St. Juste werd door oma op de hoogte gebracht van plek in voorselectie
Zondag, 7 maart 2021 om 22:50

Jeremiah St. Juste werd zondag door bondscoach Frank de Boer voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Oranje. De 24-jarige verdediger van FSV Mainz 05 vertelt in gesprek met ESPN dat hij dankzij een appje van zijn oma op de hoogte werd gebracht van zijn uitverkiezing in de voorselectie voor de interlands tegen Turkije, Letland en Gibraltar.

St. Juste krijgt in het interview met ESPN dat de vraag hoe hij te weten kwam dat hij deel uitmaakt van de voorselectie van Oranje. "Eigenlijk op het moment dat het bekendgemaakt werd, toen kreeg ik een appje van mijn oma. 'Top, top', met de voorselectie van het Nederlands elftal. Een appje van mijn oma, ze is altijd op de hoogte. Ik was verrast, dus ik ging het even op internet bekijken en toen zag ik het zelf ook. Oma bracht me op de hoogte, ja."

"Er zijn heel veel felicitaties binnengekomen, mijn telefoon is nog steeds bezig. Veel mensen weten hoe hard ik werk en het is mooi dat het op deze manier loont, dat ze me in de gaten houden", gaat de verdediger verder. De voormalig international van Jong Oranje verliet Feyenoord in de zomer van 2019 voor Mainz, waar hij dit seizoen 24 officiële wedstrijden speelde. St. Juste speelt bij de laagvlieger in de Bundesliga doorgaans als centrale verdediger.

"Je hoopt dat je wordt gevolgd", beaamt St. Juste als hij de vraag krijgt of hij de uitverkiezing in de voorselectie van Oranje verwacht had. "Maar ja, ik was blij verrast. Hoe kun je het verwachten als je nog nooit bij de selectie hebt gezeten? Ik werk heel hard en het gaat de afgelopen tijd goed bij Mainz met mij persoonlijk, dus je hoopt het wel. Maar ik was wel echt blij verrast."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
SiniFR12
 
60
7 maart 2021 om 22:54
Best vreemd dat de Boer niet even contact opneemt voor zo'n eerste keer, of ligt dat aan mij? Ik zag in het artikel over de voorselectie veel reacties die niet begrijpen dat hij er bij zit. Ik begrijp het wel, kijk veel Bundesliga en hij speelde voor Heerenveen wat in de buurt is en mijn club Feyenoord. Al het frivole wat hij daar had is er uit. Hij is enorm geconcentreerd, gefocust, solide en goed aan de bal. Hij is enorm snel, atletisch en had Lewandowski vrij aardig in de tang tegen Bayern. Hij heeft echt alles wat de moderne verdediger moet hebben. Mainz staat dan wel laag, maar ik verwacht dat hij komende zomer echt een hele goede transfer kan gaan maken.
 
Bobiku29
 
19
7 maart 2021 om 23:15
Dat ligt niet aan jou. Ik weet niet wat gebruikelijk is in dezen, maar als bondscoach kweek je meer band met je spelers als je ze zelf een belletje geeft. Aan de andere kant: het is natuurlijk geen definitieve selectie. Al kan het ook dan geen kwaad. Wel echt leuk dat hij erbij zit want hij ontwikkelt zich inderdaad erg goed. Jammer dat hij bij Feyenoord zo veel geblesseerd is geweest. Goede gozer ook. En wat je zegt over Lewandowski is ook helemaal waar. Toen St. Juste bij Heerenveen speelde was ik ook heel erg onder de indruk van hoe hij Dolberg bespeelde. Hij kreeg de opdracht om hem constant te schaduwen en speelde hem toen goed uit de wedstrijd, met volledige focus inderdaad.
 
SiniFR12
 
7
7 maart 2021 om 23:24
Fantastische gozer idd, lijkt altijd blij te zijn. Ik vond het destijds jammer en vooral vreemd dat hij veel als rechtsback moest spelen, en dat Botteghin centraal speelde. Begrijp ik tot op de dag van vandaag niet. Die goal tegen Napoli zal me altijd bij blijven ook. Ik heb tegen hem gespeeld in de f'jes en e'tjes toen hij nog bij Marum (amateurs) zat, was toen echt zo'n dribbelaartje haha. Waren geen leuke wedstrijden voor ons. Ik hoop dat Feyenoord een mooie doorverkoopclausule heeft én dat Mainz er in blijft, anders zal zijn transfersom aanzienlijk dalen. Ik hoop dat hij de schifting voor de definitieve selectie overleeft, hij heeft het in mijn ogen zeker verdiend. Al denk ik dat dat hem nog niet gaat worden, gezien het feit dat er achterin veel spelers zijn die al langere tijd deel uit maken van de selectie.
 
Bobiku29
 
4
7 maart 2021 om 23:50
Ik denk inderdaad dat hij de selectie niet haalt, maar voor hem zal dit al een goede stimulans zijn. Kan me voorstellen dat het echt fijn is als je weet dat je er dicht tegenaan zit. En ik hoop ook dat er een percentage bij zit. Heerenveen had het bij Feyenoord in ieder geval duidelijk wel bedongen, haha
 
tisjeboymax0
 
0
7 maart 2021 om 23:17
Ik volg hem niet zo erg bij Mainz, maar bij Feyenoord was het altijd een strijd tussen talent en onoplettendheid in mijn ogen. Maar nu is hij dus scherp en maakt hij minder fouten?
 
