Spiderman-keeper met koemuts kan Sevilla niet stoppen in Copa del Rey
Dinsdag, 5 januari 2021 om 20:58

Sevilla heeft zich dinsdagavond simpel voor de zestiende finales van de Copa del Rey geplaatst. Het team van trainer Julen Lopetegui was in de tweede ronde van het Spaanse bekertoernooi met 0-2 te sterk voor Linares Deportivo, dat in de derde klasse uitkomt. Luuk de Jong, Oussama Idrissi en Karim Rekik verschenen aan het startsignaal in het Estadio Municipal de Linarejos. Idrissi had een productief aandeel in de zege in de provincie Jaén.

Het was Brimah Razak die nog vóór het startsignaal de aandacht op zich vestigde. De flamboyante doelman, die altijd met een Spiderman-figuur in of naast het doel keept, verscheen met een koemuts op het veld. Sevilla had meer dan zeventig procent balbezit maar speelde geen geweldige eerste helft. Linares verdedigde uitstekend, verweerde zich kranig in de persoonlijke duels en de verschrikkelijke staat van het veld deed de rest voor de bezoekers.

Lopetegui was zichtbaar nerveus, maar in de slotseconden van de eerste helft viel toch de 0-1. Na een overtreding op De Jong schoot Oscar Rodriguez de bal uit een vrije trap in de linkerhoek. Twee minuten na de onderbreking viel de 0-2 al. Idrissi liet Daniel Perejón zijn hielen zien, waarna Fran Lara de bal prachtig in de kruising schoot. Dat deed hij echter wel achter zijn eigen doelman.

Dat was de genadeklap voor Linares, waar de supporters vrede hadden met de stand van zaken. Zo kreeg Idrissi vlak voor het nemen van een corner het verzoek om wat handtekeningen uit te delen, wat hij al lachend afsloeg. De Jong werd zeventien minuten voor tijd vervangen door Youssef En-Nesyri. Idrissi en Rekik stonden negentig minuten op het veld. Laatstgenoemde had in de slotfase overigens geluk dat Yassine Bounou op uitstekende wijze voorkwam dat een door zijn toedoen van richting veranderd schot van Chendo niet een doelpunt betekende.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Meliora
 
16
5 januari 2021 om 21:25
Ik weet niet wat de temperaturen zijn in Spanje maar die muts ziet er wel lekker warm uit Heeft hij ook echt de wedstrijd gekeept met die muts op of alleen de warming-up?
 
De Toekomst
 
2
5 januari 2021 om 21:47
Ik mag toch hopen dat zijn trainer hem hiervoor op z'n klote gaat geven. Dit soort acties komen zo ontzettend onprofessioneel over en zo kan je nooit 100% gefocust een warming-up doen of wedstrijd spelen. En misschien heeft hij daar zelf geen last van, maar dan zullen er vast ploeggenoten zijn die hierdoor worden afgeleid. Zo'n keeper zou ik gelijk naar de kant halen, wissel zetten en pas nadat hij een maand serieus is gebleven hem wellicht weer eens een keer in overweging nemen voor een plek op de bank. De clown uithangen mag hij in zijn privéleven doen.
 
Meliora
 
8
5 januari 2021 om 22:01
Ik kon hier wel erg om lachen maar voor de rest ben ik het wel met je eens. Dit kun je misschien eens voor de grap doen bij je vriendenteam in de zesde klasse maar daar houdt het ook op. Bij zijn club zullen ze hem wel langer dan vandaag kennen en maar op de koop toe nemen dat het een rare kwiebus is.
 
Mozias
 
31
5 januari 2021 om 21:45
Denk je dat je alles hebt gezien na die foto, blijkt het in de video een koe met manen! Waar ik woon noem je zo'n beest meestal een paard. Mooi figuur wel. Toch even wereldnieuws.
 
MT87
 
5
5 januari 2021 om 22:23
Koeienneus, paardenmanen, en giraffehoorns. Heel apart dier haha
 
AMadrid1991
 
11
5 januari 2021 om 22:30
Wel leuk dat de niewe bekeropzet voor meer verassingen leidt in de beker. Sinds vorig jaar gaat de beker maar over 1 wedstrijd en mag de ploeg die opeen lager niveau uit komt kiezen of ze uit of thuis spelen. Dat heeft toen al tot aardig wat verassingen geleid met uiteindelijk een baskische bekerfinale tussen Sociedad en Bilbao, die overigens nog steeds gespeeld moet worden. Vandaag zijn 2 van de 4 clubs uit la Liga (Getafe en Celta) uitgeschakeld door clubs van het 3e niveau, terwijl de 5e Liga club, Real Valladolid, dik in de we helft nog gelijk staat tegen een club van het 3e niveau.
 
FCB_Catalunya
 
0
6 januari 2021 om 01:05
Hahaha, zal hij dan thuis echt geen betere muts hebben liggen? Wat een lelijk ding zeg. Overigens wel mooi voor die gast, komt hij toch nog een keer in de spotlights te staan. Verder had geen muts hem en zijn team kunnen redden tegen Sevilla vandaag.
 
PaulR_1982
 
0
6 januari 2021 om 14:46
Als club moet je dit toch niet toestaan. Ik vind überhaupt een muts op al niets, maar als hij het dan echt zo koud heeft, dan in ieder geval een normale muts. Het is geen circus.