Stam: 'Ik lees het in de media, maar intern is hij niet besproken bij Feyenoord'
Woensdag, 26 juni 2019 om 08:08

Leroy Fer wordt veelvuldig genoemd als ideale opvolger van Tonny Vilhena bij Feyenoord, maar trainer Jaap Stam weet weinig van de komst van de spoedig transfervrije middenvelder. In gesprek met Voetbal International geeft de nieuwe trainer van de Rotterdammers aan dat er intern nog niet is gesproken over Fer, wiens contract bij Swansea City deze week afloopt.

"Die naam lees ik in de media. Maar intern hebben wij niet over hem gesproken", verzekert Stam, die geduld betracht met het aantrekken van nieuwe spelers. Hij stipt aan dat Feyenoord 'niet te snel' moet handelen. 'Want zeker in de voorbereiding komt er op een gegeven moment altijd een categorie spelers vrij van wie je dan later denkt: was misschien wat voor ons geweest. Maar dat we intern nadenken en praten over versterkingen, lijkt me wel duidelijk."

Vilhena verkast deze zomer voor circa negen miljoen euro naar FK Krasnodar. Het kind van de club neemt met een dubbel gevoel afscheid, vertelt hij aan Feyenoord TV. "Je gaat toch weg bij de club waar je bent opgegroeid. Aan de andere kant ben ik blij dat ik een mooie transfer ga maken. Het verhaal van Krasnodar sprak me echt heel erg aan en ze hadden hele goede plannen met mij, dat was het belangrijkste."

Vanuit de spelersgroep kreeg Vilhena positieve reacties: hij merkte dat zijn medespelers hem de transfer gunnen. De middenvelder hoopt dat zijn nalatenschap een positieve herinnering is. "Ik hoop dat ik de goede Tonny, de mens, achterlaat en dat ze altijd over me zullen blijven praten. Dat wil ik wel achterlaten, ja. Ik wens Feyenoord heel veel succes in de toekomst en dit seizoen. Ik hoop dat ze kampioen worden."

Meer nieuws
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
0
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Mobiku
 
2
26 juni 2019 om 08:25
Toch vreemd dat een speler van het kaliber Fer, die transfervrij is en wellicht wilt komen, nog niet eens besproken is met de trainer. Snap ook niet dat Stam er zo luchtig over doet, je wilt je selectie toch zo snel mogelijk rond hebben?
 
Vakkie D
 
13
26 juni 2019 om 08:28
Misschien houdt hij zijn kaarten gesloten of heeft hij liever een versterking op een andere positie
 
MGMV
 
2
26 juni 2019 om 10:48
Heb ook het idee dat hij zijn kaarten gesloten houdt. Lijkt me ook veel logischer eigenlijk. Fer valt bovendien ook onder het kantoor van Rob Jansen, waar bijv. Marsman ook vandaan komt en Jorgensen en Toornstra (onlangs verlengd) ook onder vallen. Met het vertrek van alle middenvelders, móét zijn naam wel gevallen zijn.
 
Vakkie D
 
1
26 juni 2019 om 10:57
De vraag is dan ook nog of vrijgekomen salarisbudget opgevuld moet worden met een middenvelder. Misschien ziet Stam dat ook wel anders. Als Narsingh komt en je Berghuis op 10 zet en toornstra meer controlerend neerzet kan je de overige plek door Ayoub, Kökcü of Tapia laten bekleden. Dan kan je misschien beter naar versterking achterin of opnde buitenpositie zoeken
 
MGMV
 
1
26 juni 2019 om 11:05
Met het vrijgekomen budget door het vertrek van alleen al Clasie, Vilhena en zeker van Persie, is er ruimte voor meerdere spelers (middenvelder + verdediger bijv.) qua salaris. Overigens, Kokcu gaat natuurlijk niet op die overige plek spelen.
 
Vakkie D
 
0
26 juni 2019 om 22:31
Je kan ook tegen bepaalde ploegen met 2 spelers naar voren spelen ipv 2 controlerend
 
Arno_P
 
4
26 juni 2019 om 08:32
Ik hoop echt vurig dat Stam zijn mentaliteit over kan brengen op de groep. Ze hebben nog wel wat versterkingen nodig en zonder vakkundige TD wordt dit niet makkelijk maar jongens als Fer zijn natuurlijk fantastische versterkingen. Flinke dosis ervaring, gratis en ook nog eens kind van de club. Als ik TD geweest zou zijn was ik samen met Kuijt naar Liverpool gegaan om te kijken of ze talenten willen uitlenen. Van Persie kan misschien nog lijntje uitgooien naar Arsenal en Man Utd. In het slechtste geval moet Stam gewoon de jeugd doorschuiven. Jong Feyenoord speelt geen "echte" competitie en toen de club in nood zat waren ze na enige tijd ook goed genoeg en zelfs Oranje materiaal. Dat je komend seizoen dreigt buiten de top 3 te vallen zal moeilijk te verkroppen zijn maar eventjes tering bij de nering nemen en bouwen aan de toekomst van je club. Burger, Geertruida en de rest moeten gewoon z.s.m. voor de leeuwen gegooid worden.
 
