Sport: Barcelona denkt aan winterse komst van Hakim Ziyech
Zaterdag, 13 november 2021 om 13:51

Hakim Ziyech is een van de spelers die bij Barcelona in beeld is, zo verzekert Sport zaterdag. Volgens de meest verkochte sportkrant van Catalonië wil Barcelona in januari zich vooral in aanvallend opzicht gaan versterken. Het is de bedoeling dat, naast de komst van Dani Alves, drie voetballers op huurbasis naar het Camp Nou komen. De technische afdeling kijkt vooral naar kwaliteitsvoetballers die niet regelmatig aan spelen toekomen.

Volgens Sport is Chelsea een van de clubs waar Barcelona graag zaken mee wil doen, vooral omdat Manchester City geen medewerking gaat verlenen aan een verhuur van Raheem Sterling. Het contract van de aanvaller loopt over minder dan twee jaar af. Ziyech is een van de voetballers waar de Spaanse topclub meer dan gemiddelde interesse in heeft, maar ook de namen van Christian Pulisic en Callum Hudson-Odoi staan hoog genoteerd om eventueel de overstap naar Catalonië te maken.

De 28-jarige Ziyech greep begin dit seizoen direct zijn kans bij Chelsea door in de strijd om de Europese Super Cup tegen Villarreal (1-1, winst na strafschoppen) de score te openen. De aanvaller viel kort na zijn goal echter uit met een schouderblessure en slaagde er in de maanden die volgden niet in om bij de Londenaren een vaste basisplaats te veroveren. In tien wedstrijden - waarvan acht als basisspeler - kwam hij tot twee goals en één assist. Chelsea telde ruim een jaar geleden veertig miljoen euro neer om Ziyech over te nemen van Ajax.

Pulisic, 23 jaar, kampte met een slepende blessure aan zijn enkel en speelde deze voetbaljaargang slechts vier duels voor Chelsea. De aanvaller was vrijdagavond lokale tijd trefzeker in het WK-kwalificatieduel tussen de Verenigde Staten en Mexico (2-0). De twee jaar jongere Hudson-Odoi speelde dit seizoen elf duels in alle competities, waarvan negen als basiskracht.

Het financieel geplaagde Barcelona wil het elftal van Xavi tegen een zo laag mogelijk bedrag van nieuwe impulsen voorzien. De club is ook nog in afwachting van de ernst van de klachten van Sergio Agüero, die vrijdag in ieder geval heeft weersproken dat hij wegens hartproblemen een punt achter zijn loopbaan moet zetten. De aanvaller voelde zich twee weken geleden niet goed in de thuiswedstrijd tegen Alavés en liet zich wisselen. Onderzoek bracht vervolgens een hartritmestoornis aan het licht bij de 33-jarige Argentijn.

Daarbij werd gemeld dat hij zeker drie maanden niet in actie zou kunnen komen bij Barcelona. Catalunya Ràdio meldde vrijdag dat Agüero inmiddels te horen zou hebben gekregen dat hij zijn carrière moet beëindigen. "Naar aanleiding van de geruchten kan ik zeggen dat ik opvolg wat de artsen me vertellen, dat ik tests en behandelingen onderga en dat we over negentig dagen mijn vooruitgang bekijken. Ik blijf altijd positief", schreef Agüero nadien op sociale media.

Meer nieuws
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
0
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
2
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (77)

 
Barcafan1002
 
17
13 november 2021 om 13:57
Aub geen Ziyech bij Barca, we hebben al genoeg ongedisciplineerde spelers.
 
afc34-
 
106
13 november 2021 om 14:07
Ongedisciplineerd? Waar haal je dat vandaan?
 
