Steven Berghuis is trots op mijlpaal die hij bereikte in shirt van Ajax
Vrijdag, 17 mei 2024 om 16:51

Steven Berghuis speelde vorige week tegen Almere City FC (3-0) zijn vijfhonderdste duel in het betaald voetbal. De vleugelaanvaller van Ajax vindt het bijzonder deze mijlpaal te hebben bereikt. "Ik had niet verwacht dat ik zoveel wedstrijden in het betaald voetbal zou spelen, gezien mijn lange tijd bij de amateurs."

"Ik ben dankbaar voor de kansen die ik bij alle clubs heb gekregen", benadrukt de voormalig speler van onder meer FC Twente, Watford en Feyenoord in een interview op de website van Ajax. "Ik heb altijd hard gewerkt en ben ook eigenlijk altijd fit geweest, waardoor ik ook veel heb kunnen spelen. Daar ben ik trots op."

Berghuis was zich in eerste instantie helemaal niet bewust van de mijlpaal van vijfhonderd wedstrijden als profvoetballer. "Ik wist zelf eerst niet dat ik mijn vijfhonderdste wedstrijd kon spelen, maar kreeg dit voor de wedstrijd te horen."

"Hoewel ik al met de trainer had gesproken over mijn invalbeurt, kwam het besef pas na de wedstrijd echt bij me binnen. Het is bijzonder om deze mijlpaal te bereiken", aldus de trotse Berghuis, die tegen Almere City dus speeltijd kreeg van John van 't Schip.

Duel nummer 501 volgt normaal gesproken zondag, als Ajax het seizoen afsluit tegen hekkensluiter en degradant Vitesse. "Ik heb erover nagedacht hoe we dit moeten aanpakken. We moeten respect tonen voor de situatie in Arnhem. Hopelijk kunnen we een mooie wedstrijd neerzetten voor beide teams. Ik denk dat we gewoon moeten genieten en vrij moeten spelen."

Blessurevrij


Voor Berghuis is het vooral een opluchting dat hij weer pijnvrij kan spelen. "Ik liep eerst een blessure aan mijn binnenband op tijdens een wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Tijdens mijn revalidatie kreeg ik last van mijn onderrug. Dat was het meest vervelende, omdat het moeilijk te verhelpen was."

"Ondanks behandelingen en oefeningen bleef ik last houden, vooral op het veld. Daarom besloten we ons te richten op volledig herstel in plaats van te focussen op het halen van een specifieke wedstrijd. Uiteindelijk heeft dit proces tijd gekost, maar ik ben nu volledig hersteld en daar ben ik erg blij mee", aldus de tevreden buitenspeler van Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
13:50
13:50
Francesco Farioli lyrisch: 'Hij is de beste die ik bij Ajax kan wensen'
1
   
13:05
13:05
'Wout Weghorst moet bij Oranje in de basis tegen Frankrijk!'
39
   
13:00
13:00
Vermoedelijke opstellingen Nederland - Frankrijk: Simons en Veerman onder druk
15
   
12:44
12:44
Driessen: 'Ik stond er raar van te kijken, begrijp niet waar dat vandaan komt'
8
   
12:33
12:33
Brobbey facetimet tijdens interview van Wijndal: 'Je liegt kaulo veel, hè!'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
ScummyMan
 
21
17 mei 2024 om 16:59
Meer dan 400 wedstrijden bewezen dat hij een absolute topspeler voor de Eredivisie is en nog zijn er mensen die hem niet op waarde schatten.Hij is niet de kartrekker die Ajax dit seizoen nodig had maar puur op basis van zijn kwaliteiten schat ik hem sinds zijn terugkeer na zijn avontuur bij Watford bij de beste 10 voetballers (ook nu nog) van de eredivisie en in de meeste seizoenen bij de beste 5.Een speler die we in Nederland gaan missen als hij volgend jaar weg bezuinigd word bij Ajax.
 
FR010FRDAM
 
14
17 mei 2024 om 17:27
Hoewel ik zijn stap toen begreep ga ik hem zeker niet missen. Blijft een speler met een nasmaak voor Feyenoorders. Goede speler, maar niet van onbesproken gedrag.Gezien zijn analyses en sterke communicatie na de wedstrijd denk ik wel dat er een goede trainer in hem schuilt
 
LeidseHood
 
4
17 mei 2024 om 17:46
Die scherpe analyses en interviews zijn wel indrukwekkend ja. Vond ik al bij Feyenoord. Toen had ik een "hekel" aan hem in het veld, maar was hij al by far de meest intelligente en welbespraakte speler naast het veld. Ik vraag me wel af of hij voor een trainer niet te veel met zichzelf bezig is.
 
FR010FRDAM
 
0
17 mei 2024 om 18:41
Precies. Zou kunnen dat zijn persoonlijkheid hem als trainer ook in de weg gaat zitten, want had verwacht dat hij inmiddels wel wat volwassener zou zijn
 
NJfromVOL
 
21
17 mei 2024 om 17:38
Ik vind Berghuis de laatste anderhalf jaar toch wel duidelijk minder dan daarvoor. Bovendien dit jaar ook vaak geblesseerd ipv de geclaimde fitheid.
 
