Sport: Transfer Philippe Coutinho naar Bayern is 152 miljoen euro waard
Zaterdag, 17 augustus 2019 om 08:20

Ofschoon Barcelona het tijdelijke vertrek van Philippe Coutinho naar Bayern München nog bekend moet maken, bevestigde de Duitse topclub vrijdagavond laat dat het een akkoord met de Spaanse grootmacht heeft. Volgens Sport is de verhuur van Braziliaan una buena operación, een goede transfer, daar de middenvelder weinig in de plannen van Ernesto Valverde voorkwam én de financiële details aantrekkelijk voor de club zijn.

De meest verkochte sportkrant van Catalonië stelt dat Bayern het volledige jaarsalaris van Coutinho voor zijn rekening neemt. Dat komt naar verluidt neer op een bedrag van twaalf miljoen euro. De Duitse topclub betaalt ongeveer twintig miljoen euro voor de tijdelijke komst van de Braziliaan en heeft daarnaast een optie tot koop. Sport stelt dat deze 120 miljoen euro bedraagt, wat inhoudt dat een definitieve transfer over een jaar in totaal 152 miljoen euro waard kan zijn.

"Ik kan bevestigen dat Karl-Heinz Rummenigge en ik deze week in in Barcelona waren en we een akkoord met Barcelona, de speler en zijn zaakwaarnemer hebben", verzekerde technisch directeur Hasan Salihamidzic vrijdagavond. "We hebben goede gesprekken achter de rug. Ik wil Barcelona graag bedanken. Natuurlijk ontbreken er nog enkele details, inclusief een medische keuring en het zetten van de handtekening."

Niko Kovac is ook blij met de naderende komst van Coutinho, die later dit weekeinde in Beieren wordt verwacht voor een medische keuring. "Ik denk dat heel de Bundesliga blij kan zijn met de komst van zo'n topvoetballer", vertelde de oefenmeester na de 2-2 remise tegen Hertha BSC. "Als je de Copa América hebt gezien, weet je waarover ik praat." Barcelona betaalde in januari liefst 145 miljoen euro, exclusief bonussen, aan Liverpool. Het werd geen gelukkig huwelijk en de zomerse komst van Antoine Griezmann was dan ook een signaal.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
nick140
 
5
17 augustus 2019 om 08:49
Die transfer lijkt me hiermee niet waarschijnlijker geworden.. Barcelona is zijn ruilmiddel kwijt
 
DieGelbeReds
 
77
17 augustus 2019 om 08:49
Ach Jaanus, dit artikel gaat niet eens over de Jong en dan begin je er zelf over! Bovendien, je hoeft de artikelen niet te lezen. Of heb je een stemmetje in je hoofd die je verplicht om alle artikelen te lezen?
 
Postduif
 
11
17 augustus 2019 om 09:10
Ja, hou gewoon is ff je muil over frenkie! We weten allemaal dat hij goed kan voetballen, ik wordt zo dood moe van mensen die alleen maar over frenkie zitten ouwehoeren. @ jaanus
 
DieGelbeReds
 
32
17 augustus 2019 om 08:44
Ik vind het maar een dure huur. Per saldo ben je dus na één seizoen 32 miljoen euro kwijt. Voor dat geld had je dus gewoon Ziyech kunnen halen hè...Ik kan me ook haast niet voorstellen dat Bayern daadwerkelijk 120 miljoen gaat aftikken volgend jaar. Ja, om Sané te halen!
 
Stan-
 
95
17 augustus 2019 om 08:53
Ik vind Coutinho ook wel een paar klasse beter dan Ziyech.
 
dhr.vdK86
 
35
17 augustus 2019 om 08:53
Want er zit ook geen enkel verschil tussen Coutinho en Ziyech bedoel je? hahahaha ??
 