Barcafan1002
 
8
13 november 2021 om 14:18
Zegt de Marokkaanse bondscoach, bij Chelsea speelt hij nauwelijks, en bij Ajax was het ook niet altijd een makkelijke jongen
 
Anushka
 
50
13 november 2021 om 14:26
Dus als je bij chelsea niet speelt ben je ongedisciplineerd?
 
bijzaaknr1
 
22
13 november 2021 om 14:28
Geen makkelijke jongen oke, maar ongedisciplineerd? Ziyech heeft juist bij Ajax laten zien zichzelf aan te kunnen passen en meer in dienst van het elftal te kunnen spelen. Het enige wat je als "niet makkelijk" zou kunnen bestempelen, is het vertrouwen dat hij in principe nodig heeft, maar als je dit als Barcelona zijnde kan doen en weigert, ben je echt niet helemaal goed. Aan de andere kant, Barcelona weet al een half decennium niet waar ze mee bezig zijn op aankoopgebied, dus zou eerder zeggen dat Barcelona beleidsgewijs niet gedisciplineerd genoeg is om Ziyech te halen...
 
FCBInsider1899
 
0
13 november 2021 om 19:18
Ik zie je echt dagelijks onzin posten over Barça…. Sommige fans zijn echt belachelijk. Ontopic: Ziyech op huurbasis zou leuk zijn, alleen vraag ik me af op welke plek… Ziyech plakt niet tegen de lijn, en dat is wel wat Xavi van een flankaanvaller wil. Als Xavi 3-4-3 wil spelen met een vierkant op het middenveld, is Ziyech op RAM natuurlijk wel ideaal!
 
SocioFan1
 
44
13 november 2021 om 13:58
Zeg eerlijk, dit zou voor beide echt perfect zijn. Ziyech bij barca, die zal daar top passen, onder Xavi. Zal denk ik ook beter tot zijn recht komen in laliga.
 
OmarMendez
 
0
13 november 2021 om 19:33
Idd .Het leuke is dat het een speelstijl is die Ziyech bij Ajax zijn eigen heeft gemaakt
 
AZE/CHE 4 EVER
 
11
13 november 2021 om 13:58
Vertrek op huurbasis moet Chelsea niet aan meewerken. Het beste voor iedereen is als hij gewoon vertrekt, het is allemaal net niet bij hem. Vang nog wat geld voor hem en creëer ruimte op de vleugels voor nieuwe aanwinsten.
 
marieke90
 
64
13 november 2021 om 14:03
Chelsea is toch geen club waar een echte voetballer wilt spelen,leuk hoor een cl titel,maar een neutrale voetbal liefhebber zal niet snel na Chelsea willen kijken..
 
AZE/CHE 4 EVER
 
7
13 november 2021 om 14:16
Waarom zie ik dan zo veel voetballiefhebbers mee praten tijdens een wedstrijd van Chelsea?
 
marieke90
 
70
13 november 2021 om 14:20
Mischien spelen jullie op dat moment tegen een team dat wel leuk voetbal speelt...
 
Der Bomberrr
 
17
13 november 2021 om 14:26
Hahaha ???????? touché.Thanks for the laugh Marieke!!!Inderdaad speelt Chelsea niet echt oogstrelend voetbal imo, wel heel effectief, maar vergeleken met City en Liverpool is het verre van mooi of indrukwekkend om naar te kijken.
 
John Terry
 
50
13 november 2021 om 14:33
Spreek voor jezelf. Ik ken genoeg neutralen die met mij in het weekend Chelsea meekijken en ‘s avonds Asensio en Rodrygo liever skippen.
 
OmarMendez
 
1
13 november 2021 om 19:35
Men kijkt om Ziyech te Supporten
 
Moozyy
 
0
13 november 2021 om 22:17
Je bent volledig afgemaakt door ene Marieke. Accepteer het
 
HakimZiyach22
 
36
13 november 2021 om 14:00
The wizard gaat Barca wel naar een ander niveau tillen denk ik. Een vd weinigen met een eindpass. En hier kan ie weer voetballer worden en geen renpaard. Nog steeds hoop ik dat ie teruggaat naar Ajax. Misschien in de zomer.
 
