Staf en spelersgroep PEC Zwolle voor tweede keer akkoord met loonoffer
Dinsdag, 13 april 2021 om 13:37

PEC Zwolle is met de spelers, technische staf en het kantoorpersoneel tot een akkoord gekomen over een salarisoffer, zo meldt de club op zijn website. De huidige nummer dertien van de Eredivisie heeft te maken met forse omzetverliezen, met name doordat publiek nog altijd niet welkom is bij wedstrijden. Zwolle meldt dat er 'enkele financiële restricties worden doorgevoerd' naar aanleiding van het akkoord. Het is de tweede keer dat de club zijn personeel bereid vindt om in te leveren. In mei vorig jaar gebeurde dat ook al.

Bram van Polen laat in een reactie weten dat er niet heel lang voor nodig was om tot het akkoord te komen. "Het is een seizoen als nooit tevoren", beseft de 35-jarige aanvoerder. "Het gemis van onze supporters en sponsoren is groot en wij als spelersgroep realiseren ons maar al te goed dat het nog steeds onzekere tijden zijn voor velen. Dat wij wel gewoon mogen voetballen is een groot goed, waarbij het niet fijn voelt om financieel te doen alsof er niets aan de hand is. Daarom hebben we als spelersgroep unaniem en zonder uitvoerig overleg besloten het sociaal akkoord te ondertekenen."

Meer: Fans PEC houden adem in: duel bewust gestopt met bekers door medisch noodgeval

Voorzitter Adriaan Visser spreekt van een 'mooi gebaar'. "Voor het tweede jaar op rij steken de medewerkers de club een grote helpende hand toe om zo goed als mogelijk uit deze benarde situatie te komen. Door dit sociaal akkoord bezuinigen we bij PEC Zwolle een substantieel bedrag." Onlangs werd bekend dat er tijdens de dertigste speelronde in de Eredivisie weer supporters worden toegelaten in de stadions. Daarnaast zullen er op 25 april, als Ajax het opneemt tegen AZ, 7500 supporters welkom zijn in de Johan Cruijff ArenA. Bij Feyenoord tegen Vitesse op dezelfde dag zijn 6500 toeschouwers welkom in De Kuip.

Zwolle is zeker niet de enige club in de Eredivisie die een beroep doet op zijn personeelsbestand. Eerder bereikten onder meer FC Groningen, Heracles Almelo en PSV een akkoord over het inleveren van salaris. Het tweede loonoffer dat Feyenoord aan de spelersgroep voorstelde, viel niet in goede aarde. Mede door de komst van Lucas Pratto zag de selectie af van een tweede tegemoetkoming. Opmerkelijk was dat Francesco Antonucci, die dit seizoen door Feyenoord wordt verhuurd aan FC Volendam, als enige wél akkoord ging met het door de directie geëiste loonoffer.

Meer nieuws
   
20:59
20:59
Real Madrid geeft 1-4 voorsprong door fenomenale Alexander Sørloth uit handen
5
   
20:57
20:57
Barcelona verzekert zich van tweede plek in Spanje; Girona is overtuigend derde
12
   
20:46
20:46
Eerste club meldt zich bij Manchester United voor transfer van Mason Greenwood
3
   
20:43
20:43
Ajax-spits Brobbey verschijnt in Jeugdjournaal en haalt uit naar PSV: 'Arrogant'
21
   
20:37
20:37
Perez en Vink zijn het eens: 'Hij kan véél beter voetballen dan iedereen denkt'
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
665
 
1
13 april 2021 om 13:47
Dan kun je ook op sympathie rekenen van de supporters misschien, maar als Feyenoord supporter zou ik me toch aardig genaaid voelen.
 
burwatti
 
2
13 april 2021 om 13:52
Toch kan ik me voorstellen dat het voor spelers van PEC zwaarder weegt dan voor de grotere clubs waar de spelers minimaal het dubbele verdienen van deze jongen. Deze jongens moeten zich toch binnen een x aantal jaar onafhankelijk voetballen. Des te knapper dat het bij Zwolle schijnbaar vanzelfsprekend is
 
consy
 
2
13 april 2021 om 16:01
Die spelers bij grotere clubs hebben vaak ook een iets ruimere hypotheek en dus een duurder leven. Wel een prima gebaar van de PEC spelers, zonder meer.
 
Tim00w
 
8
13 april 2021 om 14:14
Mooi gebaar en ook mooie woorden van Bram van Polen. Maar dat is aan hem wel toevertrouwd. Geweldige captain voor PEC
 
Knightscourt
 
3
13 april 2021 om 14:46
Netjes verwoord door Bram van Polen. Mooi dat dit bij PEC zonder moeite wordt gedaan.
 
vastreke
 
0
13 april 2021 om 15:04
mooi gebaar als de staf en spelers dit voor de club over hebben ze kunnen toch tenslotte voor het geld kiezen en wie weet kiezen zo misschien ook meerdere supporters om geen geld meer terug te krijgen ter compensatie alleen maar respect hiervoor en schitterende woorden van Bram van Polen
 
Sempros
 
2
13 april 2021 om 15:28
Compensatie vragen was bij PEC al geen ding. Het meerendeel van de seizoenkaarthouders heeft zelfs voor de optie gekozen om hun seizoenkaart onvoorwaardelijk met twee seizoenen te verlengen. Daarbij loop je bewust het risico om er geen gebruik van te kunnen maken door de maatregelen , omdat je de club wil steunen. Als ik de berichtgeving de afgelopen tijd zo heb gevolgd, zijn er nog links en rechts wel wat supportersschares die daar wat van zouden kunnen leren.
 
vastreke
 
2
13 april 2021 om 15:33
hoi Sempros dat is een heel mooi gebaar al van velen supporters wij bij RKC kunnen zelf kiezen of we compensatie ervoor willen hebben of niet heb hier en daar al wat van Feyenoord voorbij zien komen Willem 2 is ergens mee bezig maar al mooi dat het nu ook van de staf en spelers af komt misschien dat meerdere clubs dit voorbeeld gaan volgen ieders geval chapeau voor dit prachtige gebaar veel sympathie voor jullie club