'Stengs kreeg een mailtje in de bus en was heel blij toen hij mijn naam zag'
Donderdag, 22 augustus 2019 om 23:39

AZ wacht volgende week een zware klus in België. Met een 1-1 gelijkspel tegen Royal Antwerp in De Grolsch Veste verschaften de Alkmaarders zichzelf donderdagavond geen goede uitgangspositie voor de return. "Ongelooflijk dat we niet winnen", treurt verdediger Ron Vlaar, die desondanks vertrouwen uitspreekt in een goede afloop van het tweeluik.

"Ik vind dat we onszelf tekort hebben gedaan, ondanks dat zij ook wel kansen kregen", stelt Vlaar na afloop bij Veronica. Hij erkent dat 1-1 'niet het beste resultaat' is voor zijn ploeg. "Zo eerlijk moet je zijn, maar ik voel de energie in de kleedkamer. Volgende week gaan we weer knokken. Als we hetzelfde voetballen en slimmer zijn, moeten we kunnen scoren. Dat gaan we zeker doen, want we scoren bijna altijd."

Trainer Arne Slot stipt aan dat AZ heeft aangetoond veel kansen te kunnen creëren tegen Antwerp. "Fysiek en conditioneel zijn we veel sterker. Zij kwamen met tien man en dat was niet voor niks", aldus Slot, die de 0-1 ruststand 'heel onterecht' vond en positief is over volgende week. "Ik kan me niet voorstellen dat we daar geen kansen krijgen. Als we er daar dan eentje van maken, kunnen we ze zenuwachtig maken."

Het enige Alkmaarse doelpunt kwam in De Grolsch Veste van Myron Boadu, die daarmee een mooie week bekroonde. Woensdag kreeg hij te horen dat hij voor het eerst was opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. "Calvin (Stengs, red.) kreeg een mailtje in de bus en was heel blij toen hij mijn naam zag. Daarna zag ik het zelf ook", vertelt Boadu. "Het is nog niets, maar ik ben heel blij dat ik er bij zit. Het betekent dat ik het goed doe."

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
5
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
4
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
martijnr12
 
13
22 augustus 2019 om 23:45
Het is nog niet allemaal even gepolijst en constant, maar deze jongen kan echt heel ver komen. Heeft alles om een topspits te worden en is toch bijna iedere wedstrijd wel betrokken bij een doelpunt. Nu blessurevrij blijven, hopelijk met AZ de EL in en dan kan hij echt stappen zetten. De toekomst in de spitspositie is eindelijk weer hoopvol.
 
Tegengif
 
17
23 augustus 2019 om 06:56
Ik ben benieuwd welke voorhoede we over 2 jaar hebben. Het kan snel gaan met sommige jongens. Anderen zullen teleurstellen.
 
NL_Modric
 
0
23 augustus 2019 om 10:54
Inderdaad, maar met Malen, Boadu, Druijff, Sierhuis, Lammers, Buitink, Venema hebben we gelukkig een hoop (top)talenten rondlopen voor de spits positie. Depay kan nog jaren mee en de andere positie gaat vrijwel zeker naar Bergwijn, die ook no stappen kan maken. Het ziet er iig weer rooskleurig uit.
 
azchelsea
 
4
23 augustus 2019 om 11:17
Om talenten voor de toekomst van Oranje te noemen zou ik zeker niet Buitink, Venema, Sierhuis en Druijf noemen. Noem dan Redan, Brobbey en Zirkzee naast Malen, Boadu (en misschien Lammers als die zich goed ontwikkeld). Dat zijn grotere talenten.
 
martijnovic
 
4
22 augustus 2019 om 23:59
Vlaar kan echt niet meer mee net zoals die andere centrale verdediger die speelde vandaag. Centrale verdedigers die beter zijn hoeven helemaal niet zoveel te kosten en AZ heeft in principe geld zat. Als je 10 miljoen investeert in 2 jonge centrale verdedigers heb je je geld op het veld staan. Deze jongens worden beter door te spelen dus word je geld alleen meer significant meer waard. Ik snap het beleid daar op dit punt echt niet in alkmaar.
 
Azb100
 
12
23 augustus 2019 om 00:10
Vlaar vind ik zeker niet slecht. Hatzidiakos daarentegen.....
 
Robinho010
 
3
23 augustus 2019 om 00:50
AZ had tot deze wedstrijd nog geen tegendoelpunt gekregen (3x eredivisie en 4x EL) dus zo slecht gaat het nog niet. Ik denk dat ze hun geld beter kunnen besteden aan een (creatieve) aanvallende middenvelder.
 
Robinho010
 
3
23 augustus 2019 om 00:54
Daarnaast denk ik dat AZ naast Ajax het beste beleid heeft van Nederland. Zuinig in inkomende transfers en verkoopt 1x per jaar aan dubbele cijfers in miljoenen. Ook heeft de club een goede jeugdopleiding als je kijkt naar het eerste elftal (Koopmeiners, Ouwejan, Wijndal, Stengs, Boadu en voorheen ook Til).
 
martijnovic
 
8
23 augustus 2019 om 01:42
Beste beleid? Al je geld op de bank houden is niet zo goed vind ik. Beter investeren in zoals ik al zei goede centrale verdedigers. Als je goed scout ga je sws winst maken. En als je het team bekijkt kunnen ze zeker meedoen om de titel met een goed centraal duo achterin.Ze gaan een hele goede buiten speler las ik. Dan kan stengs mooi op 10 spelen.
 
cajum
 
2
23 augustus 2019 om 08:43
Ajax heeft ook jaren geld op de bank gehouden. Spelers blijven altijd een gok en als je je geld op het veld zet en ze renderen niet, dan kan je zomaar in t rood lopen. Kijk naar FC twente, die gingen lekker investeren in spelers op het veld nadat ze kampioen waren en toen konden ze ineens niets meer betalen. Als AZ nu 2 spelers haalt van 5 miljoen en beide worden niks, zijn ze mooi zuur. Ajax scout redelijk goed maar heeft ook genoeg miljoenen aankopen zien mislukken de afgelopen jaren. Buiten het feit dat AZ voorlopig genoeg kosten heeft aan t stadion
 
Leicester
 
1
23 augustus 2019 om 07:38
Heeft Slot last van zijn ogen? Antwerp gaat gewoon door. AZ mag van geluk spreken dat ze gisteren niet hebben verloren. AZ speelt precies het voetbal wat Antwerp in kaart speelt.