Der Bomberrr
 
55
13 november 2021 om 14:06
Herhaal het anders nog een keer gast. En Barca gaat natuurlijk met bekant hun laatste geld een speler kopen....om hem vervolgens te banken. Zucht
 
padras
 
18
13 november 2021 om 14:06
Wat een onzin, op dit moment heeft barcelona effectief geen rechtsbuiten. Zelfs Dest moet die rol af en toe invullen, hij zou een grote toevoeging voor de selectie zijn die op dit moment te veel afhankelijk is van de momenten van Depay en Fati. Vraag mij wel af in hoeverre Chelsea hieraan wil meewerken, lijkt mij dat ze eigenlijk alleen maar geïnteresseerd zijn in verkoop.
 
ajaksnr1
 
9
13 november 2021 om 14:07
Ja want er nu staat bij barca is zo geweldig?… Ziyech heeft zeker een kans van slagen daar. Chelsea speelt gewoon geen voetbal waarin een Ziyech past.
 
PSV,VVV,LFC!
 
1
13 november 2021 om 15:22
In het artikel gaat het duidelijk over huren.. Gaat Chelsea ook niet aan meewerken denk ik.
 
Sir Paul
 
3
13 november 2021 om 14:07
Ik zie hier mensen die Memphis te kort vinden komen voor Barcelona maar Zyech wel ok vinden.. Zyech past in een aanzienlijk rijtje spelers die z'n top onder ETH (en Schreuder) gehaald hebben, maar elders niet of nauwelijks uit de verf komen. Verhoudingsgewijs (andere positie) is Zyech echt niet beter dan Memphis hoor. Maar goed,ik vind het wel een type die bij Barcelona wat kan toe voegen als ie zn top wederom weet te halen, wat ik de geboren Drontenaar heel erg gun. Kan wel s een mooie tandem worden met Memphis. Tijd zal t leren.
 
Der Bomberrr
 
44
13 november 2021 om 14:11
Hilarische onzin je eerste stuk, met alle respect. Ziyech onder Bosz was al volgens de overgrote meerderheid de beste speler van de Eredivisie. En je bent zijn fenomenale Twente periode vergeten? 34 goals+assists in 1 seizoen.... als middenvelder....in letterlijk één van de slechtste teams van de Eredivisie, bijna alleen maar wereldgoals. Dat was ongekend. En `Ziyech heeft betere cijfers dan Depay in de CL, dus in grote wedstrijden is `Ziyech wel degelijk een klasse boven Depay. Heb Depay niet zien scoren of assisten tegen City, Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus, Tottenham, Bayern München, Chelsea etc
 
Bouhout
 
2
13 november 2021 om 14:25
Dat is alsof ik nu randam zou zeggen. Ik zie hier veel mensen Frenkie De Jong te kort vinden komen voor Barcelona maar Dani Alves wel ok vinden. Ziyech en Depay zijn twee verschillende spelers op twee verschillende posities met twee verschillende taken.de kritiek dat Depay te kort komt voor Barcelona heeft te maken omdat Barcelona afhankelijk is van goede aanvallers. Depay komt niet bij hen in de buurt als gekochte speler. Ziyech daar in tegen komt Barca voor een half jaar versterken op het afgezwakte middenveld. Ziyech op zijn top heb je evenveel aan als een Rakitic. Eerst zien en dan geloven natuurlijk. Want bij Pjanic kwam het er niet uit. Dus logisch dat mensen optimistischer zijn over een gehuurde Ziyech die het in de CL heeft laten zien en meer van het voetballen is dan bij Depay die gekocht is en dus echt zijn transfersom waar moet maken. Daarbij Ziyech heeft zich meer laten gelden bij Chelsea dan Depay bij United. Ziyech is geen wereldtop maar wel een nuttige speler voor dit Barcelona wat voor champions league kwalificatie speelt in La liga. Depay moet kijken wat Xavi van plan is qua tacktiek. Depay heeft veel ruimte voor zich nodig om een actie te maken of tot scoren te komen.
 
El_Guaje7
 
8
13 november 2021 om 14:08
Niet de speler die Barcelona nodig heeft, niet opnieuw een slome zwakke “half 10” winger zoals Coutinho, Depay enzovoort. Barcelona heeft behoefte aanvaller met snelheid, diepgang en een man kan passeren. Xavi speelt graag met buitenspelers met veel diepgang. Ziyech is totaal niet zo een speler.Daarbij doet hij mij qua balverlies vaak denken aan Memphis die ook de bal 80 keer per wedstrijd verliest.
 
