Steven Berghuis krijgt ervan langs: 'Dán ben je eerlijk, ga niet lopen zaniken'
Zaterdag, 21 november 2020 om 14:58

Steven Berghuis stond in de voorbije transferperiode niet onwelwillend tegenover een vertrek bij Feyenoord. De juiste club kwam echter niet op zijn pad. Onder meer AS Roma had interesse in de Oranje-international, maar om uiteenlopende redenen kwam het niet van een transfer. Berghuis wilde in de tussentijd maar niet zeggen of hij wel of niet zou blijven en daar ergerde Van Hanegem zich nogal aan, erkende de oud-voetballer in een uitgebreid interview met RTV Rijnmond.

Van Hanegem kreeg de vraag of hij een andere Berghuis ziet bij het Nederlands elftal dan bij Feyenoord. "Het is in zijn voordeel dat hij bij Feyenoord alle ballen krijgt. Dat is ook geen goede zaak. Iedereen wil hem de bal geven en iedereen wil hem pleasen omdat hij de aanvoerder en de beste speler is." Van Hanegem ziet het vaak genoeg gebeuren dat een andere speler er beter voor staat dan Berghuis en dat de bal toch naar de captain gaat. "Tegen Bosnië en Herzegovina wilde hij koste wat het koste scoren."

"En dan lukt het niet. Als je dat gewoon laat komen, dan schiet je er een of twee in. Hij moet niet alleen maar bezig zijn met: ik moet, ik moet, ik moet. Nee, dat moet niet. Dat ontstaat." Van Hanegem erkent dat hij vaak kritisch op Berghuis is. Niet alleen vanwege zijn spel binnen de lijnen, maar ook vanwege zijn houding tijdens de transfermarkt. "Hij heeft een geweldig contract gekregen. Even was hij uit de running in Engeland en nu zit-ie bij Feyenoord", verwees de Kromme naar het mislukte avontuur bij Watford.

"Daar is Feyenoord blij om, maar daar moet hij óók blij om zijn." Dat Berghuis weer een serieuze kandidaat voor het Nederlands elftal is, is volgens Van Hanegem ook voor een groot deel aan Feyenoord te danken. "Je komt in betere doen, je komt weer bij het Nederlands elftal. Dat heb je dan toch ook aan de club te danken. En ga dan niet zeggen: 'Nou ja, het is nog niet afgelopen, het kan altijd nog gebeuren dat ik wegga'."

"Zeg dan: 'Ik wil weg, maar er komt niemand'. Dán ben je eerlijk. Dan weet je het. Ga niet draaien, draaien. Ga niet lopen zaniken." Van Hanegem kreeg de vraag wat een mooie club voor Berghuis zou zijn. "Hij zit al bij de mooiste club die er is. Wat wil hij nog meer? Als er straks weer mensen het stadion in mogen, is dit de mooiste club die er is."

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
3
   
12:25
12:25
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
11
   
12:05
12:05
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
6
   
11:33
11:33
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
6
   
11:02
11:02
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
falcao1984
 
13
21 november 2020 om 15:11
Haha mooi altijd dat dwarse van de Kromme. Natuurlijk is Feyenoord een prachtige club, maar die jongen wil denk ik graag nog een keer een financiƫle klapper maken en voor zichzelf revanche nemen door zich te bewijzen in een topcompetitie. Voor alles valt wat te zeggen.
 
MessiBazoer
 
19
21 november 2020 om 15:20
Maar welke club waar Berghuis graag heen wil zal hem nemen? Subtop van de top 5 zie ik niet snel komen. Misschien als back-up voor 8 miljoen, maar daar lijkt hij me teveel liefhebber voor. Eigenlijk jammer voor hem dat die transfer naar PSV niet door ging vorig jaar zomer.
 
falcao1984
 
16
21 november 2020 om 15:26
Misschien een Valencia, Sevilla, Lyon, Marseille, Gladbach, Leverkusen, Napoli of de Portugese top? Vind overigens dat hij ook wel iets in zijn spel heeft dat aansluit bij een Inter of Atletico.
 
