Steven Berghuis doet hartverwarmende belofte aan zieke Ajax-fan
Vrijdag, 26 april 2024 om 20:09

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Steven Berghuis, die met Ajax op bezoek was in het Emma Kinderziekenhuis en een hartverwarmende afspraak maakte met een van de zieke fans daar.

De fan wil graag dat Berghuis zijn volgende gemaakte doelpunt viert met een 'griddy', een dansje dat op sociale media viraal ging en zich al vlug vertaalde naar de sportwereld. ESPN deelt de vertederende beelden.

"De volgende keer dat je scoort, of je dan een celebration wil doen voor mij", vraagt de fan liefkozend aan de vleugelaanvaller. Dat wil Berghuis uiteraard wel. "Wat voor celebration?", vraagt hij.

"De griddy!", antwoordt de fan overtuigd. "Maar die is wel echt moeilijk, hè!", lacht Berghuis, voordat hij met een demonstrerend dansje vraagt of dat volstaat. Dat doet het. "Dan ga ik die thuis oefenen en als ik scoor doe ik hem. Beloofd, afgesproken!", fleurt hij de dag van de fan op.

John van 't Schip


Voor John van 't Schip was een mooie, maar confronterende dag, zo bekent hij tegenover ESPN. "Voor mij is het best wel een ding. Ik ben voor het eerst terug in het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) sinds mijn vrouw overleden is. Ik ben hier ook twee weken geweest op een andere afdeling. Ook daar heb ik gemerkt hoe belangrijk het is dat er mensen zijn die geloven, je hoop geven of er gewoon zijn. Waar je je verhaal aan kwijt kan."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
00:00
00:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
1
   
23:58
23:58
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
3
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
   
23:51
23:51
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Level100
 
26
26 april 2024 om 20:20
Ik vind dit soort ziekenhuisbezoeken zó ontroerend. Mooi dat clubs dat doen. In de eerste plaats voor die dappere kinderen, maar volgens mij ook goed om je weer even bewust te worden van hoe erg je het getroffen hebt. Kan me niet voorstellen dat je er de volgende training met de pet naar durft te gooien.
 
ScummyMan
 
12
26 april 2024 om 20:50
Op zo’n dag denk ik dat alle zorgen even vergeten worden door zo’n kind. En inderdaad het zet het leven van een profvoetballer en zelfs fan even in perspectief. Ineens wordt voetbal echt maar een spelletje en boeit het niet of je nu vijfde of achtste wordt.
 
JtjeVtt
 
8
26 april 2024 om 21:00
Dit zijn toch wel de meest hartverwarmende momenten in het voetbal ja. Ook dat jochie laatst op Ajax tv met Brobbey, maar ook de knuffelacties bij Feyenoord - ADO (helaas al even een tijdje niet kunnen zien) en de actie onlangs bij Heerenveen met de namen van zieke kinderen op de rug. Mooie acties.
 
SCHVN
 
0
27 april 2024 om 14:32
Kippenvelmoment, ook voetballers zijn mensen met gevoel. Zit met smart te wachten op de eerstvolgende goal van Berghuis.