Spelersgroep PSV laat speciale wens van Bosz na officieuze landstitel uitkomen
Donderdag, 25 april 2024 om 23:20

Een vertederend moment na afloop van het duel tussen sc Heerenveen en PSV (0-8). Peter Bosz had een speciale wens voor zijn spelersgroep. Of hij even op de foto mocht met 'zijn' jongens. De selectie wist niet hoe gauw de camera erbij gepakt moest worden.

Bosz krijgt vanuit de perszaal de vraag of hij al een besefmomentje heeft gehad, na de monsteroverwinning in Friesland en het uiterst succesvolle PSV-seizoen in zijn algemeenheid.

"Eigenlijk niet", antwoordt de trainer. "Ik heb gelukkig nog wel een foto mogen maken met de jongens", laat een toch wat ontroerde Bosz zich ontvallen. Dat was een bewust verzoek van de trainer, zo geeft hij aan.

"Daar heb ik ze om gevraagd. Dat wilde ik heel graag. Dus die heb ik mooi kunnen maken. Dat is wel bijzonder, ja." Volgende week kan PSV zich tot kampioen kronen, daar Feyenoord later op de avond geen fout maakte tegen Go Ahead Eagles.

"Dat momentje van echt genieten, dat gaat echt komen. En ook het realiseren dat je niet alleen kampioen bent geworden. Je wil wedstrijden winnen, maar dat is niet genoeg", doelt de trainer op zijn offensieve speelstijl.

"En als dan blijkt dat je die twee zaken, die twee werelden kan verenigen, dan ben ik vooral waanzinnig trots op de jongens, mijn staf en de club." Volgende week kan Bosz wederom een foto maken met zijn selectie, maar dan met de kampioensschaal in handen.

"Maar voor mij is dit veel belangrijker", benadrukt Bosz. "Dít moment, na zo'n wedstrijd, met die jongens zo even samen vastleggen, dat vond ik wel heel mooi." Na afloop van de wedstrijd die het officieuze kampioenschap beslechtte, werd Bosz al gejonast door zijn spelersgroep.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
16:23
16:23
PSV-supporter verliest vingers door vuurwerkbom die in zijn hand ontploft
2
   
16:23
16:23
Ajax wint bij FC Volendam, dat definitief degradeert uit de Eredivisie
4
   
16:22
16:22
Vitesse vergeet in week van miljoenendonaties trouwe fans te belonen
0
   
16:06
16:06
Vink geeft PSV dringend advies mee: 'Aanvallend tien keer beter dan Cancelo'
7
   
16:00
16:00
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
LosBlancos1999
 
47
25 april 2024 om 23:38
Vind het toch wel heel mooi voor Bosz dat hij dan eindelijk kampioen is geworden. En dan ook nog op zo een manier. Petje af. ????
 
JizZzy
 
12
26 april 2024 om 05:07
Ja ik ook, kan er echt van genieten en dat komt niet vaak voor als het om een concurrent gaat. Het is Peter echt gegund, mooie kerel is het!
 
Pesso-PSV
 
3
26 april 2024 om 10:48
Het was gisteren psv show. Man wat speelde ze gisteren fantastisch. Heerenveen had totaal niks in te brengen. Die wilden wel maar konden niet beter.
 
Zidane02
 
26
25 april 2024 om 23:38
Ontzettend mooi. Het is hem van harte gegund. Baal nog steeds dat Ajax hem niet terug heeft gehaald toen het nog kon. Ook hij was met deze selectie geen kampioen geworden, maar met zijn speelstijl zou de druk op de verdediging in ieder geval minder zijn.
 
Psv-er!
 
38
25 april 2024 om 23:44
Het had zo anders kunnen zijn als van Nistelrooij niet was opgestapt en Ajax bij Bosz was uitgekomen. Brands, Stewart en Bosz geven me veel vertouwen in de toekomst. Vorig jaar zag het er heel anders uit toen Gakpo verkocht moest worden. Het kan heel snel verkeren in het voetbal.
 
ModricMagic
 
9
26 april 2024 om 00:21
Tja daar kan je Van der Sar voor bedanken. Je had in januari 2023 al de kans om Bosz te kunnen halen. En dan ga je niet eens in gesprek met hem. Ajax heeft hier zelf in de vingers gesneden door hem niet te halen. Tja PSV doet het in korte tijd wel en is een jaar later subliem kampioen.
 
Vakkie 427
 
4
26 april 2024 om 05:57
Maar Bosz had ook nooit geaccepteerd dat dit zooitje bij elkaar was gekocht.
 
PSVAR78
 
6
26 april 2024 om 06:06
Dat is achteraf wel makkelijk
 
Denn01
 
43
25 april 2024 om 23:45
Ik gun Bosz dit succes wel. Hij werd op een gegeven moment een beetje als een lachertje gezien die in het buitenland mislukte omdat hij overal aan zijn speelstijl bleef hangen en niet wilde aanpassen. Spectaculaire wedstrijden maar niet altijd de resultaten voor buitenlandse topclubs. Hij laat nu zien dat hij met volle overtuiging de titel in de Eredivisie gaat pakken, ook Europees heeft hij het prima gedaan. En dan denk ik vaak terug aan vorig jaar waar hij vaak open sollicitaties bij talkshows deed om eventueel bij Ajax terug te komen en daar figuren zaten die wat oud zeer met hem hadden en daarom hem uitsloten. Nu lacht Bosz het laatst.
 