Oelie Wapper
 
11
17 augustus 2019 om 09:04
Tuurlijk zit daar verschil tussen, maar het maakt ook uit wat je na die 32 miljoen overhoudt. Met Ziyech houd je de speler, na het jaar, met Coutinho is dat geld weg of je moet er nog een keer 120 miljoen extra voor uittrekken om hem aan te trekken. Maar daar zou je hem nu ook wel voor kunnen overnemen, denk ik. Overigens gaat Ziyech niet voor niets voetballen, denk ik, dus als 32 miljoen alleen de transfersom is, zou er ook nog een miljoentje of 5 a 6 aan salaris bijkomen.
 
Patrickluivert
 
17
17 augustus 2019 om 09:15
@dhr.vdK86: Je hebt gelijk... Ziyech is een stuk beter dan Coutinho...
 
pprins
 
17
17 augustus 2019 om 09:06
Ik vind de aankoop van Perisic ook raar , daar hadden ze ook Cilessen voor kunnen halen .
 
Postduif
 
11
17 augustus 2019 om 09:17
Ik ben Barcelona gaan volgen onder rijkaard, van gaal, pep, toen ben ik echt fan geworden. maar nu is het ook een vieze club geworden, het bestuur bmoet oprotten en plaats maken voor voetballen mensen die Barcelona groot hebben gemaakt, het liefst ex voetballers van uit de jeugd van Barca. Het bestuur wat er nu zit, kijkt alleen of een voetballer marketing technisch goed is, nu hebben ze Adidas, Nike, Puma, Messier, frenkie en Suarez. Suarez had in de tijd van pep het snelle ticki tacka voetbal op de bank gezeten of het was gewoon een bal afpakker een harde werker geworden.
 
Tinus88
 
89
17 augustus 2019 om 08:50
Een heel bericht over Barcelona zonder Frenkie te benoemen. Hulde VZ! Jullie hadden altijd nog kunnen benoemen hoelaat hij vandaag is opgestaan, knap dat jullie dat toch niet hebben gedaan.En in ander nieuws. Die '' nieuwe '' app werkt zoveel kutter dan de oude. De oude was al kut, maar de nieuwe is helemaal een verschrikking. Wordt zoiets überhaupt getest voordat je hem released? Zo, ja? De testers bij de eerste job meeting eruit knikkeren. Totaal, maar dan ook echt totaal ongeschikt.
 
De Toekomst
 
14
17 augustus 2019 om 09:01
Helemaal mee eens! Bij mij deed de app het juist gewoon (Android) en daarom was ik zeer verbaasd over het nieuws dat de app het weer deed, maar juist vanaf dat moment werkt niks meer.... En dat duurt nu al minimaal 1 dag. Ook al zijn er bij de release nieuwe problemen aan het licht gekomen, ik verwacht dat men dan nog wel de moeite neemt om de release ongedaan te maken. Dan kan men lekker achter de schermen aan de slag met een definitieve oplossing. Maar dit is juist slechter dan het was. Hier scoren ze geen punten mee.
 
Cali88mero
 
2
17 augustus 2019 om 09:11
Wat werkt er precies niet bij jullie? Heb zelf nooit problemen ervaren met de app van VZ. Enige wat ik wellicht fijn zou vinden is een melding op het moment dat er iemand reageert op mijn reactie.
 
Tinus88
 
17
17 augustus 2019 om 09:26
Je ontvangt nooit meldingen in de app wanneer iemand op een reactie reageer, je kunt nu maar slechts een reactie of 10 in een topic zien, scrollt niet verder. Je kunt nog steeds je reacties niet aanpassen via de app. Reclames zijn nieuw. Etc. Etc. Er klopt echt heel veel niet aan die app. Jammer, want het idee is prima.
 
Lacazette
 
3
17 augustus 2019 om 10:54
@dr mario: vreemd genoeg als je op reageer drukt onderaan verschijnen de missende reacties opeens. Erg apart hoe dat werkt. Je kan ook niet meer scrollen in je eigen reactie om het even terug te lezen en ook kon ik vaak gewoon niet reageren. Ook vind ik het vrij vervelend dat nu reactues bovenaan staat bij live wedstrijden in plaats van de wedstrijd gebeurtenissen en statestieken.
 