Bouhout
 
21
13 november 2021 om 14:28
Dan kijk jij geen Barca. Barca heeft een speler nodig die ballen durft te steken en met inzicht. Depay is al een speler met snelheid, diepgang en kan een man passeren. We zien er niks van terug omdat de tegenstander zich enigsinds ingraaft en vervolgens Barca overloopt. Ziyech brengt wel degelijk diepgang met passes die spelers zoals Frenkie De Jong niet geven. Ik merk vaak dat de backs van Barcelona zelfs vaker risicos durven te nemen met passes zodra een speler diep staat.
 
El_Guaje7
 
6
13 november 2021 om 14:36
Depay een speler met snelheid en diepgang? Misschien de Depay uit 2014, maar deze Depay komt altijd in de bal en wilt de bal in de voeten hebben. Snel is hij totaal niet. Busquets, Pedri, Nico, Gavi kunnen allen linies breken of de ruimte achter de verdediging vinden met een pass. Xavi heeft twee buitenspelers met diepgang en een passeer beweging in gedachten zoals hij al heel vaak heeft aangegeven. Ziyech is totaal geen speler die het veld breed houd en tegen de zijlijn aan kan spelen.Ziyech zou voor Barcelona een nieuwe Coutinho zijn.. Coutinho all over again. Geen middenvelder maar ook geen aanvaller. Coutinho liet het zelfs op een niveau zien waar Ziyech alleen maar van kan dromen.
 
Der Bomberrr
 
13
13 november 2021 om 14:53
Deze snap ik even niet, Ziyech heeft zich ruimschoots bewezen in de Champions League, dus dan ben ik nu dus reuze benieuwd op wat voor niveau "Coutinho het liet zien waar hij alleen maar van kan dromen". Oftewel een nóg hoger niveau als de CL? Ik laat me graag verrassen!
 
El_Guaje7
 
4
13 november 2021 om 15:00
Als of Coutinho het bij Liverpool nooit in de Champions League heeft laten zien? Coutinho was een absolute baas voor Liverpool en verdiende een transfer van €160 miljoen euro. Terwijl Ziyech moeite lijkt te hebben in de Premier League en de vraag is of Chelsea zijn transfersom van plus minus €40 miljoen euro ooit terug kan verdienen.
 
Der Bomberrr
 
7
13 november 2021 om 15:17
Heb nergens gezegd dat Coutinho niets heeft laten zien in de CL. Maar jij was degene die praatte over "een niveau waar Ziyech alleen van kan dromen", dat moet dus boven de CL zijn. Maar Ziyech onder Lampard deed het gewoon goed in de PL, de zeer kritische Engelse pers was lyrisch, grote namen uit het pundits gilde idem. Nu met Tuchel kan hij natuurlijk nauwelijks wedstrijdritme opbouwen vanwege nauwelijks speeltijd, en tevens speelt hij nu volstrekt in een andere rol als een of ander renpaard en kan dus niet z`n vertrouwde spel spelen.
 
padras
 
7
13 november 2021 om 14:10
Ik zou dit ten zeerste toejuichen, barca heeft op dit moment bij gebrek aan beter alleen Dest die de rechtsbuiten rol kan invullen. Ziyech zou dit team wat nodige creativiteit kunnen bieden. Daarbij, denk ik dat het ook verstandig is om nog naar een centrale verdediger te kijken. Buiten Araujo, ben ik totaal niet overtuigd van García en Piqué is buiten als pinchhitter gewoon klaar.
 
HennyHenny
 
7
13 november 2021 om 14:16
Het zou mooi zijn als ze van de beek ook huren, dan is het oude Ajax middenveld compleet, Ziyech op 10 de jong als controleur en Donny box to box
 
Teun1
 
6
13 november 2021 om 14:27
Ziyech vind ik een veel betere speler dan Depay en gaat daar goed tot zijn recht komen als het allemaal rond komt natuurlijk.
 