ODESZA
 
25
21 november 2020 om 15:27
op wat voor manier is dat dan een stap vooruit als ik vragen mag? psv speelt iets aantrekkelijker en zal best 1 hele plek hoger eindigen dan Feyenoord en verder spelen ze net als Feyenoord voor lijfsbehoud in de Europa League. Qua salaris zal hij bij psv niet snel meer verdienen (is verreweg de grootste verdiener nu) en je speelt jezelf niet nog meer in de aandacht van andere Europese clubs, ook voor het nederlands elftal niet.
 
Rick1o1
 
20
21 november 2020 om 15:59
Op de manier dat psv de afgelopen 20 jaar 10x kampioen is geworden en feyenoord 1x. Bij psv speel je je echt wel meer in de kijker dan bij feyenoord gezien de transfers van psv en feyenoord de afgelopen paar jaar.
 
Orgullo
 
11
21 november 2020 om 18:22
Waarom zou Berghuis van Feyenoord naar PSV moeten gaan om een stap te zetten? Feyenoord eindigde hoger dan Psv, had zonder Corona zeer waarschijnlijk wederom een prijs opgehaald en hij is de absolute grootverdiener en aanvoerder bij een van de grootste clubs van NL. Steven gaat echt niet meer een stap opzij doen in z`n carriere. @rick1o1, de afgelopen vier jaar is Feyenoord 2 keer boven PSV geeindigd, 2 keer andersom. Feyenoord won daarin 4 prijzen, PSV 1. Onderling resultaat wint Feyenoord het. Altijd leuk selectief shoppen in de jaren dat het een club precies goed uitkomt, maar de laatste jaren ontlopen de twee clubs elkaar niet veel. Dat weten spelers ook.
 
olesmit
 
39
21 november 2020 om 15:13
Vreemde reactie. Vind Berghuis altijd juist erg netjes als het om z'n toekomst gaat. Hij geeft aan dat hij het naar zijn zin heeft bij Feyenoord, maar als er een mooie club langskomt dat hij gaat..
 
JeroenF222
 
20
21 november 2020 om 15:42
Precies, en tegen Bosniƫ wilde hij graag scoren, maar was niet eens zelfzuchtig. Daarom geeft hij twee assists in plaats van doelpogingen te doen
 
ViscaCatalunya
 
2
21 november 2020 om 20:14
Van Hanegem is meer fan dan analist. Als fan zou hijn het liefst willen dat Berghuis bij zijn cluppie blijft.
 
vak26
 
0
22 november 2020 om 10:00
Dat is het precies
 
Mozias
 
15
21 november 2020 om 15:28
Zeiken om het zeiken door de Kromme. Berghuis zegt: "ik hoef niet weg, maar als er een mooie club met perspectief komt, dan ga ik daarheen." Van Willem moet hij dus zeggen dat hij weg wil, terwijl dat helemaal niet waar is. Die heeft duidelijk te weinig te doen thuis.
 
Formus
 
1
21 november 2020 om 16:31
Ach die Kromme, het zijn toch inderdaad andere woorden die uiteindelijk dezelfde strekking hebben? Als er een grotere club komt en het plaatje past, dan gaat ie gewoon. Als dat niet gebeurt, blijft ie met alle liefde bij Feyenoord.
 
MBMB7
 
1
21 november 2020 om 17:16
sommige mensen die oud worden praten alleen maar zuur ; anderen laten hun hart spreken. Zo enorm jammer dat de Kromme niks meer bij F doet.
 
puistje
 
2
21 november 2020 om 18:52
Ajax had hem moeten halen als opvolger van Ziyech. Dan krijg je wel het gedoe met de zgn fans, maar het was voor hem het beste geweest en ook voor Ajax was het beter geweest. Die Braziliaan is een goede speler, maar het systeem moet nu aangepast worden om hem in te passen, terwijl Berghuis dezelfde rol als Ziyech had kunnen spelen. Gemiste kans voor Ajax.
 
Orgullo
 
4
21 november 2020 om 19:16
Berghuis gaat niet naar Ajax. Daar is hij teveel Feyenoorder voor (geworden).