ScummyMan
 
0
17 mei 2024 om 19:12
Denk dat Berghuis teveel is afgerekend op de prestaties van het team. Als je hem niet als leider of kartrekker bekijkt maar puur als rechtsbuiten dan speelt hij gewoon een meer dan prima seizoen. Zeker voor de winterstop speelde Ajax aanvallend goed als hij goed speelde en speelde Ajax slecht als hij slecht speelde. Denk niet dat er een andere rechtsbuiten in de eredivisie loopt met zoveel impact op het team. Hij heeft de pech (of misschien ligt het zelfs een beetje aan hem omdat hij zo dominant is op rechts) dat hij zowel bij Feyenoord als nu bij Ajax gewoon in een bagger team rondloopt.
 
memphisdepay
 
2
17 mei 2024 om 19:30
Meer dan prima seizoen? Berghuis kan toch veel beter dat hebben we eerder van hem gezien. Wat een onzin ook zoveel impact op het team! Heb je Bakayoko en Minteh bijvoorbeeld niet zien spelen dit seizoen, 2 jonge talentjes. De pech is ook wel heel makkelijk hij en Bergwijn moeten gewoon laten zien dat ze nog steeds topspelers zijn, van beide zie je dat gewoon veel te weinig.
 
ScummyMan
 
1
17 mei 2024 om 20:44
Ongetwijfeld gaan Minteh en Bakayoko een mooiere carriere tegemoet maar mede doordat ze in betere teams zitten zijn ze toch echt minder bepalend. In de wedstrijden waar zij niet meededen denderde de PSV en Feyenoord trein gewoon door. Ajax verloor “maar” drie van de 18 eredivisie duels waarin Berghuis mee heeft gedaan. Zijn stempel is in mijn ogen veel groter.
 
NJfromVOL
 
0
17 mei 2024 om 21:34
Je slaat de spijker op zijn kop: hij heeft 18 (19)wedstrijden meegedaan. Dat is net ff over de helft. Volgens mij klopt je statistiek niet; hij heeft er 5 verloren van de 19 wedstrijden (en 3 gelijk). Da's niet zo best en weet niet welk punt je er mee wilt maken.
 
ScummyMan
 
0
17 mei 2024 om 22:25
Had de statistiek gejat uit het topic over de vermoedelijke opstelling van Ajax afgelopen weekend. Dat was een statistiek over de wedstrijden waarin zowel Berghuis en Bergwijn speelde. Maar waarschijnlijk een denkfoutje gemaakt. Eerlijk gezegd zie ik niet alle wedstrijden van PSV en Feyenoord dus ik wil en kan die discussie niet aangaan. Omdat het ook nog totaal verschillende type spelers zijn. Mijn punt is vooral dat ik het niet eens ben dat hij al anderhalf jaar minder voetbalt. Dat de wedstrijden waarin Berghuis goed was de aanval van Ajax goed was. Periode november - februari was hij echt bepalend en héél erg goed. Daarna viel het bij zijn blessure als een kaartenhuis weer in elkaar.
 
NJfromVOL
 
1
17 mei 2024 om 22:59
Je doet toch de uitspraak "denk niet dat er een andere rechtsbuiten in de eredivisie loopt met zoveel impact op het team." Puur naar de inbreng in dit seizoen is dat gewoon niet zo. Berghuis, 19 gespeeld, 4 goals, 8 assist. Minteh resp 26, 10, 4 naast de verdedigende discipline die hij heeft en natuurlijk bizarre diepgang. Persoonlijk denk ik dat van Minteh -in het begin een beetje blinde- veel meer dreiging komt. Maar ook ook ben niet onbevooroordeeld.
 
LucasAndersen
 
11
17 mei 2024 om 17:55
Moet toch afgelopen jaar toch pijnlijk zijn geweest om weer in een team vol amateurs te spelen.
 
The Wolf
 
1
17 mei 2024 om 19:36
Bij terugkeer tegen Almere werd meteen duidelijke dat hij een geweldige speler is. De passes en openingen waren steeds goed en dat heeft bij zijn afwezigheid duidelijk ontbroken.
 
pienaar8
 
5
17 mei 2024 om 19:42
Snel weg doen, geen meerwaarde. Doorpakken nu met alles en iedereen.
 
Arends
 
1
17 mei 2024 om 21:51
Juist houden! Berghuis is wel een meerwaarde, alleen heb je buiten Berghuis en Henderson niemand met een echte winnaarsmentaliteit bij Ajax. Zulke spelers ben je nodig, spelers die het team kietelen, alleen heb je meer van zulke spelers nodig om dat ook echt te kunnen overbrengen. De rest is brandhout
 
mv010
 
0
18 mei 2024 om 00:14
Oké dus Brobbey, Hato, Sutalo, Ramaij, Kaplan en bijv Bergwijn brandhout? Ik lees toch heel veel andere reacties van je collega supporters.