Ijsmuts
 
8
26 juni 2019 om 10:14
@arno_p: Sjaak Troost was een van de mannen die het vertrek van vgeel heeft ingeluid. Nu neemt hij het, al dan niet uit noodzaak over. Dan kan hij niet met talentvolle huurlingen aan komen zetten die een basisplaats moeten krijgen. Daarmee help je de club op lange termijn niet verder, want voorlopig zijn alle posities (indien nodig) bezet. Wat mij betreft kun je altijd nog beter een jaar met Ayoub en Tapia op het middenveld spelen dan met 1 of 2 huurlingen die na een jaar weer vertrekken... om de simpele reden dat een Tapia met 34 wedstrijden in het basisteam prima een paar miljoen (bijv. 3) op kan leveren, terwijl een bankende Tapia een paar ton oplevert... en een jeugdige huurling echt niet het verschil gaat maken tussen plek 6 en 3. En dan heb je inderdaad nog de jeugd die je weer minder perspectief gaat bieden. Ik verwacht, gezien Stam`s historie, weinig minuten voor de jonkies in de selectie, maar ik laat me graag verrassen. Overigens vind ik de gedachte dat Feyenoord zou moeten spelen met de mentaliteit van Stam een ietwat vreemde redenatie. Stam kon er inderdaad enorm inkleunen als speler, maar is ook niet iemand gebleken die erg honkvast was en bleef vechten, getuige zijn vele korte verblijven als speler en trainer. Dat kan ook duiden op het snel gooien van de handdoek. Ik had er ook prima mee kunnen leven als Feyenoord in de geest van Gio had gespeeld. Hard werken, intelligent, vrij technisch... zoals Gio als speler was.
 
Arno_P
 
0
26 juni 2019 om 10:34
Gio's mentaliteit was eerder de bal eindeloos en risicoloos rondspelen tussen de verdedigers en niemand het vertrouwen geven om een risico volle pass te geven het middenveld in. Stam moet de jongens proberen op te peppen zodat iedereen angst krijgt om tegen Feyenoord te spelen. Het keiharde inkleunen heeft Feyenoord niks aan. Ze zijn vaak de bovenliggende partij behalve tegen 5 ploegen. Dan moet je juist creativiteit in huis hebben om kansen te creëren. Onder Gio was het vaak hopen op een bevlieging van Berghuis of van Persie. Vorig seizoen hadden ze al een vrij matig elftal en dat is nu nog verder afgeroomd dus het zal van ver moeten komen; daar kunnen zelfs 5 aankopen niet veel aan veranderen.
 
Ijsmuts
 
0
26 juni 2019 om 10:59
@arno_p: ik neem aan dat je met de opmerking: 'ik hoop echt vurig dat Stam zijn mentaliteit over kan brengen op de groep.' ... refereert aan de mentaliteit van de voetballer Jaap Stam. Die van trainer Jaap Stam laat zich nog moeilijk raden. Daarom ook mijn verwijzing naar het voetbalverleden van Gio. Als diens mentaliteit als voetballer was overgebracht op het team was het toch ook goed geweest? Maar blijkbaar zit er een verschil tussen de speler en trainer van Bronckhorst. Los daarvan volg ik je redenatie niet; enerzijds moet hij de jongens oppeppen en anderzijds moet hij er creativiteit in brengen? Ja, lijkt me perfect als Stam een trainer is die beiden kan. Dan is het een topcoach.
 
Pablonino
 
3
26 juni 2019 om 08:33
Als ik de verhalen mag geloven met Fer en Narsingh dan begrijp ik nog niet helemaal welke kant we nou op willen. Ik dacht dat we het meer op de jeugd gingen gooien. We moeten geld gaan maken. Laat Ayoub/tapia/toornstra het lekker uitvechten met de jeugd. Stel dat Fer en Narsingh echt wereldaankopen blijken. Word je ook 3e. Als je spelers haalt moeten het wel echt versterkingen zijn. Maar alsjeblieft niet dit soort spelers.
 
bliek
 
0
26 juni 2019 om 09:19
Ik zie liever dat er eerst word geïnvesteerd in de verdediging. Dit is wel de meest kwetsbare plek. Er zijn nu 2 basis middenvelders weg ten opzichte van vorig jaar. Een kwaliteit middenvelder zou geen kwaad kunnen. Toornstra zal met kocku moeten gaan vechten om de 10. Ayoub en Tapia erachter. Ik persoonlijk ben geen fan van Tapia. Ik zie graag een goede cvm komen.
 