Bouhout
 
2
13 november 2021 om 14:31
Dit zou een perfecte oplossing zijn voor zowel Ziyech als Barca. Stel Ziyech zou floppen bij Barca dan kan hij na een half jaar terug.mocht da niet het geval zijn kan hij overgenomen worden of doorverkocht worden door Chelsea aan een andere club. Het kan ook zo zijn dat Tuchel Ziyech wil behouden voor zijn roulatie systeem en de luxe.
 
FCkorsou
 
4
13 november 2021 om 14:33
Ik verbaas me al jaren over het transferbeleid maar dit zou ik echt heel positief vinden (ook al is het een paar jaar te laat). Ziyech past met zijn kwaliteiten veel beter in La Liga en vooral bij Barca ipv Chelsea. Hopelijk gaat Barca ook weer meer in de eigen competitie scouten, waar in het verleden de grote successen mee zijn behaald zoals Alves, Rakitic en Alba. Er lopen genoeg goede spelers rond in Spanje, zeker als je ziet bij welke clubs de Spaanse internationals spelen.
 
119090
 
0
13 november 2021 om 14:35
Ziyech heeft wel echt iemand nodig die ze erin kopt. Top scenario zou zijn als Dembele, coutinho, braithwaite, Lenglet, Umtiti en Sergio Roberto worden verkocht. Daarnaast zal Aguero waarschijnlijk nooit meer kunnen spelen. Ook Luuk de Jong terug laten gaan naar Sevilla. Afscheid nemen van Pique. Met het geld dat wordt opgehaald door de verkoop van spelers en de salariskosten die worden bespaard proberen Ziyech (€25 miljoen), Haaland (€ 75 miljoen) en de Ligt (€ 150 miljoen) te kopen. Droom opstelling Fati - Haaland - Ziyech De Jong - Busquets - Gavi Alba - Auraujo - De Ligt - Dest Ter stegen Misschien iets te optimistisch omdat er geen geld is, maar met bovenstaande opstelling kun je weer 5/7 jaar voorruit (op alba en Busquets na).
 
Der Bomberrr
 
1
13 november 2021 om 14:38
Hoe groot fan ik ook ben van De Ligt, maar 150 miljoen is echt K-n-e-t-t-e-r-g-e-k. Dat gaat geen enkele topclub doen, is ook vrij wisselvallig de afgelopen periode, en het is en blijft een verdediger waar dus relatief weinig voor worden betaald. Denk dat 90 miljoen de absolute max is, maar dan moet hij dit seizoen echt wel weer als vanouds gaan vlammen. Voor de rest wel eens met de rest van je stuk, alleen zou ik Pedri ipv van Frenkie zetten. Ik hoor trouwens dat ze bezig zijn om Thiago van Liverpool terug te halen?
 
JiskeFet382
 
5
13 november 2021 om 14:42
haha, Dest ook. En geen Pedri...
 
cuco10
 
2
13 november 2021 om 14:56
Ipv de ligt zou ik voor de vrij gaan. Echte leider voor in de verdediging. En stuk goedkoper.
 
real8madrid
 
0
13 november 2021 om 16:47
250 miljoen uitgeven Ik denk dat je je calculator nog eens boven moet halen hoor. Om nog maar te zwijgen over de 60 miljoen aan tekengeld die je betaalt als je 2 van Raiola's spelers haalt. Ik denk dat Barca transfers als Haaland en de Ligt de komende 3-4 jaar wel even kan vergeten. Deze zomer sowieso.
 
Elegia
 
0
13 november 2021 om 14:36
Voor beide partijen een goede deal. Ik was helemaal vergeten dat hij alweer 28 is.
 
arepa
 
3
13 november 2021 om 14:41
Wat een hoop negatieve reacties. Ok, hij is geen wereldtop, maar dat kan Barca ook niet meer betalen. Hij komt misschien tekort voor Chelsea maar ik denk dat het een prima speler is voor het Spaanse voetbal.
 
