselectie van Edin Terzic in Frankrijk voegt.

Zodoende wacht Wätjen een spannende dag, zo onthulde Kehl maandag. "Hij zit momenteel in examenstress. Dinsdag heeft hij eerst zijn middelbare schoolexamen, maar daarna brengen we hem alsnog naar Parijs en daar zal hij op tijd zijn."

Wätjen staat bij Borussia Dortmund te boek als een van de grootste talenten uit de eigen jeugdopleiding. De middenvelder is al sinds 2015 verbonden aan de volksclub. Afgelopen zomer legde hij met Duitsland Onder 17 beslag op het jeugd-EK.

De rest van de selectie van BVB reisde maandag al af naar Frankrijk. Terzic kan tegen PSG enkel geen beroep doen op Ramy Bensebaini (knieblessure) en Julien Duranville (spierblessure). Sébastien Haller, die tegen Augsburg ontbrak bij de wedstrijdselectie wegens een blessure, is wel aanwezig in Parijs.

Borussia Dortmund begint dinsdagavond met een 0-1 voorsprong aan de return in Parijs. Tijdens het heenduel werd cultspits Niclas Füllkrug de matchwinner met een fraai doelpunt. Toch zal het elftal van Terzic in het Parc des Princes alle zeilen bij moeten zetten om de finale van de Champions League te bereiken.

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Moisés Caicedo schiet Chelsea met schitterend schot van 45 meter op voorsprong
1
   
17:12
17:12
Man City is dankzij geweldige start van Foden op weg naar vierde titel op rij
16
   
17:11
17:11
Bram van Polen neemt emotioneel afscheid en wordt zelfs door uitvak toegezongen
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Galatasaray - Fenerbahçe
6
   
16:52
16:52
Spelers van Twente vieren veiligstellen Champions League met opmerkelijke gast
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Grasnaaier
 
10
7 mei 2024 om 11:21
opvallend zeg, school.
 
Dutchgio
 
26
7 mei 2024 om 12:28
Het zullen er maar weinig zijn die nog op school zitten en in de halve finale van de CL kunnen spelen. Best opvallend inderdaad.
 
Deenb
 
48
7 mei 2024 om 11:46
Haha dan ben je wel het mannetje op school hoor! Zou met mijn hoofd toch niet bij het examen zitten op die leeftijd en in deze omstandigheden.
 
MGMV
 
31
7 mei 2024 om 12:34
''zo dat examen ging lekker, he! Ga je ook nog ff chillen zo?'' ''ja, ging lekker man. Maar nah, vanavond nog halve finale Cl..''
 
ajaxf1
 
10
7 mei 2024 om 12:57
Oh kunnen we dan bij jou thuis met z'n allen samen kijken als je toch gaat kijken? Nee ik moet voetballen sorry. Inderdaad wel heel gaaf om mee te maken op die leeftijd, halve finale CL.
 
MvG1983
 
6
7 mei 2024 om 12:34
Echt een jongensdroom dit haha Even Wiskunde-examen doen bij je Abitur en dan die CL-hymne in Parijs met wedstrijd op hoog niveau, lekker hoor!
 
Mr. Woody
 
3
7 mei 2024 om 12:50
Ik kan me een oud fragment van Dennis Bergkamp herinneren waarbij hij volgens mij aan de vooravond staat van een belangrijk (jaja, opa vertelt) uefa-cup duel. Op z'n sokkies in zn slaapkamer met de cup.. schitterende beelden!