Carletto
 
1
17 augustus 2019 om 13:44
Als ik op 'meer reacties' druk verschijnen niet alles reacties. Ik krijg maar een klein gedeelte te zien van alle reacties. Ik stoor mij daar heel erg aan, gebruik zelf de android versie van de voetbalzone app. Als dit probleem zich blijft voordoen verwijder ik de app & dan doe ik het maar weer via de browser site. Echter hoop ik dat voetbalzone het probleem in de app oplost, vond het altijd fijner via de app, veel makkelijker & minder handelingen.
 
Makallelele
 
9
17 augustus 2019 om 09:36
Gelukkig zijn er dan weer mensen als jij die De Jong er weer snel bijhalen ??
 
Tinus88
 
15
17 augustus 2019 om 09:53
Dr.mario voor al je dagelijkse De Jong vitamines.
 
Professor Oak
 
0
17 augustus 2019 om 14:09
Mocht je nog aanvullende super potions of andere energy cards willen voor je extra ondersteuning, dan kan je altijd contact opnemen met je lokale pokecenter. OT: Vind de app ook slechter werken dan voorheen, ik hoopte juist toen ik het bericht las dat ze al hun kwaaltjes uit het systeem hadden gehaald. Maar het is juist erger geworden....
 
MaceReal
 
1
17 augustus 2019 om 11:22
Helemaal mee eens. De app werkte eerst gewoon en toen de update kwam opeens helemaal kapot. Ik kan geen reacties lezen bij de meeste topics (hier doet hij het wel), de app sluit ook constant en we kunnen nog steeds geen reacties bewerken... Ik weet niet op wat voor devices jullie testen maar blijkbaar niet op een Note9.
 
elamdaoui1
 
0
17 augustus 2019 om 15:25
De app blijft een verschrikking. Stukken bewerken lukt nog steeds niet en ook alinea’s opstellen is niet kogelijk (apple). Ook komen er geen notificaties binnen wanneer er iemand op je reageerd. Zouden het dezelfde testers zijn als de bouwkundige van het AZ stadion?...
 
PorQue
 
0
17 augustus 2019 om 15:57
Hier moet je wel gewend aan zijn als je VZ bezocht in de tijd Van der Vaart bij Real speelde. VDV zat hele wedstrijden op de bank, mocht de laatste 5 minuten invallen en je kreeg headlines zoals ''real Madrid zet Real Betis makkelijk opzij met een wervelende Van der Vaart''. Die 1 actie mocht maken toen het al 4-1 stond en de wedstrijd gespeeld was. Toen kreeg ik een beetje door dat ''wij'' Nederlanders een beetje gek doen als het om internationale erkenning ging.
 
MaxH96
 
0
17 augustus 2019 om 16:23
Werkt voor geen meter inderdaad! Kan geen reacties meer plaatsen onder een artikel, dan krijg ik een error melding.. maar kan wel reageren op anderen. Juist..
 
Arnout108
 
6
17 augustus 2019 om 08:55
Jammer maar begrijpijk dat Bayern nu ook mee moet in die transfergekte. Eerst beweerde ze dat hun beleid zo goed was dat ze daar helemaal niet aan mee hoefde te doen maar dat viel een beetje tegen. Mede door die instelling werd het oude team nooit echt verjongd en nu moeten ze alle verjongingen in 1 jaar doen zo ongeveer. Ben wel benieuwd of Coutinho zijn Liverpool niveau weer gaat halen mocht dit helemaal rond komen.
 