 
2
13 november 2021 om 14:47
Zou die wel echt goed passen. Denk dat ie daar moeiteloos z'n draai zou vinden. Tuchel en Chelsea ligt hem gewoon niet. Maar wie gaat dit betalen?
 
cuco10
 
1
13 november 2021 om 14:55
Ruildeal met dembele? Lijkt me voor alle partijen perfect. Scheelt barcalona wat loon dus voor hun helemaal goed.
 
Stijlvol
 
6
13 november 2021 om 14:59
Jaaaaa! Toch wel een echte rechtsbuiten. Wel handig aangezien Ousmane 90% van de wedstrijden ieder seizoen mist. Goede kwaliteitsimpuls in ieder geval met een eventuele komst van Hakim!
 
FiveO
 
0
13 november 2021 om 15:18
Wellicht dat een verhuur helpt voor Ziyech maar dan moet hij wel gewoon kunnen spelen anders heeft het alsnog weinig zin. Verder schiet Chelsea er weinig mee op aangezien Barca niet echt in de positie zit om Ziyech over te nemen.
 
real8madrid
 
0
13 november 2021 om 16:44
Ach die zijn (ook onder Laporta) nog steeds bezig met alles op de lange baan schuiven lijkt het. Verhuren met een verplichte koopoptie in juni gaan ze allicht gewoon mee akkoord zonder er bij stil te staan dat ze komende zomer ook geen financiele ruimte gaan hebben. Wouden ze met Sterling ook doen. Ik snap er niks van en het is imo heel dom maar neit Chelsea's probleem uiteraard.
 
FiveO
 
0
13 november 2021 om 19:37
Ja dat is waar en als Barca Ziyech wilt huren met een koopoptie dat vind ik het prima ongeacht hun situatie. Chelsea heeft er alleen weinig aan als Ziyech word verhuurd zonder koopoptie want dan zitten ze alsnog aan elkaar vast met de vraag of het ooit gaat werken.
 
MixMaster
 
0
13 november 2021 om 15:54
Ziyech is een prima speler die voor iedere club van toegevoegde waarde is. Bij een subtopper gewoon basismateriaal en de man waar het om draait. Bij een topclub geen vaste keus naar mijn mening, maar kan heel belangrijk zijn met de kwaliteiten die hij bezit. Echter, het probleem bij Hakim is dat hij vaak botst met autoriteiten en zich te belangrijk vindt om een ondergeschikte rol aan te nemen. Hij gaat dan verzaken door zijn taken niet uit te voeren. Gaat een beetje geïrriteerd doen etc.. Jammer want in potentie is het een topspeler
 
real8madrid
 
1
13 november 2021 om 16:41
Gisteren lezen we dat Xavi op zoek is naar echte out en out wingers die het veld breed houden. Een paar uur later horen we dat Xavi zich de komende weken nog niet met transfers wil bezighouden wegens beperkt budget en eerst tijd wil om zijn selectie grondig te leren kennen. Nu willen ze voor Ziyech gaan... Wat haaks staat op beide artikels gisteren. Gisteren zijn we op 9 uur tijd van 'barca wil Alves' naar 'xavi steek stokje voor Alves' en terug naar 'alves tekent voor Barca'. Misschien een idee om niet élk gerucht meteen te kopieeren en in een eigen topic te gieten?
 
FCBInsider1899
 
0
13 november 2021 om 19:45
@real8madrid Ben ik het wel met je eens! Alles wat Xavi doet of zegt zal hier komen te staan omdat het ook veel clicks en reacties genereerd… Ik zou idd niet elk gerucht voor waar aannemen, al juich ik dit gerucht wel toe ??
 
Barraa
 
0
13 november 2021 om 18:42
Barca heeft diepgang en snelheid nodig voorin, Ziyech is niet echt nodig
 
broman
 
0
13 november 2021 om 20:00
Barcelona wordt langzamerhand een fifa WHAT IFF story met Oranje. Depay, Dest, Ziyech, Luuk en Frenkie de Jong.
 
PSG.21
 
0
14 november 2021 om 04:28
Die kan zeker een steentje bijdragen willen ze Europees voetbal veilig stellen. Hij heeft het ook tegen Valencia bewezen dus waarom ook niet en premier league is tog net ietsjes niveau hoger. Mooie transfer dat zeker