Savano
 
22
26 april 2024 om 00:08
Is dit `Kamikaze Bosz` die hier de lucht in wordt geslingerd!? De te aanvallend spelende Bosz waar men aan het begin van het seizoen over sprak? Met `Bosz ball` win je geen prijzen` blablabla van die zogenaamde kenners ... Kijk voor de gein eens naar het aantal tegengoals van PSV dit seizoen, sterker nog dit was in zijn Ajax seizoen ook zo (zeer weinig tegengoals). Men papegaait elkaar maar na - bij Dortmund verloor men het geloof in systeem na twee verliespartijen en bij Lyon begon de selectie te muiten vanwege onvrede bij het bestuur. Hij zorgt voor team discipline en dramt de aanvallers in druk te blijven zetten. Dat is al de eerste stap richting verdediging. Het is Peter van harte gegund!
 
viezefreddy
 
6
26 april 2024 om 06:46
Psv de terechte kampioen!
 
PaulMessi
 
2
26 april 2024 om 07:23
PSV terecht kampioen en gefeliciteerd. Maar laten we nou niet overdrijven. In een jaar waarin Ajax nooit eerder zo slecht is geweest. Waarin Feyenoord het gewoonweg heeft laten lopen. Europees vond ik het zeer teleurstellend. Bosz heeft nog wel wat te bewijzen maar het is een begin.
 
Hatseflats10
 
47
26 april 2024 om 07:32
Feyenoord heeft de mogelijkheid om meer punten te halen, dan vorig seizoen waarin ze kampioen werden… PSV heeft gewoon mega sterk gepresteerd, door zowat geen punten te verspelen in kleinere wedstrijden. Europees is het toch hartstikke knap dat ze de KO-fase hebben behaald. Hoe kan je dit nou schrijven?
 
PaulMessi
 
0
26 april 2024 om 08:19
Hoe ik dat nou kan schrijven, doe nou niet alsof ik iets heel raars zeg. Geef gewoon mijn mening. Gezien de omstandigheden vind ik het niet uitzonderlijk wat hij gepresteerd heeft.
 
psvgek95
 
6
26 april 2024 om 11:54
@hatseflats, maak niet uit welk succes er behaald wordt, er zullen altijd jaloerse reacties komen 'ja maar .... was niet goed' of 'het lag aan een ander!!'. Voor sommige had psv op z'n minst de CL moeten winnen, ipv met een compleet nieuw elftal, nieuwe coach en speelstijl de KO fase bereiken.
 
Hatseflats10
 
0
26 april 2024 om 17:30
Dat is zeker zo! En dan erbij zeggen, ‘geef gewoon mijn mening’, terwijl zoiets is natuurlijk zeer bevooroordeeld. Zoeken naar een manier om negatief te kunnen zijn…
 
BurdyM
 
14
26 april 2024 om 08:22
Hey het ligt niet aan PSV dat Ajax het zo slecht doet. Daarnaast gaat Feijenoord meer punten halen dan in hún kampioensjaar. Overwinteren in de CL en eruit tegen een halve finalist. Vind je reactie zuur. Misschien moet je het kampioenschap van de armoede noemen. Want tegenstand hebben ze blijkbaar niet gehad. Ik vind het razend knap en een historische prestatie met een record aantal punten, meer dan 100 goals gescoord en prachtig voetbal zoals Ajax in hun allerbeste jaren.
 
PSVGillingham
 
16
26 april 2024 om 10:02
In CL overwinteren, maar één keer verliezen in de eredivisie, misschien hoogste puntenaantal ooit, wss meeste doelpunten gemaakt ooit op een seizoen na (van Ajax), hoogste uitoverwinning ooit van PSV, fantastische ontwikkeling van bijna elke speler, constant presteren ondanks vele blessures, bij verre de minste tegendoelpunten in jaren, ontzettend aantrekkelijk voetbal gespeeld, uit in de Kuip van een ijzersterk Feyenoord winnen, LdJ wellicht 30+ goals.... joh, laten we vooral niet overdrijven "want Ajax" ??
 
WAC79
 
12
26 april 2024 om 07:34
Echt mooi dat bosz kampioen gaat worden met psv, laat zijn psv echt goed spelen, met een duidelijk visie, ik kijk daar als Ajacied toch met Enige jaloezie na, PSV’ers gefeliciteerd alvast met de titel, dik en dik verdiend!
 
13Nesta13
 
3
26 april 2024 om 08:31
Ze spelen ook echt geweldig voetbal. Onder dit kampioenschap staat ook echt een duidelijke handtekening van Bosz. Hij heeft het teamspel en alle individuele spelers echt naar hoger niveau gebracht. Dik verdiend!
 
Oranje 21
 
0
26 april 2024 om 12:52
Naar het begin van het seizoen kijkend heeft Peter Bosz de Nederlandse clubs laten zien wel een goede trainer te zijn. Hoewel hij nadrukkelijk solliciteerde bij Ajax heeft PSV toch verstandig gedaan hem aan te stellen. Nu maar hopen dat de groep niet te veel uit elkaar valt om in Europa te vlammen. Anders is het werk dat hij neergezet heeft voor niets geweest. Dat zou jammer zijn voor het Nederlandse voetbal