MeMyselfAndI
 
1
26 juni 2019 om 09:41
Ik zou Geertruida wel eens op dit positie willen zien spelen. Ik blijf hem echt een geweldig talent vinden! Hij speelt normaal centraal in de verdediging en soms rechtsback. Aan het einde van afgelopen seizoen werd hij echter opgesteld als verdedigende middenvelder en dit deed hij naar mijn mening zeer verdienstelijk. Voor mij hoeven we met de huidige spelersgroep geen nieuwe middenvelder te halen. Laat het de jeugd het maar lekker met elkaar uitvechten! Er moet inderdaad minimaal 1 goede verdediger komen. Een centrale verdediger voor van der Heijden of een rechtsback zodat St. Juste naar zijn positie kan.
 
Pablonino
 
0
26 juni 2019 om 09:41
Ze mogen van mij wel spelers halen maar dan wel graag jonge voetballers waar we aan kunnen verdienen. Niet Fer/narsingh waar we niks meer aan zullen verdienen. Als we dat pad blijven volgen komen we nooit vooruit. Dan maar even een minder team.
 
bliek
 
1
26 juni 2019 om 09:48
Ik zie ook liever spelers waar we wat aan kunnen verdienen. Echter door het fantastische beleid de afgelopen jaren investeren we in spelers die niet zo duur zijn en al wel de ervaring hebben. De spelers waar we wat aan moeten verdienen die zouden uit de jeugd moeten komen.
 
Pablonino
 
0
26 juni 2019 om 10:04
Ja zodat we nog in de buurt konden blijven bij Ajax en Psv. En soms lukte dat ook met mooie prijzen als gevolg. Maar nu zijn ze veelste ver weg en hebben we geen geld. Nu moeten we het toch over een andere boeg gaan gooien en echt iets gaan opbouwen.
 
MGMV
 
3
26 juni 2019 om 10:46
@memyselfandi - ''ik zou Geertruida wel eens op dit positie willen zien spelen.'' Ja, ik zelf ook. Blijf er ook wel bij dat dat zijn beste plek is. Voetballend goed onderlegd, fysiek behoorlijk sterk en verdedigend erg sterk met ook een uitstekende sliding. En heeft oog voor verdedigende situaties. Dit is wel het jaar dat Geertruida ook echt minuten moet gaan maken (en eigenlijk ook een vaste plek met perspectief krijgen), want om die reden heeft hij zijn contract nog niet verlengd.
 
Geronnimo
 
0
26 juni 2019 om 09:09
Als hij intern nog niet besproken is slapen ze bij Feyenoord nog dieper dan ik al vermoedde..
 
PalFisher
 
1
26 juni 2019 om 09:10
Haha Japie “erop klappen” Stam. Erg benieuwd naar zijn tactische kwaliteiten.
 
burgos
 
3
26 juni 2019 om 09:20
Wat een verschrikking om weer aan een nieuwe ronde te beginnen. We hebben toch geen enkele kans meer om ooit nog kampioen te worden. Bij Ajax wordt met geld gesmeten, die zijn nooit meer in te halen door ons. Misschien dat PSV nog een beetje kan bi blijven, maar dan heb je het toch wel gehad. Jammer.
 
Pablonino
 
2
26 juni 2019 om 10:13
Dat we nooit meer kampioen zouden worden heb ik vaak zat supporters van de tegenpartij horen zingen als ik in de kuip zat. Zeker het seizoen toen we als 10e eindigden. En dat is nog geeneens 10 jaar geleden. Nu lijkt het ook verder weg dan ooit, maar het kan ook zo weer veranderen in het voetbal. Maar zoals de club nu geleid word lijken we helaas geen steek verder te komen. Hopelijk komt daar wel gauw verandering in.
 
Neller
 
2
26 juni 2019 om 09:53
Fer heeft een goede naam maar zo goed presteert hij de laatste jaren ook niet meer dus ben ook niet zo happig op hem. Liever een leuke buitenspeler en centraal achterin ook een spits als back up zal niet verkeerd zijn