SiniFR12
 
8
7 maart 2021 om 23:21
Hij is veel volwassener geworden in zijn spel. Tegen Bayern in januari verloren ze weliswaar 5-2, en Lewandowski maakte er twee, maar hij speelde echt enorm sterk toen. Een strafschop waar St Juste niet bij betrokken was en ik geloof uit een hoekschop waar hij ook niet verantwoordelijk was voor Lewa. Die kwam totaal niet in de wedstrijd voor, werd constant geschaduwd door St Juste. Die slordigheidjes zijn er uit nu. Hij gaat echt nog wel stappen maken qua club, want alle randvoorwaarden zijn aanwezig. Talent en mensen om hem heen zijn top.
 
Bobiku29
 
4
7 maart 2021 om 23:22
Bij Feyenoord was hij inderdaad een beetje afwezig soms. Wellicht scheelt het dat hij nu meer wordt uitgedaagd en daardoor niet kán verzaken, maar het kan ook te maken hebben met het feit dat hij nu weer op zijn beste positie speelt. Hij heeft in ieder geval het vermogen om met volledige toewijding te spelen. Tapia is eigenlijk ook zo'n geval. Als je die bij Celta ziet beulen maakt hij een aanzienlijk minder dromerige indruk dan bij Feyenoord
 
ForzaGiGi
 
7
7 maart 2021 om 23:13
Een verdediger van een degradatiekandidaat oproepen terwijl we toch meer dan genoeg beter cv's hebben, het is gelukkig maar een voorselectie ...
 
Bobiku29
 
32
7 maart 2021 om 23:19
Een speler van een degradatiekandidaat kan niet goed zijn? Lekker kortzichtig. Laten we voortaan inderdaad vooral kijken naar de club waar iemand speelt, in plaats van de kwaliteiten.
 
AcKaka
 
5
8 maart 2021 om 00:04
Ik weet niet hoe st juste het doet bij mainz, maar zegt niet alles welke club je speelt. Is toch bundesliga en als verdediger is het soms knapper om je bij degradatiekandidaten staande te houden dan subtoppers.
 
ADRO
 
17
7 maart 2021 om 23:24
Is Karsdorp weer geblesseerd? Hij speelt toch met grote regelmaat bij Roma
 
SiniFR12
 
23
7 maart 2021 om 23:27
Is niet geblesseerd. Speelde vanmiddag nog 90 minuten. Is genegeerd door de bondscoach, voor mij onbegrijpelijk. Tete en Veltman zijn verdedigende backs, en Dumfries is aanvallend/voetballend ook minder dan Karsdorp. Plus het feit dat ik verwacht dat Berghuis rechtsbuiten zal zijn deze periode, en die vormde in het kampioensjaar een wereldse tandem met Karsdorp op rechts. Zo'n feeling voor elkaar verdwijnt niet, dus daar had de bondscoach van moeten profiteren naar mijn idee. Een argument wat wordt geopperd hier op VZ is dat Karsdorp er niet bij zit omdat hij in een vijfmansdefensie speelt, maar dat doen Veltman en Tete ook. Dus dat is lariekoek.
 
Bobiku29
 
12
7 maart 2021 om 23:45
Ik wil zeker niet zeggen dat Stengs wordt geselecteerd omdat hij met Franks dochter gaat, maar zou Karsdorp genegeerd worden omdat hij iets met Franks vrouw heeft? In mijn ogen gewoon de beste rechtsback die Nederland heeft. Daar valt natuurlijk over te discussiëren, maar toch niet over dat hij in de voorselectie hoort. En wat Sini zegt over Berghuis schoot ook door mijn hoofd: die twee voelen elkaar uitstekend aan
 
ThugVz
 
3
7 maart 2021 om 23:52
Eens hoor Bobiku, Karsdorp is in potentie echt een wereldback, al vraag ik me wel af waar Timber over een x aantal jaar staat. Voor nu nog terecht jong Oranje. Verder echt een waaaaardelooze voorselectie. Niet Ajax-minded zoals sommige mensen zeggen, niet wat ik zie eerlijk gezegd. Karsdorp, El Ghazi, Lang zijn voor nu wel de grootste verassingen.
 
Bobiku29
 
1
7 maart 2021 om 23:57
Timber is inderdaad voor de lange termijn een goede speler. Erg comfortabel met de bal ook, al zie ik hem ook wel in de as spelen. En eens, het is niet zozeer Ajax-minded (dan had hij makkelijk nog wat andere keuzes kunnen maken), maar gewoon vreemd.
 
ThugVz
 
1
8 maart 2021 om 00:01
Ach bekijk het zo, als we een toernooi vergallen door slechte keuzes dan maar eentje zonder publiek. Je moet optimistisch blijven he, helemaal als je weekend is afgelopen!
 
Bobiku29
 
3
8 maart 2021 om 00:08
Haha, eens. Heb persoonlijk gelukkig niet enorm veel met Oranje. Ik vraag me vooral af wat zo'n Karsdorp nog meer moet doen. Voor hem is een eindtoernooi echt een ding. Als je dan zo goed presteert is dit wel erg zuur
 
KevvaVanVeen
 
4
8 maart 2021 om 00:39
Waar zijn El Ghazi en Lang? Babel Bergwijn Strootman Veltman , dit kan gewoon niet meer.