FilipMich
 
7
17 augustus 2019 om 09:00
En zo blokkeert Barca ook Perez zijn Neymar strategie want Bayern was de laatste optie voor Bale. Zonder Bale de andere kant op hebben ze geen ruimte voor Neymar. Wat n schaakspel
 
Moyashi
 
4
17 augustus 2019 om 09:48
Absoluut slim gehandeld, maar de kans dat Neymar richting Real ging was al klein en Bale is te arrogant bezig om richting Bayern te vertrekken. Ondanks het slimme schaakspel van Perez had Barcelona toch de beste papieren.
 
pprins
 
5
17 augustus 2019 om 09:08
32 miljoen voor 1 jaar....poeh das Een hoop geld
 
AFCA_Babel
 
6
17 augustus 2019 om 09:14
Dat zijn nog eens goede vervangers voor 'Robbery' nu hebben ze 'Perisinho' of 'Coutisic' (vul zelf maar in) in München. Geweldige transfers voor 'Der Rekordmeister'
 
blink182
 
4
17 augustus 2019 om 09:39
Ik weet niet of Barca spijt zal krijgen van deze transfer, maar wat ik wel weet, is dat Coutinho zeker zou hebben geslaagd onder een andere coach.Zet een Guardiola of zelfs ten Haag voor de groep en de transfer is dan ondenkbaar. Mijns inziens ligt het meerendeels aan de onkunde van de coach. Zag je gister ook wel. Zoveel geld geinvesteerd en nogsteeds geen pepernoot kunnen raken. Totaal niet de Barca style. Maargoed, van mij mag Valverde blijven natuurlijk.
 
Moyashi
 
8
17 augustus 2019 om 09:53
Yep, met zo een selectie hoor je net als Real jaar in jaar uit gewoon beste kansen te hebben op de CL winst. Het is de coach die geen raad weet met een tactische aanpak van de tegenstander. Hij wordt keer op keer op tactisch veld afgetroefd door zijn collega's, maar er loopt nog altijd die kleine Argentijn rond om zijn vuile werk op te knappen. Dit Barcelona kan zonder coach zelfs de La Liga winnen op basis van de materiaal dat er rondloopt. Het ergste vind ik nog dat belachelijke geschreeuw van hem aan de zijkant, terwijl letterlijk geen ene speler erop reageert. Sinds zijn komst zijn spelers als Coutinho, Roberto, Semedo en Umtiti allemaal vast blijven hangen in hun ontwikkeling en je kan er een of twee als toeval afschrijven, maar er zijn zat andere spelers die slechter zijn geworden onder hem. Ik heb er een La Liga titel voor over om hem aan de kant te krijgen. Haal een fatsoenlijke coach met wat uitstraling en een aanvallende inzicht. Veel mensen beweren dat Mourinho een kwal is en ik neem ze dat niet kwalijk, maar ik durf te wedden dat hij met dit materiaal Barcelona echt wel beter kan laten spelen.
 
Grzegorz Krych
 
2
17 augustus 2019 om 10:08
Naja hij zat bij een betere coach, maar daar kreeg-ie plotselingen miraculeuze rugklachten toen-ie moest spelen tijdens transferperiodes... Nu mag hij gaan genieten van het zonnige, exotische Munchen.
 
Japser
 
0
17 augustus 2019 om 11:02
Coutinho was niet hun eerste keus, dus snap dat ze hem huren. Wel flink prijskaartje voor een speler die je slechts een jaar hebt. Waarschijnlijk is hij de tijdelijk oplossing totdat ze Sane kunnen kopen.
 
GNST
 
1
17 augustus 2019 om 11:07
Dure tijdelijke oplossing. Denk echter wel dat er weinig spelers momenteel nog over waren die echt iets zouden toevoegen. Ervan uit gaand dat Bayern volgend jaar vol voor Havertz gaat is dit een prima oplossing.
 
XXbarca
 
0
17 augustus 2019 om 11:17
Heeft iemand een idee hoe het nu zou kunnen lopen met de transfer van Neymar? Is de transfer nu volledig van de baan of is er nu juist meer kans?
 
