Spelers kiezen nieuwe aanvoerder Heracles: 'Ze hebben voorkeur doorgegeven'
Zondag, 5 augustus 2018 om 15:29

Heracles Almelo moest door het vertrek van Bram Castro naar KV Mechelen op zoek naar een nieuwe aanvoerder en de keuze is gevallen op Robin Pröpper. De Twentenaren hebben zondagmiddag via de officiële kanalen namelijk bekendgemaakt dat de 24-jarige verdediger dit seizoen de band om de arm zal dragen. Tim Breukers is aangewezen als reserve-aanvoerder.

De beslissing om Pröpper te benoemen tot captain is geïnspireerd door de spelersgroep, zo maakt trainer Frank Wormuth duidelijk: "De spelers hebben ieder individueel hun voorkeur voor een aanvoerder doorgegeven, geschreven op papier met daarbij de redenering van hun keuze." TC/Tubantia weet hieraan toe te voegen dat Pröpper 'unaniem is gekozen'.

De stopper is sinds 2016 actief voor Heracles, dat hem twee jaar geleden transfervrij overnam van De Graafschap. Sindsdien kwam Pröpper 49 keer in actie voor de Almeloërs en was hij in die wedstrijden goed voor 4 doelpunten en 3 assists. De verdediger zal de band aankomende zaterdag voor de eerste keer dragen in een officiële wedstrijd. Ajax is dan de tegenstander in het eerste Eredivisie-duel dat Heracles dit seizoen speelt.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
reds1965
 
7
5 augustus 2018 om 16:03
Ik mag die Wormuth wel. In het begin had ik het gevoel dat zijn manier van werken niet ging passen bij een club als Heracles en dat zijn hiërarchie zou zorgen voor strubbelingen. Ik zie nu echter spelers die steeds uitermate positief spreken over hem en bovenal: ze zijn allemaal topfit. Als de vervanger van Castro zich gaat bewijzen dit seizoen dan kan Heracles wel eens gaan vlammen.
 
Uniek1983
 
2
5 augustus 2018 om 16:51
Helemaal mee eens. Ben ook erg benieuwd hoe de nieuwelingen zich gaan ontwikkelen! Nu een tweetal wedstrijden gezien in de voorbereiding, en zag er redelijk uit. Laat de competitie maar weer beginnen!