Stefan de Vrij grijpt naast prolongatie van prestigieuze Italiaanse prijs
Maandag, 31 mei 2021 om 13:52

Cristian Romero was afgelopen seizoen de beste verdediger in de Serie A, zo is maandag bekendgemaakt. De Argentijnse mandekker van Atalanta is daarmee de opvolger van Stefan de Vrij, die de prijs vorig seizoen in de wacht sleepte. Romero is eigendom van Juventus, maar speelt al sinds 2019 op huurbasis voor Atalanta. De club uit Bergamo heeft een optie tot koop in het huurcontract met La Vecchia Signora bedongen.

Bij de verkiezing van beste verdediger is wederom gebruikgemaakt van de statistieken van statistieken, inclusief tracking data. Naast de duels in de Serie A zijn ook de wedstrijden om de Coppa Italia en de Italiaanse Supercup meegenomen in de beoordeling. Romero sloot de jaargang 2020/21 af met 42 optredens in alle competities. Op het gebied van veroverde ballen (237) en gewonnen kopduels (122) vestigde de Atalanta-stopper een nieuw record in de Serie A.

De titel Beste Keeper gaat naar AC Milan-doelman Gianluigi Donnarumma en Fiorentina-aanvaller Dusan Vlahovic is uitgeroepen tot Beste Speler onder de 23 jaar. Deze maandag zullen ook de beste middenvelder, aanvaller en de MVP (Most Valuable Player) van het afgelopen seizoen in de Serie A wereldkundig worden gemaakt. De verschillende prijzen zullen bij de start van het volgende seizoen worden uitgereikt aan de winnaars.

De Vrij als 'Il miglior difensore della Serie A' leider van de beste achterhoede

Voetbalzone maakte in april een uitgebreid profiel van het sterke seizoen van Stefan de Vrij.Lees artikel

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
siepie
 
33
31 mei 2021 om 14:05
Persoonlijk had ik Bastoni verwacht, maar vind dit ook een goede optie. Op zich wel exemplarisch voor dit seizoen dat een huurspeler van Juve in het shirt van de concurrent als beste verdediger wordt gekozen.
 
toss
 
5
31 mei 2021 om 15:05
Dit is toch wel wederom een ietwat pijnlijke constatering. Aan de andere kant juist positief dat hij zo gegroeid is bij Atalanta, al begrijp ik dat Atalanta hem definitief over kan nemen? Jammer voor Juve dan
 
siepie
 
4
31 mei 2021 om 15:14
Dat is zeker pijnlijk. Al weet je natuurlijk niet of hij nu dezelfde speler was geweest als hij bij Juve was gebleven. Vooral ook omdat hij nu uitblinkt in een 5-mans defensie en Juve (dit jaar) met 4 man achterop speelde. Je ziet bv bij De Vrij hoeveel verschil dat maakt. Bij oranje was hij eigenlijk alleen echt heel overtuigend op het wk waarbij Van Gaal koos voor 5-3-2 en ook bij Lazio en Inter blinkt hij daarin uit.
 
Marchello020
 
22
31 mei 2021 om 14:06
Ik dacht even Christiano Ronaldo te lezen... Is er een prijs voor de beste muur ontwijker?
 
La Bombonera
 
4
31 mei 2021 om 14:07
Terechte prijs voor Romero. Heeft zich heel sterk ontwikkeld de laatste jaren. Was vaak wat te onbesuisd en pakte te veel domme kaarten. Maar dit is al een stuk minder geworden terwijl hij toch altijd op het randje speelt en elk duel vol in gaat. Zie Romero de komende jaren nog grote stappen zetten en ergens in de Europese top eindigen
 
GLENNN
 
9
31 mei 2021 om 14:09
Goed jaar, hele goede verdediger. Zou toch als Juve zijn hopen dat hij terug wilt komen. Prima opvolger voor als Chiellini stopt en/of Bonucci klaar er mee is. Romero - de Ligt. Back-up dan Bonucci met Demiral. Zou top zijn!
 