Barcca
 
0
17 augustus 2019 om 11:34
Transfer Neymar lijkt van de baan. Misschien als ze Dembele gaan inzetten als ruilmiddel, maar anders zie ik geen enkele speler van Barca de prijs naar beneden drukken. Het lijkt klaar, Barca moet het met deze selectie doen. Jammer maar waar
 
El_Guaje7
 
1
17 augustus 2019 om 11:45
Er staat maandag een ontmoeting gepland tussen PSG en Barcelona. Wat al is gepubliceerd door vele betrouwbare Catalaanse bronnen. Dus ik weet niet hoe je zomaar tot die conclusie kom. Daarbij heb je nog Dembele, Rakitic, Umtiti en Semedo die in de deal gebruikt kunnen worden. Ook zouden ze hem kunnen huren met optie tot koop volgend jaar.Daarbij heeft Dembele gisteren wel laten zien een grote flop te zijn, die mogen ze wel die kant op sturen.
 
Kohaku
 
2
17 augustus 2019 om 12:17
Moeten de spelers zelf ook willen verhuizen natuurlijk.
 
XXbarca
 
0
17 augustus 2019 om 11:17
Heeft iemand een idee hoe het nu zou kunnen lopen met de transfer van Neymar? Is de transfer nu volledig van de baan of is er nu juist meer kans?
 
Glossiandzozo
 
0
17 augustus 2019 om 11:24
De komst van Coutinho + de optie tot koop verzacht mijn leed wel. Thiago en Coutinho op t middenveld wordt echt smullen zeg. En dan in de winterstop meteen gaan voor Sané, dan hebben we weer een team dat er echt staat.
 
Barcca
 
1
17 augustus 2019 om 11:37
Opzich slim gehandeld van Barca. 20 miljoen terugverdiend en aan spelen kwam hij toch niet. Blinkt hij uit bij Bayern dan heb je alles terug. Aan de andere kant wordt een transfer van Neymar naar Barca onwaarschijnlijk. Barca heeft geen 200+ miljoen en enkel Dembele kan worden ingezet. Dembele zou zonde zijn, is jong en kan zich nog zeker ontwikkelen, maar eerlijk is eerlijk; na gisteren is het heel simpel. Neymar wint wedstrijden volr je, Dembele helaas (nog) niet.
 
bf1994
 
0
17 augustus 2019 om 13:26
Dembele is helemaal geen zonde.Ik snap echt niet wat mensen in hem zien behalve zijn enorme snelheid.Komt altijd 1 man voorbij maar verprutst vaak zijn actie door domme beslissingen.Of een simpele pass op een belangrijk moment kan die ook bijna nooit goed geven.Een simpel schot zoals zijn kans tegen liverpool schiet hij dik naast.Zulke spelers kan barca niet gebruiken.Als je neymar kan hebben in ruil voor dembele hoor je dat te doen zonder nadenken.Het is dat neymar geen gunfactor meer heeft na de streken die hij de laatste tijd heeft uitgehaald.Maar voetballen kan die nog altijd 20x beter dan dembele.Het enige wat ik mis bij dembele is voetbal slimheid/intelligentie. Zoals je ziet is dat wel enorm belangrijk als je wilt slagen in barca.Door die reden vind ik hem niet passen hier. Hij zal het veel beter doen in een team als liverpool bijvoorbeeld
 
Scouserper
 
1
17 augustus 2019 om 13:06
Benieuwd of LFC ook doorverkooppercentage had bedongen,dit weet ik eigenlijk niet... Zou wat zijn,140 miljoen gevangen hebben en dan nog eens een bonus krijgen. Die zouden ze ook krijgen in variabelen bij bepaalde prestaties van Coutinho bij Barca maar dat gaat niet meer lukken
 
bf1994
 
0
17 augustus 2019 om 13:19
Ik hoop dat ie het goed doet daar. Het is geen speler met rare trekken en ik gun het hem ook. Alleen jammer genoeg voor hem kwam het bij barca er niet uit