FcGrun050
 
10
31 mei 2021 om 14:20
Lijkt me sterk, want Atalanta heeft gewoon een optie tot koop bedongen bij Romero, en wordt voor twee jaar gehuurd. Dus volgend jaar zal die pas terugkomen wanneer Atalanta niet overgaat tot koop. Maar ook al is mijn mening redelijk gekleurd, vind ik dit wel een terechte winnaar. Na het vertrek van Mancini naar Roma, was Atalanta opzoek naar een opvolger voor hem. Vorig seizoen geprobeerd met Caldara, maar die is geen schim meer van de Caldara van voor zijn vertrek naar Juve, en dit seizoen geprobeerd met Romero in de back 3. En dat heeft hij echt uitstekend gedaan, en is hij zowel aanvallend als verdedigend een enorme gevaar gebleken. Precies hetzelfde hoe Mancini dat had gedaan. Maar hij is feller en agressiever qua stijl. Bij Genoa was hij al goed, maar dit seizoen is hij echt nog meer gegroeid in een leider. En hij is nog maar 23 jaar.
 
Lierse1997
 
7
31 mei 2021 om 14:26
Het hangt er wat van af denk ik. Bij een optie tot koop kan het wel eens voorvallen dat er nog een contract getekend moet worden. En als die daar geen trek in heeft dan heeft Atalanta niet veel te zeggen.
 
FcGrun050
 
0
31 mei 2021 om 14:33
Maar meestal heeft de club die de optie tot koop heeft bedongen, het eerste recht om de trigger over te halen of niet. En anders denk ik dat Atalanta hem het seizoen erop koopt, om hem gelijk door te verkopen aan een andere club. Atalanta blijft een handelshuis natuurlijk.
 
Lierse1997
 
5
31 mei 2021 om 14:53
Maar Atalanta kan hem toch niet kopen als ze geen akkoord met hem weten te sluiten?
 
FcGrun050
 
2
31 mei 2021 om 14:59
Gebeurd niet vaak volgens mij. Tenminste, ik kan me niet een transfer herinneren waarbij een club een optie tot koop heeft bedongen met de speler, waarbij uiteindelijk de speler niet akkoord ging toen de desbetreffende club het bedrag op tafel legde wat van tevoren was afgesproken. Meestal is het zo als de speler wilt vertrekken naar een nieuwe club, dat de optie tot koop is gelicht, en dan vervolgens wordt doorverkocht, bijvoorbeeld die constructie met Jovic. Jovic werd gekocht voor 22,34 miljoen en vervolgens verkocht aan Real voor 63 miljoen.
 
juvedeef
 
1
31 mei 2021 om 14:20
Ze willen demiral verkopen om geld in het laatje te brengen. Chiellini wordt nu verlengd. Verder hoop ik dat Romero inderdaad bij juve blijft. Goede potentiƫle basisspeler.
 
JuventusPuglia
 
0
31 mei 2021 om 15:41
Romero is inderdaad een fantastische verdediger. Ik gun Atalanta het beste maar ik zie hem heel graag bij Juventus.
 
Mirzet12
 
8
31 mei 2021 om 14:45
Vraag me af wie de beste muurligger was het afgelopen seizoen.
 
anfield YNWA
 
0
31 mei 2021 om 15:10
Inderdaad had Romero een goed seizoen dus ik kan het begrijpen. Maar de Vrij speelde ook weer heel sterk dit seizoen. Hij is de beste verdediger die we op het EK hebben.
 
maurootje
 
2
31 mei 2021 om 15:47
Totaal niet mee eens, deze gozer is een prima verdediger hoor, maar De VRij De Ligt en Kjaer stuk beter, en Romero pakt ontzettend veel kaarten, maar liefs 10(!) in 31 duels(alleen serie A duels) terwijl De Vrij slechts 2,Kjaer 3, en De Ligt 4 kaarten hebben gepakt met vrijwel het zelfde aantal duels. kortom, Romero moest te vaak een overtreding maken om aansprak te maken op deze prijs, in mijn ogen...
 
GN01
 
1
31 mei 2021 om 16:52
Iedereen kan het oneens zijn met de componenten die ze hanteren als waardevol voor een verdediger (gewonnen kopduels, veroverde ballen, en nog wel wat andere componenten), maar als die vooraf gedefinieerd zijn dan kun je het niet oneens zijn met de uitverkiezing (die is namelijk puur op cijfers en niet op emotie). Als in Italiƫ op basis hiervan iemand wordt beoordeeld (nogmaals kun je het mee eens of oneens zijn) en iedereen wordt op die manier beoordeeld, dan is er geen eerlijkere manier om iemand uit te roepen tot beste verdediger. Persoonlijk heel blij dat het op zo'n transparante manier wordt gedaan en niet gekozen door het publiek dat zich laat leiden door 1 aspect. Dit zou de uefa en de fifa ook moeten doen bij hun uitverkiezingen ipv zogenaamde voetbalkenners te laten stemmen.